Kansen morsend ADO houdt hoop

22 mei 2024 5 reacties

ADO Den Haag heeft in de strijd om de finale van de play-offs een kleine nederlaag tegen Excelsior moeten incasseren.

De eerste wedstrijd in Den Haag eindigde woensdagavond in 2-1 voor de Kralingers. Het had weinig gescheeld of ADO zou komend weekend met een gelijke stand naar Rotterdam vertrekken. Alleen miste Henk Veerman in de allerlaatste minuut een levensgrote kans.

ADO begon het duel afwachtend en met ontzag voor de eredivisie-tegenstander. Na een minuut of tien kwam het Haagse team meer in de wedstrijd en kreeg het ook twee grote mogelijkheden.

Eerst werkte Matteo Waem uit een vrije kopkans de bal over het doel. Even daarna ging Jari Vlak alleen op de keeper af. De middenvelder koos er echter voor om de bal af te leggen, waarna de kans verkeken was.

Daarna was het Excelsior dat op voorsprong kwam na slecht uitverdedigen door Gylermo Siereveld. Een paar minuten later verdubbelden de Rotterdammers de score.

Bij de 2-0 pakte Excelsior de regie en kreeg ADO niks meer voor elkaar. Dat veranderde in het tweede deel van de tweede helft toen de residentieclub op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam er dankzij Henk Veerman die een voorzet van Joel Ideho het net in knalde.

ADO bleef aandringen en creëerde meerdere kansen. De grootste waren voor Van Mieghem, Sellouki en Ideho. En tot slot kreeg Veerman een megakans. De Haagse topscorer kreeg het voor elkaar om de bal vlak voor de lijn over het doel te schieten.