ADO wint van eredivisionist

4 september 2024 5 reacties

ADO Den Haag heeft in een oefenwedstrijd een mooie 2-1-overwinning geboekt op eredivisionist Almere City.

In het Bingoal Stadion stond de ploeg van Darije Kalezic bij rust met 1-0 voor dankzij aanwinst Elias Mohammad. De Zweedse aanvaller had de bal in de 34e minuut prachtig in de kruising geschoten.

Vijf minuten na de pauze verdubbelde Mohammad de voorsprong nadat hij was weggestuurd door Alex Schalk.

Niet alleen Mohammad, maar ook de andere nieuwkomer, de Fin Diogo Tomas, liet zich gelden bij het officiële debuut van hun beiden.

Almere City liet na een uur spelen nog de aansluitingstreffer aantekenen, maar daar bleef het qua score bij. Lee Bonis speelde 70 minuten, maar bleef ook in zijn derde wedstrijd voor ADO droog staan.

Silvinho Esajas, Sekou Sylla, Raphael Struick en Kilian Nikiema ontbraken vanwege interlands. Daarnaast werden Daryl van Mieghem, Steven van der Sloot, Tim Coremans en Matteo Waem gespaard. Joel Idehoo bleef op de bank.

Ook jeugdspeler Jaynilson Geoffery (18) mocht in de tweede helft zijn officieuze debuut maken.

Het duel was gratis toegankelijk voor het publiek. De selectie is nu vier dagen vrij in verband met de interlandbreak. Vrijdag over een week is de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Scoreverloop: 34. Mohammad 1-0, 50. Mohammad 2-0, 62. Hansen 2-1

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Does (19. Brandt), Tomas (76. Houwaart), Granli (66. Boakye), Hokke; Vlak, Kilo (84. Van Houwelingen), Schalk © (77. Heesen); Lourens, Bonis (71. Maasland), Mohammad (66. Geoffery)