Pagina 102

Vakkie-G

truste rien!

Wetzel vraagt om steun voor onzekere Waterman

André Wetzel hoopt dat de fans van ADO Den Haag achter doelman Boy Waterman zullen staan. Door de schorsing van eerste keeper Robert Zwinkels moet de coach de komende duels een beroep op zijn tweede keus doen.

Waterman viel enkele weken geleden door de mand in het bekerduel met FC Twente. Na een aantal fouten werd hij al in de rust gewisseld door zijn coach, die hem naar eigen zeggen in bescherming wilde nemen.

Afgelopen weekend, toen Waterman tegen FC Utrecht moest invallen, ging het echter een stuk beter. "Ik was blij met zijn optreden tegen Utecht. Dat heeft hij goed gedaan", complimenteert Wetzel zijn keeper in het AD.

Wetzel hoopt dat Waterman die lijn kan doorzetten: "Nu kan hij de komende wedstrijden laten zien waarom we zoveel geld voor hem hebben betaald." De coach hoopt daarbij op een positieve bijdrage van het Haagse publiek: "Supporters zien heus wel in dat ze ADO Den Haag niet helpen als ze hem afvallen. Hij heeft alle steun nodig."

0
Dinsdag 10 februari 2009 om 22:53 uur

yoha

Een kleine twee weken geleden gaf André Wetzel dat hij Boy Waterman in het kader van de KNVB-Beker niet tegen FC Twente had moeten opstellen. Nu Robert Zwinkels twee duels is geschorst, is de coach van ADO Den Haag toch genoodzaakt om de komende twee wedstrijden beroep te doen op de huurling van AZ.

Als gevolg van zijn rode kaart afgelopen weekeinde tegen FC Utrecht is Zwinkels geschorst tegen De Graafschap en NAC Breda. Waterman stond in de tweede helft van het duel met de Domstedelingen in het doel. "Ik was blij met zijn optreden tegen Utrecht", vertelt Wetzel in AD/Sportwereld. "Dat heeft hij goed gedaan."

In de bekerwedstrijd tegen de Twentenaren beleefde de voormalige doelman van Jong Oranje een dieptepunt toen Wetzel hem na één helft wisselde. "Om hem tegen het publiek te beschermen," legde de trainer toen uit. Na afloop gaf de oefenmeester zelfs aan dat hij Waterman nooit had moeten opstellen.

"Nu kan hij de komende wedstrijden laten zien waarom we zoveel geld voor hem hebben betaald", blikt Wetzel vooruit in de komende duels. Bang voor vervelende reacties van de Haagse fans is Wetzel niet. "Supporters zien heus wel in dat ze ADO Den Haag niet helpen als ze hem afvallen. Hij heeft alle steun nodig."

0
Dinsdag 10 februari 2009 om 22:10 uur

<FCDH>

dinsdag 10 februari 2009
ADO Den Haag gaat in afzondering
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - André Wetzel wil voor het duel met De Graafschap komende zaterdag niets aan het toeval overlaten. Om zich volledig te concentreren op de cruciale wedstrijd tegen de `Superboeren` zondert ADO Den Haag zich de komende dagen af in het Atlantic Hotel in Kijkduin.

André Wetzel. FOTO EVERT-JAN DANIELS
Vanaf woensdagavond zijn de spelers van ADO Den Haag even zonder moeder de vrouw, kroost of Play Station. De selectie vertrekt naar Kijkduin om pas vrijdagmiddag weer terug te keren. Wetzel over het minitrainingskamp: "Noem het een stukje teambuilding. We willen ons volledig focussen op de wedstrijd tegen De Graafschap. Daarbij hebben we zo alle aandacht voor elkaar. We kunnen ons in alle rust voorbereiden."

Als de ploeg de komende weken te veel averij oploopt, valt dat niet meer repareren, denkt Wetzel. "Sterker nog, als we zaterdag verliezen moet je al rekening houden met nacompetitie."

ADO Den Haag staat nu nog op een veilige vijftiende plaats, maar inmiddels raakt de onderkant van de middenmoot uit het vizier. Sparta (veertiende) en Heracles (dertiende), potentiële concurrenten voor de onderste plekken toch, staan op vier punten. Wetzel: "Dat gat mag niet groter worden. Belangrijker is dat ene puntje naar onderen."

Een punt `naar beneden` staat Roda JC, De Graafschap heeft er twee minder, terwijl FC Volendam een achterstand heeft van vier punten. "Na De Graafschap krijgen we NAC thuis. Ik denk dat we in beide wedstrijden moeten toeslaan. Een honderd procent score zou het mooiste zijn."

Wetzel kan de komende twee thuisduels met De Graafschap en NAC Breda keeper Robert Zwinkels niet opstellen. Als gevolg van zijn rode kaart tegen FC Utrecht is de Westlander geschorst.

Boy Waterman zal hem vervangen. De huurling van AZ nam al eerder de plaats in van Zwinkels, tijdens bekerduels, maar dat ging niet zonder fouten. In de bekerwedstrijd tegen FC Twente beleefde de voormalige doelman van Jong Oranje een dieptepunt toen Wetzel hem na één helft wisselde. "Om hem tegen het publiek te beschermen," legde de trainer toen uit en Wetzel deed er nog een schepje bovenop: hij liet weten dat hij Waterman nooit had moeten opstellen. Na zondag toen Waterman de tweede helft keepte tegen FC Utrecht, heeft Wetzel meer vertrouwen in Waterman. "Ik was blij met zijn optreden tegen FC Utrecht. Dat heeft hij goed gedaan. Nu kan hij de komende wedstrijden laten zien waarom we zoveel geld voor hem hebben betaald."

Bang voor vervelende reacties van de Haagse fans is Wetzel niet. "Supporters zien heus wel in dat ze ADO Den Haag niet helpen als ze hem afvallen. Hij heeft alle steun nodig."

ADO Den Haag deed het tegen FC Utrecht zonder zijn geblesseerde verdedigers Ammi (kuit), Kum (dijbeen) en Piqué (knie). Laatstgenoemde gaat zaterdag niet redden, maar de kans is groot dat Ammi en Kum er wel bij zijn.

0
Dinsdag 10 februari 2009 om 21:59 uur

Resident

Zwinkels twee duels geschorst
DEN HAAG - ADO Den Haag-doelman Robert Zwinkels is de komende twee wedstrijden geschorst.
De Haagse club gaat akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal die de keeper als gevolg van zijn rode kaart tegen FC Utrecht zondag een schorsing voorlegde van drie duels waarvan één voorwaardelijk.

Kort voor de rust raakte Robert Zwinkels met zijn been de inkomende FC Utrecht-speler Tom Caluwé die vrij voor hem opdook. De Belgische scheidsrechter Virant gaf een penalty aan FC Utrecht én een rode kaart aan de Westlandse doelman. Het betekende het breekpunt in de wedstrijd die na de benutte penalty (1-1) in de tweede helft de kant van FC Utrecht opging: 3-1. Zwinkels mist de komende twee thuiswedstrijden tegen De Graafschap en NAC Breda.
0
Maandag 9 februari 2009 om 16:28 uur

Vakkie-G

`Clown floot Utrecht-ADO`

Na afloop van het duel FC Utrecht – ADO Den Haag werd aan beide kanten lang nagepraat over het optreden van leidsman Christof Virant. Vlak voor rust gaf de Belgische arbiter een strafschop aan landgenoot Tom Caluwé en de rode kaart aan ADO-doelman Robert Zwinkels, waar het hele stadion dacht dat een strafschop alleen genoeg zou zijn. Het betekende de doodsteek in het levende duel. Na de rode kaart was het tempo uit de wedstrijd en kregen de bezoekers een mat duel voorgeschoteld.

ADO Den Haag dacht comfortabel met een 0-1 voorsprong te kunnen rusten, maar zag die hoopvolle gedachte door de benutte strafschop verdwijnen. Na rust was het Utrecht dat het spel bepaalde en de Hagenaars liepen achter de feiten aan. De beste man aan Haagse zijde, Richard Knopper, moest het veld ruimen voor doelman Boy Waterman. Na afloop was de aanvaller dan ook niet te spreken over het optreden van de Belgische arbiter. "Ze hebben een clown gestuurd, een clown! Laat die man in het vervolg lekker in België blijven", aldus een briezende Knopper.

De arbiter zelf trof naar eigen zeggen geen blaam. "Ze bevestigen mijn beslissing. Geen twijfel over mogelijk. De voetballer is een scoringskans ontnomen. Daar staat één straf op: rood", aldus Virant, die naar eigen zeggen `met een goed gevoel het veld af stapte.` "Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar ik ben heel tevreden. Ik heb kaarten getrokken op de juiste momenten."

Trainer André Wetzel en doelman Zwinkels was een andere mening toegedaan. "De kans was al voorbij voordat hij werd geraakt, dus dat kan de reden voor rood niet zijn", aldus de Haagse oefenmeester. "Ik maakte me breed. Hij tikte de bal in de lucht, ik toucheerde en vind de bal daarna op. Tegelijkertijd raakte ik Caluwé. Daar kan hij een penalty voor geven, maar rood vind ik zwaar gestraft", voegde de doelman daar aan toe.

Caluwé kwam niet ongeschonden uit de strijd. "Ik wilde die bal wegtikken en kreeg toen een schop. Ja, die loopt nog even door naar mijn edele delen", wijst de Belg naar een wond die in het broekje van de aanvaller verdween. "En die zijn blauw, hoor. Toen ik geraakt was, wilde onze verzorger me meteen ophijsen. `Om de ballen weer te laten uitzakken`, zei de verzorger. `Laat maar even zitten`, riep ik, want ik voelde het wel."

In de tweede helft restte voor Utrecht slechts nog om het duel te beslissen. Dat het daarbij twee dode spelmomenten nodig had was tekenend voor de wedstrijd. Nadat Simon Cziommer gewisseld werd terwijl hij op het punt stond de vrije trap te nemen koelde hij zijn woede door met zijn voetbalkledij in de eigen dug-out rond te gooien. Die woede was echter snel over toen hij Ali Boussaboun met een rake streep de bal in de kruising zag jagen, na het tikje van Caluwé. Een tiental minuten voor het einde strooide Sander Keller nog wat extra zout in de Haagse wonden toen hij een kopbal tegen de touwen werkte en daarmee voor 3-1 zorgde.

Voor Wetzel telde ook het moment vóór het moment van de rode kaart en strafschop. Csaba Horváth had Den Haag nog aan de leiding gebracht maar de strafschop strooide dus roet in het eten. "In zo`n slotfase moeten die ballen de tribune in. Ik heb al eerder gezegd: de spelers moeten leren met de klok in hun hoofd te spelen."
0
Zondag 8 februari 2009 om 22:24 uur

<FCDH>

Wetzel: `Nu gaan de alarmlichten aan`
Geschreven op zondag, 8 februari om 17:34

ADO Den Haag-trainer André Wetzel was zondag op de persconferentie na het verloren duel tegen FC Utrecht (3-1) helder in zijn analyse. De rode kaart voor doelman Robert Zwinkels en de daarbij horende strafschop lagen ten grondslag aan de nederlaag, zo meende de coach. Wetzel tegen de NOS: “We begonnen wat onwennig, maar daarna stonden we heel behoorlijk. Na de eerste goal, hadden we zelfs de kansen om de 2-0 te maken. En toen kwam hét moment”, doelend op de rode kaart voor de Haagse goalie. “Dan moet je nog vijftig minuten met tien man!”

“We staan nu op een plek waar we niet willen staan en dat is bij de onderste drie. Dat is voor het eerst dit jaar. Nu gaan de alarmlichten aan. Toch hebben we een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd, maar deze nederlaag nemen we mee naar huis”, zo sloot de oefenmeester af.

0
Zondag 8 februari 2009 om 18:10 uur

RicoFCDH

ADO Den Haag-trainer André Wetzel was zondag op de persconferentie na het verloren duel tegen FC Utrecht (3-1) helder in zijn analyse. De rode kaart voor doelman Robert Zwinkels en de daarbij horende strafschop lagen ten grondslag aan de nederlaag, zo meende de coach.

Wetzel tegen de NOS: “We begonnen wat onwennig, maar daarna stonden we heel behoorlijk. Na de eerste goal, hadden we zelfs de kansen om de 2-0 te maken. En toen kwam hét moment”, doelend op de rode kaart voor de Haagse goalie. “Dan moet je nog vijftig minuten met tien man!”

0
Zondag 8 februari 2009 om 18:05 uur

.....

Getergd ADO moet buigen na dubieuze rode kaart

ADO Den Haag heeft een pijnlijk verlies geleden op bezoek bij FC Utrecht. De Hagenaren deden in de eerste helft zeker niet onder aan de thuisploeg, kwamen zelfs op voorsprong, maar moesten na een dubieuze beslissing van arbiter Virant alsnog buigen: 3-1.

Desondanks moet de wedstrijd in Stadion Galgenwaard ADO weer een sprankje zelfvertrouwen geven. Na de afslachting op bezoek bij PSV was het nog maar de vraag hoe de residentieclub zich staande zou houden.

De 6-0 nederlaag in Eindhoven kwam hard aan bij ADO. Niet eens zozeer om de monsterscore waarmee de ploeg van André Wetzel naar Den Haag werd gestuurd, maar meer om het vertoonde spel. ADO speelde mak, inspiratieloos en was zowel individueel als in het teamgebeuren nauwelijks Hoofdklasse-waardig. Een bezoekje bij FC Utrecht, dat al sinds de competitieopening tegen PSV (1-5) niet meer in eigen stadion is verslagen, leek op voorhand dan ook een enkele reis naar de slachtbank.

Echter, de wilskracht die ADO zondagmiddag in Stadion Galgenwaard toonde, was een pluim waard en maakte de zeperd bij PSV vooralsnog een incident. Geholpen door een vroege voorsprong - Csaba Horvath kopte na een klein kwartier via de binnenkant van de paal raak - speelden de bezoekers doordacht in op het mankement van de Domstedelingen. FC Utrecht had door het beroerde veld moeite om het gewenste positiespel op de mat te leggen, waardoor creatieve jongens als Cedric van de Gun en Simon Cziommer de uitstekende vorm van de laatste weken geen vervolg konden geven.

Het antwoord van Utrecht na de openingstreffer van Horvath was nog wel veelbelovend. Vrijwel direct na de aftrap schoot Simon Cziommer via keeper Robert Zwinkels en de buitenkant van de paal naast, waarna Alje Schut uit de daaropvolgende corner zijn kopbal net over de lat zag vliegen. Maar de thuisploeg moest vervolgens toezien hoe ADO op de counter de gevaarlijkste ploeg was.

Waren de Hagenaren een tikje scherper geweest, dan had het al in de eerste helft optimaal kunnen profiteren van de slordigheden van FC Utrecht. Berry Powel was tot tweemaal toe dichtbij een treffer, maar een prima redding van Michel Vorm en een misser op slechts enkele meters van het doel hielden Utrecht in leven.

Dat deed arbiter Virant op slag van rust ook. Zijn dubieuze optreden - de Belgische arbiter schitterde in warrige beslissingen en dwalingen - leverde FC Utrecht vlak voor rust een strafschop op. De overtreding van doelman Zwinkels op Tom Caluwé was een typisch gevalletje ‘hij had hem kunnen geven’, maar de daaropvolgende rode kaart mag als schande beschouwd worden. Beide spelers hadden de intentie om de bal te spelen, maar kwamen ongelukkig in aanraking met elkanders kruis. Desondanks trok Virant de rode kaart voor Zwinkels en belandde de bal op de stip; Gregoor van Dijk passeerde op koele wijze invaldoelman Boy Waterman.

De arbiter gaf FC Utrecht daarmee niet alleen een flinke zet in de goede richting, maar bracht ADO ook in diskrediet. De bezoekers zaten goed in de wedstrijd en bespeelden Utrecht op de juiste manier, maar moesten zich door de rode kaart beperken tot ruim 45 minuten tegenhouden. Dat lukte ADO lange tijd aardig. Utrecht wist de Haagse muur niet te slechten en maakte op enkele afstandschoten na geen enkele aanspraak op de overwinning.

De bezoekers moesten pas buigen toen Ali Boussaboun een kwartier voor tijd op fantastische wijze FC Utrecht de voorsprong bezorgde. De van een blessure teruggekeerde invaller schoot een vrije trap kiezelhard tegen de touwen: 2-1. Verdiend was de voorsprong niet te noemen. ADO hield goed stand en had eerder in de tweede helft zelfs nog een kans om op voorsprong te komen, maar een gevaarlijk Haags schot belandde in het zijnet.

Met de treffer van Boussaboun was het verzet van de bezoekers echter gebroken. Utrecht kon de resterende vijftien minuten eenvoudig uitspelen en liep zelfs uit naar een grotere score toen Sander Keller van dichtbij kon inkoppen: 3-1. De zure gezichten van ADO na het laatste fluitsignaal spraken boekdelen.

0
Zondag 8 februari 2009 om 15:24 uur

....

Virant bezorgt Utrecht zege tegen

Scheidsrechter Virant heeft een bijzonder duidelijke stempel gezet op de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht. ADO deed goed mee in de eerste helft en kwam zelfs op voorsprong, maar na een overdreven sanctie op de overtreding van Zwinkels, stond het plots 1-1 en speelde ADO met tien verder.

Voor ADO was deze wedstrijd een nieuwe teleurstelling, maar het vertoonde spel was een stuk beter dan donderdag tegen PSV, 6-0. Voor FC Utrecht was het de zevende wedstrijd onder Ton du Chatinier waarin ze opnieuw ongeslagen bleven. FC Utrecht klimt naar de zevende plek.

Zo ongeinspireerd als ADO donderdag speelde, zo gedreven werd de eerste helft in Utrecht afgewerkt. Na een vroege voorsprong, een kopbal van Csaba Horvath, trachtte ADO de voorsprong uit te bouwen. De thuisclub kwam niet verder dan twee gevaarlijke acties en het was de bezoekende ploeg met de gevaarlijkste kansen. FC Utrecht ging er uiteindelijk toch nog met een doelpunt vandoor, Van Dijk benutte de penalty.

Doelman Zwinkels kreeg een rode prent vlak voor het doelpunt van Van Dijk, waardoor ADO de tweede helft met tien man af moest werken. Lang beet FC Utrecht zich stuk op de verdediging van ADO, maar een kwartier voor tijd zorgde Ali Boussaboun voor de genadeklap. Sander Keller kopte FC Utrecht zelfs nog naar een grotere voorsprong enkele minuten voor tijd.

0
Zondag 8 februari 2009 om 15:02 uur

<FCDH>

Feyenoord A1 heeft zaterdag verloren van ADO Den Haag A1. In Den Haag werd het 2-0 voor de Hagenezen. Feyenoord had wel kansen om een doelpunt te maken, maar de eindpass kwam vaak net niet aan. B2 won met 6-1 van Barendrecht. Elvis Manu (3), Jon-Joost Cornelissens, Matthew Steenvoorden en Joey van der Velden scoorden voor de Rotterdammers. C2 won met 1-3 in Tilburg van Willem II. Lionel Agata, Jesse Driebergen en Ryan Korporaal wisten het net te vinden. B1 en C1 waren vrij.

De trainer van A1, Jean-Paul van Gastel was ondanks het verlies nog best tevreden over het vertoonde spel. ‘De jongens hebben zich volledig ingezet en gestreden voor wat ze waard zijn. Ze hebben er alles aangedaan. Het is jammer dat je door twee fouten van de keeper deze wedstrijd verliest.’

Na vijf minuten kwam ADO op 1-0 via een vrije trap. De bal vloog over de muur en onhoudbaar het doel in. Toch was Van Gastel niet te spreken over zijn doelman. ‘Bij een vrije trap vanaf het zestienmetergebied zet je een muur neer. Bij een vrije trap vanaf 25 meter doe je dat niet. Zo’n muur belemmert alleen het zicht en het geeft degene die hem neemt een beter idee van waar hij hem moet gaan schieten.’

Na een uur spelen ging keeper Kostas Lamprou wederom de fout in, toen hij over een bal heen dook. ‘Ondanks dat de keeper hier de punten weggeeft, heb ik nog steeds vertrouwen in hem’, zei Van Gastel na afloop.

Het was niet dat Feyenoord kansloos was tegen ADO. Het tegendeel was eerder waar. Een gelijk spel was op zijn plaats geweest. Feyenoord creëerde wel kansen, maar miste de scherpte om ze af te maken. Daarnaast kwam de eindpass vak net niet aan en liepen de aanvallers verschillende keren buitenspel bij kansrijke mogelijkheden.