Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

den haag

Pascal Bosschaart hoopt dit seizoen weer te spelen in het eerste elftal van ADO Den Haag. De linkspoot werd eerder dit seizoen door trainer Andre Wetzel uit de selectie gezet, maar vorige week kreeg hij te horen dat hij een nieuwe kans krijgt.

Vanavond speelde Bosschaart mee in het met 3-1 gewonnen duel van Jong BV Veendam. Volgens trainer Henk Fräser kwam de overwinning mede tot stand door het goede spel van Bosschaart. "Ook vandaag zie je weer hoe belangrijk Pascal voor ons is. Je hoort mensen wel eens zeggen dat hij langzaam is, maar als je ziet hoe makkelijk hij kan versnellen vind ik die kritiek onterecht. Pascal is voor de jonge jongens erg belangrijk. Hij coacht en zet iedereen op de goede plaats neer. In de duels zonder Pascal zag je hoe moeilijk wij het hadden."
0
Dinsdag 17 maart 2009 om 09:58 uur

Rico

gaat niet goed bij rodaa! snor zegt net dat een groep van de selectie zelfs een ontslag voor die trainer wille!
0
Maandag 16 maart 2009 om 21:44 uur

Resident

Resodihardjo mogelijk wel international Indonesië
Geschreven op maandag, 16 maart om 19:46

Voor Jhon van Beukering en Jason Oost zat het er niet in, maar een derde speler uit de Eredivisie maakt in de toekomst mogelijk wél zijn opwachting in het Indonesisch elftal. Volgens AD/Sportwereld ziet Leroy Resodihardjo van ADO Den Haag een dergelijk scenario wel zitten.

De vader van Resodihardjo is van Indonesische afkomst, waardoor een uitnodiging voor het nationale elftal tot de mogelijkheden behoort voor de 22-jarige middenvelder. Hij werd in augustus vorig jaar toegevoegd aan de selectie van de Hofstedelingen, na te zijn overgekomen van de amateurs van Scheveningen.

Dit seizoen maakte de in Leidschendam geboren speler zijn debuut in het betaald voetbal; hij kwam tot tien basisplaatsen en zes invalbeurten. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente scoorde hij zijn eerste en tot op heden enige doelpunt. Resodihardjo kwam voor zover bekend nooit uit voor de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB, wat een interlandloopbaan voor Indonesië vergemakkelijkt. “We hebben een gesprek gehad, en het lijkt me wel wat”, aldus Resodihardjo.

0
Maandag 16 maart 2009 om 20:01 uur

rien1

Haagse Roel schreef:

Zei Wetzel  ook al ja.........vooral niet verliezen tegen Roda....had daar ook mijn bedenkingen over.

Mag toch hopen dat men het vertrouwen wat nu opgedaan is niet te grabbel gaat gooien daar in Limboland door angsthazenvoetbal te spelen. 

Ik las ook al een stukkie van Buijs waarin ie zegt : Thuis spelen we nu eenmaal beter dan uit............

Kom op gastuh, Roda staat nu op 5 pnt, ik zou zeggen zelfde speelwijze als tegen Ajax en Nec , vol erop en geen ontzag voor een ploeg die " het water aan de lippen staat " .  Roda is niet meer de ploeg die het ooit was !!!!!  Dicht knijpen die strot en niet meer loslaten.

Is natuurlijk ook wel zo wat Buijs zegt. Thuis is ADO natuurlijk beter dan uit. Maar wie eigenlijk niet, toch?Maar ik neem aan dat hij daarmee toch niet alvast de handdoek in de ring gooit. Ook zoals er gezegd wordt dat we vooral niet moeten verliezen van Roda, kan je in meerdere opzichten bekijken. Roda minimaal op 5 punten houden is niet slecht, maar toch zullen ze echt wel de kans pakken om er stiekum 3 mee naar Den Haag te nemen. Kan ook expres een beetje bescheidenheid zijn. Eerder dacht ik ook al wat zeggen ze nou toch weer, maar ik heb het idee dat de selectie echt wel in de winning mood is hoor.

0
Maandag 16 maart 2009 om 19:42 uur

Bert

Kaos schreef:

ze waren toen toch ook met denneboom bezig...
wie weet kan dat nu wel..

maar van mij mag er zeker wel een verdediger bij.. je zal ook in je breedte goed moeten zitten, kijk naar een roda, die pakken echt veel schorsingen,

gelukkig hier nu een keer niet en weinig blessures

ik vind zeker iemand voorin
links op middenveld voor cornellise.
extra middenvelder
en een verdediger

bij voorkeur
Lens, denneboom, vd bergh luicks en of koenders


En nog Rowin v Zanen erbij hebben we de selectie rond Kaos
0
Vrijdag 13 maart 2009 om 23:34 uur

hjfff

Wetzel wou tegen de joden 4-4-2 spelen met 2 "echte" spitsen en Knopper op 10. Dit had hij zaterdags de groep meden gedeeld. 
Bij het wakker worden op zondagmorgen, had hij zich ineens bedacht en het werd Knopper op rechtsbuiten.
De hele selectie wil 4-4-2 met het koppel Powel-Hoogendorp/Milic.
Kheb er uitgebreid over gesproken met Cornelisse vanmorgen.
Tim de Meersman is erg boos op onze dokter Wetzel. Hij vertelde dat Wetzel hem een kans beloofd heeft, maar zoals iedereen weet is dit nooit gebeurt. Kahya, Bosschaart, Resodihardjo en De Geer oa krijgen deze kans wel. Hij verlaat erg teleurgesteld ons nest na dit seizoen. Ik ga maandag bij Jong DH weer ff genieten van deze jongen!
0
Vrijdag 13 maart 2009 om 23:28 uur

Vakkie-G

VB: ADO en NEC gaan voor derde competitiezege in 2009 

Trainer Mario Been brengt zondag met NEC een bezoek aan ADO Den Haag in de hoop dat zijn ploeg diezelfde middag nog een stap omhoog zet op de ranglijst. Concurrent FC Utrecht ontvangt koploper AZ en dit biedt mogelijkheden voor de club uit Nijmegen. Ook ADO wil winnen. De Haagse ploeg strijdt nog steeds volop tegen degradatie. De formatie van André Wetzel staat twee punten boven Roda JC, dat met deze stand veroordeeld zou zijn tot het spelen van play-offs voor lijfsbehoud.

Zowel ADO als NEC won dit kalenderjaar pas twee competitieduels. NEC behaalde in 2009 één punt meer dan ADO. De ploeg van Wetzel kwam via drie remises en twee overwinningen tot negen punten. Qua productiviteit ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks. Waar ADO 26 keer doel trof, deed NEC dit zeven keer vaker. Verdedigend doet de ploeg van Been het wel stukken beter dan de club uit Den Haag. ADO incasseerde al 41 tegentreffers, bij NEC werd er maar 28 keer een tegentreffer geïncasseerd.

Thuisvoordeel

ADO Den Haag pakte het merendeel van de tot nu toe behaalde punten op eigen veld. Met de supporters achter zich heeft de club al punten weten te pakken tegen AZ (3-0 winst) en Ajax (1-1, afgelopen zondag). Het maken van doelpunten is voor eigen publiek echter nog een lastige klus. Meer dan de helft van de gemaakte goals viel buiten Den Haag. In dertien thuisduels werd er pas twaalf keer gescoord.

Kan NEC met de druk van een fanatieke supportersschare omgaan? Feit is dat de Nijmegenaren uitoverwinningen boekten bij Feyenoord, Sparta Rotterdam en FC Utrecht, toch in stadions waar niet zelden teams geïntimideerd raken. Ook bij ADO komen extra krachten bovendrijven als het thuispubliek bijvoorbeeld het `Haags kwartiertje` inzet.

`Topscorer` terug op oude nest

Voor linksback, captain en clubtopscorer Youssef El-Akchaoui heeft ADO-NEC een extra lading. De Marokkaanse verdediger was tussen 2003 en 2006 in Den Haag actief. Met zes treffers (waarvan vier vanaf de strafschopstip) speelde de Marokkaanse verdediger zich dit seizoen in de kijker bij Feyenoord.

Een andere linksback, Pascal Bosschaart, keerde deze week terug in de selectie van ADO. De ex-Feyenoorder werd enkele weken geleden door André Wetzel teruggezet naar het tweede, maar is voor zondag weer bij de selectie gehaald door de ADO-trainer.

Gelijkspel ligt op de loer

Als ADO Den Haag een goede dag heeft, kan de ploeg van Wetzel het NEC heel lastig maken. Eerder hadden Ajax, FC Twente en AZ het al moeilijk in de hofstad. Been heeft zijn team in 2009 nog weinig spectaculairs zien doen. Feit is wel dat NEC over het algemeen beter voetbalt dan de ADO. Een remise is derhalve niet ondenkbaar.

Afwezigen

ADO Den Haag

NEC: Otten (knie), Brock (knie)

(Stan van den Steenhoven/Goal.com)

0
Vrijdag 13 maart 2009 om 17:29 uur

Tja

Vooropgesteld: Ook ik ben geen fan van Wetzel, ben nog steeds van mening dat er uit deze selectie meer te halen valt dan strijden tegen degradatie. Die zeven nederlagen op een rij liggen me nog steeds als een steen op de maag, en daar is toch echt Wetzel goeddeels verantwoordelijk voor. Maar zoals ik eerder aangaf: ik hoop het wel degelijk te worden.


Raar he dat de door Wetzel gehaalde spelers bijna allemaal wel functioneren en dat de spelers waar andere trainers ook problemen mee kenden nu ook niet functioneren. Ja het is allemaal de schuld van Wetzel en ligt het niet aan de spelers gehaald door o.a. Adelaar en Vloet. Wees een keer realistisch.



Marcellino, vooral in je eigen leugens blijven geloven. Dan kom je er wel. Uitgediscussieerd met zo`n simpel geval.
0
Vrijdag 13 maart 2009 om 13:30 uur

Advertentie

Ooievaar

Vooropgesteld: Ook ik ben geen fan van Wetzel, ben nog steeds van mening dat er uit deze selectie meer te halen valt dan strijden tegen degradatie. Die zeven nederlagen op een rij liggen me nog steeds als een steen op de maag, en daar is toch echt Wetzel goeddeels verantwoordelijk voor. Maar zoals ik eerder aangaf: ik hoop het wel degelijk te worden.

In zijn voordeel spreekt is dat het een uitermate correcte vent is, die een prima uithangbord is voor de club, we komen mede door Wetzel nu niet meer negatief in het nieuws, hij predikt rust en straalt het ook uit. Zijn media optredens kunnen me meer bekoren als die van Van Hanegem, om een voorbeeld te noemen.

Zeer verheugend is het ook om te zien en te ervaren dat de club haar imago van een probleemclub met een niet te temmen aanhang aan het afwerpen is. En dat is naar de supporters toe een groot compliment!! Want die laten wel degelijk zien dat het kan.

Ik stoor me ook veel minder aan trieste mediafiguren als Ajax van Gelder, bij wie elke vorm van objectiviteit ver te zoeken is. Van dat hele hilversumse gebeuren heb ik m`n beuk meer dan vol. Je hebt daar twee zekerheden: Ajax en de PvdA(...)

Maar goed: Ik had het over rust in de tent. Dat is dé voorwaarde om sponsoren te strikken, die je nodig hebt om de club op te stuwen in de vaart der volkeren. In dit geval langzaam maar zeker richting middenmoot, laten we daar eerst maar eens zien te belanden. 

Krijg de indruk dat men nu eindelijk serieus werk gaat maken van de scouting en de jeugdopleiding, dat is m.i. van levensbelang. Dit gekoppeld aan een positivieve beeldvorming over onze club, dan zie ik het allemaal best op z`n pootjes terecht komen. En gaat de 2e ring er op het stadion er komen, en hebben we het niet meer over het haags bakkie, maar over de haagse bak! Waar het voor de tegenstander kwaad kerseneten is, omdat er niets te halen valt.

Afgelopen zondag 14.000 man tegen Ajax, eengezind achter de club, geen wanklank gevallen, dat is pure winst. Daar vrienden, daar kunnen we op voortborduren.

Ben echt niet bang dat Wetzel er een HVV/Quick combinatie van gaat maken. ADO is een volksclub en moet dat vooral ook blijven. Maar de excessen uit het verleden moeten definitief tot het verleden behoren.

ADO en de beginjaren van FC Den Haag, waren volksclubs, en: er werden wél resultaten behaald. En die kant moeten we echt weer op. Het één hoeft het ander echt niet uit te sluiten. Dus ruimte voor de sponsoren de dassen dus. Maar aan de andere kant moet er ook een fatsoenlijk clubhuis komen voor de de supporters de shawls dus, ieder z`n eigen meug. Het één moet niet ten koste gaan van het ander. We hebben mekaar toch nodig.

Hoe jammer ik het ook vind dat we niet meer in het Zuiderpark spelen, maar het is een feit dat we meer toeschouwers trekken, en de sfeer aanmerkelijk verbeterd is. Dat zijn belangrijke voorwaarden om door te groeien. De negatieve beeldvorming al dan of niet terecht van het Zuiderpark behoort ook tot het verleden. Hierdoor komen er betere spelers, komt de loop er in bij de toeschouwers en krijgen we meer sponsors. Een win win situatie dus.

Wat in Groningen of in Enschede kan, dat kan hier natuurlijk ook. Kwestie van beleid maken - daar heeft het wel aan ontbroken bij de vorige machthebbers - en het ook uitvoeren. Daar blijf ik op hameren.

Maar eerst handhaving. Zondag NEC thuis dus. Dat zal om de drommel niet meevallen, het is een stugge rotploeg, waar we niet zomaar even van gaan winnen. Hoewel dat zeer gewenst is, maar als het niet anders kan in vredesnaam niet verliezen.

Laten we ons eerst maar eens zien te handhaven, zonder nc dus, opdat we tijdig zaken kunnen doen. Dan ga ik er vanuit dat het groeiproces zich vanaf komende zomer zal doorzetten.

Sluit ik af met mijn medesupporters Kojak/Wim en Kees ontzettend veel sterkte toe te wensen. Jongens ik hoop dat jullie zondag even alles mogen vergeten door een klinkend resultaat van onze club. 
Al het goede en heel veel sterkte!!

Gegroet,

Ooievaar

0
Vrijdag 13 maart 2009 om 13:12 uur

Kees

Vincent schreef:

Kees,

Als je ziet hoeveel commentaar we hebben op knopper (ook een nummer 10 ,maar verkeerd gebruikt) en je vergelijkt hun rendement dan kan ik, gebaseerd op capaciteiten, geen reden bedenken waarom ricky zou moeten komen.

vorig seizoen scoorde hij maar 1 keer in 24 eredivisie wedstrijden.. we willen toch hoger op???

van den bergh:

2005/06 Sparta Rotterdam 23 6 Eredivisie
2006/07 RKC Waalwijk 23 5 Eredivisie
2007/08 Heracles Almelo 24 1 Eredivisie
2008/09 Heracles Almelo 22 6 Eredivisie 

knopper:
2003/04 SC Heerenveen 32 9 Eredivisie
2004/05 Vitesse 24 5 Eredivisie
2005/06 Vitesse 23 3 Eredivisie
2006/07 ADO Den Haag 15 2 Eredivisie
2008/09 ADO Den Haag 25 6 Eredivisie

Het verschil tussen 28 en 31 is m.i. toch wel erg groot maar dat terzijde.

 

Als je Knopper goed gebruikt kan hij zeker veel waarde hebben. In ieder geval meer dan de laatste 10 a 12 wedstrijden.

 

Een tweede Knopper a la V.d. Berg is natuurlijk nooit weg in je selectie. Ik zie het meer als een versterking in de breedte. Op het moment dat je je daadwerkelijk wilt versterken om structureel rond plaats 6 of 7 te spelen spreek je over een heel ander prijskaartje.

0
Donderdag 12 maart 2009 om 22:14 uur

Nu online

Haago, zuiderwijk, Bollie74 en 347 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4