Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

ADO supporter Leidschenveen

Column Hugo Borst, waarom ADO VOOR Sparta blijft op de ranglijst.

 

Vergeefs vloeken en tieren tegen de Sparta-spelers
 

COLUMN Een penalty nemen met een gebroken kuitbeen, dat noem ik nog eens een offer brengen voor je club. Fabregas voetbalde tegen Barcelona met het extremisme van een zelfmoordterrorist. Hij is (de rest van het seizoen) dan ook definitief uitgeschakeld.

Een kast vol chocola is zo geplunderd in een destructieve bui. Ik heb een buikje en daarom leg ik mezelf straf op: niet met de auto maar op de fiets naar uitgeverij De Buitenspelers, waar we zullen vergaderen over een stoeptegel dik boek over Sparta. In 2013 verschijnt het.

De vergadering is koud beëindigd als ik te horen krijg dat Sparta-fans zojuist de training hebben stilgelegd. Zonde. Om te beginnen vind ik het roepen om 'bloed, zweet en tranen' een cliché. Bovendien: onder Frans Adelaar trainen de Spartanen toch al niet hard dus laat ze hun gang gaan. Op de onafhankelijke site ITWM schrijft ene Semper, een supporter, bijna dagelijks wat mijn kasteelheertjes zo al uitvoeren. Dat is schrikken. Na de nederlaag tegen FC Twente hoefden ze zondag, maandag én woensdag niks te doen. Ze hebben vrij of doen een nabespreking.

Bij Arsenal blijken ze vaak na de 70ste minuut toe te slaan. Kwestie van trainen. Je zou zeggen dat goede voetballers als Fabregas extra arbeid niet nodig hebben. Zo'n jongen parasiteert een beetje op zijn talent en ziet wel. Misverstand! Bij Sparta zou het omgekeerd moeten zijn. Wij hebben geen Fabregasjes, dus compenseer je het gebrek aan klasse met werklust en trainingsarbeid. Misverstand!

Het resultaat is pijnlijk voor wie van de Oude Dame (1888) houdt. Alleen Strootman, Falkenburg en Van Bueren lijken bereid Fabregas-offers te brengen. Die twee jonkies en de onterecht per 1 juli ontslagen glazenwasser bloeden, zweten en huilen. De rest? Ik zou niet eens willen zeggen dat ze er allemaal met hun pet naar gooien. Ze doen gewoon maar wat. Ze rotzooien maar wat aan. Verplicht, ongeïnspireerd, soms ruziënd. Supporter Semper doet er minutieus verslag van.

Vandaar waarschijnlijk dat supporters met vuurwerk de training verstoren, zoals gisteren, een gesprek eisen met trainer en spelers. Vergeefse moeite - maar weten zij veel. Bij concurrent ADO Den Haag doen ze het ook dus dan kun je niet achterblijven. Roepen dat het roer om moet, dat er uit een ander vaatje getapt moet worden en zo.

Het is vergeefs.

De raad van commissarissen vroeg zes weken geleden of ik samen met Jules Deelder de boel eens wakker kon schudden. Karel Lotsy indachtig maar dan anders ben ik in café Ari tekeer gegaan tegen de selectie. Vloekend en tierend. Er zaten er gewoon een paar te sms'en. Naast grove heb ik zalvende woorden gesproken. Deelder, nog langer supporter dan ik, deed het weer op zijn manier: met humor en jazz. Ook toen zag ik ze sms'en.

Drie dagen later wonnen ze van VVV. Eerst denk je: zo'n avondje heeft geholpen. Maar de strijdlust hebben ze niet vol kunnen houden. De jonkies en de glazenwasser doen hun stinkende best. Maar de rest? Ach, uitzonderingen daargelaten, ze hebben geen eergevoel, geen kwaliteit, geen conditie, geen kloten. De desinteresse druipt er vanaf. Het is akelig slecht, amateuristisch.

Frank Demouge kan toch aardig koppen. Daar stel je je bij spelhervattingen op in, lijkt me. In de sleutelwedstrijd kopte de spits van Willem II al na een paar minuten raak. Zo gaat het vaak bij Sparta. Het heeft echt niks meer met profvoetbal te maken. Dit is de tactiek: Adelaye schiet een bal blind naar voren en die komt even hard weer terug, vervolgens trapt Adelaye over de bal. Resultaat: 1 overwinning in 17 wedstrijden.

Omdat ADO Den Haag nog tegen RKC mag blijft het Sparta straks voor. De kruisiging van De Oude Dame is aanstaande. Trouw bezoek ik de resterende twee thuiswedstrijden en berust in de onbenulligheid, de onkunde en de desinteresse.

Op het WK is Fabregas gelukkig weer fit.

0
Zaterdag 3 april 2010 om 22:57 uur

Midden-Oost

Wat zou dat toch lekker zijn mannen als we morgen punt(en) pakken en ons de komende week veilig spelen tegen rkc/nec. Wij veilig, Ajax weer niks, Sparta NC wat wil een mens toch meer ? Lekker de WK kijken en de hele zomer weer relaxt shouten over onze compleet nieuwe selectie.

 

Gaan we nog met de shoutbox een WK pot in een café kijken ofzo als alles goed afloopt ? Biertje hebben we ook wel weer verdiend, dacht ik zo. Trekken we weer eens een keertje ouderwets door, heren.

0
Zaterdag 3 april 2010 om 21:54 uur

Ooievaar

Kees schreef:

Hij is bij twaalf clubs voortijdig vertrokken. Prima, eindelijk iemand die een regelmatig verloop van carriëre heeft. ;).

 

Ik heb Aad de Mos in het verleden regelmatig van dichtbij meegemaakt en vind het wel een persoon met uitstraling. Wacht maar tot hij zijn bontjas met dio kraag van stal haalt.

Hij heeft ontegenzeggelijk een zwak voor ADO dat pleit voor hem naar mijn smaak. Hij wil graag, heeft een schat aan ervaring kent de hele voetbalwereld en via z'n dochter kunnen we wellicht een leuke selectie samenstellen. Rob Jansen is geen ADO supporter die heeft alleen maar belang in de BV Rob Jansen, volgens mij ademt hij ook over één long. 

 

Ook denk ik dat je via Aadje De Mos wat makkelijker potentiele sponsors over de streep trekt. Zou een uitstekende zet zijn als hij Lex ook een adviseurs rol laat vervullen, de man moet wegblijven van camera's maar achter de schermen kan hij van grote waarde zijn. Ook denk ik dat hij het scoutingappartaat heel rap handen en voeten zou kunnen geven, mede door zijn uitgebreide netwerk.

 

Elia zat hij naast, maar hij speelde bij ons ook als een drol en was weinig gemotiveerd, voorts was de sfeer pruimen en de spelers wensten zich niet overmatig in te spannen, zolals we allemaal waar hebben kunnen nemen(...)

 

Overigens zagen Happel en Michels - toch geen matige trainers -het niet zitten in van Hanegem, en vond men bij ADO Aadsje eigenlijk ook niet geschikt. Dus wat is wijsheid.

 

We moeten ons niet groter voordoen dat we zijn, we zijn maar een degradatiekandidaat, dus als iemand met de statuur van De Mos in wil stappen, dan moet je die kans met beide handen aangrijpen!!

 

0
Vrijdag 2 april 2010 om 18:14 uur

Ooievaar

JP schreef:

Voila:

 

Aad de Mos zou graag als technisch directeur aan de slag willen bij ADO Den Haag. De voormalig speler van de club solliciteert in AD openlijk naar de functie, die sinds afgelopen week onbezet is door het op non-aktief zetten van Raymond Atteveld.

Volgens De Mos is de combinatie Schoenmaker - De Mos wellicht de sleutel tot succes voor ADO.
 

Mijn idee, en dan gelijk de selectie flink opschonen. Een heleboel van die luie prutsers zijn het niet waard om ons shirt te dragen.

0
Vrijdag 2 april 2010 om 18:01 uur

Ooievaar

Frans schreef:

 

AAD DE MOS

 

Aad de Mos heeft aangeboden om naar zijn oude jeugdliefde

ADO terug te keren.

Hij is bereid op bij wijze van spreken om op zijn blote knieen

naar Den Haag te komen.

Heb persoonlijk van hem begrepen dat hij voor een minimaal

salaris de complete boel bij ADO wil reorganiseren en dat zijn

handen jeuken na al die jaren van wanbeleid.....

Hij heeft een gigantisch netwerk en wil dolgraag alles weer op

de rails zetten en een Haags bolwerken maken in samenwerking

met nog een aantal echte Haagse jongens, zoals Mario van der Ende.

Verder ga ik niet teveel op de zaak in aangezien ik ook wat afstand

heb genomen van de chaos in het Forepark.

Wilde jullie dit toch niet onthouden !

 

Groeten Frans

Dat zou het beste nieuws zijn sinds vele- vele jaren. Die man is de enigste die de boel op de rails kan zetten. Hij heeft een netwerk wat klinkt als een klok, voor hem gaan vele deuren open waar die voor anderen gesloten blijven, en met z'n dochter Tessa heb je een aardige portefeuille spelers bij de hand. Voor het geld zal hij het het ongetwijfeld niet doen, want dan had hij wel ergens anders heengegaan.

 

De man eist natuurlijk wèl carte blanche, dus die idioten die nu aan de knoppen draaien dienen dan wèl naar de achtergrond te verdwijnen, dus ben benieuwd of ze dat kunnen opbrengen. Voor mijn part mag z'on beetje de hele selectie op een enkeling na ook opdonderen want ze interesseren zich geen éne klote voor de supporters, dus ook daar kan dan mooi de grote voorjaarsschoonmaak beginnen. Stelletje nulliteiten met een waardeloze mentaliteit, en een weinig realistisch zelfbeeld.

 

Denk niet dat de machthebbers veel andere opties hebben, want we stevenen natuurlijk wèl - door het gevoerde wanbeleid - af op een tekort van een aantal miljoen.

 

In ieder geval dank voor de info Frans, blij weer van je te horen

 

p.s. Overigens verwacht ik wel een regelmatige overwinning op Ajax anders brandt ik alles en iedereen blijmoedig af

0
Vrijdag 2 april 2010 om 10:47 uur

Advertentie

Haagse Roel

maradom schreef:

Aad de mos zit in het vliegtuig naar Nederland , met intresse van clubs op zak.

Hij is opgestapt bij dat baklava, denk dat die de regen mist in Den Haag

De Mos ziet geen toekomst meer en stapt op
Aad de Mos is opgestapt bij FC Kavala. De coach was het met de club eens over een grote sanering in de selectie, maar de clubleiding kwam donderdag terug op dat besluit. Daarop besloot de Nederlander zijn contract in te leveren.

"We zouden afscheid nemen van veertien jongens", reconstrueert De Mos in De Telegraaf. "Ik heb het vermoeden dat ze zijn geschrokken van de kosten van dit besluit. Ik kreeg ineens te horen dat de zes spelers met de grootste contracten zouden blijven en zes anderen moesten vertrekken."

De Mos verzocht de clubleiding daarop zijn contract te ontbinden. "We staan zesde en kunnen niet meer stijgen of zakken. Ik heb ze gezegd dat ze beter meteen met een nieuwe man verder kunnen gaan. Daar hadden ze begrip voor. Alle verplichtingen zijn ze keurig nagekomen, maar het blijft natuurlijk een bizar verhaal."

De oefenmeester heeft nog geen idee wat zijn volgende stap wordt. "Er was de laatste maanden al wat interesse, ik kijk wel wat er op me afkomt", aldus De Mos, die sinds begin dit jaar de leiding had over de Griekse club.




 

0
Vrijdag 2 april 2010 om 08:22 uur

Kees

GroenGeel schreef:

Sorry voor de test, maar heb al eerder hele verhalen getypt en dan kon ik niet posten, god mag weten waarom.

 

Vandaag in de VI toch wel een heftig verhaal over wat er is gebeurt i de kleedkamer, Atteveld die tegen Buijs roept dat ie z'n teringmuil moet houden etc.

 

Maar er staat ook in dat Buijs, Derijck,Immers en van der Bergh GRATIS mogn vertrekken, ze hebben een mondelinge toezegging van de raad van commissaris...

 

Zijn we nou echt helemaal gek geworden? Ik vrees dat we compleet kapot gaan met deze leiding!

Dick Vierling ,,Kijken of Raymond in andere functie bij club betrokken kan blijven"
30 March 2010 om 23:12
Na het uitgeven van het persbericht, dat ADO Den Haag hoofdtrainer Raymond Atteveld op non-actief had gesteld, sprak Haaglandenvoetbal.nl met directeur Dick Vierling. Hij gaf tekst en uitleg en sprak ook even over de toekomst van Atteveld.

 

Jullie hebben vandaag besloten om Raymond Atteveld op non-actief te zetten. Waarom is dat inzicht ineens binnen 24 uur gewijzigd?

,,In eerste instantie was het zo, dat zeven spelers (Lex Immers, Ahmed Ammi, Richard Knopper, Danny Buijs, Ricky van den Bergh, Wesley Verhoek en Timothey Derijck - red.) aan hadden gegeven, dat zij niet meer onder Atteveld door wilden gaan, maar na het overleg gisteren schaarden zij zich met de rest van de selectie achter het besluit om het seizoen onder Raymond af te maken, maar met een nadrukkelijke rol voor Maurice Steijn."

Maar het waren toch zeventien spelers die aan hadden gegeven niet meer verder te willen met RaymondAtteveld?

,,Dat heb ik ook bij jullie gelezen, maar wij weten niet beter dan dat het er zeven waren."

Even terug naar het gewijzigde inzicht!

,,Na dat besluit om Raymond het seizoen af te laten maken – met dus die nadrukkelijke rol voor Maurice - hebben toch verschillende spelers van die zeven weer signalen afgegeven in en buiten de media, dat zij niet werkelijk achter dit besluit stonden. Daarmee kwam dus de grond voor dit gezamenlijke besluit te vervallen. Het betekende tevens dat de situatie voor de hoofdtrainer niet anders dan onhoudbaar kon worden bestempeld en daarom hebben wij besloten om Raymond het seizoen niet af te laten maken."

Dus in feite zijn jullie door deze spelers op het verkeerde been gezet?

,,Dat klopt, wij dachten dat er voldoende draagvlak zou zijn, maar dat bleek dus niet zo."

In jullie persbericht staat verder, dat partijen (ADO Den Haag en Atteveld) de komende weken met elkaar in overleg zullen treden over de toekomst. Wat is dan de insteek?

,,Voorlopig hebben wij Raymond nu in de luwte gezet en wij gaan straks in overleg met elkaar om te kijken of Raymond toch in wat voor functie dan ook bij de club betrokken kan blijven."

Donderdag is het 1 april en dat is de datum in het betaalde voetbal waarop je spelers met een aflopend contract moet laten weten of je wel of niet met ze door wilt gaan. Zijn de brieven al de deur uit?

,,De brieven zijn de deur uit en het gaat louter om een formele kwestie, wat je overigens in deze periode bij meer clubs ziet (onder meer Willem II, Vitesse en Sparta - red.) en in die brief staat dat het contract formeel wordt opgezegd. Maar deze spelers (Horvath, Lorenzo Piqué, Tillema, Bosschaart, Cornelisse, Koksal, Gielisse, Knopper, Schwiebbe, Hulst, Soltani, Verhoek en Vicento - red.) kunnen alsnog een aanbieding krijgen."

Wat is er waar van het verhaal, dat de zeven spelers - en dan met name van degenen van wie het contract nog doorloopt, transfervrij mogen vertrekken als Atteveld komend seizoen toch weer voor de groep zou komen te staan?


,,Dat is beslist niet waar."

Wat voor rol krijgt Bob Kootwijk nu, want hij was toch één van de assistenten onder Raymond Atteveld?

,,De rolverdeling is duidelijk. Maurice en Bob gaan het samen doen, waarbij Maurice de eindverantwoordelijke is. Wij verwachten, dat de spelers onder de eindverantwoording van Maurice zich optimaal zullen inzetten voor de laatste cruciale wedstrijden."



© Haaglandenvoetbal.nl (TR Media)
 

0
Woensdag 31 maart 2010 om 19:19 uur

g

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Atteveld: Vier spelers liegen en bedriegen
Raymond Atteveld voelt zich “op een ongelooflijke manier” in zijn hemd gezet door drie/vier spelers van ADO Den Haag. Volgens de oefenmeester liegen zij de heleboel bij elkaar.
Lees het nieuwsbericht

Ik had Knopper altijd hoog zitten als prof, maar als dit waar is, is hij het niet waard om nog één speelminuut te krijgen.

 

Hoe het ook zij: het is prima dat er zoveel contracten aflopen. Bezem door de selectie heen, opstarten met nieuwe, jonge spelers (desnoods allemaal uit de regio) en spelen. Liever een club die onderin mee STRIJDT dan een club die onderin HANGT omdat een stelletje grootverdieners te besodemieterd is om hun eigen veters te strikken.

0
Woensdag 31 maart 2010 om 09:58 uur

Max

Ik heb de hele avond al zin om een lekker lang stuk te schrijven en al mijn gal te spuwen, maar het is compleet zinloos. De club wordt gerund door egootjes zonder doortastend vermogen. Waren zij gisteravond nou echt de enige in Nederland die dachten dat een tweede geforceerde vredespijp echt zin zou hebben.

 

Eerst een trainer de hand boven het hoofd houden en nog geen dag later hem ontslaan. Wat een amateurs. Drie grote blunders in een jaar. Welke gek dacht echt dat het aanhouden van Atteveld enige zin had.

 

Voor de rest moeten we niet denken dat die zeven spelers nu wel opeens goed gaan spelen. Ten eerste missen ze daar de kwaliteit voor. Ten tweede zijn ze in de zomer toch allemaal weg. Kan hun het dus schelen of we er in blijven of niet.

 

Niet opstellen is misschien een optie, maar de selectie is al veel te krap, dan kan je niet eens 11 man het veld insturen.

0
Dinsdag 30 maart 2010 om 22:37 uur

g

ADO supporter Leidschenveen schreef:

Waar ik niemand over hoor......

 

Wie gaat er in godesnaam deze zomer nieuwe spelers aantrekken ( als we erin blijven )

Niemand. We gaan het met de huidige selectie min 7 relschoppers makkelijk redden in de EREdivisie ;)...

 

Maar serieus: ik denk dat er genoeg onrust in de tent is geweest. Iedereen wacht nu met spanning af hoe het seizoen afloopt. Blijven we erin, dan mag Atteveld vast een paar dagen TD zijn en wat jonge, kneedbare jongens in huis halen.

0
Dinsdag 30 maart 2010 om 19:31 uur

Nu online

Tante Wil, zuiderwijk, Rob2002, ADO079, Marcie en 366 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4