Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

haagse-Dick

Maurice steijn: ‘Oranje hoogst haalbare’


Ado-trainer Maurice Steijn steekt niet onder stoelen of banken dat hij na het WK 2014 graag bondscoach van het Nederlands elftal zou willen worden. ,,Ik zie het leiden van Oranje als het allerhoogst haalbare.``

De huidige bondscoach, Louis van Gaal, gaf onlangs aan na het WK in Brazilië te stoppen als keuzeheer van Oranje. Steijn wordt genoemd als één van de kandidaten om hem op te volgen. Gepraat is er nog niet. ,,Maar links- en rechtsom is er hier en daar natuurlijk wel eens iets over gezegd", zegt steijn eerlijk in het Algemeen Dagblad. ,,Wat dat betekent? Concreet speelt er niets, maar mensen komen elkaar tegen. Zaakwaarnemers, vrienden. Je weet hoe dat gaat..."

,,Ik zie het leiden van Oranje als het allerhoogst haalbare. Maar ik heb ook de wens om nog eens in Engeland te werken. Ik las dat de KNVB drie of vier kandidaten heeft voor de functie van bondscoach. Andere namen? Geen idee eigenlijk.’’
0
Vrijdag 10 januari 2014 om 01:41 uur

haagse-Dick

DEN HAAG - Assistent-trainer trainer Henk Fraser van ADO Den Haag kan zich niet vinden in de uitlatingen die scheidsrechter Tom van Sichem na het duel PSV - ADO Den Haag heeft gedaan en wil op 16 januari, als de zaak voorkomt, zijn verhaal doen.
Volgens de arbiter heeft Fraser hem ‘een eng mannetje genoemd.’ ‘Ik denk dat de meeste mensen, die met mij werken, weten dat het waarschijnlijk iets genuanceerder ligt dan dat het nu geschetst wordt’, vertelt Fraser. ‘Ik heb weldegelijk iets gezegd in mijn emotie, maar ik denk dat ik daarover beter naar buiten kan treden tegenover de mensen die daar over gaan’, waarmee Fraser doelt op de tuchtcommssie van de KNVB die half januari het verhaal aanhoort.

De aanklager betaald voetbal heeft twee wedstrijden schorsing geeist tegen Fraser. ‘Als trainer ben ik nog nooit weggestuurd of ergens bij betrokken geweest. Wat dat betreft heb ik, denk ik, de schijn mee. Dat ik als trainer het tegenovergestelde ben als dat er nu gezegd wordt’, is Fraser van mening.

Optreden niet correct

Toch realiseert de assistent van Maurice Steijn dat hij zijn optreden niet correct was. ‘Ik denk dat wij beide niet goed gehandeld hebben. Ik ga ook niet naar Zeist om te zeggen dat ik correct gehandeld heb, maar ik heb wel een andere mening over het verhaal dat naar buiten gekomen is’, aldus Fraser. ‘Net als liefde moet respect ook van twee kanten komen. Ik denk dat wij met z’n allen verantwoordelijk zijn en ik denk dat het zaak wordt dat wij elkaar meer gaan begrijpen en dat wij dezelfde taal gaan spreken.’

Fraser verwacht niet dat zijn schorsing wordt kwijtgescholden door de tuchtcommisie, maar heeft wel de oplossing in huis. ‘Ik denk dat het belangrijkste is dat wij elkaar straks weer een hand geven. Misschien moet ik mijn excuses aanbieden, misschien moet Van Sichem dat voor een bepaald gedeelte doen. Dat weet ik niet. Ik denk dat wij allebei onnodig schade hebben opgelopen’, sluit Fraser af.
0
Vrijdag 10 januari 2014 om 01:35 uur

Johanbestevriend

<FCDH> schreef:

Bijna alle oud spelers van den haag zeggen dat het stadion nooit uit het Zuiderpark had mogen gaan
dus??? wat zeg je daarmee dan? dat oud spelers weten wat nodig is en de know how hebben hoe de club gerund moet worden?

maar goed, je hebt ook michel adam gezien bij tvwest.
maar voor michel ging ik vroeger overigens ook niet naar het stadion.
(Veluweplein kon ik hem ook zien)

voor de historie en nostalgie was het zuiderpark ideaal. Maar hoe dan ook: sinds forepark is het bezoekersaantal (bijna) verdubbeld, in stad en land wordt weer met enig respect over de club gesproken. vrouwen, kinderen, scholen en verenigingen komen weer naar voetbal kijken. is het redelijk rustig rond de club, is de begroting hoger, hebben we minder degradatiezorgen.


Het zuiderpark gevoel: wees gewoon blij dat je weet hoe dat was. en kijk of je de liefde voor je club ook in het forepark kan beleven. het is gewoon zoals het is.
en het zal nooit hetzelfde worden als in het zuiderpark maar kijk naar de positieve dingen.
en dit hierboven staat helemaal los van de waan van de dag welke trainer we hebben en welke resultaten we halen.
we zijn er nog. we spelen van afgelopen 10 jaar al negen jaar eredivisie. hoe lang is dat geleden?

0
Vrijdag 10 januari 2014 om 00:33 uur

Haagshart

gillah schreef:

Steijn discipelen... ik hou er niet van om met mensen die allerlei bijnamen verzinnen voor mensen die anders denken in discussie te gaan. Dat is misschien hip omdat Wilders het ook doet, maar ik heb het liever over argumenten.

Speelt ADO onder Steijn met een bepaalde gedachte? Tsja... Het eerste seizoen onder hem was natuurlijk erg lastig voor een beginnend trainer. Ik vond het zeker geen goede keuze om hem toen aan te stellen. De belangrijkste speler viel weg (Bulykin) zonder dat er geld was voor een vervanger. Belangrijke spelers als Immers, Verhoek en Ammi waren teleurgesteld dat ze niet weg konden en lieten zich niet meer motiveren door een broekie als Steijn. Een grotere `naam` als trainer had die jongens nog wel kunnen motiveren denk ik. Dat was een fout van de leiding.
In het tweede seizoen was er de eerste 24 wedstrijden wel een bepaalde gedachte achter het spel. Steijn wilde met `karakterjongens` vroeg druk zetten en bij balbezit snel de spitsen zoeken. En ik moet zeggen dat er die eerste 24 wedstrijden een ploeg stond die moeilijk te verslaan was en hard werkte. Van die speelstijl kan je houden of niet, het was wel een duidelijke keuze. De laatste 10 wedstrijden was het veel minder, mede door het verlies van Toornstra en de smalle selectie. Het was gewoon op na die 24 wedstrijden (seizoensopbouw conditie zet ik er met een vraagteken bij, daar heb ik verder geen verstand van).
Voor dit seizoen wilde Steijn er buitenspelers bij zodat je wat makkelijker tot scoren zou komen. Dat is begrijpelijk, maar achteraf kan je er wel je vraagtekens bij zetten waarom de buitenspelers die zijn aangetrokken alles behalve die karakterjongens zijn. Dat is een grote fout geweest. Stel dat wel spelers als Nick van der Velden en Anco Jansen waren gekomen had je er nu waarschijnlijk heel anders voor gestaan. Nu is het geen team meer dat druk probeert te zetten, compact speelt en voor elkaar werkt maar is het los zand. De TD Steijn heeft het de trainer Steijn heel moeilijk gemaakt. Maar ja, feit is ook dat een heel rijtje buitenspelers niet wilde komen of onhaalbaar was (Anco Jansen, Van der Velden, Wildschut, Lukoki, etc).

Wat zijn Steijn`s kwaliteiten als trainer? Hoe kunnen wij dat bepalen als we niet elke dag met hem werken? Op het veld zijn zijn kwaliteiten zeker niet altijd te zien. Soms zijn de begintactieken wel oké maar tijdens een wedstrijd zijn zijn omzettingen vaak niet goed. In de media heeft hij vaak smoesjes maar ik vind hem wel sympathiek. Aan de hand van het spelbeeld komt Steijn er niet goed van af. Maar nogmaals, wij werken niet elke dag met hem. Als hij echt héél slecht zou zijn zou hij het niet nu al 2,5 volhouden. Spelers willen echt niet 2,5 jaar met een beunhaas werken. Als Van Duinen bijvoorbeeld Steijn een waardeloze trainer zou vinden had hij er echt wel alles aan gedaan om weg te komen afgelopen zomer.

Maar ondertussen is dit seizoen natuurlijk wel een verloren jaar en moet je hopen dat er komende zomer goede keuzes worden gemaakt, zeker in de invulling van de technische staf.

Kortom: ik ben geen fan van Steijn, zeker niet. Maar ik vind hem ook weer niet volstrekt incapabel. Het is een samenloop van een slecht moment om in te stappen, het ontbreken van een TD en fouten van Steijn zelf.
Ik kan een heel eind met je meegaan maar je zegt we werken niet elke dag met hem.
In realiteit is het nou eenmaal zo dat een voetbal trainer enkel en alleen beoordeeld wordt op de prestaties van het eerste elftal.
Al gaat hij 4x per week minigolfen met het elftal, als het team goed voetbal speelt en een goede positie op de ranglijst heeft kraait er geen haan naar.

Ik (en denk veel anderen) heb gewoon het probleem met Steijn dat ik het spel niet beter zie worden. En dat ik geen spelers beter zie worden.
0
Donderdag 9 januari 2014 om 23:31 uur

gillah

pajam schreef:

het is voor mij niet zwart/wit, ik zie alleen geen nuancering in het geval van Steijn, ik zie alleen maar dat hij op iedere vlak én niveau faalt als trainer.
hoe ongeloofwaardig het voor zijn discipelen ook klinkt, ik heb geen hekel aan Steijn en geloof ook zeker dat hij een ADO man in hart en nieren is, maar dat zijn de supporters op de tribunes, thuis ook.

Hij is niet capabel gebleken.

ik snap jou kijk erop, alleen ik geloof er niet in dat Steijn ons in de eredivisie kan houden.
Kan je zijn hand in de elftal zien? Spelen we met een bepaalde tactiek of gedachte?

Naar mijn idee niet en dan heeft hij als trainer niet meer invloed dan de 11 starters te bepalen en als die hun dag hebben, winnen we en anders....verliezen we.

ik hoop dat hij ons en zijn club erin houdt, want volgens mij blijft ie er tot en met ronde 34 zitten.
Steijn discipelen... ik hou er niet van om met mensen die allerlei bijnamen verzinnen voor mensen die anders denken in discussie te gaan. Dat is misschien hip omdat Wilders het ook doet, maar ik heb het liever over argumenten.

Speelt ADO onder Steijn met een bepaalde gedachte? Tsja... Het eerste seizoen onder hem was natuurlijk erg lastig voor een beginnend trainer. Ik vond het zeker geen goede keuze om hem toen aan te stellen. De belangrijkste speler viel weg (Bulykin) zonder dat er geld was voor een vervanger. Belangrijke spelers als Immers, Verhoek en Ammi waren teleurgesteld dat ze niet weg konden en lieten zich niet meer motiveren door een broekie als Steijn. Een grotere `naam` als trainer had die jongens nog wel kunnen motiveren denk ik. Dat was een fout van de leiding.
In het tweede seizoen was er de eerste 24 wedstrijden wel een bepaalde gedachte achter het spel. Steijn wilde met `karakterjongens` vroeg druk zetten en bij balbezit snel de spitsen zoeken. En ik moet zeggen dat er die eerste 24 wedstrijden een ploeg stond die moeilijk te verslaan was en hard werkte. Van die speelstijl kan je houden of niet, het was wel een duidelijke keuze. De laatste 10 wedstrijden was het veel minder, mede door het verlies van Toornstra en de smalle selectie. Het was gewoon op na die 24 wedstrijden (seizoensopbouw conditie zet ik er met een vraagteken bij, daar heb ik verder geen verstand van).
Voor dit seizoen wilde Steijn er buitenspelers bij zodat je wat makkelijker tot scoren zou komen. Dat is begrijpelijk, maar achteraf kan je er wel je vraagtekens bij zetten waarom de buitenspelers die zijn aangetrokken alles behalve die karakterjongens zijn. Dat is een grote fout geweest. Stel dat wel spelers als Nick van der Velden en Anco Jansen waren gekomen had je er nu waarschijnlijk heel anders voor gestaan. Nu is het geen team meer dat druk probeert te zetten, compact speelt en voor elkaar werkt maar is het los zand. De TD Steijn heeft het de trainer Steijn heel moeilijk gemaakt. Maar ja, feit is ook dat een heel rijtje buitenspelers niet wilde komen of onhaalbaar was (Anco Jansen, Van der Velden, Wildschut, Lukoki, etc).

Wat zijn Steijn`s kwaliteiten als trainer? Hoe kunnen wij dat bepalen als we niet elke dag met hem werken? Op het veld zijn zijn kwaliteiten zeker niet altijd te zien. Soms zijn de begintactieken wel oké maar tijdens een wedstrijd zijn zijn omzettingen vaak niet goed. In de media heeft hij vaak smoesjes maar ik vind hem wel sympathiek. Aan de hand van het spelbeeld komt Steijn er niet goed van af. Maar nogmaals, wij werken niet elke dag met hem. Als hij echt héél slecht zou zijn zou hij het niet nu al 2,5 volhouden. Spelers willen echt niet 2,5 jaar met een beunhaas werken. Als Van Duinen bijvoorbeeld Steijn een waardeloze trainer zou vinden had hij er echt wel alles aan gedaan om weg te komen afgelopen zomer.

Maar ondertussen is dit seizoen natuurlijk wel een verloren jaar en moet je hopen dat er komende zomer goede keuzes worden gemaakt, zeker in de invulling van de technische staf.

Kortom: ik ben geen fan van Steijn, zeker niet. Maar ik vind hem ook weer niet volstrekt incapabel. Het is een samenloop van een slecht moment om in te stappen, het ontbreken van een TD en fouten van Steijn zelf.
0
Donderdag 9 januari 2014 om 23:13 uur

haagse-Dick

Junior Tyrone Ebuehi heeft `meest extreme kapsel` van ADO Den Haag

DEN HAAG - A-junior Tyrone Ebuehi mocht deze week voor het eerst mee met het eerste elftal van ADO Den Haag op trainingskamp naar Estepona. Donderdag pakte hij zijn eerste `prijs`: het spectaculairste kapsel van de selectie.

Bij het trainingskamp van ADO loopt deze week een brede selectie aan bijzondere kapsels rond. Maar jeugdspeler Ebuehi had toch wel de meest speciale haardracht. Volgens Maurice Steijn leek zijn kapsel zelfs een beetje op een pet, waarvoor de trainer net een verbod had ingesteld.

Om die reden kreeg Ebuehi behalve zijn prijs voor meest extreme kapsel ook gelijk `weekdienst` van de trainer: hij moet na elke training de ballen opruimen.
0
Donderdag 9 januari 2014 om 22:19 uur

Advertentie

H@@GenEES

pajam schreef:

lol, meneer steijn heeft al 100+ wedstrijden en drie elftallen aan spelers verder niets laten zien.
waarom denk jij dat hij een redelijke trainer is dan?
waar wordt dat op gebaseerd?
Nah verleden jaar heb je gewoon het hele jaar rond de 7e plaats en tot de laatste wedstrijd voor EL voetbal gespeeld en daar zag je dat hij daar de dingen wel goed deed en naar mijn mening een redelijke trainer kan worden.

Ik ken jouw diepe Steijn haat en van mij mag je hoor, ieder zijn mening, maar als trainer denk ik niet dat Steijn veel slechter is dan het 13 in het dozijn vijvertje waar je straks in mag vissen na zijn ontslag, want er is gewoon geen geld voor een Co of zelfbenoemde (mag ik een teiltje) ADO mensen Jol/Dick.

Ik hoop dat die na DH een mooi trainers carrière tegemoet gaat, zal zeker geen Barca gaan trainen, maar aan de andere kant weet je het nooit, zelfs Andries Jonker was een tijdje hoofdtrainer van B Munchen

0
Donderdag 9 januari 2014 om 21:36 uur

supporter-noord

haagse-Dick schreef:

Blijf AUB lekker ver uit de buurt bij den haag!!!
haha, inderdaad. Dat zo`n vent nog technisch directeur kan worden bij een club, totaal geen ervaring in deze job. Moet je toch echt jarenlang eerst trainer voor geweest zijn en ervaring hebben. één amateuristische kneus bij de club is wel genoeg.
0
Donderdag 9 januari 2014 om 21:18 uur

pajam

gillah schreef:

Kan je in jouw ogen ook Steyn gewoon niet zo een bijzondere trainer vinden die niet per se ontslagen moet worden zolang hij ADO er dit seizoen in lijkt te gaan houden? Zo sta ik er namelijk in. Voor volgend seizoen hoop ik op een betere trainer en beter voetbal, nu gewoon overleven. Steyn is geen goede trainer maar ook niet de slechtste trainer ooit in de eredivisie.

Of ben je zo zwart wit dat mensen alleen vóór of tegen Steyn zijn?
het is voor mij niet zwart/wit, ik zie alleen geen nuancering in het geval van Steijn, ik zie alleen maar dat hij op iedere vlak én niveau faalt als trainer.
hoe ongeloofwaardig het voor zijn discipelen ook klinkt, ik heb geen hekel aan Steijn en geloof ook zeker dat hij een ADO man in hart en nieren is, maar dat zijn de supporters op de tribunes, thuis ook.

Hij is niet capabel gebleken.

ik snap jou kijk erop, alleen ik geloof er niet in dat Steijn ons in de eredivisie kan houden.
Kan je zijn hand in de elftal zien? Spelen we met een bepaalde tactiek of gedachte?

Naar mijn idee niet en dan heeft hij als trainer niet meer invloed dan de 11 starters te bepalen en als die hun dag hebben, winnen we en anders....verliezen we.

ik hoop dat hij ons en zijn club erin houdt, want volgens mij blijft ie er tot en met ronde 34 zitten.
0
Donderdag 9 januari 2014 om 19:28 uur

Petah

gillah schreef:

Kan je in jouw ogen ook Steyn gewoon niet zo een bijzondere trainer vinden die niet per se ontslagen moet worden zolang hij ADO er dit seizoen in lijkt te gaan houden? Zo sta ik er namelijk in. Voor volgend seizoen hoop ik op een betere trainer en beter voetbal, nu gewoon overleven. Steyn is geen goede trainer maar ook niet de slechtste trainer ooit in de eredivisie.

Of ben je zo zwart wit dat mensen alleen vóór of tegen Steyn zijn?
Welke trainer is slechter dan
0
Donderdag 9 januari 2014 om 19:23 uur

Nu online

The Hague FC, GroenGeelHart070, ypenburg070, Marcie, kojak1, opper, FC Jeff, Alexander, Vos, Haraldberg1 en 133 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Daryl van Mieghem Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Telstar
1-1
20 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
27 september 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 FC Den Bosch 7 - 16
2 Excelsior 7 - 14
3 Helmond Sp. 7 - 14
4 Jong PSV 7 - 11
5 FC Eindhoven 7 - 11
6 Graafschap 7 - 11
7 Telstar 7 - 11
8 Jong AZ 7 - 11
9 FC Volendam 7 - 10
10 Jong Ajax 7 - 9
11 FC Dordrecht 7 - 9
12 Roda JC 7 - 9
13 FC Emmen 7 - 8
14 SC Cambuur 7 - 7
15 ADO Den Haag 7 - 7
16 TOP Oss 7 - 7
17 MVV Maastr. 7 - 6
18 VVV-Venlo 7 - 5
19 Vitesse -6 7 - 4
20 Jong Utrecht 7 - 2