Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Dikke deur?

Danny schreef:

Leg eens uit waarom alleen Rijaard? Gentile en de Dikke Deur hebben meer voorbeeldfunctie dan een speler. Maar ja, als je een hond wil slaan vind je altijd wel een stok
Die dikke deur is de bodyguard van de selectie. Het lijkt me niet zo gek dat hij zich ermee bemoeit.
0
Zaterdag 12 januari 2008 om 12:30 uur

<FCDH>

Mike S schreef:

Iedereen heeft het over "ingrijpen". Maar wat is dat dan????
Iedereen eruit gooien en opnieuw beginnen lijkt mij maar iedereen met een beetje verstand snapt dat dat niet mogelijk is.

Ik zie nog maar 1 mogelijkheid: Gewoon kappen met die handel!
gewoon helemaal opnieuw beginnen met deze club spelers eruit trainers eruit bestuur eruit want met deze selectie komt het toch nooit meer goed?al 2 jaar is het huilen met de pet op
0
Zaterdag 12 januari 2008 om 12:30 uur

kikoman

zaterdag 12 januari 2008
Speler gearresteerd, ADO door het lint
Door ARJAN SCHOUTEN
HELMOND - Zo rumoerig als 2007 voor ADO Den Haag eindigde, zó begon ook 2008. Dat de Haagse ploeg gisteravond kansloos met 2-0 onderuit ging op bezoek bij Helmond Sport was eens niet het nieuws van weer een gitzwarte avond.

De manier waarop en de gebeurtenissen na afloop trokken meer de aandacht.

Na domme rode kaarten wegens natrappen voor Wesley Verhoek en zijn directe tegenstander Marcio Junqueira, sloeg in de 66ste minuut de vlam volledig in de pan in De Braak. Vlak voor de dug-outs vonden alle spelers, reservespelers en technische staf van beide ploegen elkaar in een opstootje. Waar arbiter Kevin Blom de gemoederen toen nog vrij snel wist tot bedaren wist te brengen, liep de situatie na afloop compleet uit de hand.

Spelers, stewards, politieagenten en fans van Helmond Sport gingen met elkaar op de vuist in de gracht tussen het veld en de tribune. De reden van het massale gevecht? Geruchten gingen met een razende vaart door De Braak, maar overal viel de naam van ADO-speler Daniël Rijaard. Feit was dat de Rotterdammer samen met nog een andere aanwezige na afloop geboeid werd afgevoerd door drie agenten en laat in de avond nog vastzat op het politiebureau van Helmond.

Ver na het eindsignaal kwam langzaam de ware toedracht naar boven. Rijaard, met alle andere ADO-spelers die buiten de selectie waren gelaten aanwezig op de tribune, wilde nog voor het eindsignaal de spelerstunnel betreden. Daar aangekomen bleef de zijdeur gesloten door verschillende stewards, waarna Rijaard met een trap de deur alsnog probeerde te openen.

Bij die hardhandige actie kwam de hand van een steward vast te zitten tussen de deur. Gevolg: een gewonde steward en totale chaos. Op het fluitsignaal van Blom vlogen alle spelers en trainers richting de ingang van de spelerstunnel waar ADO-reserves en agenten toen al over de grond rolden. Klappen en schoppen werden uitgedeeld door alle partijen.

Bijzaak was gisteravond de wedstrijd waarin ADO overigens geen moment recht had op de zege. Al binnen tien minuten mocht de voorhoede van Helmond Sport drie keer ongestoord op doel schieten. Het was aan Robert Zwinkels, vervanger van Stefan Postma, te danken dat de thuisploeg niet al met een 3-0 voorsprong ging rusten.

Dat er een treffer ging vallen aan Helmondse kant was geen verrassing, dat die goal pas op slag van rust viel wél. De watervlugge Hilmi Mihci mocht na een fout van Christiaan Kum alleen op Zwinkels af. In eerste instantie had de nieuwe ADO-goalie nog een antwoord op de inzet van de aanvaller, maar in de rebound was het wel raak.

Een fris en aanvallend Helmond maakte ook na rust de dienst uit. ADO stelde daar niets tegenover. Ook bij de tweede Brabantse goal stond het Haagse verdedigingsduo Kum-Virgilio Teixeira te slapen toen John Nieuwenburg vanaf de rechterflank vrij mocht voorzetten en Marcio Junqueira met een intikker de stand op 2-0 bepaalde, vlak voor de vlam echt in de pan sloeg.

Na afloop sprak een aangeslagen Wiljan Vloet van een `dieptrieste avond`. „Dit had helemaal niets met voetbal te maken. Op het veld niet, maar ook niet wat er na afloop gebeurde.’’

In een tumultueuze slotfase was de Brabander een van de weinigen in het ADO-kamp die wel zijn hoofd koel wist te houden. Bij het opstootje op het veld keek Vloet rustig van een veilige afstand toe en ook bij de vechtpartij na afloop besloot de coach snel de kleedkamer op te zoeken. „Wat er allemaal precies gebeurd is, heb ik zelf niet gezien. Maar het lijkt me duidelijk dat je dit soort gedrag als club nooit kunt accepteren.’’

Donderdag repte Vloet nog over plezier in zijn werk. „Vanavond had ik dat absoluut niet,’’ foeterde hij. „We zijn hier zwaar vernederd. Qua namen hebben we een leuk elftal, maar inhoud heb ik vanavond niet gezien.’’

Opvallend was dat de trainer geen van zijn spelers wisselde, terwijl de frustratie en de onmacht op het veld duidelijk te zien was. Een bewuste keuze, zo bleek na afloop. Vloet: „Dit optreden was dramatisch slecht, dan moet je het als basisspelers zelf maar op zien te lossen.’’

Voor 1 februari maakt Vloet zijn toekomstplannen duidelijk aan de clubdirectie. Plannen die na gisteravond wel eens drastisch gewijzigd kunnen zijn. Vloet: „Deze avond neem ik zeker mee in mijn toekomstplannen. Ik heb zo langzamerhand het gevoel dat ik aan een dood paard sta te trekken``, aldus de trainer die gisteravond maar één lichtpuntje wist te ontdekken. Het optreden van Robert Zwinkels. „Deze avond is triest voor Robert. Hij was de enige die hier zijn hoofd boven water wist te houden.’’
0
Zaterdag 12 januari 2008 om 09:22 uur

vince

Haagse Roel schreef:

Maandag a.s. de zitting, dag erop de uitspraak.

site helmond sport:
zelfs daar zijn ze hem al vergeten :-))



In de ruime selectie van Wiljan Vloet komen we nog meer ‘namen’ tegen. Keeper Sander Postma stond voorheen onder de lat bij o.a. FC Utrecht en Aston Villa, de Serviër Aleksandar Rankovic speelde drie seizoenen bij Vitesse. Hagenees Virgilio Teixeira was negen seizoenen in de eredivisie actief bij RKC, maar een andere Hagenees heeft in het verleden de grootste naam opgebouwd. Richard Knopper was in het seizoen 1999/2000 als toenmalige Ajacied de beste Nederlandse voetballer in de eredivisie. Via het Griekse Aris Saloniki, Heerenveen en Vitesse kwam hij terug naar zijn geboortestad.

0
Vrijdag 11 januari 2008 om 09:43 uur

Haagse humor

Ik droom niet van Ajax, maar wel van de ADO-selectie die in 2012 op het bordes in Den Haag staat omdat ze Europees voetbal gehaald hebben! 
Aldus dhr Wetzel
0
Vrijdag 4 januari 2008 om 23:46 uur

Advertentie

Haagse Roel

jajoh schreef:

Precies! Ik vind het zelf ook moeilijk om te accepteren, maar dit seizoen komt het voetbal helaas op de 2e plaats. Postma had een riant salaris voor een jupiler league cluppie en er lopen meer rond.....
De prestaties laten ook niet echt van zich spreken, dus ik zou er zelf niet rouwig om zijn als er nog een paar grootverdieners weggaan. Hoogendorp bijvoorbeeld is dan wel onze haagse held, maar qua presteren is het ook niet echt veel en ook hij heeft een salaris waar je u tegen zegt (+- 450.000) per jaar. Al deze spelers, waar we de afgelopen weken meer tegen hebben staan schelden dan toejuichen en waarvan sommige een motivatie van nul hebben, mogen van mij zo hoppa, naar een VVV o.i.d. Lekker opnieuw beginnen met een frisse ploeg en opbouwen maar. Want het niveau gaat echt niet opeens stijgen na de winterstop! Dit seizoen promoveren we echt niet, dus volgend seizoen met een nieuwe groep (en trainer?) ECHT voor het kampioenschap spelen!
Tsja , het is niet anders......Aan de andere kant, Postma was echt zelf wel vertrokken aan het eind v/h seizoen. Bovendien scheelt het de club 6 maanden salaris ( 100 a 150.000 euries ??) en men ontvangt nog  enkele tienduizenden euro`s. Kortom logische keuze.

Wat betreft Hoogendorp heb je wellicht gelijk echter dar zou ik toch wel jammer vinden, misschien teveel haags sentiment bij mij, en wie weet krijgt die de 2e seizoenshelft het in z`n bol  en scoort er weer ouderwets op los.

Bosschaart mag van mij gratis weg, scheelt je ook een paar ton aan salaris, wellicht is er een leuke club op Cyprus.........

Voor de rest zien we het wel, je weet het maar nooit.
Je moet eens kijken wat voor clubs er boven ons staan die qua namen een beduidend mindere selectie hebben dus dat zegt ook niet alles.

Maar hopen op v.d Kallen ( en wellicht anderen die dan bereid zijn in te stappen). Die zullen ongetwijfeld hun eigen beleid en  geld erop los laten.

De komende maand staat er veel te gebeuren mensen.....................
0
Vrijdag 4 januari 2008 om 16:56 uur

Opper

Wetzel: `Ik droom niet van Ajax, maar van ADO` 

André Wetzel draait een goed seizoen als trainer bij VVV-Venlo. Dat er naast interesse in zijn spelers ook clubs geïnteresseerd zijn in de trainer lijkt voor de hand te liggen. Zelf weet hij al wat hij wil.

De 56-jarige Wetzel zegt tegenover Sportweek te hopen op een functie bij ADO Den Haag: "ADO terugbrengen in de Eredivisie, dat zou ik graag willen. Den Haag is mijn stad, ADO mijn club. In de functie van hoofdtrainer of technisch directeur, dat maakt niet uit, maar niet voor één of twee jaar."

Europees voetbal halen met ADO is zelfs een droom van de oefenmeester van VVV-Venlo, daarom mag die club hem altijd benaderen: "Ja, die mogen me altijd bellen, de kans is dan zeer groot dat ik `ja` zeg. Ik droom niet van Ajax, maar wel van de ADO-selectie die in 2012 op het bordes in Den Haag staat omdat ze Europees voetbal gehaald hebben." 

Ik zou zeggen bel hem vandaag nog op en biedt hem een contract voor 5 jaar aan. Hopelijk neemt hij Amrabat mee


0
Vrijdag 4 januari 2008 om 10:11 uur

Delft

Jensen schreef:

Zou geweldig zijn. En een goeie zet hoor. Impuls van het elftal zorgt voor meer publiek enz. enz.
Is de bron bekend?
Tuurlijk moet je ooit afwijzend zijn naar nieuwe spelers. Feit is wel dat sinds Michael Mols, Joonas Kolkka, Delorge en Santi Kolk zijn vertrokken de kwaliteit drastisch is afgenomen. Kijk er zijn ook zwakke broeders als een Vreven en een overschat talent als Elia weggegaan gelukkig wel. Laatst genoemde speler had ik zelf nog weggebracht met eenmooie verpakking en lintje erbij voor € 500.000 . Feit.  is wel dat de rust moet terug keren binnen de selectie Gasten als Hoogendorp, VD Haar, Cornelesse moeten beter kunnen. Knopper verbaasde mij ook tegen Top Oss terwijl ik hem eerder al had afgeschreven. Even afwachten wat die nieuwe aankopen kunnen brengen  bij den haag weet je het nooit. Hoop inderdaad dat het versterkingen kunnen zijn. 
0
Zondag 30 december 2007 om 01:33 uur

Terugblik

ADO Den Haag 2007:
Afscheid met gemengde gevoelens

26-12-2007

ADO Den Haag zal met gemengde gevoelens afscheid nemen van het jaar 2007. Er waren hoogte-, maar vooral ook dieptepunten voor de club. Het vertrek uit het Zuiderpark, na 82 jaar, had ‘iets moois’ moeten worden. Dat werd het echter niet.

door Ton Beije

Toch maar eens beginnen met wat hoogtepunten. Natuurlijk was dat de opening van het nieuwe stadion eind juli. Een fantastisch inwijdingsspektakel, gevolgd door een duel tegen een Haaglands amateurteam.

Bovendien werd in dat nieuwe stadion de eerste (!) zege van 2007 behaald, dat was in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Natuurlijk, het lange wachten op die eerste zege in 2007 was geen hoogtepunt.

Jong ADO Den Haag, het team van coach Marco Gentile keerde terug in de reserve eredivisie, door overtuigend kampioen te worden in de reserve eerste divisie. Ook het landelijke A-jeugdteam wist zich, door een goede serie in het tweede deel van de competitie, te handhaven in de eredivisie.

Een hoogtepunt was toch ook de start van het ADO Den Haag-vrouwenteam onder leiding van coach Sarina Wiegman in de nieuwe eredivisie voor vrouwen. Lange tijd stond het Haagse team bovenaan, maar zag AZ voorbij komen.

Negatief was natuurlijk de degradatie uit de eredivisie. Het was al snel duidelijk, dat ADO Den Haag het nieuwe stadion niet als eredivisionist zou starten. Trainer Frans Adelaar moest nog voor het nieuwe jaar aanbrak plaatsmaken en zijn taak werd overgenomen door Lex Schoenmaker.

Triest van de ‘spookwedstrijd’ op 17 maart in het lege Zuiderpark-stadion tegen Sparta. Als gevolg van een KNVB-uitspraak moest ADO Den Haag dat duel zonder publiek spelen en verloor het ook nog kansloos (o.a. door een strafschop van Sjaak Polak).

De manier waarop afscheid is genomen van het Zuiderpark, verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Er was veel bedacht om er een prachtig einde van te maken, maar enkele aanhangers gooiden roet in het eten en moest het laatste duel tegen FC Groningen zelf voortijdig afgeblazen worden. Heel triest!

Met het vertrek uit het Zuiderpark en de teruggang naar de eerste divisie, verlieten ook heel wat spelers ADO Den Haag, zoals Ferry Bodde, Eljero Elia, Michael Mols, Santi Kolk, Laurent Delorge en nog een aantal die regelmatig in het eerste hun opwachting maakten.

Na de trieste afloop van dat seizoen keek men al weer vooruit. Want, de vooruitzichten waren uitstekend. Een nieuw stadion, de hoogste begroting van de eerste divisie, kortom ADO Den Haag zou direct opgaan voor de titel, voor minder deed men het niet! Bovendien stond er een selectie met klinkende namen. Hoe het tot nu toe is vergaan, is een ieder bekend. Die rechtstreekse titel is geen optie meer. De hoop is gevestigd op een periodetitel of een plaats op de ranglijst die toch nog recht geeft om deel te nemen aan de nacompetitie en op die manier wellicht promotie af te dwingen.

De club zag wederom een directeur afhaken. Piet van der Pol ruimde het veld, na ongeveer een jaar eerder te zijn aangetreden als opvolger van Robert Langenbach. Met name Van der Pol riep het van de daken, dat ADO Den Haag dit seizoen niet met minder dan een kampioenschap genoegen zou nemen……… !

De club werd dit seizoen ook geconfronteerd met vermeende gokpraktijken. Onderzoek heeft daarna uitgewezen, dat het weer een storm in een glas water bleek te zijn. Problemen waren er na afloop van het uitduel tegen FC Den Bosch tussen supporters van de Brabantse club en ADO Den Haag. Door een stroomstoring viel het licht uit thuis tegen MVV en kon het duel niet voortgezet worden. Voor de meeste ADO-fans was dat geen ramp, want de ploeg keek in een heel slechte wedstrijd al tegen een 0-3 achterstand aan. Die stand is later door de KNVB ook bepaald als zijnde de eindstand.

Het bericht, dat in 2007 voor de laatste maal het vermaarde internationale jeugdtoernooi had plaatsgevonden, sloeg ook bij velen in als een bom.

Deze maand kwam vervolgens aan het licht, dat de club er financieel heel beroerd voor staat. Een tot op dit moment nog anonieme particuliere investeerder heeft voorlopig gezorgd voor een financiële injectie (naar verluidt een bedrag van 800.000 euro) zodat de club de tijd heeft te zoeken naar een oplossing voor de financiële situatie. Die tijd is er tot 1 februari. Gelukkig werd het jaar 2007 sportief goed afgesloten met een klinkende 5-1 overwinning op TOP Oss.

Het nieuwe jaar 2008 staat voor de deur. Wat gaat dat brengen voor het betaalde voetbal in Den Haag. Niet alleen sportief gezien, maar ook veel andere opzichten. Slaagt men er tijdig in de zaak financieel op orde te krijgen? En tegen welke offers?

Wij wensen directie en Raad van Commissarissen veel sterkte de komende, belangrijke weken. Aan de selectie van Wiljan Vloet de taak om het nieuwe jaar (sportief gezien) te beginnen, zoals het 2007 heeft afgesloten!

© Sportsignaal Voetbal Magazine
0
Donderdag 27 december 2007 om 10:37 uur

Businessclubrealist

haagse tweeling schreef:

allemaal de beste wensen en misschien gaat het toch nog wat worden met sylvia toth.   sylvy is de hoer, sylvy is de hoer, sylvy is de hoer van den haag lol
Wat een onzin op deze site. Je kan geen dag weg of de grootste waanzin vind je hier terug. Deetman, Jagersma, Toth, Ringelenstein, hoe kom je erop! Ze kunnen geen penny meer verdienen aan de club......Alleen bouwers en grootgrondbezitters zien misschien nog brood in "ons plekje" Het tijdperk zakkenvullen via aandelentrucs is voorbij. Hoeveel waren en zijn aandelen waard van een NV zonder bezittingen, maar met des te meer schulden?
Hoe betrouwbaar waren/zijn SSO bestuurders en RvC? Ik denk NUL. 
De opkopers komen misschien langs, als we nog een beetje geluk hebben en er ergens nog wat aan te verdienen is. En dan zal iedereen die de boel de laatste jaren verziekt heeft moeten opzouten. Met de staart tussen de benen. En ze moeten zich nooit meer laten zien. 
Een paar mensen op deze site (groep Ooievaar) hebben al eerder aangegeven wie de onbetrouwbare spelers zijn in het grote Haagse voetbalspel.  Toch waren er steeds wee stakkers die het hadden over de zogenaamde redders van de club. Hoe dom kan je zijn.
Ik heb het al eerder gezegd: Sinterklaas bestaat niet en de Kerstman evenmin.
Schoon schip maken zal even pijn doen, maar als we ooit nog een kansje willen maken moeten we er snel bij zijn. En als we dit seizoen nog promoveren (belofte Wiljan Vloet, weet je nog?) dan is het volgend seizoen weer billenknijpen, want in de selectie van dit jaar zitten geen spelers waarmee we in de eredivisie meer dan 15 punten kunnen halen. 
Prettige kerstdagen gewenst en slapen doen we ´s nachts.
0
Dinsdag 25 december 2007 om 14:05 uur

Nu online

Aad, lulijzer, frans swa, zuiderwijk, Michiel, john 147, KickOff, DHFC070, Bleek en 292 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4