Kalezic: zij scoorden uit onze kansen

30 augustus 2024 10 reacties

Opnieuw een dramatische uitslag tegen Excelsior, maar deze vond Darije Kalezic onnodig.

,,Wij voetbalden, creëerden kansen en zij scoorden. Het leek wel dat zij uit onze kansen hebben gescoord'', zo luidt zijn analyse bij ESPN.

,,Het was niet zo'n wedstrijd als vorige week tegen Volendam. Maar ik was tevreden zoals we het deden in de eerste helft en het begin van de tweede helft. Goede energie, goed voetbal en kansen. In het eerste kwartier na de rust hadden we vier kansen op rij tegen een team dat aanspraak maakt op promotie.''

,,Maar'', zo vervolgde Kalezic, ,,0-5 is veel en altijd een afspiegeling van de krachten. Hoewel ik vind dat wij ook vijf keer hadden moeten scoren vanavond. We hebben echter ook de doelpunten weggegeven. Vooral de tweede goal. Dat was de nekslag. Dat heeft ons gebroken.''

De coach wil zich niet verschuilen achter de nog dunne selectie. ,,We weten allemaal hoe de situatie is. De jongens hebben hun best gedaan. We hebben gevoetbald en er waren genoeg kansen, maar maken het niet af. Dat is het verschil.''

Verder hoopt Kalezic dat het een eenmalige uitglijder was. ,,Beter één keer met 5-0 verliezen dan vijf keer met 1-0'', haalde hij een oude uitspraak van trainer Ron Jans aan. ,,Dit was typerende zo'n wedstrijd waarin je eenmalig zoiets doet.''