Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

Definitief: Dick Advocaat vertrekt als trainer van AZ

DEN HAAG - AZ-trainer Dick Advocaat heeft aan alle onzekerheid over zijn nabije toekomst een einde gemaakt. De voormalige bondscoach gaat de Alkmaarse club komende zomer verlaten.
De 66-jarige Hagenaar heeft de directie en de spelersgroep zaterdag op de hoogte gebracht van zijn besluit. Daarna volgde een kort bericht op de website van AZ, zonder verdere uitleg.

De ploeg van Advocaat werd donderdag voor eigen publiek door Ajax uitgeschakeld in de halve finales van de KNVB-beker (0-1). Daarna werden de geruchten steeds sterker dat de gewaardeerde coach zou gaan vertrekken bij de Noord-Hollandse club, te meer omdat de directie een reorganisatie van de technische staf aankondigde.

Advocaat gaf vrijdag al te kennen dat hij zijn besluit had genomen. Hij liet toen nog weten dat hij begin volgende week met het nieuws naar buiten zou komen. Komende donderdag speelt AZ echter thuis tegen Benfica in de kwartfinales van de Europa League. Om de voorbereiding op die belangrijke wedstrijd niet te verstoren met zijn persoonlijke perikelen, heeft Advocaat er waarschijnlijk voor gekozen om zijn beslissing eerder kenbaar te maken.
0
Zaterdag 29 maart 2014 om 16:16 uur

H@@GenEES

Dick Advocaat neemt aan het einde van seizoen afscheid van AZ.

Advocaat volgde dit seizoen de ontslagen Gertjan Verbeek op. De coach wilde alleen bij de club blijven als hij met dezelfde staf zou kunnen werken en de beschikking zou krijgen over een ruimer budget voor versterkingen.

De Alkmaarse club wil echter grote veranderingen binnen de technische staf, zo meldt de NOS op basis van bronnen binnen AZ. Zo moeten assistent-trainer Martin Haar en spitsentrainer Piet Keur weg. Keur moet zijn spullen pakken, Haar krijgt een andere functie.

Advocaat zal zijn vertrek dinsdag officieel bekend maken.
0
Vrijdag 28 maart 2014 om 21:09 uur

haagse-Dick

Broerse en Van Polen geschorst in hofstad

Joost Broerse en Bram van Polen moeten de uitwedstrijd van PEC Zwolle tegen ADO Den Haag op zondag laten schieten. Beide verdedigers zitten in de hofstad een schorsing uit. Trainer Ron Jans van de kersverse bekerfinalist kan ook nog niet beschikken over de geblesseerde Leroy Labylle en Trent Sainsbury.

Bij ADO heeft trainer Henk Fräser veel opties. De oefenmeester mist alleen Kevin Jansen. De middenvelder was weer fit na een gescheurde kruisband, maar heeft een nieuwe (lichte) kwetsuur aan een knie opgelopen.
0
Vrijdag 28 maart 2014 om 18:22 uur

wdr

slash070 schreef:

Precies, alleen dat Cabral en Gouriye zo tegen zouden vallen was eigenlijk niet te voorzien. Blijkt eens te meer dat een investering in een ervaren TD naast een Hoofd Jeugdopleidingen zichzelf dubbel en dwars terug zou betalen.
Ik ben het met je eens. Ik was ook wel opgetogen over Cabral en Gouriye. Cabral was natuurlijk mislukt bij Feyenoord en Twente, maar het leek me dat hij wel twee klassen beter was dan Vicento en Elbers. Kan gebeuren.

Maar Esajas? Heeft nog nooit op niveau gespeeld en hier niet laten zien dat hij eredivisie aan kan en ook niet de kans gekregen. Van Haaren? Steijn heeft lang achter hem aangejaagd terwijl hij nog nooit iets bijzonders heeft laten zien bij andere clubs. Falkenburg wilde hier niet komen omdat hij dan de concurrentie aan moest gaan met Van Haaren, de favoriet van Steijn. Ik las dat Duindorper Henk Dijkhuizen na een gesprek met Steijn afzag van ADO omdat hij geen goed gevoel kreeg uit dat gesprek, nu speelt hij voor Roda. Ik zeg niet dat dat een fout van Steijn is, maar dat is toch raar, een Duindorper die Roda verkiest boven ADO?!?

Kanon en Tira, waarom zijn die gehaald? Tira eerst gehaald en daarna speelt hij ineens niet omdat `zijn Italiaanse speelstijl niet bij ADO past`. Dat is toch raar, eerst een speler halen en dan niet laten spelen omdat zijn speelstijl je niet aanstaat?!? Kanon is gehaald als verlosser van de achterhoede. Vervolgens een half jaar problemen met papieren, zoiets voorzie je toch als professionele voetbalclub?!? Vervolgens gebruik je hem niet, dat is toch vreemd?!? Waarom zijn hij en Tira dan gehaald?

Dit in combinatie met het vast blijven houden aan Steijn door alle vreselijke resultaten heen, is precies de reden dat PEC Zwolle ver boven ons staat en bekerfinale speelt en wij niet. PEC, een klein provincieclubje dat net terug komt uit de jupiler, heeft een goede trainer en een goed transferbeleid. Bij ons is het voetbalbeleid een soort tragiekomedie. Als het om een andere club dan ons ADO ging, zou ik me slap lachen om zoveel onkunde.

Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter sinds Fraser aan het roer is. Anders was het volgend jaar jupiler geweest en binnen een paar jaar failissement.
0
Vrijdag 28 maart 2014 om 11:10 uur

wdr

slash070 schreef:

Mooi woord "Spookspelers", en ze zijn het
Ja sorry, maar ik zag zelden zo`n onlogisch transferbeleid als bij ADO dit jaar. En dan te bedenken dat ik aan het begin van het seizoen dacht dat ze wel goed hadden ingekocht...

Dit transferbeleid is echt lukraak tot de zevende dimensie, een chimpansee had het niet slechter gedaan als TD. Kan IEMAND HIER mij de logica achter het aantrekken van Esajas, Kanon en Tira uitleggen? Spelers die soms met best wat bombarie zijn gehaald, maar flink tekort kwamen en/of gewoon nooit spelen. En dan ook nog dat paspoortgedoe rond Kanon dat een half seizoen duurde, nu is hij speelgerechtigd en speelt nog bijna niet. Cabral en Gouriye ook mislukt, Schet mwoah. Dat zijn dus al vijf aanvallers waarvan niemand een versterking is, dat kan toch niet?!? Dan de afgelopen seizoenen Kolk en Boussaboun gehaald, dat is toch geen intelligent transferbeleid?
Spelers als Mokhtar, Falkenburg en Sno voor het grijpen, maar niet aangetrokken. Dit in combinatie met het trainersschap van Steijn is de oorzaak dat we dit jaar bijna zijn gedegradeerd.

Wij hebben hier volgens mij veel meer middelen dan PEC Zwolle en Cambuur. Als we een capabele trainer en een goed transferbeleid krijgen, staan we zo 8e of 9e. Maar ja, ADO is niet voor niets de slapende reus, we hebben een lange geschiedenis van incompetentie, kansen niet grijpen en onder de maat presteren. Tot nu toe was het Brom-jaar een uitzondering, maar dat kunnen we heus wel vaker herhalen. Voetbalkennis, intelligentie en goed beleid is het toverwoord.
0
Vrijdag 28 maart 2014 om 10:37 uur

<FCDH>

`Dubbelfunctie Rob Meppelink bij ADO is niet handig`



DEN HAAG - De combinatie van hoofd jeugdopleiding en technisch manager van Rob Meppelink bij ADO Den Haag is niet handig. Dat zegt voormalig technisch directeur en trainer André Wetzel tegen Omroep West.
Volgens Wetzel is de 48-jarige Meppelink `een echte aanwinst voor de club`. `Ik heb hem in de jaren `90 veel meegemaakt, hij was ontzettend goed met al die jeugdelftallen. Een manager, dat zag je toen nog niet zo, maar het is ook vijftien jaar geleden.`

Wetzel is minder te spreken over de combinatie van twee functies. `Het zal wel met geld te maken hebben, maar zo`n functie combineren bij een grote club als ADO is niet praktisch. Je ziet het ook wel een beetje aan zijn titel van technisch manager in plaats van directeur. Dat betekent dat je dus vooral beleid gaat uitvoeren, niet gaat maken.` Meppelink zelf denkt dat de combinatie juist ideaal is.

André Wetzel is oud-speler van de club en was in 2008 trainer. Vanaf 2009 schoof hij door naar de positie van technisch directeur. Na een kritisch interview in de Volkskrant werd hij in datzelfde jaar door ADO ontslagen. De arbitragecommissie van de KNVB bepaalde later dat dat ontslag onterecht was. Wetzel kreeg daarvoor een schadevergoeding van 100.000 euro.
0
Donderdag 27 maart 2014 om 20:36 uur

Advertentie

supporter-noord

slash070 schreef:

Ja, als ik dat zie dan word ik nog zieker van die belachelijke uitschakeling door mvv dan ik toen al was
ach ja... dat krijg je als je zo`n beginnende amateur trainer een tijdje laat aanmodderen.
0
Woensdag 26 maart 2014 om 21:55 uur

BLEISWIJK-1

bertus72 schreef:

Alvast een nieuwtje met beterkking tot het nieuwe seizoen.

Ado wil Derijck ( bij vertrek Tommie ) en jahanbakz ( of hoe je dat ook schrijft.

Later meer .....................
Jahanbakz zou ik we leuk vinden. Alleen is hij wel duur. Hij verdient als non-EU speler van 20 jaar al snel tussen de 2 en 2,5 ton. Bovendien zal NEC een transfersom willen zien. En dieBoekhorst heeft in hem geinvesteerd. Die zal hem dan ook niet zomaar verkopen. Persoonlijk denk ik dat dit onhaalbaar is.

Derijck was meer voor de handliggend geweest als Steyn trainer was geweest. Ik heb niet het idee dat Fraser hem graag wil hebben.

Ik neem dit gerucht daarom niet zo serieus.
0
Dinsdag 25 maart 2014 om 22:16 uur

haagse-Dick

"Cabral moet een heel grote spiegel kopen en kei- en keihard trainen"

Jerson Cabral stond bekend als een groot talent, die een enorme toekomst tegemoet ging. De vleugelaanvaller laat tot dusver echter na om zijn talent ook tot bloei te laten komen. Zijn er nog kansen over voor Cabral?


Henk Fraser, die Cabral bij ADO Den Haag onder zijn hoede heeft, deed nog geen enkele keer een beroep op de huurling. "Deze situatie is verschrikkelijk voor hem. Daarom vind ik het knap dat hij nog zo positief is", zegt de trainer in het Algemeen Dagblad. "Op één of andere manier blijft hij ook iets speciaals hebben. Snelheid, een actie, die voorzet. Stel: ik zou Cabral nu kunnen halen. Dan zou ik de gok tóch weer nemen."

Volgens Fraser zitten de omstandigheden tegen voor Cabral. Cor Pot, die Cabral bij Jong Oranje tot zijn beschikking had, heeft het echter al vaker mis zien gaan. "Jerson is een heel aardig en beleefd ventje. Altijd heb ik een zwak voor hem gehad", zegt de oud-bondscoach, die de flankspeler meerdere keren op het hart drukte dat hij een laatste kans kreeg.

"Ik denk dat hij een heel grote spiegel moet kopen", stelt Pot. "Wil ik nog wat bereiken? Zo ja, dan moet hij echt in zichzelf investeren. Kei- en keihard trainen. Hij heeft talent, maar niet in die mate dat talent alleen genoeg is."
0
Dinsdag 25 maart 2014 om 09:50 uur

Haagse Kelt

070 schreef:

Geloof mij nou maar, derksen kan niet eens vijf basisspelers van ons noemen. Op tv vermaak ik me prima met hem, maar als het om mindere clubs als de onze gaat, bluft hij zich er niet gehinderd door enige kennis doorheen. Vanavond op tv zei hij ook dat hij hiddink geen krediet wil geven voor het feit dat psv acht keer op rij gewonnen heeft. Zoals hij ook fraser dergelijk krediet niet wil geven. Tsja, dan lul je toch echt maar wat. Het enige waaraan je dan nog krediet kunt geven is het toeval.
Ik heb Steijn lang verdedigd, maar eind 2013 was het wel duidelijk dat t niet meer werkte. Waarom doet er dan niet meer toe. Steijn was wel goed met de spelers, wellicht zou hij zelfs op een hoger niveau een prima assistent trainer zijn. Maar hij had eerder moeten overschakelen op t inbouwen van zekerheden aka compact voetballen wat Fraser wel meteen heeft gedaan. Natuurlijk was dat voor Fraser makkelijker, want hij wist wat er niet werkte, maar toch moet je Henk de credits geven die hij verdient ondanks zn medeverantwoordelijkheid voor het gepruts onder Steijn.
Persoonlijk vind ik t bekerfiasco nog t ergste. Dit jaar had je als ADO zijnde de kans van je leven gehad om een bekerfinale te spelen: na MVV Cuijck, Zwolle en NEC, zo`n makkelijke route naar de finale krijg je voorlopig niet meer. Verschrikkelijk jammer, mijn ultieme droom is voorlopig met 20.000 Hagenezen naar de Kuip en daar die cup pakken en vervolgens Europees spelen. Hoop t ooit nog eens mee te maken...
0
Maandag 24 maart 2014 om 23:20 uur

Nu online

Br3cht, HaagseBlubberPens, Swaber, BigMac, Bleek, jbdh, Superjantje, KvR, ton, Max, Mr.070, J001, Rooie91 en 300 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Daryl van Mieghem Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Telstar
1-1
20 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 FC Den Bosch 7 - 16
2 Excelsior 7 - 14
3 Helmond Sp. 7 - 14
4 Jong PSV 7 - 11
5 FC Eindhoven 7 - 11
6 Graafschap 7 - 11
7 Telstar 7 - 11
8 Jong AZ 7 - 11
9 FC Volendam 7 - 10
10 Jong Ajax 7 - 9
11 FC Dordrecht 7 - 9
12 Roda JC 7 - 9
13 FC Emmen 7 - 8
14 SC Cambuur 7 - 7
15 ADO Den Haag 7 - 7
16 TOP Oss 7 - 7
17 MVV Maastr. 7 - 6
18 VVV-Venlo 7 - 5
19 Vitesse -6 7 - 4
20 Jong Utrecht 7 - 2