Van Hintum: klein, stom momentje

22 september 2023 6 reacties

Bart van Hintum maakt zichzelf een verwijt vanwege de gelijkmaker van Telstar in de 57e minuut.

,,Het was een klein, stom momentje'', zei hij na de wedstrijd tegen Omroep West. De ervaren verdediger werd afgetroefd door een Telstar-aanvaller, die daarbij een overtreding leek te maken. De scheidsrechter liet echter doorspelen, waarna de Noord-Hollanders de bal konden binnenwerken.

,,Ik had de bal in de hoek en voelde contact'', blikt Van Hintum terug. ,,99 van de 100 keer fluit de scheidsrechter wel voor een overtreding, maar nu gebeurde dat niet. Ik had de bal gewoon in de tribune moeten schieten. Daarna heeft de scheidsrechter volgens mij bijna niets meer in ons voordeel gefloten.''

ADO kreeg al voor rust gigantische kansen om naar grote cijfers uit te lopen. Meerdere malen vloog de bal over het doel, tot onvrede van Van Hintum. ,,We hadden na 45 minuten al met 4 of 5-0 voor moeten staan. En ook na rust kregen we nog grote kansen. Maar ja, als je die niet maakt, sta je met lege handen zoals nu. Maar dit gebeurt helaas één of twee keer per seizoen en kunnen we niet terugdraaien.''