Bart van Hintum laat zich niet piepelen

26 mei 2024 6 reacties

Bart van Hintum heeft op bijzondere wijze een punt gezet achter zijn lange voetballoopbaan.

In de wedstrijd tegen Excelsior kreeg hij in de 83e minuut een directe rode kaart. Toen het al 7-1 stond, werd Van Hintum gekleineerd door tegenstander Lazaros Lamprou, die met diverse frivole acties extra zout in de Haagse wonden wilde gooien.

De Brabander was hier niet van gediend en probeerde dat gelijk al aan de speler te laten weten. Maar scheidsrechter Manschot kwam tussenbeide. Van Hintum besloot daarop nog vijf minuten te wachten. Want toen de Excelsior-speler ter hoogte van de eigen dug-out opnieuw de bal kreeg, zette de ADO-verdediger doelbewust een zaag in. Hij werd gelijk uit het veld gestuurd.

Zo kwam op 37-jarige leeftijd een opvallend eind aan het professionele voetballeven van Van Hintum. De linksback kwam afgelopen zomer naar ADO. Ongetwijfeld tot zijn frustratie was hij al weken geen basisspeler meer. Op Woudestein was hij als invaller het veld ingekomen.