Pagina 115
Volgende pagina

Eagle187

Nou, nou...
ik denk dat de NOS bij het maken van de samenvatting dacht laten we Twente maar sparen... Ik mis de helft van de kansen van Den Haag in de samenvatting.
O.a. een omhaal van Alberg en een 100% kans van van Duinen in de laatste minuut die net naast ging zijn weggelaten, verder ontbreken een prachtige actie ingeleid door een hakbal van Eduardo en verschillende kansen na blunders achterin van de verdediging van Twente...

In ieder geval mooi resultaat van ADO. Stijgen 1 plaatsje naar de 14e, bied perspectief met wedstrijden tegen Dordrecht en NAC volgend
0
Woensdag 4 februari 2015 om 23:39 uur

H@@GenEES

Chinees bevalt FC Twente slecht

Een avondje naar de `Chinees` in Den Haag is FC Twente slecht bevallen. De subtopper uit de eredivisie verslikte zich woensdagavond in het door Hui Wang versterkte ADO Den Haag, 2-0.

Een mooier debuut bij zijn nieuwe werkgever kon Aleksandr Jakovenko zich nauwelijks voorstellen. De Oekraïner moest nog wel snel het shirt van Fiorentina verruilen van het tricot van ADO Den Haag. Maar eenmaal in het groen/rood gehuld was de aanvaller niet te stoppen. De 1-0, na een klein kwartier, nam hij na goed doorzetten alleen voor zijn rekening. Clubtopscorer Michiel Kramer ontbrak door een blessure.
Veel supporters van de gasten waren toen nog niet eens in het Kyocera Stadion vanwege de verkeerschaos op weg naar Den Haag.
Ook de Portugese huurling Wilson Eduardo debuteerde bij de Hagenaars. Beiden kwamen nadat de nieuwe Chinese eigenaar, Hui Wang, laat toesloeg op de transfermarkt.
Henk Fraser zei vlak voor de wedstrijd: "Jakovenko is een hele goede speler." Toch haalde de Oekraïner het einde niet. De ADO-coach wisselde hem 20 minuten voor tijd.
Wang klapte zijn handen stuk toen de Hagenaars in de laatste minuut op 2-0 kwamen. Roland Alberg bepaalde namelijk die eindstand vanaf de stip.
Door deze zege klimt de Haagse ploeg van de 15e- naar de 14e plaats op de ranglijst.
0
Woensdag 4 februari 2015 om 22:26 uur

rendang

Zo over minuut of 10 Jan Hermen De Bruijn elf voetbal over zijn opmerkelijke tweets inzake ADO
0
Woensdag 4 februari 2015 om 22:10 uur

TONH

t was een mooie pot en voor iakovenko een droomstart,..in de 12e minuut 1-0 scoren,...ook Eduardo is een felle jongen en je ziet m overal,..
Twente 2-0 winnen is gewoon goed en we zagen het ADO wat we graag willen,...
0
Woensdag 4 februari 2015 om 21:58 uur

JB

Nu al op VI:

Wang-effect in Den Haag: ADO verslaat FC Twente

ADO Den Haag heeft de festiviteiten rond het 110-jarig jubileum opgeluisterd met een 2-0 zege op FC Twente. Het recent in Chinese handen gevallen ADO won dankzij een goal van nieuweling Oleksandr Iakovenko (foto boven) en een late penalty van Roland Alberg voor het eerst in negen competitieduels weer eens.

Op 1 februari bestond ADO precies 110 jaar en voor de aftrap werd daar onder meer met een vuurwerk bij stilgestaan. Bovendien was er deze week de nodige aandacht voor eigenaar Hui Wang, die meetrainde en zich vanavond op de tribune liet zien. Hij vierde de ADO-goals met een dansje mee.

Direct na de aftrap zorgde juist Twente voor het vuurwerk. Hakim Ziyech kegelde al na een minuut bij een vrije trap de bal tegen de lat. Uiteindelijk was het toch ADO dat op voorsprong kwam. Een van de door Wang naar Den Haag gehaalde aanvallers was daarvoor verantwoordelijk. Iakovenko, de Fiorentina-huurling die tot vandaag sinds mei 2014 niet in actie was gekomen, zette zijn debuut luister bij met de 1-0. De Oekraïner won, al dan niet met te hoog geheven been, een duel van de halfslachtig ingrijpende Darryl Lachman en schoof koeltjes binnen: 1-0.

Na het openingsdoelpunt ging Twente op zoek naar de gelijkmaker. Maar net als in de tweede helft waren kansen niet besteed aan onder anderen Luc Castaignos. ADO bleef in de tegenstoot steeds gevaarlijk en was in het laatste kwartier een paar keer dicht bij de 2-0. Mike van Duinen, die samen met de andere aanwinst Wilson Eduardo de voorhoede vormde door het blessureleed van Michiel Kramer, zag doelman Sonny Stevens dat ternauwernood voorkomen. Uiteindelijk bepaalde Alberg met een strafschop de eindstand. Hij was zelf neergelegd door Lachman, die was neergelegd door Lachman. De Twente-verdediger groeide zo uit tot schlemiel van de wedstrijd. Bij 2-0 bleef het.

Zodoende pakt ADO niet alleen broodnodige punten in de race om handhaving. Ook werd voor de tweede keer in de voorbije twintig Eredivisie-duels met de Tukkers gewonnen. Van de overige achttien confrontaties werden er liefst veertien verloren. ADO is op basis van doelsaldo een plekje gestegen en lost Go Ahead Eagles af als nummer veertien.

Voor Twente zijn de druiven zuur. Voor het eerst in zeventien Eredivisie-wedstrijden werd er niet gescoord, waardoor de ploeg van Alfred Schreuder dure punten laat liggen in de strijd om de derde plek en voorlopig zesde blijft. AZ en PEC, die nog in actie moeten komen, hebben respectievelijk één en twee punten meer. Bovendien laat Twente na te profiteren van de nederlaag die nummer drie Feyenoord bij SC Heerenveen leed. Het verschil tussen die ploegen is daardoor nog vier punten.
0
Woensdag 4 februari 2015 om 20:23 uur

grijze gek

ADO het langst zonder winst in de Eredivisie

In de aanloop naar de 21ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Woensdagavond staan ADO Den Haag en FC Twente tegenover elkaar in het Kyocera Stadion (aftrap 18.30 uur).

● ADO won negen van de voorgaande 32 thuiswedstrijden tegen FC Twente in de Eredivisie (G9, V14).

● ADO boekte slechts één zege in de laatste negentien Eredivisieduels met Twente (G4, V14 - thuis en uit).

● FC Twente kwam in de laatste zestien Eredivisiewedstrijden tegen ADO telkens tot scoren.

● ADO Den Haag wacht al acht wedstrijden op een overwinning, iets dat sinds februari 2012 niet meer voorkwam (toen ook acht wedstrijden).

● Mike van Duinen scoorde drie keer in zijn laatste drie Eredivisieduels met FC Twente; tegen geen enkele andere Eredivisieploeg scoorde hij vaker.

● Timothy Derijck kwam sinds zijn terugkeer naar ADO nog niet tot een doelpunt in het juiste doel, maar maakte van alle Eredivisiespelers het vaakst een eigen doelpunt dit seizoen (drie keer).

● De laatste zeven goals van FC Twente vielen in de tweede helft, waarvan vier na de 87ste minuut.

● FC Twente pakte dertien punten in de eerste tien uitwedstrijden van dit seizoen, het laagste aantal sinds 2006/07 (toen tien punten).

● De Tukkers wonnen elf en verloren slechts één van de laatste zeventien Eredivisiewedstrijden die op woensdag werden gespeeld (G5).

● Luc Castaignos maakte drie goals in zijn laatste drie uitduels bij ADO Den Haag in competitieverband.
0
Woensdag 4 februari 2015 om 12:32 uur

jajoh

H@@GenEES schreef:

Omdat Fraser liever met Duinen en Schet speelt in een 4-4-2, ik ga er ook vanuit dat Yank niet speelt vanaf het begin, zo rolt Fraser nu eenmaal.
Ik weet zeker dat als Fraser morgen weer in die laffe 442 begint, de druk van het publiek na een minuut of 10 al gaat toenemen. Zeker nu die nieuwe erbij zijn. Dat houd ie nooit lang vol/ wordt niet meer geaccepteerd door de supporters.
0
Dinsdag 3 februari 2015 om 14:25 uur

supporter-noord

TheProclaimer schreef:

Reageer niet vaak maar ik wil het toch even voor Schet opnemen. Vandaag vond ik hem goed invallen. Geen balverlies geconstateerd , sterk aan de bal. Had soms 2 of 3 tegenstanders en deed toch iets zinvols. Werd helaas slecht ondersteund. Overigens vind ik hem de laatste tijd sowieso beter spelen. Snap de kritiek dan ook niet. Zuiverloon maar op de bank houden voorlopig. Van Duinen ondanks zijn inzet en goal bedroevend qua techniek en inzicht. Jammer had meer ingezeten.
in de 74e minuut was er een mooie counter en Schet moest zo nodig eerst weer eens kappen ipv gelijk voorzetten, dag kans.
0
Zondag 1 februari 2015 om 15:09 uur

Dannyy

marcellino schreef:

Wat had je dan verwacht dat je tegen een goed feijenoord eventjes gaat winnen
In de 48e minuut was ik ervan overtuigd. Ik weet in ieder geval dat Wormgoor een goede indruk maakte, Wilson nog meer aan zijn medespelers moet wennen en Schet en Derijck niet goed genoeg zijn in voetballend opzicht.
0
Zondag 1 februari 2015 om 14:27 uur

Dannyy

En ik dacht in mijn naïviteit nog wel dat Wilson zou spelen.. Nou misschien in de 84e minuut voor Kramer..