Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

<FCDH>

Massaontslag in het betaald voetbal
di 30 mrt 2010,

Ontslagbrief Pantelic en Rommedahl
Marko Pantelic en Dennis Rommedahl...

Greene in wachtkamer
Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse doet vandaag...

Leegloop bij Willem II
Bij Willem II – dat serieus moet vrezen voor...

NAC hoopt toch op Zwaanswijk
NAC Breda praat in april verder met...

Bezem door Jong Utrecht
Bij FC Utrecht gaat de bezem vooral door...

Twingly blog zoekenJouw blog hier

Massaontslag in het betaald voetbal Van onze Telesportredactie
ROTTERDAM - Bij de clubs in het betaald voetbal gaan deze dagen stapels ontslagbrieven de deur uit. Hoewel bij sommige clubs de laatste gesprekken nog moeten plaatsvinden, leert een rondgang dat alleen al de 18 eredivisieclubs met zeker 100 spelers niet door willen. Althans, tegen de huidige voorwaarden.



Marko Pantelic (archiefbeeld) Foto: REUTERS Met groeiende verbazing las spelersmakelaar Sigi Lens de laatste dagen de sportpagina's: Ajax stuurt Pantelic en Rommedahl een ontslagbrief, Feyenoord zegt zeker zeven spelers de wacht aan, Willem II ten minste acht en bij Heracles Almelo vertrekt zelfs een compleet elftal. "Volgens mij gebeurde dat in voorgaande jaren toch minder", aldus Lens. "En het was in elk geval minder in het nieuws."

De noodzaak om te bezuinigen is echter groter dan ooit. "Wij roepen al lang dat de spelerssalarissen omlaag moeten. Op initiatief van FC Groningen zijn de clubs bij elkaar gekomen en hebben gediscussieerd over hoe we dat konden realiseren", zegt Groningen-directeur Hans Nijland.

Eén van de manieren is voor spelers die beschikken over een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt - en dat minimaal één keer is verlengd - formeel ontslag aan te vragen. Gebeurt dat niet voor 1 april, wordt zo'n contract namelijk automatisch tegen dezelfde voorwaarden met een jaar verlengd. Voor 1 april is gekozen om spelers genoeg tijd te geven op zoek te gaan naar een nieuwe club. Dat veel clubs tot 31 maart wachten voor zij de brieven (aangetekend) versturen, is volgens Ad Dieben van spelersvakbond VVCS om "een stukje onrust te voorkomen". Een ontslagbrief betekent echter niet altijd afscheid van de betreffende speler. Zo plaatste NEC de spelers Rein Baart, Arek Radomski, Mitchell Burgzorg, Joey Brock, Bastian Weiseren en Patrick Pothuizen gisteren 'in de wachtkamer'; zij krijgen een brief, maar als NEC zich handhaaft in de eredivisie kunnen zij wellicht alsnog bijtekenen. Ongetwijfeld tegen andere voorwaarden, dat dan weer wel.

Uitzonderingen zijn er ook. De selectie van regerend landskampioen AZ telde slechts twee aflopende contracten en die werden inmiddels allebei verlengd. Bij Vitesse doet technisch directeur Marc van Hintum vandaag slechts één ontslagbrief op de bus: naar Onur Kaya. Ook SC Heerenveen hoeft volgens directeur Yme Kuiper bijna niemand aan te schrijven. "Omdat we nauwelijks aflopende, verlengde contracten hebben. Desondanks is het wel het voornemen om de selectie flink - een plek of vijf, zes - in te krimpen. We kijken nu hoe dat zijn beslag krijgt."

 

0
Dinsdag 30 maart 2010 om 16:23 uur

hansepans

Betrouwbare inside informatie:
Formeel blijft Atteveld hoofdtrainer maar hij krijgt een meer technische functie zoals wetzel. in de hoop dat hij eind van dit seizoen uit zichzelf gaat ipv een fikse afkoopsom. Hij krijgt zo ook nog een kans om ergens anders hoofdtrainer te worden. 
Maurice Stijn, wordt informeel de hoofdtrainer. De spelers willen wel door hem getraind worden. Hij zal ook de selectie vanaf nu bepalen. 

 

0
Dinsdag 30 maart 2010 om 15:50 uur

g

Davidovic schreef:

Weet je wat ik soms echt niet begrijp, denkt het bestuur dat wij als supporters allemaal compleet gestoord zijn. Wij samen allemaal mensen met hersens. Wij werken ook allemaal, als er bij ons op het werk onrust ontstaat op de werkvloer tegen de leidinggevende dan is na 1 gesprek met de directeur de kou echt niet uit de lucht. Ik kan er niet tegen dat die vierling net doet alsof wij kleine kinderen zijn. Zeg gewoon dat iedereen begrijpt hoe de situaties is en dat iedereen zich ondergeschikt moet maken aan: FC DEN HAAG. Niets is belangrijker dan de club.

Dit is allemaal van dat half zachte gelul waar wij allemaal door heen prikken

Het is inderdaad net een echt bedrijf: personeel dat de leidinggevende niet ziet zitten, maar in plaats van hem rechtstreeks op een normale manier te benaderen, onderhuids gaat zitten zuigen, totdat de zaak zover is geëscaleerd dat de directeur er aan te pas moet komen om te redden wat er te redden valt.

 

In het bedrijfsleven wil het personeel dan nog wel eens aan het kortse eind trekken; laten we hopen dat dat nu dan ook maar gebeurt. RvdB, Immers, Buijs en consorten hebben nog geen twee wedstrijden aaneen laten zien dat hun grote bek gerechtvaardigd is.

 

Atteveld zal hoe dan ook wel vertrekken, en dat is waarschijnlijk maar beter ook. Zelfs als hij een normalere selectie op de been krijgt die wel presteert, zal er altijd een groepje 'supporters' zijn dat het hem onmogelijk gaat maken. Maar die zullen de volgende trainer ook wel weel afbranden, omdat hij geen geboren Hagenaar is, of de verkeerde kleur heeft, of toevallig in Scheveningen woont in plaats van in Spoorwijk.

0
Dinsdag 30 maart 2010 om 11:47 uur

Don

De hetze die nu tegen atteveld ontstaan is begrijp ik overigens niet helemaal. Tot voor de wedstrijd tegen nac was het gevoel nog redelijk. En nac uit die pak je niet even, ik had in ieder geval gewoon een verlies ingecalculeerd.

 

Wat kan hij er aan doen dat wekelijks een Zwinkels, Derijck, Bosschaart, Soltani, vd bergh, Oper, Milic en/of een Verhoek staan te blunderen. soms collectief maar hoe vaak heeft een persoonlijke fout van een van hun je niet de das omgedaan? Immers die geen bal kan controleren, luijcks die het toch  niet blijkt te hebben. Het is wel minimaal halve basis11 die hierboven vermeld staat. Toch grotendeels een selectie waar atteveld het maar mee moest doen. En dan nog staan er op de achtergrond een paar hoge heren te bleren dat ze maar 12e moeten worden met dit materiaal.

 

Dan over het taktische beleid van Atteveld, roept idd regelmatig vraagtekens op.Maar hoe je het ook invult, welke spelers je waar ook neerzet, ze kunnen toch geen 3x een bal overspelen.

 

Ik ben nog steeds van mening dat je 'gewoon' moet winnen van nec en rkc en je bent er. Sparta en w2 halen geen punt meer. dus heb je 5 pnt speling. Volgend jaar grote schoonmaak, en gewoon in de ere met een nieuw geraamte qua nieuw te halen spelers.

 

Denk aan die luxe, volgend jaar geen dikke salarissen meer van Cornelisse, Knopper, Buijs, Ammi, Oper en milic, geen 3 keepers meer voor veel te veel geld. Voor al dat geld moet je in deze crisistijden toch een aantal jongere en betere spelers voor terug kunnen halen, hier en daar 1 huren en we gaan al die provincieclubjes voorbij....

 

Dussss.... als we aanstaande zondag doorkomen (met wellicht een nederlaag maar) zonder verdere kleerscheurem, dan ziet de toekomst er rooskleurig uit!

0
Maandag 29 maart 2010 om 23:17 uur

<FCDH>

rien1 schreef:

Ik vond wat snor zei over De Mos ook wel een goed plan. Maar ja, of ze bij de RVC en co luisteren? En ook die uitspraak van de snor dat degradatie naar de Jupiler veel en veel meer kost dan die 2 ton, dat moet de RVC en vd Kallen toch ook aan het denken zetten? Waarom doen ze nou niks. ADO moet hoe dan ook in de eredivisie blijven, en dat kan nog steeds! RKC gaat zeker op plek 18 komen en Willem2 krijgt alleen nog de zwaarste tegenstanders zoals 020,PSVAZ, en Groningen, Roda-uit. Dus het gaat eigenlijk alleen maar om die ene na-competitieplaats. Ook Sparta krijgt het veel zwaarder qua programma dan wij. Met een goeie trainer pakken we 6 punten tegen NEC en RKC en zijn we gewoon veilig.

 

En ja, ook ik denk er nu weer ietsje anders over dan afgelopen vrijdag. Maar ja, wie ging er nou niet uit zijn panty ;) 

Laten ze atteveld nou gewoon die 2 ton geven dan keert de rust in de selectie terug als ze dat niet begrijpen bij de rvc dan weet ik het niet meer?of gaan ze weer gokken met alle gevolg van dien???

0
Maandag 29 maart 2010 om 21:34 uur

ADOFLEVO

Uit alles blijkt dat er spelleltjes worden gespeeld bij Ado.

Ik hoop van harte dat Ado zondag geen geweldig pak slaag krijgt.

Er moet nu toch totaal geen spirit meer zijn in de selectie.

Ik hoop ook dat er deze week alsnog een doorbraak komt met toch het vertrek van Atteveld. Als hij blijft en ADO staat zondag binnen een kwartier met 3-0 achter dan voorspel ik een hoop onrust op de tribune. Ik hoop dat iedereen er aan denkt dat onze kids as zondag op de tribune zitten en alles aub netjes verloopt.

 

Sterkte allemaal.

0
Maandag 29 maart 2010 om 20:08 uur

jajoh

anti-beleid schreef:

Wat jij beweert over Soltani is buiten proporties. Onterecht wordt hij door jou beschuldigd, waar hij niets mee te maken heeft.

 

Spelers zijn o.a. Ammi, v.d. Berg, Buijs, Derijck, Horvath, Immers en Knopper.

 

Loopt het zondag uit de hand dan is het einde oefening ADO Den Haag. Mark van der Kallen heeft vandaag aangegeven op te zullen stappen wanneer het zondag niet rustig blijft.

Als vd KAllen dat werkelijk gezegd heeft, is het grote gore huichelaar! Hij weet heel goed wat dit besluit voor gevolgen kan hebben! maar meneer vd Kallen zinspeeld al een tijd op een vertrek bij de club, aangezien hij finacieel ook in zwaar weer zit. mooie gelegenheid om de supporters weer de schuld te geven als hij zometeen z'n biezen pakt! Wat Marcellino schreef kan wel eens een flinke kern van waarheid bevatten en dat betekend dat wij als club ten dode zijn opgeschreven. En het "mooie" is dat de RvC hier de directe schuldige van is. Want iedereen hier kan lullen dat we tuig zijn en hersenloze etc etc, maar wij hebben wel een heel groot hart voor de club en wij zijn idd geen lieverdjes maar dat zijn die van 010 en 020 ook niet. Dus iedereen weet welke reacties men kan verwachten en toch nemen ze het risico!!!  Want vergeet niet, welke andere club laat een trainer zitten die al weken en weken geen relutaten heeft geboekt en waarvan een ruime meerderheid van de selectie het vertrouwen heeft opgezegd???

0
Maandag 29 maart 2010 om 18:54 uur

Advertentie

jajoh

g schreef:

Als 'jullie' zondag op het veld staan, hebben 'jullie' het inderdaad weer gedaan.

 

Waar er twee (en-twintig) strijden, hebben er twee (-en-twintig) schuld. Ik ben ook niet blij met de uitkomst, omdat het een polderoplossing is die de kool en de geit spaart, maar we zullen moeten accepteren dat dit de weg is -in ieder geval tot het eind van dit seizoen.

 

We kunnen er nu in ieder vanuit gaan dat heel veel aflopende contracten niet gaan worden verlengd -en dat zijn vooral contracten van spelers die toch al niet met RA door een deur kunnen.

Lekker laten vertrekken dus, en dat geldt ook RvdB -tenzij die eindelijk een keer laat zien dat hij een pro is, in plaats van een huilbaby.

 

En laat RA dan zijn eigen selectie maar samenstellen. Als hij het daarmee wel voor elkaar krijgt, zegt dat pas werkelijk iets over hem.

wie heeft Oper gehaald?? Als dat het niveau is wat Atteveld binnehaalt als hij zelf een selectie mag samenstellen is het snel over en uit. En "wij", zoals jij het schrijft komen echt het veld niet op. Ten eerste omdat dat iets van 12.500 euro boete kost :) en ten tweede omdat "wij" ook wel weten dat het geen tweede keer werkt en de club daarmee nog meer duperen. Maar het is wel schrijnend dat dit een identieke situatie is als toen met Adelaar. Ook een trainer die niet te volgen was en die veel te lang maar mocht aanmodderen. Niemand die naar de spelers of supporters luisterden. Wat er nu gebeurd kan al de doodsteek zijn voor de club, want degradatie betekend letterlijk de ondergang voor onze club.

 

En Atteveld wist na een paar maanden dat dit de spelers zijn waar hij het mee moest doen, dus heeft hij ook de kans gehad te laten zien wat hij waard was. En nu blijkt dat zijn methode niet werkt, simpel. Dan moet een RvC ook het lef hebben om hem een halt toe te roepen. Kijk naar Verbeek toen bij Feyenoord. Je kunt moeilijk zeggen dat dat een slechte trainer is, maar zijn methode werkte niet bij die ploeg, dus ook dat heeft z'n tol ge eist. Alleen durfde ze daar wel actie te nemen. Dan maar 200.000 extra bovenop die 2.5 miljoen, maar degradatie kost veel en veel meer. na zondag zal Atteveld alsnog het veld moeten ruimen, let maar op. Helaas zal er dan met grote cijfers verloren zijn en hopelijk blijft het daarbij...

0
Maandag 29 maart 2010 om 18:17 uur

<FCDH>

Mogelijk zeven spelers weg bij ADO Den Haag
vandaag 17:39

DEN HAAG - Het aanblijven van Raymond Atteveld als trainer heeft grote gevolgen voor de ADO-selectie van komend seizoen. Zeven bepalende spelers hebben van het bestuur geëist dat zij mogen vertrekken, als Atteveld ook volgend seizoen aanblijft.

Het gaat om Buijs, Ammi, Verhoek, Knopper, Van den Bergh, Immers en Derijck. Deze spelers hebben aangegeven komend seizoen niet meer onder Atteveld te willen werken. ADO Den Haag zal meewerken aan hun vertrek, ook als hun contract nog niet is afgelopen.

Knopper en Verhoek vertrekken sowieso, hun contract loopt af aan het eind van het seizoen
 

BESTUUR BEDANKT NU RAKEN WE 7 SPELERS KWIJT VOLGEND JAAR.....

0
Maandag 29 maart 2010 om 17:58 uur

Ricky

g schreef:

Als 'jullie' zondag op het veld staan, hebben 'jullie' het inderdaad weer gedaan.

 

Waar er twee (en-twintig) strijden, hebben er twee (-en-twintig) schuld. Ik ben ook niet blij met de uitkomst, omdat het een polderoplossing is die de kool en de geit spaart, maar we zullen moeten accepteren dat dit de weg is -in ieder geval tot het eind van dit seizoen.

 

We kunnen er nu in ieder vanuit gaan dat heel veel aflopende contracten niet gaan worden verlengd -en dat zijn vooral contracten van spelers die toch al niet met RA door een deur kunnen.

Lekker laten vertrekken dus, en dat geldt ook RvdB -tenzij die eindelijk een keer laat zien dat hij een pro is, in plaats van een huilbaby.

 

En laat RA dan zijn eigen selectie maar samenstellen. Als hij het daarmee wel voor elkaar krijgt, zegt dat pas werkelijk iets over hem.

Ben je niet wijs?????

 

Atteveld zijn selectie samen laten stellen......

 

Dan krijgen we de opertjes en luiksjes......

 

ach ach ach wat een drama

0
Maandag 29 maart 2010 om 17:36 uur

Nu online

Marcie, Rob2002, zuiderwijk, Vakkie-G, Lellow, Wahter, haagse chick, FFL en 207 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4