ADO blijft in eerste divisie na pak slaag

25 mei 2024 2 reacties

ADO Den Haag is zaterdagavond afgedroogd door Excelsior.

In de strijd om de finale van de play-offs won de ploeg uit Kralingen met maar liefst 7-1 van de residentieclub. Een flinke deceptie voor ADO dat door deze nederlaag volgend jaar voor het vierde seizoen uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen woensdag in Den Haag won Excelsior met 2-1. ADO had dus nog een kans. Het elftal van Darije Kalezic moest dan wel op de toppen van zijn kunnen presteren. Het tegenovergestelde gebeurde. Binnen drie minuten lag de bal al achter doelman Nick Marsman en konden alle aspiraties de prullenbak in.

Excelsior wist de voorsprong in de eerste helft uit te bouwen tot 4-0. Toen gooiden de ADO-fans vuurwerk op het veld en werd de wedstrijd stilgelegd. Het tijdelijk staken van de wedstrijd werd gecombineerd met de rust, waardoor het spel een flinke tijd stillag.

Na de onderbreking werden de laatste minuten van de eerste helft uitgespeeld en ging de tweede gelijk van start. Henk Veerman maakte kort daarna het enige Haagse doelpunt van de avond.

De opleving was van korte duur. Excelsior scoorde snel weer en na 90 minuten stond er een pijnlijke 7-1 op het scorebord. Zo eindigt het seizoen voor ADO in een groot dieptepunt.