Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Aad02

Dank je beste selectie. Weer een gevoel in mn flikker. Sterf allemaal maar lekker.
0
Zondag 2 december 2007 om 21:03 uur

Foebellûhh

ADO Den Haag kan dichtbij RKC komen
vrijdag 30 november 2007

De sfeer bij ADO Den Haag zat er deze week goed in met een etentje bij de club op woensdagavond met elftalleider Jilles Zevenbergen als Sinterklaas. De Haagse voetballers spelen tot de winterstop nog vier wedstrijden, waarin de stap naar de top van de eerste divisie gezet kan worden.

Zondag gaat ADO Den Haag op visite bij FC Omniworld. Het is de laatste wedstrijd uit de heenronde van de competitie en tevens de eerste in de strijd om de vierde periodetitel. Na FC Omniworld treft ADO dit kalenderjaar nog MVV (thuis), FC Zwolle (uit) en TOP Oss (thuis).

De ploeg van Wiljan Vloet is alweer negen wedstrijden op rij ongeslagen. In die reeks verzamelde ADO Den Haag 21 punten. De zes clubs die nog boven de Hagenaars staan, speelden gisteren tegen elkaar. De koplopers RKC Waalwijk (1-1 tegen FC Volendam) en Go Ahead (2-3 tegen FC den Bosch) verspeelden beide punten. Bij een zege morgen in Almere klimt ADO Den Haag naar de gedeelde vierde plek, op nog maar vier punten van de koppositie.

FC Omniworld staat onderaan met veertien punten uit achttien duels. De club trad in 2005 toe tot het betaalde voetbal en wordt dit seizoen getraind door Peter Boeve. Bekende namen in de selectie zijn de oud-Ajacieden Wamberto en Yannis Anastasiou alsmede Jatto Ceesay (ex-Willem II). Wamberto en Ceesay zijn zondag wegens blessures echter niet van de partij. Met de oud-ADO’ers Remco Heerkens en Wesley Zandstra op de loonlijst heeft FC Omniworld een licht Haags tintje. ADO en FC Omniworld ontmoetten elkaar in het profvoetbal nog nooit.

Bij ADO keert Aleksandar Rankovic terug na een schorsing van twee duels als gevolg van zijn rode kaart in het duel bij FC Den Bosch. Vloet kan niet beschikken over de langdurig geblesseerde Raimund Riedewald (knie). Bovendien is het meespelen van Samir El Moussaoui onzeker. De verdediger raakte vorige week vrijdag in de wedstrijd tegen FC Eindhoven geblesseerd aan zijn enkel.
0
Zaterdag 1 december 2007 om 14:21 uur

AD/HC

Nóg een Verhoek in ADO Den Haag 1
door Dennis Jansen

Rijswijk - Het is de 63ste minuut van de oefenpartij tussen Haaglandia/Sir Winston en ADO Den Haag als Wiljan Vloet wisselt. Niks vreemds, dat heeft hij deze avond al (veel) vaker gedaan.

De trainer rept deze dinsdag na afloop van een ’pr-wedstrijd’. De prestigieuze amateurclub uit Rijswijk heeft de profclub uit Den Haag uitgenodigd om officieel het nieuwe hoofdveld te openen. Dat is trouwens van kunstgras, niet bepaald de favoriete ondergrond van de profs. ADO voelt zich op kunstgras een beetje als Pete Sampras op gravel: onwennig dus. Duels bij Volendam en AGOVV resulteerden in krampachtige remises. Komende zondag in Almere tegen Omniworld, óók op kunstgras.

Bij Haaglandia, dat één van de mooiste sportcomplexen van deze regio heeft, wint ADO met 2-3. Niks bijzonders eigenlijk. De dubbele wissel in de 63ste minuut draagt daarentegen wél het predikaat speciaal. De broers Wesley (21) en John Verhoek (18) hebben lange tijd op de bank één verlangende gedachte gedeeld: gaan wij straks invallen en samen in het eerste van ADO Den Haag spelen?

Ja dus. Een klein halfuurtje voor tijd verdwijnen Rick Hoogendorp en Yuri Cornelisse naar de kant voor de broers Verhoek, zonen van de bekendste groenteboer van Den Haag. Beiden spelen ook nog eens in de voorhoede, Wesley (21) op links, John (18) in de spits. Het is een uniek moment waarvan de twee Hagenaars hebben gedroomd. „Fantastisch,” kiezen ze later, afzonderlijke van elkaar, hetzelfde woord.

Het optreden had nóg mooier gekund. Twintig minuten na hun entree lijken de twee op weg naar een voortreffelijke co-productie. Wesley gaat er als vanouds vandoor op de linkerflank, ziet vanuit zijn ooghoek zijn broertje inkomen en geeft een precieze voorzet. De ’kleinste’ Verhoek mist de bal op een haar. Een legendarische goal sterft voor zijn geboorte.

Desondanks glimmen vader Willem en moeder Yolanda Verhoek op de tribune van trots. „We hebben het er vanmorgen nog over gehad,” zegt John, tweedejaars A-junior, later. „Wesley zei: ik geef ’m voor, jij schiet ’m in. Dat zou mooi zijn, hè. Het had dus gekund, maar die bal vloog net over mijn voet. ”

De broers zijn nog een tijdje samen. John Verhoek maakt de komende zes weken deel uit van de A-selectie van ADO. „Dan wordt besloten of ik erbij blijf of dat ik terug ga naar de A-junioren. Ik ga voor die kans.”

Wesley, die vrijdag tegen Eindhoven weer flarden van zijn talent etaleerde, geniet van de ontwikkeling van zijn broer. „Ik hoop zo dat hij het gaat maken in de voetballerij, terwijl ik er zelf ook nog lang niet ben. Maar ik hoop het voor hem eigenlijk nog meer. Klinkt raar, hè? Maar het is wel zo.”
0
Woensdag 28 november 2007 om 14:37 uur

Precies

kees schreef:

nee,het is een wereld ster nou goed.schei toch eens uit ,waar hebben we het over,een reserve van exelsior.daar loopt ook een spits,die weggetreiterd is uit het zuiderpark,nu wel club topscorer,oftewel"douchen"geert den ouden.
... en deze was voor ons toch veels te jong geweest ...


RKC contracteert Snoyl
27 november 2007 10:22

WAALWIJK - Ferne Snoyl gaat na de winterstop voor RKC voetballen. De 22-jarige linksback is een contract van een half jaar en een optie voor nog een seizoen bij de club uit Waalwijk overeengekomen.

Snoyl begon het seizoen bij NEC. De leiding van de Nijmeegse club besloot het contract van de verdediger per 1 januari te ontbinden nadat Snoyl zich bij de politie moest verantwoorden voor het mishandelen van zijn vriendin.

"We zijn bewust van zijn verleden", laat algemeen directeur Henry van der Vegt van RKC weten. "Goede linksbacks zijn echter schaars. Met zijn voetbalkwaliteiten is Ferne een aanwinst voor RKC. We hopen dat hij zich positief profileert en de A-selectie zal versterken."

0
Dinsdag 27 november 2007 om 15:02 uur

vince

Bolke schreef:

Vanochtend Sieme Zijm in het zuiderpark gezien, zou hij de nieuwe linksback worden ?
Voornaam: Sieme
Achternaam: Zijm
Geboortedatum: 25-01-1978 

Hij is pas 30... is dat niet te jong voor onze selectie?

1995/96 AZ 6 1 Eerste divisie
1996/97 AZ 4 0 Eredivisie
1997/98 AZ 0 0 Eerste divisie
1997/98 FC Zwolle 12 2 Eerste divisie
1998/99 FC Zwolle 30 2 Eerste divisie
1999/00 Sparta 31 3 Eredivisie
2000/01 Sparta 19 0 Eredivisie
2001/02 Sparta 29 1 Eredivisie
2002/03 Go Ahead Eagles 25 0 Eerste divisie
2003/04 Go Ahead Eagles 33 2 Eerste divisie
2004/05 Go Ahead Eagles 35 1 Eerste divisie
2005/06 Excelsior 31 0 Eerste divisie
2006/07 Excelsior 26 0 Eredivisie
2007/08 Excelsior 4 0 Eredivisie
Totalen: 285 12
0
Dinsdag 27 november 2007 om 08:18 uur

Max

FlekseLex schreef:

Die aanvoerder van jong ado van vorige jaar he, is ie verhuurt ofso??????
 Vondt m altijt goede speler
Danilo Arends bedoel je? Volgens mij dit hij gewoon nog bij de selectie.
0
Dinsdag 27 november 2007 om 07:55 uur

Advertentie

Jager

Wiljan Vloet staat open voor langer verblijf bij ADO
’Maar ik ben er nog niet zo mee bezig’
22-11-2007

Na de teleurstelling van afgelopen zondag bij AGOVV, waar ADO Den Haag blij mocht zijn met een punt, moet de formatie van trainer Wiljan Vloet vrijdagavond aantreden tegen FC Eindhoven.

door Rob Blankenstein

De Haagse ploeg moest maandag weer met volle energie starten na de teleurstelling van de zondag. Heeft Wiljan Vloet nog een kater overgehouden aan de wedstrijd van zondag tegen AGOVV?

‘Normaliter is in een uitwedstrijd een gelijkspel acceptabel, maar in de fase waarin wij zitten, moet je van ploegen als AGOVV uit gaan winnen. Ik vind, dat wij nu in deze fase gewoon veel te weinig laten zien. Laat ik voorop stellen, dat wij er ook helemaal geen recht op hadden en het is wel leuk dat je de wedstrijd niet verliest, maar je moet wat meer punten halen, omdat je had kunnen profiteren van de misstap van veel ploegen.’

Wat viel je vooral op aan je eigen ploeg?

‘Ik vond dat wij weer niet in staat waren om ons eigen spel te spelen en wij hebben teveel aanpassingen moeten doen om bij de tegenstander het spel te ontregelen.’

Vrijdagavond thuis tegen FC Eindhoven. Een ploeg, die een andere trainer voor de groep heeft staan (Ernst Faber - red.). Dat heeft een impuls gegeven gezien de resultaten van de laatste weken. Wat weet je op dit moment van deze ploeg?

‘Wij weten alles van die ploeg, net als altijd. Ik heb niet Louis Coolen (de ontslagen trainer - red.) gebeld, hoewel ik die ook goed ken. Ernst Faber ken ik ook goed, maar wij hebben de ploeg natuurlijk gewoon bekeken en eigenlijk is er weinig veranderd in de zin van de periode voor Louis Coolen en na Louis Coolen. Alleen ze durven nu nog meer te voetballen en krijgen nog meer vrijheid. Ze hebben de ‘doping’ gehad van een overwinning en dan gaat het verder doorlopen en dan gaat het allemaal wat gemakkelijker. Nu hebben ze nog meer vertrouwen en dat is eigenlijk het grote verschil.’

Een 2-0 overwinning zoals afgelopen weekend op Go Ahead Eagles zegt toch ook wel wat over het huidige FC Eindhoven!

‘Volgens mij hebben ze drie wedstrijden gewonnen van de laatste vier en dat is in jaren niet voorgekomen in Eindhoven. Het brengt dus een bepaalde euforie mee en ze komen hier naar toe en zullen dus heel erg verdedigend gaan spelen en heel erg compact. Dat is ook logisch, maar ik vind op dat moment moeten wij er maar doorheen breken.’

Waar liggen hun kwaliteiten?

‘Hun kwaliteit is dat ze eigenlijk heel gemakkelijk kunnen voetballen en ze kunnen heel snel omschakelen. Met een Meersman hebben ze iemand, die goed in de diepte kan spelen en dan hebben ze Diaz, Caracciolo en Nelemans, die op elke bal gaat. Dan zijn ze ook heel erg doelgericht. Als je ziet in de wedstrijd tegen Go Ahead, die ze dus met 2-0 winnen, krijgen ze een corner mee en van de rest moeten ze het hebben van heel snelle aanvallen. Voor de rest zakken ze in, compact en geven de tegenstander geen centimeter ruimte.’

Waar heb je deze week de accenten op gelegd in aanloop naar deze wedstrijd?

‘Op de eerste plaats heb ik er op gehamerd, dat wij ons eigen spel moeten spelen en als wij dat niet doen en weer achteruit gaan lopen en ons aanpassen aan de tegenstander, dan klopt er iets niet. Maar ik heb wel gezegd, dat wij nog steeds voetballers hebben die vanuit de positie blijven dekken en je moet veel meer vanuit je eigen man dekken en als je ziet in de eindfase tegen AGOVV, dat wij aan het aanvallen zijn en zij in de slotfase nog drie vier kansen creëren, waarbij de rechtsback van AGOVV bij ons kan verschijnen in ons zestienmetergebied, dan klopt er iets niet. Toen kon de overwinning zelfs nog naar AGOVV gaan en dat zijn dingen, die gewoon absurd zijn en absoluut niet kunnen. Dus de opdracht is, heel erg vanuit je eigen man spelen en op het moment dat je dat dan doet, dan daarna je eigen spel spelen.’

Wie zijn er niet beschikbaar tegen FC Eindhoven?

‘Zoals bekend is Aleksandar Rankovic nog geschorst en Guyon Fernandez nog geblesseerd. Voor de rest is iedereen beschikbaar en hebben wij een selectie van 18 man tot onze beschikking.’

Even een zijsprongetje. Naar buiten is gekomen, dat jullie overwegen om bepaalde spelers na de winterstop te gaan verhuren. Wat klopt er wel en wat klopt er niet van dat verhaal?

‘Het is een verhaal, dat voor mij ver overtrokken is, want ik heb er helemaal niet over gesproken en ik heb ook helemaal geen namen genoemd. Ik heb helemaal niet gesproken over verhuren en dergelijke. Wij hebben gesproken over dat wij zo langzamerhand een selectie hebben, die op peil is qua aantal en dat wij rustig in de winterstop gaan kijken wat wij gaan doen, maar ik heb nog met niemand gesproken over verhuren. Dus het is een krantenknipsel van een journalist waarvan ik denk ‘hoe komt hij erbij?’

Anders gezegd, wordt er wel concreet over gedacht?

‘Nee. Op dit moment nog niet en ik heb er überhaupt nog niet over gedacht. Ik ben wel bezig met Peter Hofstede om te kijken hoe de selectie eventueel versterkt kan worden en waar wij een overschot hebben aan spelers en voor welke spelers het goed is dat ze vaker aan voetballen toekomen en die in Jong ADO wat stil staan. Dan pas kun je pas een conclusie trekken en die hebben wij nog lang niet getrokken.’

ADO is al een tijd op zoek naar een linksback. Moet die er nu per se komen in de winterstop?

‘Als trainer zijnde zeg je ja en als club zijnde moeten zij maar aangeven of er financieel ruimte voor is. Dan moeten er misschien wat spelers ruimte maken daarvoor en dan gaat het hele verhaal, waar ik net antwoord op gaf, spelen. Als trainer vind ik dat wij een linksback moeten hebben, willen wij de stap maken.’

ADO Den Haag heeft aangegeven, dat het graag met jou verder wil. Wanneer wil je voor jezelf duidelijkheid hebben?

‘Ze hebben dat aangegeven en nu ligt het aan ADO dat ze met stappen komen en met concrete voorstellen.’

Heb jij een deadline van 1 februari waarop jij concreet iets wil weten?

‘Ik moet in ieder geval formeel voor 1 februari iets aangeven richting de club en dat staat ook in mijn contract. Dat ik moet aangeven of ik überhaupt verder wil en daar heeft de club ook recht op. Maar ik ben er niet zo mee bezig, over mijn eigen toekomst. Ik ben er ook nog niet uit en ik heb het goed naar mijn zin hier en sta er open voor, maar ik wil wel een x-aantal zaken goed geregeld zien. Of dat nu is of voor de toekomst, daar gaat het om en daar is ADO nu mee bezig.’

© Sportsignaal Voetbal Magazine

0
Vrijdag 23 november 2007 om 11:36 uur

marcellino

zou het dan toch gebeuren FC HAAGLANDEN.

kijk mensen liever zie ik dat het niet gebeurdt maar ik denk dat het produkt ADO DEN HAAG dood ziek is waar niemand zijn geld wil instoppen.

Ik denk dat ze met een nieuwe start en nieuwe naam meer voor elkaar krijgen.

Wat bepaalde mensen op deze site hebben gezegd klopt gedeeltelijk ADO heeft niet veel geld te spenderen maar kan wel de salarissen blijven betalen.
Het is wel duidelijk dat er geen nieuwe spelers aangetrokken kunnen worden maar dat hadden we na drie amateurs op proef zelf ook wel begrepen.

Dat er daarom spelers moeten vertrekken is logisch voor ons zuur want de selectie mist hierdoor toch concurrentie wat het voetbal nog voorspelbaarder maakt omdat sommige spelers dan niet meer bang hoeven zijn voor hun basis plaats.
En kijkend naar het voetbal op dit moment heb ik toch nog steeds het gevoel dat bepaalde spelers het wel best vinden en hoe moet het dan als er geen concurrentie meer is.

Nee ik denk dat den haag helemaal niet staat te springen om volgend jaar terug te promoveren naar de eredivisie,al zou dat wel moeten want met de voorstellen van de knvb om de eredivisie te verkleinen naar 16 wordt het alleen maar moeilijker.

krijgen we dan toch het fortuna sittard syndroom
0
Donderdag 22 november 2007 om 12:44 uur

Haagse Roel

SPELERS VERHUREN ????

Ik begrijp er niets meer van, waarschijnlijk uit geldnood geboren is nu besloten een gedeelte van ons arsenaal aan spelers te gaan verhuren in de winterstop.

Wat was onze doelstelling mensen ?? direct promoveren toch, ik ken de plannen niet maar het lijkt er toch sterk op dat wij volwaardige vervangers van de basis elf in de verhuur gaan gooien.....om allerlei tekorten te gaan dekken, een enorm risico wordt wederom genomen, wat als er schorsingen en blessures komen. Versterkingen zijn dus  helemaal niet aan de orde.

Blijkbaar slaat de paniek om de financien ook hier toe.

Ongelooflijk, met deze selectie kunnen wij ons niets permitteren. 

Om de bekende redenen ben ik er in het Forepark niet bij. Ik heb de wedstrijd tegen AGOVV wel bezocht en ik ben mij rot geschrokken.

Wat een zielloos team zeg, totaal geen beleving en een onthutsend zwakke verdediging. In het kader hiervan :  Kum en Rijaard worden genoemd om verhuurd te worden. Jezus zeg, hoe dom kan je zijn !!! Kum is een talent en Rijaard is weliswaar geen wereldvoetballer maar je moet wel tien keer langs hem !!!!!

Als ik dan ie ouwe knarren van een Tex en Victoria zie spelen : Veel te traag en maar wijzen naar anderen..... Pleur die gastuh er maar uit.

Ik weet dat Knopper hier niet al te geliefd is : Hij was afgelopen zondag de beste bij FCDH, onterechte wissel. Vloet zei achteraf : Jah ik had ook Immers kunnen wisselen. Nou Wiljan had dat maar gedaan want die gozer raakte werkelijk geen bal.

Samenvattend : Het hotseknotsebeleid gaat vrolijk verder, dieptriest . De reden ik niet meer ga heeft niets met het team te maken maar eerlijk gezegd ben ik er niet rouwig om dat ik niet meer ga gezien het spel wat deze " vedetten" op de mat leggen in de Jupiler League.

0
Woensdag 21 november 2007 om 17:54 uur

kojak1

laten we eerlijk zijn,hebben we nou zo veel plezier van hoogendorp gehad,ik denk zelf van niet.en ja,we moeten toch ook vooruit kijken.hij heeft te laat de beslissing genomen om naar den haag terug te gaan.ook ik was blij met hem maar heb nog niet een wedstrijd gezien dat hij,als de echte hagenees,opstond.geblesserd of onderweg.geef mij dan maar een speler als janmaat,goed,maakt ook wel een fout,maar is voor het eerst bij de selectie en loopt zijn longen uit zijn lijf.oftewel,hij heeft schuim op zijn bek.
0
Dinsdag 20 november 2007 om 16:43 uur

Nu online

DHFC070, Aad, lulijzer, frans swa, zuiderwijk en 280 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4