Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: weinig

Haagsebluf

Wetzel na duel tegen Real Valladolid:
FC Den Haag ging in het thuisduel tegen het Spaans Real Valladolid met 0-3 onderuit. Kille cijfers, maar trainer Wetzel wilde na afloop toch wat genuanceerd op het duel terugkijken. Men hoeft zich nog geen zorgen te maken!

Tekst: Rob Blankenstein
Foto: Pieter van der Togt

Trainer Andre Wetzel nam uitgebreid de tijd om na afloop zijn analyse op de wedstrijd tegen de Spanjaarden te geven.

‘Ik denk dat je deze wedstrijd heel genuanceerd moet bekijken. Laten wij beginnen bij de eerste helft, waarin je met een ploeg moet spelen, waarvan je weet dat er een aantal belangrijke spelers niet bij is, zoals Bosschaart, Kum, Rankovic, Bogdan Milic en Resodihardjo, die ik gespaard heb vandaag. Dat zijn zo maar vier, vijf spelers die het elftal toch een lift kunnen geven.

Dan vond ik het in de eerste helft niet onaardig, hoewel wij weinig gevaarlijk waren voorin, maar in het positiespel, het verdedigen en de spelopvatting niet onaardig waren. Dan wil ik in de rust een paar mensen sparen en niet forceren, zoals een Piqué. Die ik heb gebracht, maar als ik daar mee doorga, dan loop ik het risico dat ik hem dadelijk weer drie weken apart moet laten trainen en Samir El Moussaoui klaagde over een blessure.


Dan moet je een verdediging neerzetten, waarvan je eigenlijk in de rust weet, dat het problemen gaat opleveren in de tweede helft. En dat hebben wij dus kunnen zien en dat verrast mij ook niet.
Daar komen ook die 2-0 en die 3-0 vandaan, want ten eerste werd er heel matig verdedigd en ten tweede kom je van daaruit niet meer in je middenveld en aanval. Dus de tweede helft is eigenlijk niet om aan te zien. Heel slecht, maar daar zijn ook heel duidelijke redenen voor.

Overigens vond ik één van de twee tegentreffers duidelijk buitenspel en misschien die andere ook wel, maar of er nou drie doelpunten vallen of niet, de tweede helft ziet het er in verdedigend opzicht niet uit. Je hebt een gastspeler (Nebosja Joksimovic - red.), van wie ik denk dat dat zonde van de tijd is geweest en de keeper (Michal Danek - red.) maakte op mij wel een redelijke indruk.

Ik denk dat ik hier gewoon een paar lichtpuntjes uit moet pakken. Wij hebben een redelijke eerste helft gespeeld waarin je nog vier, vijf belangrijke spelers mist en je ziet Mike de Geer een gehele wedstrijd heel acceptabel acteren. Je ziet ook, dat je een Resodihardjo - die de laatste twee, drie wedstrijden gespeeld heeft - gewoon in zo’n wedstrijd al mist, dat zegt toch iets over zijn kwaliteiten. Verder vond ik Kahya een heel behoorlijke wedstrijd spelen en ik denk nogmaals dat er in de eerste helft goed gewerkt is, goed collectief gestoord, maar dat wij nog wel een niveautje hoger moeten om in de eredivisie potten te kunnen breken.’


De kille cijfers staan op het scorebord: 0 – 3. Dat staat ook op deze site, op teletekst! Moet het Haagse publiek zich zorgen gaan maken?

‘Nee, vind ik niet. In de eerste plaats is het zo, dat deze tegenstander een ploeg is uit de Spaanse Primera Division en dat is dus een miljoenenploeg, daar mag je van verliezen. Vooral daarom vind ik, dat wij het in de eerste helft heel behoorlijk gedaan hebben. Wat er in de tweede helft gebeurd is, met een achterhoede die er staat met een rechtspoot op linksachter, met een Joksimovic die helemaal niets brengt, met een Teixeira die eigenlijk niet kon lopen en met Schwiebbe die helemaal geen rechtsachter is, dan weet je dat de problemen komen.

Ik denk dat het publiek dat die ploeg niet kwalijk kan nemen. Het is wel een constatering, dat ik wel gelijk heb als ik doordeweeks zeg, dat er een aantal mensen het fysiek en mentaal niet meer op kunnen brengen. Vooral fysiek en dat je met deze ploeg natuurlijk nog wel een paar versterkingen nodig hebt om werkelijk op eredivisieniveau te acteren, want je ziet dan plotseling hoe smal je bent, als je problemen in je ploeg hebt.’


In hoeverre gaan de komende dagen tijdens het trainingskamp in Garderen nog gebruikt worden om weer spelers te testen?

‘Ik zit natuurlijk elke dag te wachten op de tewerkstellingsvergunning van Bogdan Milic, zodat hij aan kan sluiten in het trainingskamp. Dan maken wij naar voren toe een vuist en ik ga waarschijnlijk in de loop van volgende week ook even naar het buitenland om naar een speler te kijken. Dus wij zijn er heel nadrukkelijk mee bezig en deze keeper van vanmiddag (Michal Danek - red.) hopen wij mee te nemen naar het trainingskamp, want die maakte wel een goede indruk op mij. Alleen ik wil meer van hem zien en zo maken wij elke keer kleine stapjes. Aan de onderkant snijden wij een en ander weg, waarvan wij denken dat het niet goed genoeg is en aan de bovenkant stoppen wij erin wat beter is. En als die vier, vijf jongens die er vandaag helemaal niet bij waren, gewoon kunnen aansluiten, dan denk ik dat wij er steeds sterker op worden.’

Je hebt ook gesproken over een bod op een rechtsback van een andere eredivisieclub. Hoe staat daar de vlag ervoor?

‘Die onderhandelingen lopen en het verschil tussen vraag en aanbod is vrij fors, maar dat is vaak zo in het begin bij de onderhandelingen!’ 

----------------

Die gastspeler die kan weer vertrekken en Leroy Resohorodjijoo is nu al belangrijk voor de ploeg!
0
Zondag 10 augustus 2008 om 23:21 uur

g

speelt morgen milic al mee? hoor vrij weinig over hem,en andere geruchten
0
Zaterdag 9 augustus 2008 om 16:36 uur

Midden-Oost

Hé goed nieuws dat er 6 weg mogen. Hadden er ook zomaar 10 kunnen zijn. Met het salaris wat we met deze kerels besparen, kunnen we hopelijk 3 echte versterkingen halen. 

Eén keeper, rechtsback en een spits. Voorin het liefst 2 man erbij want we zitten wel heel dun met aanvallers.

Waar komen we dan op uit ?

Eredivisiewaardig 11 man (?)
(1)  Robert Zwinkels
(3)  Christiaan Kum
(4)  Csaba Horvath
(5)  Pascal Bosschaart 
(6)  Aleksandar Rankovic
(7)  Lex Immers
(10)Richard Knopper 
(-)  Leroy Resodihardjo
(8)  Hursut Meric
(9)  Miliç
(11)Karim Soltani

Reserves/2e keus, +/- 11 man
Gino Coutinho (3e keep, kost weinig)
Samir El Moussaoui (1e div nivo)
Robin Faber (voor de toekomst) 
Ekrem Kaya (miskoop?)
Mitchell Piqué (te dik, miskoop ?)
Mimoun El Kadi (talent)
Levi Schwiebbe (alleen balletje terug)
Tim De Meersman (talent)
Mike de Geer (talent)
Hans van de Haar (laatste 10 min. inzetbaar)
Remco Klaasse (talent)

Mogen weg 6 man:
Virgilio Teixeira (versleten)
Roel Stoffels (1e div nivo)
Gyon Fernandez (geen nivo)
Wesley Verhoek (geen nivo)
Yuri Cornelisse (versleten, geen inzet)
Rick Hoogendorp (versleten)

Mogelijke Opstelling 4-4-3: 

            Zwinkels
Nn  Horvath   Kum Bosschaart

Ranko    Knopper   Immers

Meric        Milic       Soltani
0
Zaterdag 9 augustus 2008 om 12:48 uur

5 of 6

Van die 5 of 6 is Hoogendorp er zeker eentje; heeft al anderhalf jaar zeer weinig laten zien en Wetzel zei het meteen in het begin al dat hij voor Rick eerder op trainersgebied toekomst ziet dan als speler. 
Persoonlijk denk ik dat Cornelisse er ook bij zal zitten; zo ging het bij Groningen namelijk ook met hem. Teixeira komt ook veel snelheid tekort en was daarbij ook erg onzeker af en toe. Ik gok dat hij nummer 3 zal zijn. Gezien het feit dat naast Milic nog een spits gezocht wordt, zou Hans van der Haar zo maar nummer vier kunnen zijn. Die kwam als aanspeelpunt goed uit de verf, maar kwam snelheid te kort en scoorde veel en veels te weinig. Verder heb ik geen idee wie dan 5 en 6 zullen worden.

Hoe jammer het ook is: die hele competitie was bagger vorig seizoen, de oude mannen faalden hopeloos, en pas in de playoffs ging godzijdank het licht branden bij de heren. Laten we dat niet vergeten! Dus hoe goed de herinnering aan RKC thuis ook blijft, het afscheid nadert voor een aantal van hen en ik denk dat Wetzel gelijk heeft.
0
Zaterdag 9 augustus 2008 om 01:12 uur

HCF

@ Hans
Met netjes en keurig bereik je DH weinig , af en toe moet je ff wat duidelijker zijn. Jij hebt de boodschap klaarblijkelijk wel begrepen of voelde jij je juist aangesproken ?
0
Donderdag 7 augustus 2008 om 11:43 uur

KKH - kalekophagenees

jaja schreef:

slaap lekker verder vriend de club is al bezweken onder druk van deze groepen waarom anders de vakken nop toegankelijk maken voor iedereen

club is overgegaan op lafbeleid
Sorry maar dat is ook makkelijk gezegt, tuurlijk kut als je daar afgelopen seizoen hebt gezeten.

maar laten we eerlijk zijn alleen bij de opening en de nacompetitie heeft het vol gezeten.

voor de rest haalden we vaak de 4500 man niet eens, dit waren allemaal mensen die anders altijd op de lange zijde zaten in het zuiderpark (ik ben er 1 van).

Dat ze besluiten om de hele lange zijde te straffen voor wat door een kleine groep geflikt is tijdens de laatste wedstrijd is bij een hoop Northside supporters in het verkeerde keelgat geschoten.

Dat heeft mede ervoor gezorgt dat het seizoen met bijna failliet gaan is verlopen door ook te weinig toeschouwers.

Tijdens de nacompetitie was het wel gaaf om te zien dat de lange zijde super sfeertje had en de korte zijde vak G het hele seizoen al gezellig was.

Nu is het voor de lange zijde en de supporters verenigingen HCF LSU en de officiele supp. vereniging wel te hopen dat de probleem supporters gecorrigeerd worden. Anders is het binnen mum van tijd het net weer terug en weer afgelopen voor de lange zijde.

Ook op vak G afgelopen seizoen corrigerende tikken zien vallen.

Lafbeleid!? nee de club denkt ook aan zijn portemonee, maar houd dit seizoen maar rekening met Harm de Boer die dit probleem wel eens kon gaan oppakken. Ex HoofdSmeris KNVB afdeling Hooligan bestrijding, hij kent ons allemaal......
0
Donderdag 7 augustus 2008 om 07:57 uur

Benleijh

Ik ben weer wat wijzer geworden’ (05-08-2008)



ADO Den Haag-trainer Andre Wetzel is tijdens het duel van zijn ploeg tegen Swansea City weer het nodige wijzer geworden. Ook beseft de trainer dat Swansea verder is, want de ploeg moet zaterdag al aan de competitie beginnen.

Tekst: Rob Blankenstein
Foto’s: Ton Beije

Ben je vanavond veel wijzer geworden?

‘Ja, ik ben wel wijzer geworden en je ziet tegen een ploeg die klaar is voor de competitie (Swansea start zaterdag uit tegen Charlton Athletic - red.) en een team dat nog drie weken moet werken, meedogenloos waar de problemen zitten en waar je tekort komt.’

In de beginfase viel het nogal mee, want toen zetten jullie goed pressie, wat ook de opzet is. Gaandeweg – en dat al vrij snel - ebde dat weg.

‘Dat is dus het verschil en je ziet dat die jongens op dit moment fitter zijn en klaar voor de competitie. Wij hebben nog een aantal weken te gaan en je ziet dat - zolang men het kan brengen - het aardig tegen elkaar opweegt. Maar op het moment, dat de vermoeidheid mee gaat spelen, dan zie je de tekortkomingen en vallen er gaten.’

Csaba Horvath, die veel de lange bal speelde, wat ook veel balverlies opleverde, schakelde niet slim genoeg terug naar simpelere oplossingen, waardoor je de bal langer in de ploeg kan houden.

‘Ja, ik vond hem aan de bal niet sterk vandaag en ik heb sowieso de indruk dat hij onder druk wat sneller in de problemen komt. Hij is ook erg vermoeid en is niet gewend om zo hard te trainen. Wij hebben ook een heel zware week achter de rug en dat zie je ook aan hem en dat is iets waar wij aan moeten werken. Wij hebben de hele week getraind op de opbouw van achteruit en vandaag koos hij inderdaad te vaak de lange bal. Op zich is de lange bal niet erg, maar dan moet het wel een goede lange bal zijn.’



Er is, naast Horvath, nog een aantal spelers, dat op een gegeven moment de lange bal zoekt, terwijl je simpeler moet spelen.

‘Ik vond dat wij heel gemakkelijk elke keer Knopper hadden kunnen bereiken en dat wij dat niet zagen. Dat was ook het grote verschil op het middenveld in de eerste helft, waar zij een speler hadden die uit de spits wegzakte en heel gemakkelijk gevonden werd, terwijl wij een speler hadden die ook goed uit de spits wegzakte, maar niet gevonden werd. Dat maakt een heel groot verschil op je middenveld natuurlijk.’

Aanvallend, behalve in de aanvangsfase, was je machteloos vanavond!

‘Ja, aanvallend vond ik het heel matig, dus dat is wel een constatering en ik heb eigenlijk maar twee noteringen: Ten eerste was dit een ploeg die veel fitter is dan wij en dat zie je door de gehele wedstrijd heen en ten tweede aanvallend stellen wij heel weinig voor en dat weten wij en daar zijn wij ook mee aan het werk.’

Dat moet je toch zorgen baren!

‘Ik heb natuurlijk Bogdan Milic nu binnen en ik weet dat er een betere aanvaller bijkomt en wij zijn nog bezig met misschien nog een aanvaller. En als Richard goed bereikt wordt, kan hij ook in offensief opzicht wat voor ons betekenen. Dus ik denk, dat wij daar wel stapjes in kunnen maken. Wat vervelend is, is dat wij achterin natuurlijk weer een stapje achteruit doen met het uitvallen van Rankovic.’

Virgilio Teixeira viel niet verkeerd in!

‘Dat vond ik ook. Hij was gedreven en dan zie je ook dat als wij dezelfde fitheid hebben, wij tegen dit soort ploegen best in staat zijn om op de been te blijven. Teixeira kwam er natuurlijk fit in en dan zie je het verschil tussen een speler die al een uur in z´n benen heeft en een speler die er fit inkomt. Conditioneel was het nogal een verschil. Ik vond dat dat in de passing en de duels zichtbaar was en elke keer was het net even drie, vier meter meer en dat zit hem in de explosiviteit en dat is natuurlijk iets waar je de laatste drie weken pas aanwerkt.’



Wat opvallend was om te zien is dat een Resodihardjo al van te voren weet waar hij een bal kan plaatsen, terwijl er diverse spelers zijn. die eerst de bal aannemen en dan pas gaan kijken naar het vervolg waar de bal heen kan.

‘Ik ben blij dat jij dat ook ziet. Ik vind die jongen heel talentvol, ik vind dat hij heel begaafd is in het spel aan de bal, maar ik vind dat hij ook zonder bal heel veel brengt, de duels speelt en ik vind het een aanwinst voor ADO.’

Tim de Meersman heeft van de twee oefenwedstrijden in totaal maar tien minuten gespeeld.

‘Ja, maar De Meersman was ook nog maar net op tijd fit om mee te kunnen. Het was nog een heet hangijzer of hij eventueel mee zou gaan of niet en eigenlijk had ik hem thuis moeten laten, maar hij was nog net zo fit, dat hij wel mee kon. Ik dacht, als hij dan hier een hele week hard traint, dan maakt hij ook een stapje. Dus eigenlijk het feit, dat hij überhaupt gespeeld heeft, dat zat al niet in de planning.’

© Sportsignaal Voetbal Magazine
ndre Wetzel na afloop van de wedstrijd.
0
Woensdag 6 augustus 2008 om 08:37 uur

Advertentie

Handig

KNVB schreef:

Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Bij ADO zijn voornamelijk de supporters hardleers wat betekent hogere geldboetes.
Maar dé supporters (over generaliseren gesproken) betalen niks mee aan boetes, dus die hebben er ook weinig last van.
0
Dinsdag 5 augustus 2008 om 10:58 uur

martin

Vincent schreef:

maar hier kom je natuurlijk wel voor naar het stadion. 
http://www.youtube.com/watch?v=Otwjuj8Ib-8&feature=related
dat bedoel ik....transferbedragen uit het verleden zeggen mij weinig..we hebben voldoende `dure` rondlopen bij ons..die het nog niet waar hebben gemaakt...ik hoor alleen wat die britse verslaggevers zeggen tijdens de wedstrijd ..dat die lambert voor een hoop gevaar zorgt voorin.... en inderdaad vincent, op dat filmpje op youtube geeft ie een aardige pegel.
0
Zaterdag 2 augustus 2008 om 18:23 uur

<FCDH>

Sjaak schreef:


FC Twente heeft veel meer munten als ADO Den Haag, Kum kan daar een paar ton meer verdienen.
Die zijn we dus ook kwijt.
Als ADO DH niet meewerkt schakelt hij de arbitrage-
commissie in een zijn we hem alsnog kwijt......
Voor die euro`s halen wij niet snel een goeie vervanger......
die loopt voor weinig de deur uit straks vrees ik?
0
Donderdag 31 juli 2008 om 09:28 uur

Nu online

zuiderwijk, Kees, Erik070, Aad, Ran1972, Michiel en 144 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4