Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

H@@GenEES

Theo wilde meteen naar huis. Op zo`n veld wilde hij niet voetballen. De ene helft was een zandbak, de andere lag vol met knollen en plaggen. De kleur van de ondergrond was bruin. Het was dat ze nog een paar kalklijnen over het weiland hadden getrokken, anders had hij niet eens geloofd dat het een voetbalveld was.

Bij ADO Den Haag hebben ze dé manier gevonden om zonder veel problemen in de eredivisie te blijven: ze hebben het veld veranderd in een authentiek hotseknotsebegionaveld. Voetballen is erop niet mogelijk; een wedstrijd lijkt meer op twee keer vijfenveertig minuten modderworstelen met bal. Niks tikitaka, niks 4-3-3 met de punt naar voren, niks opbouwen van achteruit: gewoon de bal naar voren hijsen en erachteraan rennen. En laat dat nu juist de specialiteit van het huis zijn.

Vitesse was deze week de eerste club die door ADO naar huis werd gemodderworsteld. Nog vóór de aftrap had ADO de drie punten al gewonnen. Vitesse-aanvoerder Theo Janssen, de man die zogenaamd altijd voorop gaat in de strijd maar die tegelijkertijd liever op de bank zit als er wordt gespeeld op een kunstgrasveld of een grasmat waarvan de sprieten niet zijn geschoren tot 2,48 millimeter precies, had bij het betreden van het veld aan één blik genoeg. Op zo`n veld hoefde het niet van hem.

Het is nodeloos om te vermelden dat ADO het potje modderworstelen glansrijk won. Na afloop werd er schande gesproken van het veld. Door de spelers en trainer van Vitesse, door journalisten en door de voorzitter van Heerenveen - de komende tegenstander van ADO. Het was (en ik citeer): `betaald-voetbal-onwaardig`. Wat betreft het gevaar voor blessures hebben ze gelijk. Maar als ADO het voor elkaar krijgt de kuilen weg te werken en de pollen enigszins te fatsoeneren, kun je het veld dan eigenlijk wel afkeuren?

ADO gaat vast een nieuw veld kopen, al dan niet op kosten van de gemeente. Maar dat is met het oog op de ranglijst net zo slim als Bassie & Adriaan als centrale verdedigingsduo aantrekken. Er staat nergens in de regels dat een grasmat eruit moet zien als een biljartlaken. Waarom zou een knokploeg als ADO een veld moeten hebben dat geschikt is voor technisch voetbal? Een veld is ook een manier om een wedstrijd naar je hand te zetten.

José Mourinho gaf als trainer van Real Madrid de terreinknecht de opdracht om het veld te verknoeien voor een wedstrijd tegen Barcelona. Hij moest het gras veel te lang laten groeien en vooral niet sproeien: daar ging de bal alleen maar harder van rollen. Als coach van Chelsea liet hij zand aanrukken als er werd gespeeld tegen een technisch betere tegenstander, bij Inter Milaan gaf hij voor de Champions League-kraker tegen Barça het bevel om het speelveld zo klein mogelijk te maken. Letterlijk. De lijnen werden hertekend tot de minimaal voorgeschreven grootte van het veld bereikt was (en misschien nog wel kleiner - wie gaat dat nu nameten?). Tuurlijk, sportief is het niet. Maar dit is profsport.

Binnenkort speelt ADO thuis tegen FC Twente en Ajax. Als ik de voorzitter van ADO was zou ik nog even wachten met het bestellen van een nieuwe grasmat.

Thijs Zonneveld (AD)
0
Vrijdag 4 oktober 2013 om 09:25 uur

BLEISWIJK-1

BLEISWIJK-1 schreef:

Dadelijk moet de wedstrijd tegen Vitesse nog overgespeeld worden! In een jaar waar alles tegenzit zou alles kunnen.
Bron: nu.nl

Protest

Voor Vitesse is hierdoor het laatste woord over dat verloren duel nog niet gesproken. De Arnhemse club wacht met verhoogde belangstelling het onderzoek van het externe expertisebureau af. Op basis van de uitkomsten van dat rapport gaat Vitesse mogelijk tot actie over.

Een protest tegen de belabberde toestand van het veld (``loopgraven gevuld met zandbakzand``, aldus Vitesse-trainer Peter Bosz) en/of een officieel verzoek tot het overspelen van de wedstrijd behoren onder meer tot de opties die de Arnhemse club openhoudt. Een woordvoerder van Vitesse wilde donderdagavond alleen bevestigen dat de club wacht op nadere tekst en uitleg van de KNVB.
0
Donderdag 3 oktober 2013 om 20:52 uur

<FCDH>

Een oudere supporter schreef:

Dan hebben ze pech. De scheidsrechter heeft het geld goedgekeurd, dus fout van de KNVB. Helaas pindakaas voor Vitesse.
Mogelijk zaterdag geen ADO-Heerenveen vanwege slechte grasmat


DEN HAAG - Opnieuw dreigt een thuiswedstrijd van ADO Den Haag afgelast te worden vanwege de dramatisch slechte staat van het veld. De KNVB heeft een extern onderzoeksbureau ingeschakeld om het veld van ADO Den Haag te onderzoeken.
De experts bekijken donderdagmiddag het geplaagde veld. Vrijdag wordt een beslissing genomen of het duel van aanstaande zaterdag tussen ADO Den Haag en SC Heerenveen gespeeld kan worden.

Een woordvoerder van de voetbalbond laat aan Omroep West weten dat het veld van ADO Den Haag woensdag tegen Vitesse (2-1) onbespeelbaar was. `Aanvankelijk werd het veld goedgekeurd maar gedurende de wedstrijd kwamen we tot de constatering dat spelen op deze ondergrond eigenlijk onmogelijk was`, aldus de woordvoerder van de KNVB.

Ook zorgen bij de gemeente

Ook de gemeente Den Haag, die als eigenaar van het Kyocera Stadion verantwoordelijk is voor het veld, maakt zich ernstig zorgen over de staat van het veld en is donderdag in overleg met ADO Den Haag en een ingenieursbureau om te kijken hoe het terrein op korte termijn verbeterd kan worden.

Spelers en trainers van zowel ADO Den Haag als Vitesse hadden woensdag na afloop van het duel forse kritiek op het veld. ADO trainer Maurice Steijn en Vitesse speler Theo Janssen vonden het veld gevaarlijk om op te spelen.

Heerenveen: conditie grasmat ADO zorgelijk

Ook SC Heerenveen, ADO`s tegenstander van komende zaterdag, reageert geschrokken op de staat van het veld. SC Heerenveen directeur Gaston Sporre heeft woensdagavond met de directeur betaald voetbal van de KNVB, Bert van Oostveen, gebeld om zijn zorgen te uiten over de grasmat. `Je moet er toch niet aan denken dat er gewonden vallen`, aldus Sporre in de Leeuwarder Courant.

ADO Den Haag tobt al weken met een slechte grasmat. Ter voorbereiding van de aanleg van kunstgras voor het WK hockey in 2014 is er afgelopen zomer een nieuwe laag onder de grasmat aangebracht maar die fundering kan het water op het veld nauwelijks afvoeren.

Schadeclaim bij de gemeente

Vanwege wateroverlast werd de wedstrijd tegen Vitesse op 14 september afgelast. ADO Den Haag diende daarop een schadeclaim in bij de gemeente Den Haag die kan oplopen tot 200.000 euro.

Afgelopen week zijn over de hele lengte van het veld sleuven gegraven die gevuld werden met zand om op die manier de waterafvoer te verbeteren. Deze reddingspoging leverde woensdag bij ADO - Vitesse een onbespeelbaar veld op, vol diepe sleuven en losse stukken gras.


Rtvwest
0
Donderdag 3 oktober 2013 om 14:15 uur

FC Den Haag!

Wat een overwinning en wat hebben we toch een geweldige trainer! Dat zie je toch maar zelden dat een trainer een elftal met zo`n geweldige instelling de gehele wedstrijd kan laten voetballen! En wat is die Gehrt al vooruitgegaan! Steijn heeft van hem in zo een korte tijd al een scorende middenvelder gemaakt! Alberg bloeit na de teleurstelling in Turkije ook weer helemaal op onder onze toptrainer!
0
Donderdag 3 oktober 2013 om 09:34 uur

pajam

Steijn spreekt van terechte zege op Vitesse

ADO Den Haag en Vitesse speelden woensdag een inhaalwedstrijd op een dramatische grasmat. Voor en na de wedstrijd was er veel discussie over het gras. Dat nam niet weg dat ADO-trainer Maurice Steijn zich na de 2-1 zege tevreden toonde met de drie punten.

"We hebben verdiend gewonnen. Wij zijn beter met de omstandigheden omgegaan dan Vitesse. Ik ben hier bijzonder blij mee", reageerde de hoofdtrainer na afloop. Steijn zag echter ook dat de grasmat Eredivisie onwaardig was en hoopt snel verbetering te zien.
"Het veld is gisteren en vandaag goedgekeurd. De beslissing om de wedstrijd door te laten gaan, lag niet in onze hand", vervolgt Steijn. "We spelen zaterdag weer op ditzelfde veld, hopelijk is het snel weer beter."

bron: www.elfvoetbal.nl
0
Donderdag 3 oktober 2013 om 07:45 uur

Haagse Kelt

jajoh schreef:

leuk al die euforie en ik ben ook blij hoor, maar je zag duidelijk dat de spelers zoiets hadden van " he he! eindelijk een opstelling waar we zelf ook in geloven!" Het is zo jammer dat het lang duurt voor dit soort veranderingen gedaan worden door de TS. Als we zaterdag weer zo spelen ga ik er weer wat meer in geloven.

En dat veld.... tja. schandalig schandalig
Misschien heb je gelijk. Maar je kan van Steijn veel zeggen, maar hij is consequent en houdt lang vast aan zn visie. Met Cabral pakte dat niet goed uit, maar een trainer die na 2 slechte wedstrijden weer wisselt komt ook niet standvastig over en mist al snel t respect van zijn spelersgroep. Maar voorlopig lijkt de driehoek Kramer-v Duinen- Gehrt t ei v Columbus met een aansluitende Gouriye en Arlberg de juiste opstelling. Er zitten er nog een paar onder hun niveau (Holla, Malone, Gouriye), dus t komt wel goed denk ik.
0
Woensdag 2 oktober 2013 om 19:34 uur

Bert

015 schreef:

Veel chemie en de rek is er ook nog niet uit dus, die lul argumenten om maurice te wieberen tellen niet meer mee
Lul argumenten? Ik heb anders behoorlijke goede argumenten gelezen.

Maar het heeft ook niet mijn voorkeur om tijdens het seizoen een trainer te ontslaan. Soms kan je niet anders.

Ik hoop dat we zo hoog mogelijk eindigen. Toch zou ik dan aan het eind van het seizoen graag een nieuwe trainer willen zien. Na 3 jaar is vaak de houdbaarheidsdatum verstreken. En dat staat los van Steijn. Kijk maar naar AZ met Verbeek. En begin dan niet over Alex Ferguson dat is een uitzondering.
0
Woensdag 2 oktober 2013 om 19:31 uur

Advertentie

H@@GenEES

Oud-AZ-spits Shota Arveladze is door AZ benaderd om de opvolger te worden van de onlangs ontslagen trainer Gertjan Verbeek. De Georgiër heeft het aanbod naast zich neergelegd.

Arveladze heeft de Alkmaarders laten weten niet in te gaan op het aanbod, maar zeer vereerd te zijn met het voorstel. De trainer, die als speler ook succesvol was bij Ajax, heeft nog een lucratief contract bij het Turkse Kasimpasa en respecteert dat, aldus het AD.

Arveladze bouwt zijn trainerscarrière weloverwogen op en dat past goed bij de eisen die de landskampioen van 2009 aan de nieuwe trainer stelt. Alex Pastoor (enkele weken geleden zijn congé gekregen bij NEC) en Dick Advocaat (vorig jaar nog trainer PSV) worden ook genoemd als mogelijke opvolger.


Dick de clubman, laat me niet lachen zeg.....
0
Woensdag 2 oktober 2013 om 12:28 uur

fcdenhaag75

Zucht,nog steeds steijn als trainer ben bang dat dit niet meer goed gaat komen.
0
Woensdag 2 oktober 2013 om 07:55 uur

Haagse Kelt

R.E. schreef:

En dat ook alle andere spelers uit vorm zijn, ligt zeker ook niet aan Steijn?
Mwaoh, weet ik niet. Vorm is iets ongrijpbaars en heeft weinig met de trainer te maken. Kan wel dat hij de poppetjes verkeerd neerzet en ze onvoldoende kan motiveren. Maar dan zouden juist de spelers die t vertrouwen van Steijn krijgen onvoldoende door hem gemotiveerd worden. Raar.
Steijn doet ongetwijfeld wat dingen fout, maar ik geloof (nog) niet zo zeer in het vervangen van hem door een haalbare trainer. Tenzij je iemand als Jol of Verbeek zou kunnen halen, maar voorlopig gebeurt dat niet en wellicht wel helemaal nooit.
0
Dinsdag 1 oktober 2013 om 17:56 uur

Nu online

GroenGeelHart070, Rikkie1, Anne van Schuurman, Donnydh070, rh_vakm en 245 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Daryl van Mieghem Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Telstar
1-1
20 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
27 september 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 FC Den Bosch 7 - 16
2 Excelsior 7 - 14
3 Helmond Sp. 7 - 14
4 Jong PSV 7 - 11
5 FC Eindhoven 7 - 11
6 Graafschap 7 - 11
7 Telstar 7 - 11
8 Jong AZ 7 - 11
9 FC Volendam 7 - 10
10 Jong Ajax 7 - 9
11 FC Dordrecht 7 - 9
12 Roda JC 7 - 9
13 FC Emmen 7 - 8
14 SC Cambuur 7 - 7
15 ADO Den Haag 7 - 7
16 TOP Oss 7 - 7
17 MVV Maastr. 7 - 6
18 VVV-Venlo 7 - 5
19 Vitesse 7 - 4
20 Jong Utrecht 7 - 2