Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Frans

RICHARD KNOPPER SPREEKT :

Het leven van een modale profvoetballer is zo slecht nog niet. Zeker niet als het zonnetje schijnt, je twee extra vrije dagen van je trainer hebt gekregen, je dochtertje haar derde verjaardag viert en niet te vergeten als je club tot ieders verrassing bovenaan staat in de eredivisie, voor de eerste keer in ruim 37 jaar. "Ja, het zijn heerlijke dagen", geeft ADO Den Haag-smaakmaker Richard Knopper (drie goals, twee assists) ronduit toe. De 31-jarige middenvelder, woonachtig in Almere, weet even niet wat hij allemaal meemaakt. "Het is momenteel een gekkenhuis. Iedereen wil wat van je weten. Leuk hoor, maar ik laat me niet gek maken. Ik heb in veertien jaar profvoetbal genoeg meegemaakt. We moeten nu niet plotseling uit de hoogte gaan doen, omdat we toevallig de eerste twee competitiewedstrijden hebben gewonnen. Zondag moeten we uit tegen concurrent De Graafschap gewoon weer een goed resultaat neerzetten. Want we willen hoe dan ook in de eredivisie blijven. Hoe eerder we de noodzakelijke punten daarvoor binnen hebben, hoe leuker en makkelijker het is om het seizoen in de eredivisie af te maken."

Een jaar geleden was alles nog aanmerkelijk anders bij ADO Den Haag. De ploeg van de toenmalige trainer Wiljan Vloet verloor in de eerste divisie kansloos met 5-0 bij FC Dordrecht. "We staan onderaan en we vieren feest", zongen de Haagse lieverdjes cynisch aan de Krommedijk. Zaterdag, na de toppartij tegen AZ (3-0), klonk in het nieuwe ADO-stadion hetzelfde liedje, maar met een andere tekst. "We staan bovenaan en vieren feest", brulden de Haagse fans uitgelaten. "Het was een geweldige avond", blikt Knopper voldaan terug. "Er was geen rottigheid, helemaal niets, alleen maar vreugde en lol. Zo hoort het ook. Er zaten bijna 8000 toeschouwers. Na de zege op AZ hebben honderden mensen toch nog snel even een seizoenskaart gekocht. We hebben een fantastisch stadion, dat eigenlijk bij elke thuiswedstrijd vol hoort te zitten. Dat is een mooie taak voor ons. Wij moeten ervoor zorgen dat er meer dan 10.000 mensen komen kijken. Zodat elke ploeg weer bang wordt om bij ADO te spelen. Zo was het vroeger ook." Knopper, oud-speler van onder meer Ajax, Vitesse en SC Heerenveen, benadrukt de voorbeeldfunctie van de spelers richting de beruchte Haagse aanhang. "De clubleiding doet er alles aan om van het slechte imago af te komen. Wij zijn als team het boegbeeld van ADO Den Haag. We zullen derhalve een positieve indruk moeten maken. Dat kan op het veld door gedurfd te voetballen, vanuit de eigen kwaliteiten, met een gezonde agressie. Dan kweek je vanzelf een positieve atmosfeer. We zijn er wat dat betreft nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet."

Volgens Knopper is de Haagse metamorfose voor een groot deel te danken aan de nieuwe trainer André Wetzel, een clubman in hart en nieren. "Hij is een echte Haagse jongen en dat ben ik ook. Het klikt gewoon tussen ons. Dat geldt eigenlijk voor de hele selectie waarin nogal wat Haagse jongens zitten. Dat geeft de ploeg een Haagse uitstraling en dat wil de club ook graag." Knopper: "Het is onder Wetzel zeker geen kostschool bij ADO. Het is niet allemaal stipt, stipt, stipt. Als we eens wat eerder klaar zijn met trainen dan eten we gewoon wat vroeger. Er is ook meer ruimte voor een grap en een lach. Dat was onder Vloet moeilijker. Hij eiste ook dingen van mij die ik als voetballer niet goed kon invullen. Ik ben nu eenmaal aanvallend sterker dan verdedigend. Wetzel weet dat en begrijpt dat en kijkt vooral naar de individuele kwaliteiten van de spelers. Ik zit mede dankzij hem prima in mijn vel. Ik voel dat ik in de vorm van mijn leven ben. Het is alsof ik droom." 

groeten Frans
0
Maandag 15 september 2008 om 16:33 uur

@<fcdh> te laat 8-p


ADO-invaller Hursut Meric scoort: `Het is zo`n lekker gevoel`
14 september 2008

Hij was er heel erg blij mee. Hursut Meric mocht van trainer Andre Wetzel invallen tegen AZ. De club waar hij eens speelde, maar te licht werd bevonden. Nu mocht hij het feest van ADO Den Haag nog meer glans geven door de derde treffer te scoren.



Tekst: Rob Blankenstein

Foto’s: Pieter van der Togt

Na afloop zocht Haaglanden Voetbal de vorig jaar van de Amsterdamse zondaghoofdklasser Turkiyemspor overgekomen speler op en liet hem zelf zijn verhaal vertellen over dat derde doelpunt.

‘Ik zeg eerlijk, ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Het is zo’n lekker gevoel. Ik maak mijn debuut vandaag op eredivisieniveau. Twee weken geleden tegen Sparta nog niet, hoewel ik wel warm liep. Nu kom ik erin en maak meteen een mooie actie en scoor de 3-0. Ik weet zo kort na de wedstrijd niet wat er door mij heen ging, maar ik barste bijna in tranen uit, zo’n lekker gevoel had ik.’

Je hebt een AZ-verleden, speelde dat ook nog mee?

‘Nee niet echt. Dat was zes jaar terug en ik heb in Alkmaar niet echt een kans voor het eerste elftal gehad. Twee jaar in de A-junioren en daarna in Jong AZ, maar dat is lang geleden. Ik ben nu bezig met ADO Den Haag, dus het verleden speelt geen rol.’

Je zit zeventig minuten op de bank. Hoe ervaar je dat langs de kant, als je kijkt naar een AZ, dat gewoon een goede ploeg heeft?

‘Het is voor mij een droom die uitkomt. Ik speelde twee jaar terug nog in de hoofdklasse bij Turkiyemspor en ik keek op TV naar eredivisievoetbal en hoopte ooit nog eens een keer tegen een ploeg als AZ, Feyenoord, PSV en Ajax te spelen. Dat maak ik nu mee en als je dan invalt en je scoort meteen, dan weet je niet wat je meemaakt.’

Terug naar het begin van de wedstrijd. Was jij ook niet bang dat ADO overlopen zou worden?

‘Als je ziet wat er bij AZ rondloopt, dat zijn natuurlijk fantastische spelers met grote individuele kwaliteiten. Maar ik vond dat wij wel goed stonden, natuurlijk zijn zij normaal gesproken de bovenliggende partij, maar wij hebben het gewoon goed aangepakt deze wedstrijd.’

ADO heeft nu twee wedstrijden gespeeld met de maximale score van zes punten. Beter kan dus niet!

‘Dat klopt, we staan bovenin nu en ik hoop dat wij zo doorgaan!’

Jouw rol op dit moment, ADO heeft een grote selectie. Is het niet moeilijk voor je om dan toch steeds op die bank te moeten beginnen?

‘Natuurlijk is dat moeilijk en dat doet mij ook wel pijn, maar ik weet dat ik mijn kansen krijg. Ik krijg nu een kans en ik scoor en als ik iedere keer een kans krijg en scoor dan komt het vanzelf wel goed met mij.’

© Haaglanden Voetbal (TR Media)
0
Maandag 15 september 2008 om 00:49 uur

Frans

Fidok schreef:

Welk Resort dan Frans?

Ik ga naar Royal Wings.....

LEKKER HOOR!!!!!!!

Groeten Fidok
Hi Fidok,

Kemer Resort aan de Turkse Riviera.
Misschien ook wat voor de selectie in de winterstop !
Lekker hoor Ultra All-in vanaf dag 1 met een
infuus met Effes bier in je arm....!!!!
Lekker nagenieten van de fantastische start van
onze club op het hoogste niveau !!!
Heb al tig keer de samenvatting afgespeeld !

Geniet ervan en maak Antalya groen-geel !

Groeten Frans
0
Zondag 14 september 2008 om 11:09 uur

jwz


ADO-selectie wil hogere winstpremies
12 september 2008


De spelersgroep van ADO Den Haag heeft de hulp ingeroepen van de Vereniging Voor Contractspelers (VVCS) om de winstpremies voor dit seizoen rond te krijgen. De spelers waren niet te spreken over het premiestelsel van de promovendus.


"We hebben nu twee gesprekken gevoerd en zijn er nog niet uit", aldus Denny Hesp, voorzitter van de VVCS, in het AD. "De spelers willen zich op het voetbal concentreren. De groep heeft heel volwassen gereageerd op de kwestie. We hopen er dan ook snel uit te zijn."


0
Zaterdag 13 september 2008 om 08:45 uur

dirk

Overeenstemming over wedstrijdpremies ADO Den Haag
12 september 2008

De spelersgroep van ADO had de Vereniging Voor Contractspelers (VVCS) ingeschakeld om de winstpremies rond te krijgen voor dit seizoen. De selectie was namelijk niet tevreden over het premiestelsel van de promovendus.

rust

Namens de VVCS zei Danny Hesp eerder deze week al, dat hij hoopte er spoedig uit te komen. Trainer Andre Wetzel daarover: ‘Het is niet altijd prettig als je nog aan het onderhandelen bent, terwijl je eigenlijk al met de competitie bezig bent, maar gelukkig is het nu rond gekomen, De wedstrijdpremies zijn nu dus vastgesteld en wat dat betreft is er rust in de tent.’

Wetzel voegde er nog aan toe, dat het de voorbereiding op het duel tegen AZ absoluut niet verstoord heeft.

© Haaglanden Voetbal (TR Media)

0
Vrijdag 12 september 2008 om 19:25 uur

Brian

AZ zet vraagtekens bij inzetbaarheid Dembélé
Moussa Dembélé is vermoedelijk niet inzetbaar voor de wedstrijd tussen AZ en ADO Den Haag. De spits raakte aan zijn schouder geblesseerd bij de Belgische nationale ploeg en trainde vrijdag niet met de Alkmaarse selectie mee.


Doelman Sergio Romero ontbrak ook op de training in Alkmaar. De Argentijn is nog niet terug uit Buenos Aires. Romero zat op de bank tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië tegen Peru (1-1). Tegen ADO krijgt Romero waarschijnlijk opnieuw de voorkeur boven Joey Didulica. "Sergio kan keepen zaterdag. Het gaat om kwaliteit", verklaarde trainer Louis van Gaal.

Spits Graziano Pellè (net terug van een blessure) en verdediger Gijs Luirink (trombose) ontbreken nog in de selectie van AZ. De Alkmaarders verloren de eerste competitiewedstrijd in eigen huis van NAC Breda (1-2), ADO boekte een ruime zege bij Sparta Rotterdam (5-2).
0
Vrijdag 12 september 2008 om 15:21 uur

<FCDH>

ADO Den Haag-AZ: Twee tegenpolen ontmoeten elkaar
ADO Den Haag en AZ. Puur kijkend naar de resultaten in de eerste speelronde van het seizoen hebben we hier te maken met twee absolute tegenpolen.
Waar promovendus ADO Den Haag op spectaculaire wijze op Het Kasteel van Sparta won, ging AZ op eigen veld onderuit tegen NAC Breda.

Oftewel, een droomstart voor de ploeg uit de residentiestad en een rampscenario voor de club uit Alkmaar. En dat terwijl de formatie van Louis van Gaal dit seizoen juist op zoek moet naar eerherstel na de zo desastreus verlopen vorige jaargang.

De laatste ontmoeting tussen ADO en AZ in Den Haag was nog in het Zuiderpark. Begin 2007 zegevierde AZ met 1-3. Aleksandar Rankovic maakte destijds de enige Haagse goal, maar werd net als twee weken geleden tegen Sparta met rood van het veld gestuurd. De kaart op Het Kasteel had echter geen gevolgen, waardoor Rankovic gewoon inzetbaar is tegen AZ.

Dit geldt niét voor Wesley Verhoek (hamstringblessure) en Rick Hoogendorp (rugblessure). Pascal Bosschaart hervatte deze week de training, nadat hij de afgelopen weken uit de roulatie was als gevolg van een kuitblessure. Het meespelen van de Rotterdammer tegen AZ is nog onzeker.

Op Gijs Luirink na is de AZ-selectie helemaal fit. Moussa Dembélé liep afgelopen weekeinde een heupblessure op toen hij met België tegen Estland speelde, maar daarvan lijkt de Belg voldoende te zijn hersteld.

Omdat men bij ADO bijna barst van het zelfvertrouwen en AZ iets recht heeft te zetten na de thuisnederlaag tegen NAC belooft het onderlinge duel een boeiend schouwspel te worden.

0
Vrijdag 12 september 2008 om 11:39 uur

Advertentie

Drama

ADO-selectie vindt premies te laag
De spelers van ADO Den Haag hebben hun onvrede geuit over de premies voor het komende seizoen. De selectie heeft de Vereniging Voor Contractspelers (VVCS) ingeschakeld om de winstpremies rond te krijgen.


"We hebben nu twee gesprekken gevoerd en zijn er nog niet uit," aldus Danny Hesp, voorzitter van de VVCS. "De spelers willen zich op het voetbal concentreren. De groep heeft heel volwassen gereageerd op de kwestie. We hopen er dan ook snel uit de zijn", besluit hij tegenover het AD.

0
Vrijdag 12 september 2008 om 07:55 uur

Vincent

al gelezen ? schreef:

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=65667

let ff op deel 1 is er ook
pfffff voetbalzone..
klik voor de gein eens op ado en kijk dan naar de selectie 2008 -2009

haha
saveedra, tininho, roiha...

0
Dinsdag 9 september 2008 om 23:51 uur

<FCDH>

Bosschaart hervat training bij ADO Den Haag
Pascal Bosschaart is hersteld van een kuitblessure die hem enkele weken parten speelde. De verdediger van ADO Den Haag traint inmiddels weer mee met de selectie van de promovendus.


Het herstel van Bosschaart, die in het verleden onder meer uitkwam voor
Feyenoord en FC Utrecht, is goed nieuws voor trainer André Wetzel. De oefenmeester ziet zijn ziekenboeg weer leeglopen. "Van de 26 selectiespelers, zijn er 24 fit. Dat is een luxe waar ik heel blij mee ben", reageert Wetzel in het AD.

Wesley Verhoek (hamstring) en Rick Hoogendorp (hernia) zijn de enige twee blessuregevallen waar ADO Den Haag nog mee te maken heeft. Volgens Wetzel is Verhoek snel weer voldoende hersteld om de training te hervatten, Hoogendorp zal vermoedelijk iets langer moeten wachten op een terugkeer.

0
Dinsdag 9 september 2008 om 10:01 uur

Nu online

Erik070, GGH, guru, FC Jeff, Franky, Aad, Heino, Kees, Tante Wil en 311 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4