Max

ADO supporter Leidschenveen schreef:

Nog effe wat waar ik niemand over hoor.....

Die Tyton ( of iets dergelijks ) stond goed te keepen !

Zo'n rustpunt achterin missen wij inderdaad (heb m paar shouts hiervoor wel genoemd). En was de scheidsrechter de baas, dat kan je van onze spelers niet zeggen.

0
Zondag 15 augustus 2010 om 20:36 uur

Max

Toch ook jammer dat je weer zo'n drol als een Van Sichem als scheidsrechter hebt. Heeft de wedstrijd totaal niet in de hand en vergeet twee keer rood te trekken (ja ook die keeper mocht er af, anders hoef je niet met veel bombarie die eerste gele kaar te geven, want dan heeft het ons uiteindelijk alleen maar meer tijd gekost).

0
Zondag 15 augustus 2010 om 20:34 uur

Mike

pascal-070 schreef:

Den Haag heeft vandaag wel verloren maar niet van Vitesse.

Den haag verloor van zichzelf en van de KNVB.

Je zag ze gewoon eind eerste helft steeds meer terugzakken. Ik kreeg alweer een wetzelflashback. Ook in de 2e helft werd het niveau van de eerste 30 minuten niet gehaald.

Dan de Knvb nog, de eerste penalty en die vrije trap ervoor mogen nooit gegeven worden. Dit is geen kwestie van iets fout zien maar van iets willen zien.

Zwinkels was wel erg zwak zeg en supusepa en vandenbergh vond ik ook erg matig.

He joh, krijgen we dit calimero-verhaal weer?

Doe eens niet zo dom joh. We hebben verloren van onszelf, ja maar daar heeft de KNVB niks mee te maken. We vergeten door te drukken waar je alle kans hebt. Nee, we gaan lekker arrogant doen.

Wiedemeijer zit er gewoon naast. Is een middelmatige scheidsrechter net zoals veel van die gasten.

0
Zondag 8 augustus 2010 om 20:10 uur

Max

Mike schreef:

Wie was die verslaggever bij Studio Sport?

Had niet in de gaten dat die zogenaamde handsbal niet in de muur werd begaan. Daarnaast zag ie ook niet dat bij de eerste penalty al 2 Vitesse-spelers bijna de bal hadden ingehaald.

Die oterechte pingel had ook overgenomen moeten worden!

Bij degradatiewedstrijdjes zijn die verslaggevers nooit zo kritisch richting de scheidsrechter als bij de top-3

0
Zondag 8 augustus 2010 om 19:50 uur

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Vd Brom niet blij met Wiedemeijer
John van den Brom voelt zich benadeeld door scheidsrechter Wiedemeijer. De arbiter gaf Vitesse een twijfelachtige penalty waarmee de Arnhemmers op 2-1 voorsprong konden komen.
Lees het nieuwsbericht
0
Zondag 8 augustus 2010 om 19:19 uur

Moi

Twee strafschoppen helpen Vitesse langs ADO

ARNHEM - Vitesse heeft de eerste punten van het nieuwe voetbalseizoen binnen. De Arnhemmers versloegen ADO Den Haag tijdens de eerste speelronde met 3-1.

ADO nam in het Gelredome na een kwartier spelen de leiding. Lex Immers scoorde. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Wiljan Pluim gelijk. De overige twee treffers van Vitesse kwamen op naam van Lasse Nilsson. De Zweed benutte twee strafschoppen.

De tweede strafschop moest Nilsson twee keer nemen omdat zijn medespelers te vroeg kwamen inlopen. Dat gebeurde bij de eerste penalty ook al, maar toen keurde Wiedemeijer het doelpunt wel direct goed.

Van den Brom onderuit bij eredivisiedebuut
Het debuut van John van den Brom als trainer in de eredivisie verliep niet zoals hij wenste. De 43-jarige geboren Amersfoorter ging met zijn nieuwe werkgever ADO Den Haag onderuit bij Vitesse, de club waar hij zelf jarenlang voetbalde. Vitesse, dat twee strafschoppen benutte, won met 3-1.

De nederlaag mocht ADO zichzelf aanrekenen. In de eerste helft was de nummer vijftien van vorig seizoen veel sterker. Op aangeven van Wesley Verhoek schoot Lex Immers, die door Van den Brom verrassend als spits was opgesteld, de bal na ruim een kwartier spelen achter doelman Piet Velthuizen. Het leek een kwestie van tijd tot ADO de voorsprong zou uitbreiden. Vitesse voorkwam met een beetje geluk meerdere tegendoelpunten en sloeg kort voor rust zelf wel direct toe. Wiljan Pluim ontdeed zich in het strafschopgebied van enkele verdedigers en schoot de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft was er een hoofdrol weggelegd voor Reinold Wiedemeijer. De scheidsrechter gaf Vitesse, dat na rust juist veel beter was dan ADO, binnen korte tijd twee strafschoppen. Lasse Nilsson trof beide keren doel, of beter gezegd: drie keer. De Zweed moest de tweede strafschop overnemen, omdat zijn medespelers te vroeg kwamen ingelopen. Dat gebeurde bij de eerste penalty ook al, maar toen keurde Wiedemeijer het doelpunt wel goed. ADO was in de slotfase niet meer in staat iets terug te doen.

De zege was een meevaller voor Vitesse, dat een moeilijk seizoen tegemoet lijkt te gaan. Het team van trainer Theo Bos zag in de zomer met aanvoerder Paul Verhaegh, Claudemir, Santi Kolk en Nicky Hofs belangrijke spelers vertrekken. Hofs, die nu voor het Cypriotische AEL Limassol voetbalt, nam zondag voor aanvang van de wedstrijd tegen ADO afscheid van het publiek. Wegens de slechte financiële situatie kon Vitesse het vertrek van de spelbepalers nauwelijks opvangen. De sterk verjongde ploeg bleek zondag tegen ADO echter ook tot behoorlijk voetbal, met een maximaal resultaat, in staat. (ANP/CBR)

08/08/10 16u35

0
Zondag 8 augustus 2010 om 18:04 uur

<FCDH>

ADO Den Haag - VVSB 7-0
Op een zonovergoten sportpark van Laakkwartier trof ADO Den Haag zaterdagmiddag de Topklasser VVSB. De ploeg van John van den Brom zegevierde met 7-0.
Fotografie: Orange Pictures / Kees van Haastregt

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurder Ton Smit. De selectie van ADO Den Haag speelde door dit verlies ook met rouwbanden.

Na de minuut stilte, aangegeven door scheidsrechter Roelof Luinge, ging ADO Den Haag stevig van start. VVSB was na 4 minuten echter als eerste in de buurt van de goal met een afstandsschot dat Robert Zwinkels mooi overtikte. Na deze speldenprik viel pas zeventig minuten later weer een kans te noteren voor de ploeg uit Noordwijkerhout, dat geeft wel iets aan over de verhoudingen.

Ricky van den Bergh opende het bal in de 12e minuut met een mooie curvebal van een meter of twintig. Een minuut of tien later kon Charlton Vicento door het midden doorsteken en zijn goede vrijlopen leverde de 2-0 op. Stagespits Dmitry Bulykin, die na afloop te horen kreeg dat zijn proefperiode met een week wordt verlengd, maakte de derde goal. De voorzet van Verhoek had hij in eerste instantie niet helemaal onder controle in het vijfmetergebied, maar uiteindelijk kon hij de bal met een halve omhaal toch achter doelman Kevin Wassenaar werken. De Rus trainde vanaf woensdag mee en blijft dus nog een week bij ADO Den Haag.

Net voor de rust kregen Derijck en Buijs nog aardige kansen. De Belg kopte tegen de paal en Buijs wachtte te lang bij een één op één situatie met de keeper, die ontstaan was uit een mooi hakje van Bulykin. Buijs koos voor een stift, maar toen was er al een verdediger terug om de bal weg te werken.

Aanvoerder Timothy Derijck kopte na rust keurig in uit een corner en vervolgens werd de druk op de goal van VVSB even iets minder. Het bleek stilte voor de storm, want ADO Den Haag zette in de laatste tien minuten weer vol aan. Resodihardjo, Immers en Van den Bergh scoorden om de eindstand op een zeer behoorlijke 7-0 te brengen.

Karakteristiek
ADO Den Haag - VVSB 7-0 (3-0)
12. Van den Bergh 1-0, 23. Vicento 2-0, 30. Bulykin 3-0, 50. Derijck 4-0, 83. Resodihardjo 5-0, 85. Immers 6-0, 90. Van den Bergh 7-0
Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 1400
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ammi (46. Gielisse), Kum, Derijck, Supusepa; Buijs (46. Resodihardjo), Koksal, Van den Bergh; Verhoek, Bulykin (62. Immers), Vicento (46. Hulst)

0
Zaterdag 24 juli 2010 om 19:02 uur

ADO supporter Leidschenveen

Twee ‘ pingels’ brengen ADO Den Haag in pover duel zege op AGOVV
16 July 2010 om 22:14

Bijna aan het einde van een trainingsweek in Garderen (zaterdag keert de selectie huiswaarts) speelde ADO Den Haag op het fraaie complex van SDC Putten een oefenduel tegen eerste divisionist AGOVV.
Trainer John van den Brom moest vlak voor de wedstrijd nog een wijziging aanbrengen in zijn team. Hij had Wesley Verhoek als rechterspits in zijn beginopstelling staan en Frantisek Kubik op links. Verhoek haakte echter vlak voor de wedstrijd af en keerde direct, wegens maagklachten, huiswaarts.
Daardoor mocht Charlton Vicento (die eerde deze week een teleurstelling rijker werd door niet geselecteerd te worden voor het EK van Onder 19) op links aantreden. Kubik verhuisde daardoor naar de rechtervleugel.
ADO Den Haag speelde een betere eerste dan tweede helft. De Hagenaars waren technisch de betere ploeg en waren voor rust dan ook meer te vinden op de helft van AGOVV, dat na het vertrek van Van den Brom nu onder leiding staat van Hans de Koning, overgekomen van TOP Oss. Bij de ploeg uit Apeldoorn is het momenteel een ‘duiventil’, want de ene na de andere speler strijkt er neer om een stage af te werken.
Na een kwartier spelen zag Frantisek Kubik na een goede actie op rechts, dat Jens Toornstra nog net bij de bal kon komen, maar zijn inzet verdween simpel in de handen van (oud-ADO) doelman Stefan Postma.
Een minuut later was Lex Immers, weer in de spits geposteerd, bijna succesvol. Timothy Derijck verstuurde een diepe pass op Vicento, die breed legde op Immers. De blonde aanvaller gaf de bal veel curve mee, maar deze verdween net naast de kruising. Derijck was door Van den Brom op het middenveld geposteerd (met naast zich Danny Buijs en Jens Toornstra). Dat betekende dat Ricky van den Bergh op de bank plaats moest nemen. Door het doorschijven van Derijck werd het centrale duo gevormd door Pascal Bosschaart en Chris Kum.
Ook AGOVV kreeg een kansje. Uit een vrije trap van Ugur Yildirim kopte Paul Mulders via de lat boven doelman Gino Coutinho over. Coutinho stond tussen de palen omdat Robert Zwinkels de afgelopen week apart getraind heeft vanwege een lichte blessure in het dijbeen. ,,Niets ernstig hoor”, liet de doelwachter toekijkend op de tribune weten. ,,Het is meer uit voorzorg”.
Rond het halve uur moest scheidsrechter Bakkelo even optreden omdat Vicento en Ramon Leeuwin met elkaar aan het bakkeleien waren. Leeuwin gaf de bal niet snel genoeg af, wat resulteerde in wat trek- en duwwerk. De vrede was echter weer snel getekend.
In de slotfase van de eerste helft kwam ADO Den Haag verdiend aan de leiding. Derijck verstuurde een uitstekende dieptepass op Frantisek Kubik. Hij ging met de bal op snelheid de zestien in, wilde aanleggen voor zijn linkerbeen, maar werd vervolgens aangetikt door Stanley Tailor. Bakkelo kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Timothy Derijck gaf vervolgens Stefan Postma geen schijn van kans: 0-1.
Bijna was het voor rust ook nog 0-2 geweest. Derijck bereikte Kubik, die op snelheid op Postma afging. Fel op de huid gezeten mikte hij echter naast het Apeldoornse doel.
In de tweede helft mocht bij ADO Den Haag Ricky van den Bergh zijn opwachting maken op het middenveld. Daardoor verhuisde Jens Toornstra naar rechts op de vleugel, want Kubik mocht gaan douchen. Op links had Vicento zijn plaats afgestaan aan Berry Powel, die eerde deze week een stage bij het Duitse MSV Duisburg zag mislukken.
Bijna halverwege de tweede helft mocht ook Ahmed Ammi naar de kant komen (uit voorzorg omdat hij al tweemaal was uitgevallen met hamstringproblemen). Zijn plek werd overgenomen door Lorenzo Pique.
Over die tweede helft valt niet veel te melden. Met het verdwijnen van Toornstra naar de rechtervleugel, was de beweging weg op het middenveld. De twee centrumverdedigers Bosschaart en Kum konden de ballen vaak moeilijk kwijt. De passing werd af en toe wat onzuiver en het tempo lag veel te laag. Natuurlijk gaan ook de vermoeidheid van zo’n trainingsweek en de drukkende warmte dan een rol spelen.
Omdat aan de andere kant door Hans de Koning ook veel gewisseld werd, was het in het tweede bedrijf geen wedstrijd om lang van wakker te liggen. Het laatste kwartier mocht ook Raily Ignacio nog opdraven in de plaats van Lex Immers. Ignacio wilde wel, had langs de lijn twee goede acties in huis, die echter niets opleverden. Powel dacht gevaarlijk te kunnen worden na een prima steekbal van Ricky van den Bergh, maar Lex Immers zag Powel niet komen en pikte – onnodig – net de bal voor hem weg.
Toch zou ADO Den Haag de marge nog verdubbelen. En weer was het een trap van elfmeter. Een dieptepass bereikte Danny Buijs, die wat onbeholpen door proefspeler Noë Bokila van de bal werd gelopen. Arbiter Bakkelo wees - overigens terecht - weer naar de stip. Nu voltrok Van den Bergh het vonnis. Doelman Daan Hulskamp, die na de pauze Postma was komen vervangen, ging de verkeerde hoek in: 0-2.
Komende woensdag speelt ADO Den Haag in het eigen Kyocera Stadion tegen het Schotse Hibernian.

0
Zaterdag 17 juli 2010 om 09:48 uur

marcellino

jongens laten we het lekker over den haag hebben.

Nederland heeft het goed gedaan en als robben die 100 procent kans erin schiet win je van een betere ploeg.

dat nederland op het randje heeft gevoetbald is niet meer dan te begrijpen.(ten kosten van alles winnen)dit moet onze goed keuring toch wel hebben,wij roepen dat ook altijd over onze ploeg gaan tot je niet meer kan en strijden dat je dood neer valt.

Wat ik erger vind is dat een ploeg als spanje die uit 8 spelers van barcelona bestaad ook niet op voetbal kwaliteit van nederland heeft gewonnen,waar zij goed in waren is kaarten aan naaien ,vragen om een kaart en de scheidsrechter bespelen.

dat nederland door de buitelandse pers af word gemaakt begrijp ik totaal niet,het zal spanje sieren als zij ook de hand in eigen boezem steken voor het uit de hand lopen van de wedstrijd.

nee vooraf was ik fan van spanje maar achteraf moet ik stellen dat zij de wereld beker totaal niet verdienen fair play mijn reet .sterker nog misschien was het wel de ploeg die het grootste theater speelde en collegae kaarten aansmerden of er smekend om vroeg.

nederland daar ben ik trots op 16 miljoen mensen en tweede worden in de wereld we mogen met ons borst vooruit lopen en schaam mij zeker niet hoe ze dit hebben berijkt "voetbal is oorlog"

0
Donderdag 15 juli 2010 om 17:43 uur

Robin Straub

Jacco schreef:

Heet je in het echt toevallig Frank Snoeks???

Of dat van Nigel rood had of moeten zijn kan je over discusieren, dat is namelijk een waardeoordeel..

Of het in de aanval voorafgaand aan het doelpunt een corner of achterbal had moeten zijn kan je niet over discusieren, dat had gewoon een corner MOETEN zijn, hij gaat immers via een spanjaard achter de lijn. FOUT van Webb en co.

Of Iniesta bij het doelpunt in eerste instantie buitenspel stond Idem Dito, die stond gewoon buitenspel en haalde daar in dezelfde aanval voordeel uit. FOUT van Webb en co dus...

Jammer dat een finale zo beslist moet worden...

ben het er niet mee eens dat het doelpunt de fout van Webb was.

iemand geeft die bal voor richting iniesta die buitenspel staat, maar de voorzet word geblokt door van der vaart waardoor er daarna weer een nieuwe situatie ontstaat en de buitenspel voor iniesta weg is gevallen.

iniesta krijgt die bal opnieuw maar de buitenspel word opgeheven door van de rvaart die nog op de grond lag van de voorzet die hij eerder had weg gehaald..

je kan het een beetje vergelijken met Feyenoord ADO dit seizoen.. de 2-2. Voordat Buijs heeft geschoten staat Derijck buitenspel.. maar terwijl die schiet komt er een feyenoorder lang Derijck staan waardoor hij geen buitenspel meer staat. en door Derijck die van Dijk licht hinderde valt die bal binnen. was ook de conclusie van de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd.