Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Ooievaar

Aad schreef:

Ik zal je niet honen (hooguit in mijn vuistje lachen).

 

Maar misschien heb je al door dat ik minimaal 70 % van je irritaties deel. Wel irriteert mij vaak aan jou dat je kritiek niet gevolgd wordt door een praktische en betaalbare oplossing.

 

Enig groot punt van verschil is jouw mening over van der Kallen. Ik denk dat hij echt het beste met ADO voor heeft. Maar door de crisis heeft hij zich teveel met zijn grafische bedrijven moeten bezighouden en bij ADO teveel aan mensen overgelaten die dat vertrouwen niet verdienden.

Nu hij zich, om wat voor reden dan ook, wat afstand heeft genomen van het bestuur van zijn bedrijven zal hij wel snel inzien dat de organisatie zoals die nu bij ADO staat een levensgroot risico vormt voor zijn geïnvesteerde geld.

Ik verwacht dan ook wel maatregelen van zijn kant.

 

En als dat niet gebeurt mag jij in je vuistje lachen. Al vrees ik met tranen in je ogen want dan ligt onze club echt op zijn gat.

Ik lach alleen als het de club goed gaat. Al lijkt het wel zo, maar het laatste wat ik wil is mijn gelijk halen. De begroting omlaag is een teken aan de wand. Dat is geen doemdenken, ieder weldenkend mens weet waartoe dit gaat leiden. Althans als dit bestuur en RvC blijft zitten.

 

De club is hardstikke ziek, maar er worden alleen noodverbanden aangelegd en naar mijn smaak moet er diep gesneden worden.

 

Maatregelen kan je inderdaad over twisten althans over de financiële onderbouwing. Dan kom je ten allen tijden uit bij de gemeente, zoals het altijd gegaan is. Maar diezelfde gemeente kan onmogelijk tevreden zijn met de gang van zaken.

 

Ondanks al die mooie verhalen wordt er helemaal geen progressie geboekt. Dramatisch bestuur, RvC idem, lachtwekkend vol met oprettte figuren. Een eigenaar die zich opsteld als een sfinx Selectie is overbetaald, onwillig, gespeend van welke vorm van kwaliteten op een enkele uitzondering na - Toornstra, Luickx, Verhoek, Derijck - dan heb ik het wel gehad - en hebben lekken als hoogste doel verheven. Openlijke minachting van hun supporters, Een grof schandaal!!

 

 Er is binnen noch buiten het veld sprake van leiding. We hebben nog steeds een naamloos stadion. Last but not least wederom een exploitatietekort. Dat lees je nergens tot nu toe in de goed nieuws show.

 

Of de boel rigoreus op de schop nemen, wat de gemeente dus inderdaad wederom een aantal miljoenen gaat kosten. Zie mijn eerdere aanbevelingen.

 

Of de gemeente laat de boel de boel, met als levensgroot risico dat er hooguit wat cosmetische veranderingen worden doorgevoerd, de club komend seizoen degradeert en dan zijn voor diezelfde gemeente de rapen nog veel meer gaar.

 

Dus de gemeente moet kiezen - naar mijn smaak - tussen twee hele kwade opties en aan hun de taak de minst slechte er uit te kiezen. De kost gaet voor de baet uit.

 

Overigens lijkt me die v.d. Kallen niet zo naïef dat hij er zo maar in is ingesprongen zonder enige garantie van gemeentewege. Anders had hij vast wel mensen om zich heen verzameld die wel van toeten en blazen weten.

 

Kijk, hadden we nu nog in het Zuiderpark gezeten dan was het al lang einde oefening geweest. Dat we nog leven ligt aan het nieuwe stadion, dat is evident.

 

Dat kan natuurlijk ook je redding zijn. Ook een kwestie van logisch nadenken. Alleen moet je dan wèl mensen aan de knoppen laten draaien die verstand van zaken hebben.

 

Ringeling of Kallen. Op deze manier doorgaan is het heel snel einde oefening. FC Twente daarentegen is kampioen geworden. Ook zij zijn gedegradeerd, en waren niet zo lang geleden ook bijna failliet. Maar daar zijn mensen aan het roer gekomen die hart voor de club hebben en handelen in het belang van de club. Of denk je dat Munsterman - een kanjer trouwens - het helemaal in z'n uppie doet? Die man laat zich omringen door mensen die kennis van zaken hebben, en hem ook durven tegenspreken. Het kan dus wel, maar dan dien je eerst een goede organisatie neer te zetten. Dan kan ook een club als Twente kampioen worden ondanks dat ze niet de hoogste begroting hebben. En om in Tukkerland te blijven. Ook Heracles is op organisatorisch gebied een verademing. Zo weinig middelen, en zo subliem presteren. Chapeau

 

Ons laatste echte succes 1975 ligt al een aardige laag stof op. Dus de hoogste tijd dat we weer eens aan het venster gaan kloppen. We zijn natuurlijk wèl de derde stad van Nederland. met een achterland waar je u tegen zegt. Daar moet véél en véél meer uit te halen zijn. Daar blijf ik op hameren. Dat is een kwestie van beleid en echt niet anders. 

 

p.s. overigens een mooie uitspraak van tukker Tom Egberts. Dit n.a.v. de vreugdedansen van o.a. de Utrecht supporters omdat Ajax geen kampioen werd. "je kan ook gewoon voor je eigen club zijn"(...)

 

Ook ik heb een hekel aan Ajax maar hou toch veel en veel meer van m'n eigen club. En dat een stel laffe misdadigers ons honk hebben overvallen, dat reken ik de club Ajax niet aan. Dit voor alle duidelijkheid!

 

 

 

0
Zondag 2 mei 2010 om 22:31 uur

Kees

<FCDH> schreef:

Kortom we blijven erin maar volgend jaar moet het echt anders anders gaat het wel een keer mis

Waar ik zo bang voor ben is dat het lang, erg lang gaat duren voordat er duidelijkheid is m.b.t. de technische staf.

 

Daarna duurt het weer lang, tot zeer lang voordat de selectie op orde is. Gevolg weer een leger aan proefspelers en op het eind van de rit een paar paniek aankopen of gehuurde spelers waar je niet helemaal van op aan kan.

 

Stel binnen 1 a 2 weken een gelouterde TD aan die van start kan. Liever 1 selectiespeler minder en kennis aan de top dan nog zo'n seizoen met het "ontslag"van Atteveld en Wetzel.

0
Zondag 2 mei 2010 om 17:37 uur

Leiden

en laten we hopen dat we noooooit meer iets zien of horen van Soltani. Gauw de bezem door de selectie en bouwen aan het nieuwe seizoen

0
Zondag 2 mei 2010 om 17:18 uur

Ooievaar

<FCDH> schreef:

afgelopen 4-2

Laat iedereen lekker zitten, doe niets aan je organisatie. Haal allerlei proefrotzooi in de voorbereiding, loop allemaal de polonaise na een 'fantastische 4-0 overwinning op Laakwartier waarvan de helft nog in Spanje op het strand ligt, en laat iedereen vooral z'n scc verlengen.

 

Kritici dienen van het toneel te verdwijnen, zo lastig allemaal. Stelletje zeikerds. Klamp je allemaal vast aan Kallen, dan degradeer je waarschijnlijk. De belastingbetaler knapt het wèl op hoor.

 

Schijnt dat de z'on beetje de hele selectie naar Italië wil, serie Q mag ik aanmemen. Deze muitende spelersgroep kan niet veel beter. Maar het zal nog wel even duren voordat iedereen dat in de gaten krijgt. Komend seizoen wordt het nog slechter. Maar ja...

 

We hebben ons gehandhaaft. Dus niet zeiken. 'Geweldig"

 

Kallen en z'n lulhannessen zullen snel met een mooi intervieuw in die Feyenoord krant komen, dus wees gerust. Snaveltjes dicht en oogjes toe, Slaap zacht

0
Zondag 2 mei 2010 om 16:30 uur

Vincent

Fransje schreef:

Begin met z'n allen lekker een eigen voetbalclub, FC Betweters zou een mooie naam voor jullie zijn.

voetbal zit hem in details.

als we van vvv (+2) , nec (+3) en ajax gelijk (+1) hadden gewonnen

stonden we 10e oid en had je niemand hier gehoord over het bestuur,trainer  of over de niet eredivisiewaardige selectie.

 

0
Zondag 2 mei 2010 om 10:35 uur

Advertentie

Ooievaar

Aad schreef:

#Ooievaar

 

Even zo een reactie op je shout want anders loopt Max zijn harde schijf vol. ;)

 

Jij eindigt zoals ik ben begonnen: De spil waar het om draait is en blijft geld. Geld om van der Kallen af te kopen, geld om te investeren in een goed beleid.

En daar ga je weer fluitend aan voorbij.

 

Een ledenraad is in principe aardig gedacht maar dat werkt al nauwelijks bij de hondenclub waar ik lid van ben. En die heeft maar 250 leden. 250 zielen, 250 gedachten.

ADO (in potentie) 15.000 zielen = dus 15.000 gedachten. Soms maar licht verschillend maar ook pertinent oneens.

 

De oplossing zit mijns inziens alleen maar in de samenstelling van een RvC en de wil om er wat van te maken. En het heilig voornemen uit de pers te blijven en alle kritiek en lof binnenshuis te houden.

Dat laatste geloof ik absoluut niet in. Jagersma is net zo publiciteitsgeil als ' het licht' zo niet erger. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze geen van beiden verstand van zaken hebben.

 

Natuurlijk weet ik dat we een ledenraad hebben, alleen gouden aandeel of niet ligt daar niet het mandaat of de feitelijke macht.

 

Het middel om je als club te ontdoen van Kallen & Co is natuurlijk geld, dat kost een paar miljoen, ja ben wel blond maar dat geld heeft de club niet op de plank liggen.

 

Dus zou je dat moeten lenen bij de gemeente. Terug te betalen incl. rente in pak'm beet 25 jaar. Ook de gemeente heeft belang bij een ADO wat succesvol is, dat straalt ook door naar hun ego, daar zijn dat soort jongens natuurlijk buitengewoon gevoelig voor. Het zijn net mensen.

 

Natuurlijk zal het de eerste periode een kwestie van bouwen zijn. Een periode van dertig jaar wanbeleid poets je niet zo maar even weg. Maar met mensen die echt hart voor de club hebben, en kennis van zaken hebben kan er mede door het stadion en locatie best iets heel moois gaan groeien en bloeien.

 

En vergeet niet dat het supportersprobleem niet meer speelt. We komen nu louter en alleen in het nieuws omdat de heren bestuurders er een tragikomedie van maken.

 

Bij het begin beginnen dus.

 

Overigens heb ik in de verste verte geen idee wat de machthebbers van plan zijn. Enige vorm van structuur is nog steeds niet te ontwaren.

 

Hoe de selectie er uit komt te zien. Atteveld op de achtergrond bezig met de selectie samen te stellen, dat zou toch zeer bijzonder zijn, ongeacht hoe je over de man denkt. Wie er gaan, wie er komt. Wie er voor de groep komt te staan. Kortom hoe het hele plaatje er uit komt te zien. Dadelijk komt de WK en ligt het hele zaakje weer plat.

 

Overigens prettige wedstrijd morgen, zou ontzetten mooi zijn als we nog een paar plekjes zouden kunnen stijgen, Hoef ik jou niet uit te leggen.

 

0
Zaterdag 1 mei 2010 om 22:03 uur

Kees

Ooievaar schreef:

Mooi zijn we het er in ieder geval over eens dat we geen wrok naar elkaar toe koesteren. Al mag het best wel eens stevig gaan ben niet van suikergoed hoor. Geldt ook voor Kojak - door mij zeer gewaardeerd - maar we zijn het bijna nooit met elkaar eens, althans over het reilen en zeilen bij ADO. Maar ga met hem met alle genoegen een biertje drinken, of kom wel eens langs bij zijn kroeg in het leidse, ik werk daar namelijk.

 

Ik zie v.d. Kallen liever vandaag dan morgen gaan. Zoals je weet doet die man dit natuurlijk niet uit liefdadigheid, en dat hoeft ook niet voor de goede orde. Maar hem hoog verheven op een voetstuk plaatsen vind ik totaal niet aan de orde. Mark v.d. Kallen denkt alleen aan de BV van de Kallen, en dat hij ADO voor een appel en een ei - want daar hebben we het natuurlijk over in dit geval - heeft overgenomen daar zit natuurlijk een diepere gedachte achter. Die is namelijk doordat hij de gemeente van gezichsverlies en lastige vragen redt, krijgt hij natuurlijk wel een aantal vergunningen los om z'n eigen projecten op te zetten, c.q. uit te voeren al dan of niet bij de Binckhorst. En rijden volgend jaar de spelers wellicht in een Audi/VW rondt. Daar zou ik een stuk minder moeite mee hebben, als hij ons de supporters geen flauwekulverhalen op de mouw zou spelden, want daar ben ik niet van gediend. En kom je gewoon aan de beurt. Je kan onze club een echte volksclub niet op een achternamiddag leiden vanuit je stoel terwijl te geen benul hebt welke emoties er spelen binnen de club, laat staan bij de trouwe achternban. Voor sommigen is die club hun hele hebben en houwen(...) Overigens heb ik niet zoveel tegen de persoon v.d.Kallen maar ik geloof niet in het concept dat je als club van één man afhankelijk of in zeer grote mate afhankelijk bent. Het duurt zo lang het duurtl, Holland Sport of AZ het gaat een keer mis om wat voor reden dan ook. En als hij aan supporters vraagt wij zijn jullie dan wel? Dan geeft dat weinig blijk van inlevingsvermogen en respect voor je klanten.

 

Overigens heeft de gemeente er ruim vijftig miljoen ingestopt d.m.v. een loopplankfinanciering, bouw stadion en de opgetreden exploitatie tekorten toegedekt. Het valt de gemeente inderdaad te verwijten dat ze zich niet goed hebben laten adviseren of het wel z'on goed idee was om met v.d. Kallen in zee te gaan. Maar ja, ik snap natuurlijk donders goed dat gemeente dolblij was dat er een koper voor de club was, die ook nog met een mooi verhaal kwam.

 

V.d. Kallen laat zich bewust omringen door figuren die naar zijn pijpen dansen van kijk mij eens ff Jagersma, tot mislukte ijsmeester Vierling. Dat is een kwalijke zaak want deze ijdeltuiten staan het niet toe dat er mensen met voetbal know how binnen komen.

 

Ik pleit er nergens voor om directeuren -waar je naar mijn smaak geen donder aan hebt- om die zo maar op straat te gooien, maar het zou wel handig zijn om bestaande contracten net zoals dat bij spelers het geval is niet te verlengen, of desnoods via outplacement aan een andere baan te helpen. Daar zit inderdaad een kostenplaatje aan, maar de club wordt tot op de dag van vandaag dramatisch slecht bestuurd dus zo voort blijven modderen is geen optie. Ik hoef jou niet uit te leggen wat de concequenties zouden zijn als we zouden degraderen.

 

Overigens de jongens en meisjes die daar voor een modaal salaris hun werk doen op de administratie mogen van mij lekker blijven zitten hoor. Daar zitten niet de echte kosten natuurlijk. Waarom zouden wij eigenlijk een stadionmanager moeten hebben. Zo veel gebeurt er niet maar veel belangrijker vind ik dat dat stadion eigenomdom is van de gemeente, dus laten zij daar iemand neerzetten. Snijdt het mes aan twee kanten, die gemeente heeft er alle belang bij dat dat stadion goed wordt geëxlpoiteerd.

 

Ik pleit voor een hele andere constructie dan Kallen met z'n slippendragers.

 

Mijn oplossing is alsvolgt:

 

 

 

En toch is hier geen woord van gelogen:

 

ADO DEN HAAG BOEKT PROGRESSIE IN HET SEIZOEN 2009-2010

In het nog lopende seizoen boekt ADO Den Haag in vele opzichten de nodige progressie. Alwaar een prettig vooruitzicht om met een positieve instelling het toekomstig voetbalseizoen met vertrouwen tegemoet te zienen uw scc aan te schaffen.

FAMILIEDAG

Evenals voorgaande jaren werd de Familiedag weer druk bezocht(ruim 10.000 belangstellenden) en afgesloten met een oefenwedstrijd in de vroege avond.

OEFENPROGRAMMA

Het trainings- en oefenprogramma werd gestart met een fantastische opkomst van de trouwe supporters bij de eerste training met veel vuurwerk en gezang. Naast de traditionele wedstrijden op het Laakkwartierterrein waren er ook een tweetal aansprekende clubs op bezoek, te weten Valencia en Litech Sofia.

SELECTIE 2009 - 2010

De selectie bleef nagenoeg in tact en werd zelfs uitgebreid met publiekslieveling en rashagenees Ricky van der Berg. Zo ook kon in de winterstop middenvelder Kees Luijcks gehuurd worden.

TOESCHOUWERS

Wederom was er een significante stijging in het toeschouwersaantal te bespeuren waardoor het gemiddelde de 12.000 oversteeg. Verheugend was het dat met name de Kids- en familietribune regelmatig bomvol was.

M.F.C. (Supportershonk)

Na vele jaren van overleg werd dan eindelijk het supportersonderkomen gerealiseerd. Van deze ruimte wordt inmiddels optimaal gebruik gemaakt en is een succes gebleken.

SPONSORING

Het huidige seizoen laat een progessie in de sponsorinkomsten zien waarbij er nog ruimte is voor verdere stijging hiervan. Zo ook stonden de sponsors zelfs garant voor een tweetal trainingssessies tijdens de winterstop in het buitenland en de afsluitende trip voor de selectie naar Barcelona.

STADIONEXPLOITATIE

Steeds vaker wordt het stadion ook voor andere doeleinden verhuurd waarbij ondermeer de wedstrijd van het Nederlands damesteam tegen Belarus een hoogtepunt was.


DOELSTELLING

Werd vorig seizoen pas op de laatste speeldag het eredivisieschap veiliggesteld (Vitesse 3-1) zo konden we het lopende seizoen reeds op de 33 ste speeldag opgelucht ademhalen. Zoals bekend is met name het tweede jaar in de eredivisie het moeilijkste jaar. Indien de resultaten enigszins in het voordeel van ADO Den Haag zijn dan kan op de laatste speeldag zelfs de beoogde twaalfde plaats gerealiseerd worden. Een prestatie van formaat.



Bron: Kees (door een groen/gele bril)



Vrijdag 30 april 2010 om 12:27 uur
 

0
Zaterdag 1 mei 2010 om 17:28 uur

g

Ooievaar schreef:

Je slaat de spijker op z'n kop. We hebben overigens maar liefst dertig punten waaronder maar liefst vier thuisoverwinningen tegen: Willem II, RKC, AZ, en Heerenveen. Proficiat!

Ik ben allang blij dat 30 punten tegenwoordig genoeg is om je te handhaven :D...

 

Overigens ben ik het met je eens dat er veel zaken moeten veranderen, maar wij kunnen niet altijd zien wat er speelt. Bereidheid van bestuur/RvC om naar anderen te luisteren, is een grote stap voorwaarts, maar wezenlijke veranderingen kosten tijd en geld. Geld is er nauwelijks, en de tijd wordt de beleidsbepalers niet altijd gegund, omdat de supporters ongeduldig zijn -dat is geen verwijt, maar dat ligt opgesloten in het supporter zijn. Als een bedrijf reorganiseert, kost het ook vaak jaren voordat je het resultaat echt ziet. Op dit moment lijkt rust in de tent mij het belangrijkste -samen met het snel op sterkte brengen van de selectie. Wie dan de poppetjes zijn, maakt niet zoveel uit (al vermoed ik dat de onrust blijft als RA aan de club verbonden blijft). Al staan we met 11 Oempa-Loempa's in het veld -als ze vijftig punten bij elkaar ballen, vind ik het prima.

0
Zaterdag 1 mei 2010 om 12:12 uur

Ooievaar

Jensen schreef:

Afgelopen vrijdag zag ik drie van onze jongens bij Vak W.
Een antwoord op de vraag “hoe nu verder en hoe kan het beter” konden ze niet geven. Hieruit blijkt maar weer eens dat dergelijke spelers alleen in het spelen geïnteresseerd zijn. Ach, ik neem het ze niet kwalijk.
Ik wil ze wel helpen met dit antwoord.
Wat de club nodig heeft is stabiliteit. Dat geeft rust. De rust die we nodig hebben.
Dat kun je krijgen door een trainer aan te stellen die oog heeft voor het nu EN de toekomst. Een td hebben we niet nodig. Volgens de RvC komt die er ook niet.
Verder is een denktank/adviesgroep nodig. Die adviseert de RvC op technisch gebied. En is sparringpartner van de technische staf. Ik heb begrepen dat die groep adviseurs er ook komt. Dat is goed nieuws.
We hebben een trainer nodig die op zijn Haags wil voetballen. Dus met lef, en aanvallend en verzorgd voetbal. Net als ons symbool de ooievaar. Die staat hoog op zijn poten en heeft een grote bek. De tegenstander moet weer met poep tussen de billen naar Den Haag komen. Net als vroeger.
Dat spel zorgt voor meer toeschouwers, meer en grotere sponsors dus meer inkomsten. Dan kun je betere spelers halen die weer zorgen voor beter spel …… enz. enz.
Als trainer zou ik Jan Everse halen. Ik lees vaak over hem dat hij spelers beter maakt en verzorgd aanvallend speelt. Precies! Verder is het een man waar je niet om heen kunt. Een man met “ballen” die zegt waar het op staat. Richting spelers en bobo’s. Zo iemand hebben we nodig.
En a.u.b. geen Aad de Mos. Die leeft van 14 is 3, 21 is 8 en heeft meer van die wartaal. Hij heeft wel een paar successen behaald. Maar dat is wel héél lang geleden. Daar teert hij bij een aantal shouters nog steeds op. Na die successen heeft hij alleen maar voor hommeles bij zijn clubs gezorgd en is met de nodige afkoopsommen via de zijdeur afgevoerd.
Ook wordt regelmatig Cor Lems genoemd. Met alle respect, dat is niet een man die een BVO kan trainen-coachen. Daarvoor komt veel en veel meer kijken dan alleen het technische aspect dat iemand als voetballer had. Hij mist al die dingen.

Verder hoop ik dat van de huidige selectie in ieder geval blijven: Dereijck, Kum, Verhoek (toch wel), Bosschaart (ook hij toch wel), M. Piqué, Rankovic, Ditewig, Vicento, Coutinho en op STIP natuurlijk Jens Toornstra. Wat een talent heeft die jongen.

Jongens, ik heb al weer zin in de voorbereiding van het volgend seizoen.

Ik hoop dat Frans snel met nieuws komt en ons op de hoogte houdt.

Aardig verhaal ben het goeddeels met je eens. Rust hebben we zeker nodig na dit desastreus verlopen seizoen. Denktank die de techische staf en RvC adviseert spreekt me zeker aan. Zolang er maar mensen inzitten met kennis van zaken en die hun mening kunnen en durven geven en nog belangrijker er wat met die mening wordt gedaan.

 

Ik zou persoonlijk wèl graag een TD aanstellen. Iemand die voor het transfergedeelte zorgt, de rode draad van de club in de gaten houdt, zorgt voor aansturing jeugd, scouting en je uithangboord is richting, supporters en media.

 

Everse zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar het valt of staat met het materiaal wat hij heeft,  en wordt hij niet voor de voeten gelopen door Kallen, Jagersma, Vierling en andere nulliteiten, doordat zij - niet gehinderd door enige kennis van zaken - oliedomme uitspraken te doen die alleen maar druk opleveren door een verwachtingspatroon te creëren wat niet realistisch is. Want dan kan je de naam Atteveld vervangen door Everse, en begint het spel weer van voor af aan.

 

Lems daarentegen zou een echte versterking zijn. Dat is een vakman pur sang. Alleen moet je die man een rol in de schaduw laten vervullen, bij de jeugd of bij het 1e als assistent.

 

De Mos zou ik zeker niet als trainer halen, maar als TD zou het wel eens een geslaagde greep kunnen zijn. Groot netwerk, kan een goede organisatie neerzetten, en heeft een goed verhaal.

 

Maar ik vrees dat het ook in de voorbereiding weer onrustig is omdat de selectie op geen stukken na rond is, met alle gevolgen van dien. Ze zullen ongetwijfeld het WK als excuus aandragen, en met de dooddoener: de andere clubs doen ook niets vind ik een zinloos argument, omdat die z'on beetje allemaal boven ons zijn geïndigd(...)

 

Tijd kost geld!!

 

 

 

0
Vrijdag 30 april 2010 om 17:37 uur

Jensen

Afgelopen vrijdag zag ik drie van onze jongens bij Vak W.
Een antwoord op de vraag “hoe nu verder en hoe kan het beter” konden ze niet geven. Hieruit blijkt maar weer eens dat dergelijke spelers alleen in het spelen geïnteresseerd zijn. Ach, ik neem het ze niet kwalijk.
Ik wil ze wel helpen met dit antwoord.
Wat de club nodig heeft is stabiliteit. Dat geeft rust. De rust die we nodig hebben.
Dat kun je krijgen door een trainer aan te stellen die oog heeft voor het nu EN de toekomst. Een td hebben we niet nodig. Volgens de RvC komt die er ook niet.
Verder is een denktank/adviesgroep nodig. Die adviseert de RvC op technisch gebied. En is sparringpartner van de technische staf. Ik heb begrepen dat die groep adviseurs er ook komt. Dat is goed nieuws.
We hebben een trainer nodig die op zijn Haags wil voetballen. Dus met lef, en aanvallend en verzorgd voetbal. Net als ons symbool de ooievaar. Die staat hoog op zijn poten en heeft een grote bek. De tegenstander moet weer met poep tussen de billen naar Den Haag komen. Net als vroeger.
Dat spel zorgt voor meer toeschouwers, meer en grotere sponsors dus meer inkomsten. Dan kun je betere spelers halen die weer zorgen voor beter spel …… enz. enz.
Als trainer zou ik Jan Everse halen. Ik lees vaak over hem dat hij spelers beter maakt en verzorgd aanvallend speelt. Precies! Verder is het een man waar je niet om heen kunt. Een man met “ballen” die zegt waar het op staat. Richting spelers en bobo’s. Zo iemand hebben we nodig.
En a.u.b. geen Aad de Mos. Die leeft van 14 is 3, 21 is 8 en heeft meer van die wartaal. Hij heeft wel een paar successen behaald. Maar dat is wel héél lang geleden. Daar teert hij bij een aantal shouters nog steeds op. Na die successen heeft hij alleen maar voor hommeles bij zijn clubs gezorgd en is met de nodige afkoopsommen via de zijdeur afgevoerd.
Ook wordt regelmatig Cor Lems genoemd. Met alle respect, dat is niet een man die een BVO kan trainen-coachen. Daarvoor komt veel en veel meer kijken dan alleen het technische aspect dat iemand als voetballer had. Hij mist al die dingen.

Verder hoop ik dat van de huidige selectie in ieder geval blijven: Dereijck, Kum, Verhoek (toch wel), Bosschaart (ook hij toch wel), M. Piqué, Rankovic, Ditewig, Vicento, Coutinho en op STIP natuurlijk Jens Toornstra. Wat een talent heeft die jongen.

Jongens, ik heb al weer zin in de voorbereiding van het volgend seizoen.

Ik hoop dat Frans snel met nieuws komt en ons op de hoogte houdt.

0
Vrijdag 30 april 2010 om 15:33 uur

Nu online

Haagse Haas, adorob, Edje, zuiderwijk en 254 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4