ADO brengt niet genoeg en verliest van De Graafschap

25 oktober 2024 3 reacties

ADO Den Haag heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

De ploeg van Darije Kalezic verloor met 2-1 van de Superboeren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar ADO liet zich net wat te vaak aftroeven in de duels.

De Graafschap kwam na ruim tien minuten op voorsprong. Lee Bonis bracht ADO even later weer op gelijke hoogte. De Noord-Ier scoorde vanaf elf meter nadat Joel Ideho even daarvoor door zijn tegenstander werd uitgekleed.

De rest van de eerste helft verliep moeizaam voor ADO. De Haagse formatie kreeg in de tweede helft wat meer grip op het duel, maar na verloop van tijd werd De Graafschap weer gevaarlijker. Dat leidde vlak voor het Haagse Kwartier tot de winnende treffer van de Doetinchemmers na zwak verdedigen aan ADO-zijde.

De residentieclub probeerde er nog een gelijkspel uit te persen. Ondanks een paar doelpogingen, was het alleen niet heel overtuigend.

Door deze nederlaag staat ADO op de tiende plek. Dinsdag komt SC Cambuur naar Den Haag voor de beker. Over een week reist de selectie af naar FC Eindhoven.