Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Brian

André Wetzel: ‘Groep moet scherper zijn tegen AZ’
04 april 2009 om 00:18

André Wetzel: ‘Groep moet scherper zijn zondag tegen AZ’



ADO Den Haag moet zaterdag in het DSB-stadion aantreden tegen de aanstaande kampioen. Thuis wonnen de Hagenaars nog (geflatteerd met 3-0). Zijn de elf van Wetzel weer in staat een stunt uit te halen? ‘Haaglanden Voetbal.nl’ kijkt vooruit met André Wetzel.



Tekst: Rob Blankenstein



Het is nu definitief, Hagenaar Ricky van den Bergh komt naar ADO Den Haag. Een voetballer met veel kwaliteiten, maar ook een jongen die bekend staat als ‘het moeilijkste jongetje van de klas’!



‘Het stoutste jongetje uit de klas, maar goed zijn karakter maakt van hem natuurlijk een winnaar en het is een jongen, die heel veel agressie in zijn lichaam heeft. Als je dat op een positieve manier gebruikt, dan vind ik het prima en daar hebben wij ook heel goed over gesproken.’



Welke positie heb je voor hem in gedachten?



‘Hij is natuurlijk duidelijk een schaduwspits en iemand die vlak achter de spitsen moet opereren met veel scorend vermogen, dus hij zal ergens in zo’n positie moeten komen te spelen.’



Je bent bezig met de toekomst met de blik ook op het nieuwe seizoen. Wat heb je nog meer in petto, met andere woorden, waar zoek je nog meer naar om de selectie te versterken?



‘Wij hebben eigenlijk nog behoefte aan iemand voorin met snelheid of vanuit het centrum of vanaf de rechterkant en eigenlijk is het zo, dat als Wesley Verhoek zich blijft ontwikkelen zoals hij zich nu manifesteert de laatste vier, vijf weken qua training en qua voetballen, dat zelfs die positie door hem ingevuld zou kunnen worden, want hij heeft natuurlijk in principe alles in huis om dat te kunnen. Maar in de basis zijn wij daar nog wel naar op zoek en verder ligt eigenlijk de gehele ploeg voor langere tijd vast, dus hoeven wij niet zoveel meer.’



De achterhoede?



‘Wij zullen nog iemand voor het centrum moeten hebben als wij met Csaba (Horvath - red.) niet doorgaan, maar daar hebben wij nog geen beslissing over genomen.’



Zaterdagavond naar AZ. ADO is de enige ploeg, die nog zes punten kan halen in deze competitie tegen de aanstaande landskampioen!



‘Ja, maar voorlopig tel ik mijn zegeningen, dat wij één van de weinige ploegen zijn die drie punten tegen ze gehaald hebben. Ik denk dat dat al een groot voordeel is en die punten kunnen ze ons nooit meer afpakken, maar dit wordt natuurlijk een heel andere wedstrijd. Een andere ploeg met andere namen en een andere speelwijze en veel degelijker en het zit ook duidelijk in een flow en ze hebben al heel lang niet meer verloren. De laatste keer dat ze verloren was van ons!’



Hoe ga je deze wedstrijd in?



‘Om zo min mogelijk weg te geven en om te proberen voorin de tegenstander nog pijn te doen, zoals wij eigenlijk altijd in uitwedstrijden proberen te spelen. Alleen het hangt een beetje van AZ af in hoeverre ons dat gaat lukken, want het verdedigende deel kun je goed met elkaar afspreken en op trainen, maar in balbezit moet je natuurlijk ook het één en ander kunnen brengen en dat heeft met kwaliteit te maken onder druk.’



Wat zijn nu de specifieke kwaliteiten van dit AZ?



‘Dat ze natuurlijk in het positiespel heel gedisciplineerd zijn en eigenlijk veel vastigheid hebben gecreëerd en dat ze individueel eigenlijk op iedere positie in het veld kwaliteit hebben en daardoor vaak wedstrijdjes ook individueel beslissen.’



Dit is één van de laatste zes wedstrijden waarin je vrij snel op een kansloze achterstand kan komen, hou je daar dan al rekening mee in de aanloop naar de andere vijf wedstrijden?



‘Een kansloze achterstand zou voor ons al heel slecht zijn, want dat betekent dat er al een paar doelpunten gevallen zijn en dat zou heel slecht zijn voor ons doelsaldo, want wij staan natuurlijk nu dertiende op basis van het doelsaldo en dat kan zo maar drie plaatsen lager zijn. En dan ga ik er maar even vanuit dat de concurrentie geen punten pakt, want dan gebeurt het sowieso als je geen punten haalt. Dus natuurlijk moeten wij in die laatste zes wedstrijden met dit soort dingen bezig zijn, in de trant van wie staat er op scherp qua gele kaarten, hoeveel doelpunten krijg je tegen en ik heb ook tegen de jongens gezegd, dat - ongeacht de stand of wat er ook gebeurt in de wedstrijd - wij tweemaal drie kwartier heel scherp moeten blijven spelen en alles blijven geven, want het is nog zes keer negentig minuten en dat betekent nog zes keer negentig minuten alles geven.’



Wat is jouw gevoel in de aanloop naar die wedstrijd van zaterdagavond toe en wat merk je aan je groep in de voorbereiding?



‘Ik vond eigenlijk dat de groep rond het afgelopen weekend niet erg scherp was en dat is dan een negatief effect van dat vrije weekend. Aan de ene kant wil je als trainer dat ze zich ontspannen, maar je wilt toch ook een bepaalde flow en scherpte vasthouden en de nederlaag bij Roda JC heeft daar natuurlijk niet aan meegewerkt. Ik heb het gevoel, dat wij deze week weer wat aan het opkrabbelen zijn, maar ik heb net ook tegen de jongens moeten zeggen, dat ik nog niet het gevoel heb dat het helemaal zo scherp is zoals het zou moeten zijn. Dus ik hoop dat dat maar stilte voor de storm is.’



Over wie kun je tegen AZ niet beschikken?



‘In ieder geval Lex Immers, die is zeker niet beschikbaar en Robert Zwinkels heb ik vandaag (vrijdag - red.) uit de training gehaald omdat hij lichte klachten heeft, maar die verwacht ik eigenlijk wel gewoon bij de ploeg en Pascal Bosschaart heeft een kuitblessure, dus die is ook niet beschikbaar.



© Haaglanden Voetbal (TR Media)

0
Zaterdag 4 april 2009 om 16:24 uur

Brian

Moisander uit voorzorg niet tegen ADO
 3 april 2009
ALKMAAR- Louis van Gaal blikte vrijdagmiddag vooruit op het thuisduel met ADO Den Haag. Ook ging hij in op de fysieke gesteldheid van zijn selectie en had hij zijn bedenkingen over het competitieschema voor dit weekend.



“Moisander speelt uit voorzorg niet”, meldde Van Gaal. “Dat is altijd het vervelende van een laterale meniscusblessure. Uit bescherming laten we hem zaterdag aan de kant, net zoals we dat met Gill Swerts tegen FC Utrecht deden. Spelers willen zelf echter altijd graag spelen.” Kees Luijckx is een twijfelgeval voor dit weekend. De verdediger was twee dagen ziek.



0
Vrijdag 3 april 2009 om 18:20 uur

jeroen

den haag schreef:

 zou lekker zijn als boukhari nog wil komen

 

          Zwinkels

ammi-kum-derijck-pique

buijs-rancovic-boukhari

    knopper-ricky

           powel

 

ik ben trouwens een voor stander voor de komst van snoyl van RKC

Ik denk dat boukhari wel een andere club vind denk niet dat hij haalbaar is voor ADO. Doet het namelijk goed bij Nac. 

Snoyl ben ik echt op tegen vind het een rare kwast. Heeft zich ook nergens kunnen gedragen en bewijzen. Hij word overal weggestuurd. Dus laat hem maar lekker waar die is en hou de rust maar in de selectie. Geen gezeur het is dit seizoen eindelijk rustig.
0
Donderdag 2 april 2009 om 12:19 uur

Voor de stronteigenwijze Marcellino

NAC praat niet met Ricky en Ricky praat met NAC. Als Rick niet in beeld zou zijn bij NAC dan hoeven ze ook niet met elkaar te gaan praten.

Ook NAC sprak met ongelukkige Van den Bergh

NAC Breda liet midweeks weten dat de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond was, maar de Brabanders lijken zich toch nog te willen gaan versterken met een extra speler
Ricky van den Bergh, die ook al met ADO Den Haag om de tafel zat, heeft een gesprek achter de rug bij NAC.


“Het was een uitstekend gesprek”, zei Van den Bergh. De spelmaker van Heracles Almelo beschikt over een aflopend contract en kreeg nog niet te horen over zijn werkgever met hem verder wil. Dat steekt, zegt Van den Bergh in TC/Tubantia. “Laat een ding duidelijk zijn, ik hoef niet zo nodig weer te verkassen. Ik heb het in Almelo prima naar mijn zin en heb met veel mensen een goede band. Ook met de supporters. Dat zij nu overal horen dat ik een geldwolf zou zijn die alleen maar bezig is om weg te komen, vind ik vervelend, want zo zit het verhaal niet in elkaar.”

De clubtopscorer dacht dat de liefde wederzijds was, maar hoorde nog niets van Heracles. Daarom ging hij in gesprek met andere clubs. “Ik begrijp het echt niet. Kijk, vorig seizoen was het niet goed van mijn kant, zo eerlijk ben ik wel. Maar dit seizoen ben ik belangrijk voor de ploeg. Ik ben topfit, train altijd 100 procent en in de wedstrijden geef ik alles. Dat de clubleiding nu aankomt met het argument dat ze willen wachten tot duidelijk is of we er in blijven, vind ik een zwaktebod.”

“Kom op zeg, we zijn geen kleine kinderen meer”, vervolgde Van den Bergh. “Er worden zoveel contracten afgesloten met clausules er in. Niemand weet hoe de situatie over vier weken is. Je wilt iemand graag houden of je wilt het niet, maar dan moeten ze dat gewoon tegen mij zeggen. Ik mis nu de waardering, want met iedereen is al gesproken en met mij willen ze wachten. Alsof ik een paar miljoen zou willen verdienen ofzo.”

“Ik sta tot 1 juli onder contract en zal tot die tijd mijn stinkende best doen om met Heracles in de eredivisie te blijven”, besloot de aanvaller. “Daar hoeft niemand aan te twijfelen, want ik speel bij een prachtige club die enorm leeft. Maar ik moet ook verder kijken dan 1 juli en als er vanuit de directie hier niets komt, dan ga ik verder kijken. Mijn carrière duurt nog een paar jaar en daar wil ik het maximale uithalen. En als dat niet bij Heracles kan, dan pakken we ons boeltje in en vertrekken we.”
0
Maandag 30 maart 2009 om 11:43 uur

Kees

;) schreef:

Daarom kan hij vrijdag nog wel met NAC gesproken hebben.
Tuurlijk had dat gekund doch de selectie van Heracles verzamelde al om 10.30 uur `s-morgens en speelde in het begin van de avond.

Lijkt me sterk dat ie `s-morgens al om 06.00 uur of `s-avonds na 23.00 uur heeft gesproken met NAC.

PS In een van zijn stukjes haalde hijzelf ook aan dat ie een wedstrijd met Heracles had en daarom de afspraak met Wetzel naar donderdag had laten verplaatsen.
0
Zondag 29 maart 2009 om 21:27 uur

Advertentie

jaja...

Ricky schreef:

Ik ga naar NAC, lekker puh!
Ook NAC sprak met ongelukkige Van den Bergh
Geschreven op zondag, 29 maart om 19:49

NAC Breda liet midweeks weten dat de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond was, maar de Brabanders lijken zich toch nog te willen gaan versterken met een extra speler
Ricky van den Bergh, die ook al met ADO Den Haag om de tafel zat, heeft een gesprek achter de rug bij NAC. “Het was een uitstekend gesprek”, zei Van den Bergh. De spelmaker van Heracles Almelo beschikt over een aflopend contract en kreeg nog niet te horen over zijn werkgever met hem verder wil. Dat steekt, zegt Van den Bergh in TC/Tubantia. “Laat een ding duidelijk zijn, ik hoef niet zo nodig weer te verkassen. Ik heb het in Almelo prima naar mijn zin en heb met veel mensen een goede band. Ook met de supporters. Dat zij nu overal horen dat ik een geldwolf zou zijn die alleen maar bezig is om weg te komen, vind ik vervelend, want zo zit het verhaal niet in elkaar.”

De clubtopscorer dacht dat de liefde wederzijds was, maar hoorde nog niets van Heracles. Daarom ging hij in gesprek met andere clubs. “Ik begrijp het echt niet. Kijk, vorig seizoen was het niet goed van mijn kant, zo eerlijk ben ik wel. Maar dit seizoen ben ik belangrijk voor de ploeg. Ik ben topfit, train altijd 100 procent en in de wedstrijden geef ik alles. Dat de clubleiding nu aankomt met het argument dat ze willen wachten tot duidelijk is of we er in blijven, vind ik een zwaktebod.”

“Kom op zeg, we zijn geen kleine kinderen meer”, vervolgde Van den Bergh. “Er worden zoveel contracten afgesloten met clausules er in. Niemand weet hoe de situatie over vier weken is. Je wilt iemand graag houden of je wilt het niet, maar dan moeten ze dat gewoon tegen mij zeggen. Ik mis nu de waardering, want met iedereen is al gesproken en met mij willen ze wachten. Alsof ik een paar miljoen zou willen verdienen ofzo.”

“Ik sta tot 1 juli onder contract en zal tot die tijd mijn stinkende best doen om met Heracles in de eredivisie te blijven”, besloot de aanvaller. “Daar hoeft niemand aan te twijfelen, want ik speel bij een prachtige club die enorm leeft. Maar ik moet ook verder kijken dan 1 juli en als er vanuit de directie hier niets komt, dan ga ik verder kijken. Mijn carrière duurt nog een paar jaar en daar wil ik het maximale uithalen. En als dat niet bij Heracles kan, dan pakken we ons boeltje in en vertrekken we.” Voetbalzone.nl - Voetbalnieuws / Ook NAC sprak met ongelukkige Van den Bergh
0
Zondag 29 maart 2009 om 20:07 uur

Ooievaar

Prachtig nieuws Kees!!!! Daar kan ik wat mee, van harte man

Hopelijk dadelijk ook bij jou Kojak, alle sterkte.

Zo dat lucht op zeg, nu weer over de club. 
Laten we het eens over v.d. Bergh hebben

Ik zie Ricky graag komen, en hopelijk doet Wetzel wat hij moet doen, en dat is die jongen laten blijken dat hij hem er graag bij heeft. Lijkt me duidelijk dat dát wel een goede aankoop zou zijn. Ja, en dat hij wel eens een onnodige kaart pakt, dat is erg jammer, maar het is wel een jongen die er voor gaat, met een prachtige traptechniek. Dat die jongen geen Quick/HVV achtergrond heeft dat neem ik voor kennisgeving aan.

Overigens pakt onze vriend Buijs - wat ik een uitstekende aankoop vind - ook de nodige prenten, waarvan sommigen totaal onnodig(...)

Maar eerst dienen we ons te handhaven, en dat moet makkelijk kunnen, het materiaal hebben we er voor. Er staat een hele aardige selectie die hoger dient te staan dan dat het nu staat. In de winterstop goed versterkt met Buijs en Derijck. Powel is een geweldige miskoop, á la Louis van Schijndel, jammer maar helaas. Die jongen heeft- en krijgt het niet, dus niet meer opstellen, loopt hooguit in de weg.

Wetzel doet het soms met name thuis aardig, zeker de laatste wedstrijden, maar uit is het pruimen, ook dat valt hem aan te rekenen. Op deze manier ga je dus ook bij Willem II de teil in. Zodra dit elftal achteruit gaat lopen, dan gaat het mis. 

Zou prettig zijn voor mijn gemoedsrust als de man TD wordt, zou hij ongetwijfeld aardig invullen. Overall vind ik hem als trainer onvoldoende, soms een aardige uitschieter, maar toch te weinig. Maar maak wat mij betreft iemand anders trainer. Neeskens zou ik ook een hele goede optie vinden. 

Dat is dus geen Wetzel bashen, want ik vind het een keurige man, die een goed uithangbord is voor de club, maar als trainer kan hij mij lang niet altijd overtuigen. Daarom lijkt hij me wel geschikt als TD.

Hoe dan ook: thuis moet dit elftal nog minimaal 7 punten zien te halen, en dat lijkt me geen probleem. Mits dezelfde strijdwijze en bezieling aan de dag wordt gelegd als tegen Ajax en NEC. 



0
Vrijdag 27 maart 2009 om 18:36 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Selectie naar Suriname
Als ADO Den Haag de ply-offs ontloopt en zich dus direct handhaaft zal de selectie van de residentieclub van 22 tot 30 mei een trip maken naar Suriname. Dit meldt Sportsignaal.
Lees het nieuwsbericht
0
Donderdag 26 maart 2009 om 11:53 uur

JS

FF 2 dingetjes:
1. Als die Belgisch/Nederlandse competitie doorgaat gaat dat ten koste van clubs als Den Haag. Laat die Platini lekker oprotten met z`n ideeen! Zit niemand op te wachten. Laat ze maar eerst die 6 buitenlandse spelers regel aanpakken. Dan worden de andere competities vanzelf weer interessant.

2. RKC haalt de bezem door de selectie. Zit er niks voor ons bij??
Ook RKC vraagt formeel ontslag aan voor acht spelers
24/03/2009 23:32

RKC Waalwijk heeft acht spelers laten weten dat er komend seizoen geen plaats voor hen is in het Mandemakers Stadion. De nummer twee van de Jupiler League maakte dit dinsdag bekend.

Stef Doedée, Luwamo Garcia, Rob Maas, Frank van Mosselveld, Dustley Mulder, Humphrey Rudge, Ferne Snoyl en Jurgen Wevers kregen te horen dat hun contract in Waalwijk niet wordt verlengd.

Van Mosselveld en Mulder speelden dit seizoen opvallend genoeg dertig van de 31 competitieduels. Ook Garcia en Snoyl kwamen deze jaargang meer dan de helft van de wedstrijden in actie.
0
Woensdag 25 maart 2009 om 11:26 uur

Den Haag For Life

Technisch directeur André Wetzel over aflopende contracten en opties
23 maart 2009 om 23:40

Op woensdag 1 april moeten de spelers in het betaalde voetbal, die een aflopend contract hebben, van hun club vernomen hebben, of ze na dit seizoen mogen blijven of uit kunnen zien naar een andere werkgever. ‘Haaglanden Voetbal’ vroeg André Wetzel naar de stand van zaken.

Tekst: Rob Blankenstein

ADO Den Haag heeft een optie in het contract met verdediger Csaba Horvath, die zondag in het centrum van de defensie de plaats innam tegen Roda JC voor de geschorste Christian Kum. ‘Wij gaan vóór 1 april over Csaba niets beslissen’, laat Wetzel weten, ‘want in zijn contract staat die datum niet, dus wij hebben wat hem betreft nog wel even de tijd.’

netjes

Kan de technisch verantwoordelijke man bij ADO Den Haag al iets zeggen over spelers, die die datum van 1 april wel in hun overeenkomst hebben staan? Wetzel: ‘Eigenlijk nog niet, want de gesprekken met die spelers moeten wij nog voeren, maar het is bekend dat het contract van Teixeira afloopt en wij het moeten opzeggen en dat gebeurt ook netjes voor 1 april. Dat is inmiddels schriftelijk gebeurd en zo zijn er nog een paar, zoals Samir El Moussaoui en Roel Stoffels. Dat zijn allemaal spelers die of opties of een aflopend contract hebben en die zijn dus netjes ingelicht. Wat Ekrem Kahya betreft, had de optie voor 1 maart gelicht moeten zijn, maar dat heb ik niet gedaan. Dat betekent niet, dat Ekrem hier niet kan blijven.’

gesprek

Tim de Meersman, de in Dendermonde geboren Belg, kwam afgelopen zomer over van FC Eindhoven, maar heeft zich nooit een vaste plaats in de A-selectie kunnen verwerven. ‘Met Tim heb ik ook een gesprek gehad’, merkt Wetzel op, ‘ik heb hem verteld, dat zijn optie op voorhand niet gelicht is vóór 1 maart. Dat is hem al een paar weken geleden meegedeeld, maar dat ik eigenlijk deze maand zal beslissen of hij werkelijk weg moet of dat hij nog kan blijven op een andere manier.’

terug

Dan doelman Boy Waterman, die onlangs twee competitieduels mocht aantreden tijdens de schorsing van vaste kracht Robert Zwinkels. Wetzel: ‘Boy is heel duidelijke zaak, die gaat gewoon aan het einde van dit seizoen terug naar AZ, want hij is gehuurd voor een half jaar.’

© Haaglanden Voetbal
0
Dinsdag 24 maart 2009 om 09:01 uur

Nu online

zuiderwijk, ruudje, Bollie74, GroenGeelHart070, Max en 238 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4