Tiental ADO ziet VVV langszij komen

10 augustus 2024 1 reactie

ADO Den Haag is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel.

In het eigen stadion speelde de ploeg van Darije Kalezic 1-1 tegen VVV-Venlo. De wedstrijd kantelde in de tweede helft na een rode kaart voor nieuweling Steven van der Sloot.

ADO was even voor de pauze op voorsprong gekomen. Daryl van Mieghem was alert en schoot binnen nadat de keeper van de tegenstander een hard schot van Finn de Bruin niet goed had verwerkt.

Het was de tweede kans voor ADO. Alex Schalk had bij een eerdere mogelijkheid de bal over het doel gekopt. Veel meer viel er in de eerste helft niet te beleven. ADO en VVV begonnen allebei onwennig aan de wedstrijd.

Tien minuten na rust pakte Van der Sloot zijn tweede gele kaart. De man-meer-situatie gaf VVV nieuwe energie en de club uit Limburg ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel een kwartier later na slap verdedigend werk aan ADO-zijde.

VVV ging nog voor de winst, maar de Venlonaren konden niet overtuigen. Joel Ideho had nog een kansje, maar zag zijn schoot naast het doel rollen.

ADO begint de competitie dus met een punt. Volgende week reist de Haagse selectie af naar Dordrecht. De tegenstander van het komend weekend is het seizoen vrijdag goed gestart met een overwinning op FC Emmen.