Fris ADO verslaat Volendam in aantrekkelijke pot

23 augustus 2024 13 reacties

ADO Den Haag heeft in een aantrekkelijke wedstrijd de eerste driepunter van het seizoen binnengehaald.

In het Bingoal Stadion werd FC Volendam met 2-1 verslagen.

De Haagse formatie begon gelijk fel aan het duel. Dit terwijl buiten nog de nodige supporters stonden vanwege een storing bij de toegangscontrole.

In de eerste helft was het duidelijk ADO dat de klok sloeg. De 1-0 na een half uur spelen was verdiend. Na handsbal van Henk Veerman, mocht Daryl van Mieghem plaatsnemen achter de bal. Met een hoge voorzet op maat wist hij Alex Schalk te bereiken, die de Volendamse doelman kansloos liet. ADO bleef daarna de aanval zoeken maar kwam niet tot scoren.

De tweede helft viel er nog meer te beleven. Zoals het doelpunt van Jari Vlak in de 54e minuut. De middenvelder soleerde door het stafschopgebied om in een goede positie te komen en toonde zijn klasse met de manier waarop hij de bal binnenlepelde.

ADO bleef kansen scheppen onder meer via Lee Bonis. De nieuwe spits ging neer en kreeg in plaats van een penalty van de scheidsrechter een gele kaart.

Henk Veerman deed zijn oude ploeg pijn door een half uur voor tijd de aansluitingstreffer te maken. Maar een andere Volendammer pakte al snel een tweede gele kaart wegens protesteren bij een uitbal. Opeens stond ADO met een man meer.

Dat was niet direct te zien in het spelbeeld. De Haagse ploeg counterde. Joel Ideho had het weer eens op zijn heupen. Maar opnieuw werden kansen niet benut. Zo bleef het spannend tot het eind, maar mocht ADO toch de overwinning vieren.

Volgende week vrijdag komt Excelsior naar Den Haag.