Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

pajam

30 seconden voor 12 voor ADO Den Haag

ADO Den Haag zette een dag na de ontluisterende 0-3 nederlaag tegen Heracles trainer Maurice Steijn op straat, maar de vraag is of het dit seizoen nog wel goedkomt met de nummer laatst van de Eredivisie. "Het is niet eens twee voor twaalf, maar dertig seconden voor twaalf."

Den Haag is bezig aan een dramatisch seizoen. In de competitie werd al veertien keer verloren, waardoor de club uit de hofstad momenteel helemaal onderaan staat in de Eredivisie. In het nationale bekertoernooi vloog ADO er zelfs uit tegen Eerste-divisionist MVV. Vreemd of verrassend is het dus niet dat de clubleiding gisteren besloot te breken met trainer Maurice Steijn.

Ondergrens bereikt
"Ik ben ontzettend geschrokken van de manier waarop ADO omging met de druk in het duel met Heracles", zegt oud-speler Harry van der Laan, die zondag als analist van Fox de wedstrijd in het stadion bekeek. "Dit zijn de wedstrijden waarin de punten gepakt moeten worden en waar dus druk op staat. Tegen Ajax, Feyenoord, PSV en Twente staat er geen druk op, dan kunnen ze vrijuit spelen, maar het gaat erom hoe de ploeg zich houdt tegen clubs als NEC, RKC enzovoort."

Ook voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende schrok van ADO. "Als Heracles iets scherper was geweest, had het helemaal desastreus kunnen aflopen", reageert Van der Ende. "De ondergrens is wel bereikt. Veel slechter kan het niet. Het is niet eens twee voor twaalf voor de club, het is dertig seconden voor twaalf. Er moet nu ook niet meer gesproken worden over mooi voetbal ofzo. Het is nu punten sprokkelen met resultaatvoetbal. Maar het kan verkeren. Eén zege bracht RKC ook van plek 18 naar plaats 14."

Spelers op amateurbasis
Van der Laan neemt het op voor de ontslagen Steijn. "Maurice valt weinig kwalijk te nemen, het is gewoon een heel matig elftal waar hij mee moest werken." Toch begrijpt de voormalig spits het ontslag wel. "Als Midden-Noord tijdens de wedstrijd wegloopt, dan maakt dat indruk op de clubleiding. Ook de media schrijven al weken `hoe lang gaat dit nog duren met Steijn`. Dan wordt er op een gegeven moment ingegrepen. Zo zal dat altijd gaan in de voetbalwereld."

De werkelijk schuld ligt echter bij de clubleiding zelf constateert Van der Laan. `Je kan nu eenmaal niet ongestraft ieder jaar de beste spelers verkopen. Dit is natuurlijk heel ander materiaal dan waar John van den Brom mee kon werken. Toen kon alles nog. Er werd toen zelfs nog even een Russische spits (Bulykin) ingevlogen. Nu moeten ze het doen met spelers die op amateurbasis werken. Dat is heel anders.`

Fifty-fifty
De opdracht is nu wel duidelijk voor ADO zegt Van der Ende. "Ze staan er heel slecht voor, want ook het doelsaldo van ADO is verreweg het slechtst (-26 tegen -18 van NEC) van alle ploegen. Johan Cruijff noemt een goed doelsaldo altijd een extra punt, dus in dit geval is het een extra minpunt voor ADO. De club moet nu in ieder geval zorgen dat ze niet als achttiende eindigen. De na-competitie moeten ze wel kunnen overleven, het verschil met de Jupiler League is nog vrij groot. Maar ze moeten het ook niet op de laatste wedstrijd aan laten komen, want dat is Cambuur-uit."

Er is nog tijd volgens Van der Laan, maar ADO moet wel snel punten gaan pakken. "Het is `fifty-fifty`. Het vertrouwen in de groep staat momenteel op het nulpunt, dus er zal snel gewonnen moeten worden. De komende weken zijn dan ook cruciaal voor de club. Maar één ding is duidelijk het kan alleen maar beter worden."
0
Donderdag 6 februari 2014 om 07:32 uur

pajam

H@@GenEES schreef:

Dus?

Hier schoot die er geen één in, maar laat me raden, allemaal de schuld van Steijn natuurlijk 0_o
nee, kwam niet door de ex-trainer en ze tactieken joh.
maar wel toevallig dattie het alleen bij ons, onder Steijn, niet heeft laten zien.

dus.
0
Donderdag 6 februari 2014 om 07:24 uur

D.H.zuid-west

ADODENHAAG schreef:

Hoe kan het zijn, na gister, dat mensen gaan beweren dat we een kans maken tegen Vitesse? Die kans is toch gewoon helemaal niet aanwezig. Al maken we een goaltje, we krijgen er altijd 3 tegen. Laten we hopen dat het iig beter word dan tegen Heracles, zo wil ik ze nooit meer zien.
Volledig kansloos daar in Arnhem, nieuwe trainer of niet.

Roda is echter een ander verhaal maar dan moet Fraser wel de poppetjes gemotiveerd zien te krijgen (en houden) en op de juiste plaats neer gaan zeten. Malone, en Schet gaan wat mij betreft alvast op de bank zitten. Tijd voor Tira en Kanon om een kans te krijgen.

Helaas is er geen linksback gehaald tijdens de winterstop want Meijers naar het middenveld bij een 4-4-2 opstelling had een verbetering geweest. Supi is te zwak en er is geen andere optie...... Meijers / Bakker / Gerht / Holla als middenveld.. mijn ideale opstelling met Gehrt kort achter de spitsen (wat helaas nooit gaat gebeuren).

Blijf dan ook maar bij mijn voorspelling dat we gaan degraderen, hopelijk zit ik er volledig naast.
0
Woensdag 5 februari 2014 om 23:52 uur

slash070

soccernews.nl

Henk Fräser stapt niet op als assistent-trainer bij Jong Oranje nu hij bij ADO Den Haag de taken van de ontslagen Maurice Steijn overneemt. De kersverse ADO-hoofdtrainer legt zijn functie bij de KNVB, naar eigen zeggen, misschien wel neer als de Hagenaars hem een vaste aanstelling geven als hoofdcoach.

0
Woensdag 5 februari 2014 om 22:55 uur

Bert

Misschien moet we John Rambo halen als trainer. Die heeft wel meer kansloze missies tot een goed einde gebracht
0
Woensdag 5 februari 2014 om 22:47 uur

H@@GenEES

Midden-Oost schreef:

Gino
Fecunda Zuiverloon Tom Kanon

Bakker Holla Meijers
Gerth

Mike Yanic
Wauw, ik ben blij dat jij geen trainer bent
0
Woensdag 5 februari 2014 om 22:45 uur

marcellino

<FCDH> schreef:

Ik ben benieuwd wat voor maatregelen fraser gaat nemen ?
geen.
probleem is de selectie niet d e trainer.
0
Woensdag 5 februari 2014 om 22:27 uur

Advertentie

wdr

schreef:

Dat het klaar was met Steijn was al heel lang duidelijk. Hij is gewogen en te licht bevonden. Helaas hebben de beleidsbepalers hem en daarmee de club wekelijks laten verzuipen, en geduldig gewacht op het onvermijdelijke protest van de supporters zodat men zich daarachter kan verschuilen om hem te ontslaan en daarmee hun eigen falen te verdoezelen.
Maurice het ga je goed, je deed je best maar helaas was het niet genoeg.

En de Anti-Steijn Clan hier op cadd die al het hele seizoen hierom hebben geshout, gefeliciteerd en succes met opvolger Fraser. . . . of hadden jullie echt Advocaat of Jol verwacht?
Ajuus!
Bedankt voor de felicitaties.
Ik ben inderdaad al dagen aan het feesten, heerlijk zo`n laatste plek en nare toestanden rond onze club. Daar kan ik intens van genieten.
Ik hoop nog altijd op een goede trainer voor de komende wedstrijden.

Wat jij?
0
Woensdag 5 februari 2014 om 21:23 uur

wdr

fcthehague schreef:

Helaas werkte het niet meer met Maurice.

Wens hem het allerbeste toe.
Ik wens hem ook het beste.
Ben hier vaak negatief over hem geweest, niet over hem als mens, maar hij was gewoon geen geschikte trainer voor ADO en zijn onkunde had rampzalige gevolgen op sportief vlak. Maurice is volgens mij een goede kerel en hij verdient ook beter dan dit. Hoop voor hem dat hij geluk vindt in werk, misschien een trainersfunctie, dat beter bij hem en zijn capaciteiten past.
0
Woensdag 5 februari 2014 om 21:01 uur

K.B

ADO Den Haag
Trainer: Henk Fräser

ADO Den Haag onder 19
Trainer: Ekrem Kahya

ADO Den Haag onder 18

Trainer: Richard Knopper

ADO Den Haag onder 17

Trainer: Patrick van Dullemen

ADO Den Haag onder 16
Trainer: Rene van Delft

ADO Den Haag onder 15
Trainer: Aleksandar Rankovic

ADO Den Haag onder 14
Trainer: Robin Verheul

ADO Den Haag onder 13
Trainer: Daniel van der Meulen

ADO Den Haag onder 12
Trainer: Roy Kappenburg

ADO Den Haag onder 11
Trainer: Mark Schuur

ADO Den Haag onder 10
Trainer: Bram Berk

ADO Den Haag onder 9
Trainer: Dion van Meerten
0
Woensdag 5 februari 2014 om 19:52 uur

Nu online

Eeuwig Den Haag, Aad, decubaan, MichelAdamsMatje, Advocado, rh_vakm en 464 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Daryl van Mieghem Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Telstar
1-1
20 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 FC Den Bosch 7 - 16
2 Excelsior 7 - 14
3 Helmond Sp. 7 - 14
4 Jong PSV 7 - 11
5 FC Eindhoven 7 - 11
6 Graafschap 7 - 11
7 Telstar 7 - 11
8 Jong AZ 7 - 11
9 FC Volendam 7 - 10
10 Jong Ajax 7 - 9
11 FC Dordrecht 7 - 9
12 Roda JC 7 - 9
13 FC Emmen 7 - 8
14 SC Cambuur 7 - 7
15 ADO Den Haag 7 - 7
16 TOP Oss 7 - 7
17 MVV Maastr. 7 - 6
18 VVV-Venlo 7 - 5
19 Vitesse -6 7 - 4
20 Jong Utrecht 7 - 2