ADO verliest oefenduel tegen Patro Eisden

20 juli 2024 4 reacties

ADO Den Haag heeft voor het eerst in deze oefencampagne een wedstrijd verloren.

Onder tropische temperaturen werd het tegen Patro Eisden 1-2. De Belgische club komt uit op het tweede niveau. De besloten ontmoeting was op de trainingslocatie in Rijswijk.

Patro Eisden kwam na een klein half uur op voorsprong uit een standaardsituatie.

Zeven minuten na rust maakte Finn de Bruin de gelijkmaker. De middenvelder speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal via de lat en de keeper binnen.

Toch ging de club uit Maasmechelen er met de winst vandoor. Want tien minuten later stond het alweer 1-2 uit opnieuw een standaardsitueatie (vrije trap). Het leek eerst een eigen goal, maar het bleek toch een speler van Patro Eisden te zijn die had gescoord.

Maandag gaat de ploeg van Darije Kalezic een week op trainingskamp in Zeeland. Dan worden ook twee wedstrijden gespeeld, opnieuw tegen Belgische tweedeklassers.

Scoreverloop: 29. Wilmots 0-1, 53. De Bruin 1-1, 61. Dijkhuizen 1-2

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Van der Sloot (82. Does), Esajas (63. Granli), Waem, Boakye (71. Heesen); De Bruin, Vlak, Van der Sande (63. Houwaart); Van Mieghem, Schalk (82. Maasland), Ideho.

Lees hier een uitgebreid verslag met foto's of neem de link hieronder.