Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Fans en club willen kou uit de lucht


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

28 juni 2024 7 reacties

De kou rond ADO Den Haag moet uit de lucht nu volgende week de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen beginnen.


Dat valt op te maken uit de verklaring van supporters die vandaag in samenspraak met ADO op de website van de club is verschenen.


Na een voorspoedig begin ontstond halverwege het seizoen bij ADO langzaam maar zeker een negatieve sfeer. Dat gebeurde nadat van systeem was veranderd vanwege de vele tegengoals. Qua kijkspel viel er met het nieuwe strijdplan steeds minder te genieten, terwijl de resultaten er ook bepaald niet op vooruit gingen. Eigen spelers werden uitgefloten.


Toch haalde het team nog de halve finales van de play-offs tegen Excelsior. Maar op Woudestein ging het in het uitvak mis toen de Haagse ploeg in no time tegen een flinke achterstand was aangelopen. Algemeen directeur Natascha van Grinsven bood direct na de wedstrijd excuses aan voor het gedrag van 'de supporters'.


Op social media nam intussen de roep om het ontslag van trainer Darije Kalezic toe. Verder hingen onbekenden na de uitschakeling spandoeken met grimmige teksten buiten aan het stadion en online werden dreigementen geuit.


Daarom werd het tijd dat de clubleiding en vertegenwoordigers van supporters de koppen bij elkaar zouden steken om het chagrijn van beide kanten op tafel te leggen. Vorige week (19 juni) was het zover en het gesprek was ,,stevig'' en ,,confronterend''.


Uit het verslag wordt duidelijk dat club en eigenaar nog steeds vertrouwen hebben in de technische staf. Ook 'head of football' Scott McLachlan was aanwezig namens Bolt. Het langetermijnplan van de Amerikaanse eigenaar werd in het overleg nog eens bevestigd. Begin vorig seizoen is twee jaar uitgetrokken om terug te keren naar de eredivisie en daaraan wordt vastgehouden.


Verder keuren alle partijen elke vorm van geweld en bedreiging af. Het is belangrijk voor de club dat de rust terugkeert en iedereen zijn of haar werk kan doen om verder te bouwen aan ADO, zo valt lezen in het verslag van supportersvereniging Haagsche Bluf.


Kortom een nieuw seizoen staat voor de deur en club, eigenaar en supportersgroepen hebben uitgesproken met een schone lei te willen beginnen. ,,Uiteindelijk hebben we hetzelfde doel en dat is de club verder helpen.''

 

Hopelijk wordt snel duidelijk welke nieuwe spelers daarbij een rol mogen gaan spelen.

 

Lees hier meer over de verklaring zelf
 

Reacties

Hmmm

Duidelijk dat er 2 jaar voor promotie is uitgetrokken, maar dat hoeft toch niet met dezelfde trainer??
Of komt er in het uiterste geval na dit seizoen nog een 2 jarenplan met een andere technische staf??
Zondag 30 juni 2024 om 23:25 uur

RF

De geest is uit de fles en dit soort (overduidelijke) opgestelde notities door de afdeling communicatie om elkaar; de hand boven het hoofd te houden daarmee directie, staff en eigenaar als open en transparant weg te zetten werkt niet bij de FC. Iedereen prikt er doorheen en de technische staff heeft hopeloos gefaald met dit budget zo matig presteren. Die directrice heeft nog het meeste boter op dr hoofd en durft al helemaal niet in te grijpen omdat ze 0 voetbal visie heeft en vooral op basis van volgzaam zijn deze baan heeft gekregen. We zijn overgeleverd aan mensen die niets met de stad, cultuur, club en fans hebben en alleen maar elkaar uit de wind houden, wat erg weer geen uitzicht op de weg naar boven. Steeds dieper zakken we als dit allemaal mag en kan. En de betrokken supporters bij het overleg buigen ook mee met de afdeling communicatie en horen we zelf niet. Koos Roeg is ook al een pluche zitter?
Zaterdag 29 juni 2024 om 13:38 uur

Bertdijkhuizen

En zo is het Olitano.
Zaterdag 29 juni 2024 om 12:35 uur

Olitano

Het duurde een week voordat het verslag van de bespreking openbaar werd gemaakt. Het heeft er alle schijn van dat de directie er belang bij heeft welke formuleringen werden gebruikt en dat de directie er goed uit komt. En dat is gelukt!

Het verslag heeft meer weg van een agenda met agendapunten dan een echt verslag. Welke vragen zijn er gesteld en wat waren de antwoorden ? Niets van dat alles.


Een zwaarwegend onderwerp wordt totaal niet genoemd. En dat is wat heeft de AD en de TD in de 2e seizoenshelft gedaan en niet gedaan om de dwalende trainer in toom te houden. Te corrigeren en te begeleiden. Niets, helemaal niets. Wat mij betreft zijn ze alle drie door het ijs gezakt.
Zaterdag 29 juni 2024 om 10:29 uur

Sapperderflap

ja , daar zijn we wel kampioen in , vertellen hoe het moet , maarja de uitvoering.
als je de eerste 2 wedstrijden verliest aankomende seizoen, kan deze bijeenkomst ook weer de prullenbak in.
en dan op naar de nieuwe passanten die het gaan proberen , met mooi weer verhalen.
Zaterdag 29 juni 2024 om 07:40 uur

wiegah070

De zorgen die er bij de supporters ook telkens zijn dat dit bedrijf onder deze omstandigheden de stekker er uit wilt trekken, we zijn inmiddels gewoon een afdeling van een groot bedrijf geworden.
Vrijdag 28 juni 2024 om 23:41 uur

RF

Kortom de echte leiding uit de USA geeft onze directie en staff nog 1 jaar de tijd…(tegen beter weten in) maar die uit de USA zullen niet zomaar op basis van fans staff ontslaan maar succes onder kalesiets en vertrouwen vd tribune komt er niet. Dat is wel duidelijk dat (goede) voetballers niet beter worden ons tactisch wonder. Ook geen enkele speler levert na jl seizoen meer geld op als het haar voor kalesiets. Nog een jaar klooien dus maar.
Vrijdag 28 juni 2024 om 23:11 uur

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Juho Kilo Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Almere City FC
2-1
4 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo FC Den Bosch Logo ADO Den Haag
13 september 2024 om 20:00 uur
De Vliert, Den Bosch

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Graafschap 5 - 10
2 Helmond Sp. 4 - 8
3 Excelsior 4 - 7
4 FC Den Bosch 4 - 7
5 Jong AZ 4 - 7
6 FC Dordrecht 4 - 7
7 FC Emmen 4 - 7
8 Telstar 4 - 7
9 TOP Oss 4 - 7
10 FC Eindhoven 5 - 7
11 Jong Ajax 4 - 5
12 Vitesse 4 - 5
13 MVV Maastr. 4 - 5
14 ADO Den Haag 4 - 5
15 Jong PSV 4 - 4
16 FC Volendam 4 - 3
17 SC Cambuur 4 - 3
18 Jong Utrecht 4 - 2
19 VVV-Venlo 4 - 2
20 Roda JC 4 - 2