Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: weinig

Haagsesjaak

Gemeente kan ADO gezond maken
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - Als de gemeenteraad vandaag goedkeuring verleent aan de plannen omtrent ADO Den Haag, kan de voetbalclub de toekomst met een brede glimlach tegemoet treden.

Het nieuwe ADO-stadion. FOTO ED OUDENAARDEN/ANP
Wat was het probleem van ADO?
Geld. De club ging vorig jaar rond deze tijd langs de rand van de afgrond en het had weinig gescheeld of ADO Den Haag zou niet meer hebben bestaan. Gelukkig kwam Mark van der Kallen voorbij. Hij viste meteen acht ton uit zijn portemonnee en maakte de afspraak dat hij acht tot negen miljoen zou investeren.

Was dat nodig?
Nou en of. De Stichting Stadionontwikkeling (SSO), die de aandelen van ADO Den Haag beheerde, had een lening uitstaan bij de gemeente van 6,3 miljoen euro. Maar onder meer hogere inrichtingskosten van het nieuwe stadion betekenden een extra schuld van bijna vier miljoen.

Dus?
Werd er een deal gemaakt, het zogeheten Memorandum Of Understanding. Dat was een afspraak tussen de gemeente Den Haag, ADO Den Haag en Van der Kallen. Belangrijk onderdeel daarvan was de schuldsanering en het crediteurenakkoord. ADO Den Haag moest flink bezuinigen en daarnaast tot een akkoord komen met een groot aantal schuldeisers.

Wat kreeg Van der Kallen voor zijn miljoeneninjectie?
Alle aandelen van de club die voorheen in de SSO zaten, dus alle zeggenschap binnen de club.

Waarom duurde het zo lang voor het Memorandum of Understandig werd uitgevoerd?
Omdat er bij ADO Den Haag in september van dit jaar lijken uit de kast rolden. Het crediteurenakkoord was hoger uitgevallen, op het gebied van veiligheid was er een tekort en er was verlies op de begroting. Totale nieuwe schuld: 6 miljoen euro. De sombere berichten kwamen tegelijk met het rapport van de commissie Klaas de Vries, die concludeerde dat de gemeente de club in de steek had gelaten.

Door die nieuwe schuld kon sportwethouder Dekker meteen laten zien dat B&W het rapport serieus nemen.
Klopt. Samen met Van der Kallen heeft Dekker die nieuwe oude lijken opgeruimd. Ieder voor drie miljoen euro. Daarnaast heeft de gemeente Den Haag voor tien miljoen euro het hoofdgebouw van Van der Kallen teruggekocht. Daarin zit wel de lening van 6,3 miljoen euro die hij (lees: de SSO) nog had uitstaan bij de gemeente Den Haag. De gemeente stak het laatste decennium vijftig miljoen euro in ADO Den Haag, het grootste deel voor de bouw van het stadion. Daar bovenop komt nu zo’n zeven miljoen.

Dus ADO Den Haag is weer gezond?
De raad moet natuurlijk nog goedkeuring verlenen, maar in principe wel. Er is zelfs nog vier miljoen euro over om de ‘balanspositie van ADO te versterken’. 

Vier miljoen over? Zeg het maar?

0
Donderdag 18 december 2008 om 08:45 uur

ADO voor altijd

Nu nog de 2 miljoen euro`s die we ontvangen (20%) voor Elia en we kunnen ons aardig roeren op de transfermarkt. In alle linie`s wat versterking, de achterhoede heeft te weinig mensen, het middenveld kan best wat versterking gebruiken ................maar het grootste probleem ligt voorin. Zeker 2 man nodig.
0
Woensdag 17 december 2008 om 15:18 uur

<FCDH>

dehaagsehyena00 schreef:

Whaha in voetbalblad ELF stonden aan het begin van het seizoen alle aangekochte/verkochte spelers en capiciteit van stadion en BEGROTINGEN van elke eredivisieclub en ado had 12,4 miljoen en feyenoord 40 miljoen xD
en <FCDH> wat jij zegt heb k toen ook gehoord en die begroting bij feyenoord zie je niks meer van terug;) 
tuurlijk heb feyenoord grotere begroting dan ons maar ook meer schuld zijn maar weinig clubs echt gezond hoor ?
0
Dinsdag 16 december 2008 om 17:33 uur

Midden-Oost

fan schreef:

amen!!!!!!!!!!

elke buiten speler of spits die als jong talent word opgesteld bij den haag word een flop!
en waarom????
omdat den haag te verdedigend voetbald of niet tot aanvallen komt!
als een spits 2 of 3 ballen per helft krijgt komt ie nooit in de wedstrijd en zal ie dus ook nooit presteren!!!
bij twente spelen ze aanvallend en is vaak aan de bal dus dan kan ie in de wedstrijd komen!!
als je verhoek bij twente neerzet word ie ook beter!
en daar komt bij als je met 10 betere spelers voetbalt je zelf ook beter gaat worden!!!
Elia kwam hier idd bij ons niet aan de bak omdat hij geen ballen kreeg. Gebeurd nu weer met Fabio, prima speler maar hij krijgt geen ballen en dan verlies je als spits je zelfvertrouwen en wordt het van kwaad tot erger. Hoeveel ballen heeft Ricky nou eigenlijk gekregen tegen Roda JC ? … Heel weinig !

Probleem is dat Horvath en Kum dramatisch slecht zijn in de opbouw. Vooral bij Horvath is het 100% balverlies. Er komt dus geen bal van achteren normaal naar voren. Je ziet nu vaak dat Ranko de bal komt ophalen waardoor je op het middenveld weer een mannetje tekort komt. Op het middenveld lopen verder met Bosschaart, Knopper en Yuri ook geen ijzervreters rond, sterker sommige spelen als een oud-wijf.

Daarom zou ik Ranko voor Kum zetten en Horvath eruit want Kum en Horvath zijn 2 dezelfde spelers. Ranko kan dan van achteruit de opbouw verzorgen. Op het middenveld moeten we Yuri en Bosschaart inruilen voor 2 andere spelers. We moeten meer druk naar voren zetten dan komt zo’n Fabio (met Powell) ook tot zijn recht. Alleen Powell halen is weggegooid geld.
0
Dinsdag 16 december 2008 om 16:24 uur

Dehaagsehyena00

kojak1 schreef:

wij hebben volgens mij een echt sterrenteam als je alles hieronder leest.elke,maar dan ook elke speler waar een gerucht over gaat word hier al weer af geserveert.dus waar maken we ons druk om.wij hebben zulke goeie spelers.verhoek,immers.meric,knoper,cornelisse en dan nog die ik vergeten ben.nee,wij hebben echt niemand nodig,maar wek huilen als er een ander mee vandoor gaat,dan zijn we weer te sloom.

Dus jij denkt dat we hiermee dit jaar erin blijven met een turk (meric) die niet een hele wedstrijd kan spelen i.v.m. weinig variatie en immers die EN te weinig loopt EN te weinig overzicht heeft.
Knopper die heel afwisselend is , soms een wereldpartij speelt en soms gewoon klote speelt.
En spelers zoals powel,delorge,calabro enzo. die voor het oprapen zijn laten schieten.

LUISTER,, die jongens heb je nodig om zowel defensief als aanvallend goed te staan en om omhoog te kijken in plaats van afhankelij zijn van wat de clubs onder je doen/nog gaan doen.

WE HEBBEN DUIDELIJK VERSTERKINGEN NODIG

Aan het spel van ADODENHAAG merk je het ook dat we nog iets missen in het team.

0
Dinsdag 16 december 2008 om 15:48 uur

fcdh sassem

Jensen schreef:

Wat moet dan gaan spelen?

Toch niet in de plaats van Horvath hoop ik

Of is hij back?
Denk dat hij als stand in voor ammi wordt gehaald. Schijnt vlgs Rene vd Gijp trouwens een speler te zijn met weinig snelheid en weinig bezieling.
0
Dinsdag 16 december 2008 om 10:45 uur

Delft

rien schreef:

Ik zie dat er veel (positieve) reacties komen van medesupporters zoals Wallace,Delft.fcdhhh en Jans. Heel goed, gastuh!! En inderdaad maken deze lachwekkende domme liedjes de tegenstanders alleen maar beter en sterker. Ik kan me dat goed voorstellen. FCDH kreeg trouwens al een aantal keren door deze  galbakkies twee keer de deksel op de neus met in de laatste minuut de 0-1. Maar godsamme, wat zet je jezelf, je medesupporters en je hele club toch vreselijk voor joker!  Daarbij komt dat je zelf 1 van de beste donkere spelers (pique) in je ploeg hebt rondlopen. Het is toch gewoon een verschutting dat sommige donkere spelers niet bij ons willen spelen? Dit soort kinderachtige puistebekken horen gewoon niet thuis bij onze supporters. Eigenlijk moet je aan die schuimpies niet eens meer vragen om te kappen met die oerdomme oerwoudgeluiden, maar zodra men iets hoort gelijk met een mannetje of tig aanpakken en het stadion uittrappen. Want denk erom dat die stumperds enorme schade aanrichten aan de club. Eventuele toekomstige sponsors gaan zich nog eens op het achterhoofd krabbelen of ze wel in zee moeten met een stelletje racisten! En er blijven opzeker toeschouwers weg!
FC Den Haag moet in de eredivisie blijven, er moeten nog meer halve seizoenskaarten worden verkocht, en het stadion moet vol!! En volgend jaar naar het linkerrijtje!!!!!
En daar hebben wij geen stumperds,sukkels en bunzings nodig met hun bananenliedjes! Koop maar een bananenliedjes-cd en blijf lekker thuis. Of ga lekker naar 010! Dan ken je je eigen spelers bekogelen met stenen! 
Rien er is het hele jaar in de eerste divisie weinig gebeurt. 2500 man tegen Cambuur op maandagavond dan zijn ze er niet. Gelukkig was het mooi weer .Eigenlijk heeft Ado gelijk met die clubkaarten mensen kunnen de verantwoording niet aan. Hoe vervelend dat ook is voor de vele goedwillenden. Koop wel een halve seizoenskaart samen met mijn zoon. 
0
Zondag 14 december 2008 om 23:55 uur

Advertentie

rien

... schreef:

bananenlied is ook leuk!!! dat moet kunnen maar niet tegen je eigen spelers......

sowieso spreekkoren tegen andere clubs/splerrs hoort erbij!!!! en dat zal nooit verdwenen bij ons!!!!!
Sterker! Straks als jij met de rest van die strontbakken FCDH naar de kloten hebt geholpen met dat gegal, nog steeds doorgaan met je imbeciele bananenliedje, sukkel! Ik heb zo eens rondgekeken hoe er tegenaan wordt gekeken door andere clubs. Als ik je dan zeg dat je overal gigantisch voor joker staat, zeg ik eigenlijk nog heel weinig!!!!!!! Wat een stelletje hulpbehoevenden met hun liedjes zijn dat zeg!
0
Zondag 14 december 2008 om 20:09 uur

<FCDH>

Andre Wetzel: ‘Roda staat te laag voor de kwaliteit die het in huis heeft’
Trainer Andre Wetzel was na afloop realistisch. ‘Het is voor onze supporters vaak moeilijk te verwerken, dat de ploegen waar wij huis tegen spelen vaak kwalitatief beter zijn dan FCDH.’

Ook dit Roda staat gewoon te laag op de ranglijst voor de kwaliteiten dat het in huis heeft’, gaat Wetzel verder.



Tekst: Ton Beije



‘Ook tegen Roda moesten wij weer heel diep gaan. Naarmate de eerste helft vorderde ging het bij ons steeds minder’. Toch kwam zijn ploeg na ruime een half uur spelen op voorsprong. ‘Ook al was het misschien niet helemaal verdiend op dat moment, die 1-0 moet je natuurlijk wel naar de rust toe binnenhalen’.



In de rust besloot Wetzel al het anders te gaan doen. ‘Het was voor de middenvelders vaak niet meer te belopen. De keus die ik moest maken was niet zo moeilijk. Horvath haalde ik naar de kant, de minst snelle van het viertal achterin en bovendien was hij ook niet helemaal fit’. De FCDH-trainer versterkte vervolgens zijn middenveld en zijn ploeg kreeg daarmee meer vat op tegenstander Roda JC. ‘Maar door onze maatregelen werden wij tandeloos naar voren en werd de wedstrijd wel op slot gegooid’, aldus Wetzel.



tevreden



De FCDH-trainer was tevreden dat Rick Hoogendorp weer 70 minuten op volle toeren kon draaien. Over Hursut Meric was hij minder tevreden. ‘Hij laat soms het eredivisieniveau varen, dan is hij vaak gevaarlijker voor onze ploeg, dan voor de tegenstander. Ik wil hem graag houden (de afspraak met zijn zaakwaarnemer is inmiddels gemaakt – red.), hij bezit bepaalde kwaliteiten, de dingen die hij doet zijn leuk voor de mensen op de tribune, maar het moet taktisch beter. Hij moet nog stapjes maken.’



‘Zo’n zeven a acht minuten voor tijd hebben wij besloten voor dit punt te gaan en verder geen overdreven risico meer te nemen’, blikt Wetzel terug. ‘Wij hebben dat een paar keer niet gedaan en kregen toen de deksel op de neus. Wij moesten bovendien niet blind zijn voor de kwaliteit van Roda’.



kerstcadeau



FC Den Haag stapte in ieder geval met een punt van het veld. De Hagenaars staan nu op 14 punten uit 15 wedstrijden. ‘Dat is een punt te weinig gelet op onze doelstellingen, het kerstcadeau is daardoor wat magerder uitgevallen dan bij winst’.



FC Den Haag wacht dit jaar nog twee wedstrijden buitenshuis. NEC en Ajakes uit zijn zware tegenstanders. Misschien zit er nog een bonuspuntje in bij NEC!



© Haaglanden Voetbal (TR Media)

Alle afbeeldingen

Bron: www.haaglandenvoetbal.nl

0
Zondag 14 december 2008 om 15:37 uur

Vincent

Had er gister wel iets meer van verwacht. zeker toen we 1-0 voor kwamen. Jammer en stom om net voor rust weer gelijk te komen. Meer zat er voor ons toch zeker niet in.

Meric houdt inderdaad 2-3 tegenstanders bezig maar gaat me toch een beetje irriteren (weinig verrassend)

Vond bosschaart in tegenstelling tot andere zeer betrouwbaar spelen. 
Voor mijn buurman die dacht dat hij wel eens gescoord had bij utrecht:niet dus :-))

seizoen club wedstrijden doelpunten competitie
1997/98 FC Utrecht 18 0 Eredivisie
1998/99 FC Utrecht 28 0 Eredivisie
1999/00 FC Utrecht 30 0 Eredivisie
2000/01 FC Utrecht 22 0 Eredivisie
2001/02 FC Utrecht 34 0 Eredivisie
2002/03 FC Utrecht 34 0 Eredivisie
2003/04 FC Utrecht 28 0 Eredivisie
2004/05 Feyenoord 23 0 Eredivisie
2005/06 Feyenoord 29 0 Eredivisie
2006/07 Feyenoord 1 0 Eredivisie
2006/07 ADO Den Haag 23 0 Eredivisie
2007/08 ADO Den Haag 30 0 Eerste divisie
2008/09 ADO Den Haag 7 0 Eredivisie
Totalen: 307 0


0
Zondag 14 december 2008 om 15:27 uur

Nu online

Wahter, Rob2002, FC Jeff, Aad, zuiderwijk en 84 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4