Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: weinig

Leiden

Me schreef:

Bij die poortjes kan er nog steeds van alles gebeuren.......
  van alles gebeuren?  Het Happy Crowd Control Systeem....  Ik heb meestal het gevoel dat er weinig tot nix gebeurd, terwijl we met z`n allen in de rij voor die grafpoortjes staan.  (Maar da`s meestal ook wel weer gezellig )
0
Donderdag 28 augustus 2008 om 09:09 uur

g&v

+_ 400 man ook best weinig
0
Woensdag 27 augustus 2008 om 18:29 uur

jan v


25-8-2008 16:22
VOORUITBLIK: Nacompetitie hoogst haalbare voor ADO Den Haag
"Zonder versterkingen gaan we het zeker niet redden in de Eredivisie." Het zijn de pessimistische, maar alleszeggende woorden van de kersverse ADO-trainer André Wetzel. Niet zo`n probleem zou je zeggen, als deze woorden aan het begin van de voorbereiding over de tong van Wetzel waren gerold.
»Reacties Print artikel Stuur naar een vriend Neem contact met ons op! galleria zoom Het betrof echter 15 augustus 2008, twee weken voor het sluiten van de transfermarkt dus. De man, die vorig jaar met VVV-Venlo uit de Eredivisie degradeerde, ergert zich al de gehele zomer groen en geel aan het feit dat zijn selectie niet compleet is. "Met een keeper, een rechtsback en een snelle spits erbij durf ik voor de vijftiende plek te gaan," aldus Wetzel op diezelfde dag tegenover Voetbal International.

Gelukkig voor de ADO-fans zien de zaken er enkele dagen later al heel anders uit. Rechtsback Ahmed Ammi is overgekomen van NAC Breda en met de Montenegrijn Bogdan Milic en FC Eindhoven-topscorer Fabio Caracciolo heeft Wetzel niet één, maar twéé spitsen erbij.

Nu dus alleen die doelman nog. Als we de geruchten mogen geloven, was ADO een tijdje in de markt voor AZ-doelman Boy Waterman, maar de Europees kampioen onder 21 van 2007 bleek te duur. Gino Coutinho kwam over van FC Den Bosch, maar dat dit op amateurbasis gebeurde zegt ook genoeg.

De andere keeper in de selectie, Robert Zwinkels, heeft aardig wat wedstrijden voor ADO achter zijn naam en de vacature doelman hoeft dan ook niet het grote probleem in Den Haag te worden komend seizoen. Wat wordt dan wel het grote probleem?

Op papier heeft de ploeg aanvallend gezien niets te klagen. Namen als Yuri Cornelisse, Rick Hoogendorp, Lex Immers en Wesley Verhoek zijn niet de minste. Maar hoe kan het dan dat ADO tijdens de voorbereiding zo weinig kansen benutte? De weinige treffers werden gemaakt tegen amateurclub Laakkwartier en tegenstanders uit de Jupiler League.

Vanaf september moet diezelfde aanval plus de aankopen Milic en Caracciolo de doelpunten gaan maken tegen clubs als Willem II, Sparta Rotterdam en Vitesse. Bij ADO is de hoop dan ook volledig gevestigd op Fabio Caracciolo die vorig jaar maar liefst zeventien keer wist te scoren voor een club die voorlaatste eindigde in de Eerste Divisie.

Naast Milic en Caracciolo werd ook Karim Soltani (overgekomen van VVV) aan de selectie toegevoegd. De Fransman zal de concurrentie aan moeten gaan met Verhoek en Cornelisse.

Dan de verdediging. De belangrijkste man in deze linie was zonder enige twijfel Daryl Janmaat. Helaas voor de promovendus: hij vertrok naar SC Heerenveen. Aankoop Ammi is een aardig alternatief. Ook de Marokkaan is aanvallend sterk en bovendien een aantal jaartjes ouder en dus meer ervaren dan het supertalent dat naar Friesland vertrok.

Christian Kum en aankoop Csaba Horváth lijken het centrale duo te gaan vormen in de Haagse defensie. Kum (22) speelde al eens eerder namens ADO in de Eredivisie en de lange blonde Slowaak Horváth liet tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk achter.

Mitchell Piqué, overgekomen van Excelsior, lijkt de belangrijkste gegadigde voor de linksbackpositie. De vierde defensieve aankoop heet Robin Faber. Over hem valt echter weinig te zeggen, gezien het feit hij rechtstreeks uit de jeugdopleiding van Vitesse komt.

Alle aangekochte middenvelders zullen naar verwachting op de bank plaats moeten nemen. De middenlinie zal namelijk hoogstwaarschijnlijk bestaan uit Aleksandar Rankovic, Richard Knopper en Pascal Bosschaart, die allemaal al een aantal jaren in Den Haag achtief zijn.

Het trio heeft een schat aan ervaring in de Eredivisie. Knopper en Bosschaart waren per slot van rekening ooit basisspeler bij respectievelijk Ajax en Feyenoord. Rankovic speelde 72 competitiewedstrijden in het geel-zwart van Vitesse.

Tim de Meersman (FC Eindhoven), Ekrem Kahya (VVV-Venlo), Mike de Geer, Kai van Hese, Remco Klaasse en Leroy Resodihardjo (het laatstgenoemde viertal is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding) zullen allemaal moeten gaan knokken voor een plek bij de eerste elf.

Beoogde opstelling ADO Den Haag:

Zwinkels
Ammi Kum Horvath Piqué

Rankovic Knopper Bosschaart

Immers Caracciolo Verhoek


Prognose: Puur afgaand op de namen die de Haagse selectie herbergt zou je kunnen stellen dat de vijftiende plaats prima haalbaar is. Met de prestaties in de Jupiler League vorig seizoen echter in het achterhoofd, zal ADO de nacompetitie niet ontlopen.

De club heeft vorig jaar met de zojuist genoemde, ervaren krachten te weinig laten zien in de Jupiler League om zich nu al te kunnen meten met clubs als De Graafschap, Willem II en Sparta, die waarschijnlijk wél boven de streep zullen eindigen.
0
Maandag 25 augustus 2008 om 17:59 uur

fcdh sassem

martin schreef:

caraciolo hoe speelde die weet iemand dat en zo ja wil je het dan neerzetten
kreeg helaas weinig ballen de meeste dingen deed hij goed
0
Zondag 24 augustus 2008 om 22:09 uur

ADO voor altijd

De jeugd heeft de toekomst schreef:

Wat was het weer ouderwets gezellig op de open dag. Genoeg te doen en genoeg te zien. Goed weer helpt natuurlijk ook. Wat me vooral opviel dat er tijdens de wedstrijd en presentatie zoveel ouders met jonge kinderen aanwezig waren. De sfeer was goed, ontspannen vooral. De kinderen genoten zichtbaar van de presentatie met vuurwerk, geldt ook de voor de ouders en andere oudere jongeren. Natuurlijk zijn er altijd kleine dingetjes die voor verbetering vatbaar zijn (spelers in trainingspak i.p.v. wedstrijdkleding), maar dat zijn details. Heb heb geweldig genoten. Der Rudy
Misschien ligt het aan mij, maar in vond het gisteren op de familiedag niet zo succes. Vond dat er weinig publiek was en de sfeer kon ik ook niet echt grandioos vinden. Ik vond deze bij de 1ste training veel beter.
Ik vind dit jammer wat iedereen had keihard gewerkt voor deze familiedag.
0
Zondag 24 augustus 2008 om 10:09 uur

Advertentie

Frans

FC Den Haag! schreef:

Haha gaan ze dan eindelijk is een keer op de centen letten!

De selectie is met Westerveld erbij denk ik ook wel aardig op sterkte. Willen ze Westerveld ook meteen voor meerdere jaren vastleggen?

                          Westerveld

Ammi          Horvath          Kum         Pique

Meric          Rankovic       Knopper     Soltani

                  Milic            Caracciolo

Eventueel Bosschaart ipv Pique of Soltani.

Opstelling begint nu ook echt vorm te krijgen....
Denk dat de nieuwe 2e doelman flink aan de bak moet om Zwinkels eruit te spelen overigens.
Als je goed kijkt zijn er maar heel weinig jongens in
Nederland en helemaal niet in Den Haag geboren...
Wel een hele mooie mix !

Bank ook aardig : Cornelisse - Kahya - de Meersman-Verhoek - Immers - de Geer - Schwiebbe - Teixeira-Hoogendorp en het allergrootste talent van dit moment Resodihardjo !

Beter zo : concurrentie houd de boel scherp !

Groeten Frans
0
Zaterdag 23 augustus 2008 om 22:41 uur

kees

kojak1 schreef:

dit is juist wat de open dag bij onze club juist zo aantrekkelijk en gezellig maakt.het is over de hele dag genomen net zo druk dat je overal precies bij kan zonder in de rij te hoeven staan.je kan met iedereen effe praten,en de kleintjes kunnen doen wat ze willen en worden niet onder de voet gelopen zoals in sommige andere steden.nee joh,wat dat betreft zit je mis,het is een onwijs gezellige dag.en dat er maar vele mogen volgen.
en dat zie jij heel goed kojak. ik heb vaak genoeg gehoord en gelezen dat bij andere clubs het allemaal binnen 2 of 3 uur moet gebeuren en er naast de de presentatie van de selectie weinig te doen is. heel veel supporters zijn daarom afgehaakt bij andere clubs om de open dag te bezoeken. kijk maar bij feijenoord waar het steeds verder terugloopt. ik vond het prima en de vlag van midden noord tijdens de selectie presentatie (na de berichtgeving van het bestuur) even opmerkelijk als fantastisch. morgen gelukkig weer een mooie ado dag.
0
Zaterdag 23 augustus 2008 om 21:44 uur

JB

<FCDH> schreef:

vermeer kunnen we alleen huren denk ik?ik denk wel dat vermeer nog net ff beter is als waterman?
Vermeer is nog veel beter dan Waterman. Vermeer is een echte keeper, Waterman een van de beste tegenhouders in Nederland. Keepen gaat namelijk niet om ballen tegenhouden, zoals bijv. Stekelenburg en Velthuizen doen, maar om het voorkomen dat er op je goal geschoten wordt. Hoef je namelijk ook niet mooi te duiken. Maar als die bal er dan toch een keer langs komt, dan moet je er staan. En het liefst gewoon met allebei je voeten op de grond, zodat je het spel, als het kan, direct kan verplaatsen. Ballen tegenhouden kunnen er heel veel en die worden, vanwege hun spectaculaire duiken, ook vaak hoog gewaardeerd door de media en trainers met een veldspeler verleden. Keepen kunnen er maar heel weinig, al heeft Nederland hierin wel de toekomst. Vermeer, Vorm en "onze" Tim Krul zijn echte keepers, die volwaardig de handschoen van Van der Sar over kunnen nemen. Natuurlijk zal er wel eens een lullig ogend doelpunt vallen. Maar dat heeft juist te maken met het organiseren en anticiperen. En die ene lullig ogende goal is het gevolg van 99 ballen die niet op het doel geschoten. De tegenhouders duiken er van die 99, die bij hun dus wel op het doel geschoten worden, er 75 schitterend uit de hoek. Laten ze per saldo er toch 24 meer door.
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 20:52 uur

<FCDH>

Jaloers worden op ADO Den Haag
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - Een zondagavond vroeg in december, het is 2001. Het gezin Jagersma heeft het weekeinde in Friesland doorgebracht en rijdt terug naar Den Haag.
Ter hoogte van het Prins Clausplein slaat Henk Jagersma plotseling af.

Vrouw Caroline en zoontjes Jouke, Fimme, Feike trekken de wenkbrauwen in een verbaasde plooi als Henk Jagersma uitstapt en in zijn nette kloffie een weiland in banjert.

Hier, denkt hij, híer zou het nieuwe stadion van ADO Den Haag kunnen komen. De volgende dag krijgt Jagersma, toen directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Den Haag, Dick van Dijk op bezoek. Hij vertelt van zijn idee, maar heeft ook twijfels. Zegt nu: "Ik wist niet hoe groot een voetbalveld was."

Van Dijk is enthousiast, gaat kijken en hangt een half uur later aan de telefoon. "Stond hij daar zelf met zijn nette schoenen in de modder. Riep hij door de telefoon: Dit past écht!"

De rest is bekend. Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar het stadion staat er. En Henk Jagersma, bij wie een voetbalachtergrond ontbreekt, heeft zijn hart inmiddels verpand aan ADO Den Haag. De voormalige Fries trad vorig jaar toe tot de raad van commissarissen en is sinds een maand voorzitter. "Daar heb ik er wel een paar maanden over nagedacht. Ik vond eerst dat anderen het moesten doen. Ik had graag gezien dat Pierre Heijnen was gebleven. Hij heeft een gouden rol vertokt. Het is een heftig jaar geweest, voor de organisatie, de technische staf, de raad van commissarissen. Met periodes van 25 uur per week. Naast je gewone baan, hè. Met als absoluut dieptepunt de sanering van het kantoorpersoneel en het crediteurenakkoord. Dat heeft veel pijn gedaan. ADO moest uit een diep dal komen. Ik heb mijn hart vastgehouden. Vergis je niet, tot een paar weken geleden waren we dolblij dat elke dag de rekeningen konden worden betaald. Dat de club niet is omgevallen is aan één man te danken: Mark van der Kallen. Klasse, topklasse."

ADO Den Haag draagt het verleden met gemengde gevoelens in haar bagage mee, trots op de gouden tijden, maar er is ook ballast. "ADO Den Haag is jarenlang straatarm geweest. Daardoor moest worden gekozen voor een houtje-touwtje-oplossing. De club financieel gezond maken is één van de belangrijke doelstellingen."

Daarbij zijn hard nodig: de prestaties (`Handhaven is essentieel`) én, bijna traditioneel, de verbetering van het imago. "ADO Den Haag kan zich écht geen ellende met de supporters meer veroorloven. Dat betekent dat we een harde lijn gaan volgen. De commissie stadionverboden komt in principe na elke wedstrijd bij elkaar en zal direct oordelen. Maar we hopen dat dat niet nodig zal zijn."

Jagersma haast zich er aan toe te voegen: "Het is duidelijk dat ADO ook hartelijker naar de bezoekers moet zijn. Het moet leuk zijn in het stadion. Niet omdat mijn roots in Friesland liggen, maar Heerenveen mag het voorbeeld zijn. Supporters zijn onze gast. Ze moeten zich thuisvoelen bij ons. Stewards zullen ook meer als gastheer moeten optreden. Lange wachttijden voor de ingangen moeten uit den boze zijn. En hoewel de gemeente nog geen vergunning heeft afgegeven, moeten de fans ook een hapje en een drankje kunnen nemen. Nederland moet jaloers naar ADO gaan kijken."



Jaloers op ADO, wie de club de laatste twee jaar intensief volgde, moet even wennen aan die opmerking. "We moeten niet meer naar dat verleden kijken. Als we nu nog in het Zuiderpark hadden gezeten, dan had Den Haag geen betaald voetbal meer gehad. Kijk nu eens. De doelstelling om vierduizend seizoenkaarten te verkopen, is bijna gehaald. En er zijn al achtduizend clubkaarten over de balie gegaan," vertelt Jagersma met de bevlogenheid van een nieuwe spits. "De club heeft steeds meer aantrekkingskracht richting sponsors en de betrokkenheid vanuit de regio -en dan bedoel ik bijvoorbeeld Nootdorp, Leidschendam, Voorburg, Zoetermeer- wordt ook steeds groter."

Voor 1992 woonde Henk Jagersma zo ongeveer in alle delen van Nederland, maar sinds hij naar Den Haag verhuisde, heeft hij zijn plek gevonden. "Den Haag heeft alles. Internationale cultuur, rijksoverheid, oud en modern, en kijk eens naar de natuur. Duinen, zee en óók nog eens veel groen," zegt de man die graag hardloopt (`Over het strand maar ook door het centrum`) en straks op 28 september aan de start van de marathon in Berlijn staat. "Eigenlijk is een ondernemende cultuur het enige wat ontbreekt. Er zijn weinig middelgrote en kleine bedrijven. Ja, ook ADO Den Haag heeft daar last van."

Jagersma, in Den Haag verantwoordelijk voor de renaissance van woningcorporatie Staedion en sinds deze zomer directeur van Syntrus Achmea vastgoed, vond het eervol om gevraagd te worden voor de functie van voorzitter. "Een uitdaging, maar wat me nóg meer motiveert zijn die gassies."

Gassies? Jagersma doelt op zijn zoontjes van 15, 12 en 10 jaar. Allen helemaal gek van voetbal en hoewel lid van Quick lyrische ADO-fans. "Ze gaan vaak met me mee en als je dan ziet hoe ze reageren. Fantastisch! De toekomst! Je kunt je toch niet voorstellen dat de club nu niet meer bestaan had?"

0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 19:12 uur

Mike

Al met al denk ik dat we best wel tevreden kunnen zijn met de aanwinsten. Je weet namelijk nooit of je met een dure, zich reeds bewezen speler ook daadwerkelijk een juiste man in huis haalt.
De spelers die nu voor relatief weinig geld gehaald zijn lijken me met de juiste coaching en trainer voor de groep best in staat om clubs als Volendam, Heracles en de Graafschap onder zich te houden.

Kortom, laten we positief zijn en die gasten voor 200% steunen.
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 18:24 uur

Nu online

GroenGeelHart070, tjapi01, Max, Y, adopuf, FFL, Tante Wil, ADO079 en 156 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4