Ook VVV-thuis eindigt voor ADO in fiasco

4 november 2022 Nog geen reacties

ADO Den Haag blijft in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie.

Alle goede voornemens ten spijt was de ploeg van Dirk Kuyt vrijdag niet opgewassen tegen VVV-Venlo. Het werd 3-2 voor de Limburgers in het Bingoal Stadion.

Het begon nog zo goed voor ADO. Binnen vijf minuten lag de bal in het doel van de Venlonaren. Xander Severina werd weggestuurd, waarna de bal via een tegenstander bij Silvinho Esajas terechtkwam. De 20-jarige middenvelder schoot met een schuiver raak.

Na de openingstreffer wilde het niet meer vlotten met de wedstrijd. Er waren veel langdurige blessurebehandelingen. Bovendien werd het voetballend aan Haagse zijde ook steeds slechter.

Even voor rust wist VVV op gelijke hoogte te komen uit een corner. De gelijkmaker deed ADO geen goed. De Haagse formatie kwam er niet meer aan te pas. ADO kon steeds geen vrije man op het middenveld vinden en persoonlijke duels gingen verloren. Het was dus niet zo gek dat VVV na ruim een uur spelen op voorsprong kwam.

Tien minuten na de 1-2 werd het plots toch weer gelijk. Severina scoorde nadat zijn eerste inzet nog tegen werd gehouden. De 2-2 gaf ADO een boost. De Haagse ploeg ging op jacht naar de winnende en was twee maal dichtbij een treffer. Severina zag een lob over de keeper aan de verkeerde kant van de paal belanden. Max de Waal mocht even later van dichtbij inschieten, maar schoot voorlangs.

In de 96e minuut ging het uiteindelijk helemaal mis voor ADO na een curieus moment. ADO kreeg de bal, maar doordat er een tweede bal in het veld was, kwam er een scheidsrechtersbal. De arbiter gaf de bal echter aan VVV omdat zij hem als laatste hadden geraakt, zodat de uitploeg nog een laatste aanval kon inzetten. Met succes. In de absolute slotfase belandde de 3-2 in het net.