Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Ooievaar

Goed gedaan Haag. Helaas moet ik zeggen, ik zou zo graag ook eens lekker willen jubelen over m`n club. En dan is nog niet eens het hele verhaal uit de Elf gepubliceerd. B.V. de daden - of beter gezegd: het gebrek daarvan- van commercieel manager Remco v.d. Veen. De belangenverstrengeling over Ringeling. Hij wilde z`n machtspositie niet kwijt. Daarom trad hij enkele maanden voor de afrekening - lening SSO bij de gemeente - waardoor hij z`n geld terug kreeg. De lening werd deels aangewend om Ringeling terug te betalen. Van Ringelenstijn is slim, hij wilde natuurlijk zijn machtspositie niet kwijt. Dus trad hij enkele maanden voor de afrekening toe tot het stichtingsbestuur van de SSO. Daarmee werd hij opnieuw aandeelhouder! Maar wel eentje met nieuw gewonnen vermogen. Even verderop: Van Ringelstijn heeft zitting in de SSO, de RvC, is indien gewenst plv. directeur en is voorzitter van de vereniging HFC ADO DEN HAAG. Als dat geen belangenverstrengeling is...
Van Ringelenstein bepaalt dus alles en heeft zichzelf in een onwrikbare positie gemanouvreerd. 
Waarom de rol van van Ringelenstein zo interessant is?  in zijn 12 jarige durende regentschap is de club niet omhoog gekomen, heeft ADO de stad miljoenen en miljoenen euro`s gekost en heeft helemaal niemand daarvoor verantwoording afgelegd.

Maar zoals het zo vaak gaat: de boodschapper - lees ELF- heeft het uiteraard weer gedaan. 
Vraag me op persoonlijk af wat is in hemelsnaam de kapitaalswaarde van de huidige selectie?? Wellicht zou het handig zijn als de -wan-beleidsmakers zich ook eens over die vraag zouden beraden. Overmatig veel oude knarren, en jongens die eigenlijk niet goed genoeg zijn voor het 1e althans niet het 1e wat mij voor ogen staat. En dat is subtop eredivisie. Waarschijnlijk volgend jaar `toppers` à la Ilioan, van Schijndel en Langeveld. `Prettig ook` om te vernemen dat in weerwil van de hogere begroting het spelersbudget t.o.v. vorig jaar is verlaagd... Niet gek als je weet dat er veel en veels teveel directeuren, assistenten en hulpjes daarvan rondlopen. Moet toch ergens vandaan komen?  

Voor de `liefhebbers` ja weer dezelfde plaat. 15e plek. 2e handsliga. Misschien vrijdag een overwinning, ik zal de fanfare bellen voor dit `grandioze` resultaat.
Die lieden kunnen me vast ook wel uitleggen waarom mijn vader van 77 bezoeker sinds 1952 in het Zuiderpark niet in het naamloze stadion op de eretribune mag zitten?
0
Donderdag 20 september 2007 om 21:52 uur

ahj215

Knopper is nog een tijdje uit de rolatie, tevens het nieuwe beleid van vloed is, dat als je geblesseerd bent je uit de selectie gaat. Je mag revalideren wanneer het 1e vrij is. Wagenaar en Knopper worden overal buiten gehouden. Dit werkt natuurlijk 
de-motiverend. Hij moet ze juist bij de groep betrekken.
0
Donderdag 20 september 2007 om 07:49 uur

Frans

BOONTJE KOMT OM ZIJN.......HA -HA - HA !!!

Dat voetbal oorlog kan zijn, werd woensdag duidelijk in Zagreb. De selectie van Ajax trainde in stadion Maksimir als laatste voorbereiding op het UEFA Cup-duel van donderdag met Dynamo Zagreb, onder het oog van een groep meegereisde supporters. Tot zover niks aan de hand, ware het niet dat na afloop van de training door een groep beruchte aanhangers van Dynamo Zagreb, de aanval op Ajax-fans werd ingezet. Zo`n twintig aanhangers van de Kroaten, de Big Blue Boys, overvielen een groepje van vijf Ajax-supporters. Met bivakmutsen kwamen ze plotseling uit de donkere hoeken van het stadion gerend.

Eerder op de middag waren al vier meegereisde fans in elkaar geslagen door de BBB. Niemand raakte ernstig gewond, maar de schrik zat er meteen in en het incident bleek dus niet op zichzelf te staan. De Big Blue Boys zijn een beruchte groep, die zeker niet voor het eerst de aanstichter zijn van vechtpartijen. Het wordt de Ajacieden met klem afgeraden om zich morgen in het centrum van de stad te vertonen, uit angst voor nieuwe ongeregeldheden.

0
Woensdag 19 september 2007 om 21:33 uur

jajoh

KKH - kalekophagenees schreef:

lekker 3 puntjes erbij, daar gaat het om! Vond de eerste 60 minuten een beetje matte wedstrijd. leek wel of beide ploegen een spiegelbeeld van elkaar waren! 

Liedjes bij opkomst wie kent ze niet, diverse nieuwsfeiten weer als spreekkoor. Bij 60 minuten vond ik het wel slaapverwekken worden en gingen we slaap kindje slaap zingen en dat is het magische woord voor 10 spelers geweest! Meric was al een klein 60 minuten wakker samen met Postma en daar ging de Enige Haagsche Turk weer als een mes door de verdediging van Helmod en was het raak!

Een Speler die zekers trots is op het groenGeel....

van Der Haar met ze fouten vond het nodig om de rest uit te kafferen en wij waren klaar met van der Haar.

Dat irriteerde hem zo met een stafschop als gevolg, heel veel mede Groengele rakkers onderwierpen de keeper gelijk aan een psychologische test en hij raakte van slag.

Bedankt Rakkers en lady`s van vakkie G, was gezellig weer en we gaan elkaar weer zien vrijdag! Zelfde plaats, zelfde tijd en zelfde gezelligheid!

Lachen weer een hoop lelijke eendjes  op de been, maar als zo vaak weer helemaal niet nodig, dus ging calemiro met zijn vele broertjes weer naar huis.

Zit ff de berichten van de eerste 3 pagina`s te lezen, maar wat een slap geouwehoer weer en gek*nker op elkaar. Laten wij ons nou maar op het voetbal concentreren en het over spelers hebben die momenteel deel van de selectie uitmaken! Al die namen zoals Calabro, vd Bergh enz enz spelen niet bij ons, dus LEKKER BELANGRIJK!! Geinig stukkie KKH, maar het zingen tegen vd Haar (wij zijn klaar met vd Haar) vind ik echt wel te ver gaan. Oke, ik heb ook wekelijks hardop op `m lopen schelden, maar dat " wij zijn klaar met.." doet mij teveel denken aan Adelaar. En daar zat zo`n lading bij dat vd haar dat nou ook niet verdiend. Plus het feit dat hij 1 van de weinige spitsen is als Ricky er niet is, dus laten we een beetje zuinig op `m zijn. A.s. vrijdag is het weer de zoveelste D-Day, maar met Victoria achterin ben ik blij dat er weer iets meer rust is. Nu nog ff duimen dat er vrijdag wat meer mensen zitten en het wordt echt weer gezellig. Ik denk dat die " gokaffaire"  gek genoeg een positieve uitwerking zal hebben, want mocht het waar zijn, dan zullen die spelers die erbij betrokken zijn nu wel

0
Woensdag 19 september 2007 om 13:27 uur

Volkskrant

In nieuwe woonkamer van ADO is het chaos troef


Den Haag - Geruchten over illegale gokpraktijken en sportieve malaise teisteren ADO Den Haag. Gelukkig heeft de club zijn vrouwen nog.

ADO Den Haag betrok afgelopen zomer een nieuw huis, maar in de keuken ruikt het naar verrotting en in de woonkamer is chaos troef. Sportief verval en geruchten over illegale gokpraktijken verdrijven de ambitieuze club naar de marge.

‘Slaap kindje slaap’, zingt de harde kern tijdens de eerste helft van het uiteindelijk gewonnen duel met Helmond Sport (2-0). De regen gutst dan onophoudelijk, als ware de stortbui een hemelse gesel voor zoveel gepruts. De kolos aan het Prins Claus Plein is voor driekwart leeg. Kil. Koud. Troosteloos.

Maar in de 70ste minuut, als het weer droog is, brengt Hursut Meric, een fijne, linksbenige dribbelaar, verlossing als hij door het strafschopgebied slalomt en scoort. Dat is ook wel weer mooi: een pure voetbalactie verdrijft het negativisme. ADO, vorig seizoen gedegradeerd, klimt van de voorlaatste naar de vijftiende plaats in de eerste divisie.

Trainer Vloet deed na de wanprestatie van vorige week tegen FC Dordrecht (5-0) geen beroep op vier gerenommeerde spelers: Cornelisse, Bosschaart, Hoogendorp en Rijaard. Hij heeft momenteel andere kwaliteiten nodig en selecteert jonge, gretige voetballers die ‘minder denken en minder tactisch geschoold zijn.’

De verbanning van het kwartet viel echter samen met opborrelende geruchten over spelers van ADO die in het illegale gokcircuit geld zouden hebben ingezet op wedstrijden waarin ze zelf spelen.

‘Die samenloop was heel vervelend’, vindt Pascal Bosschaart, die een kwartier voor de aftrap de stoel voor het uitzoeken heeft. ‘Ik heb in het weekeinde iets proberen recht te zetten. Het een heeft niets te maken met het ander.’

Maar toch. Weer is ADO Den Haag in verband gebracht met gokpraktijken. Vandaag of woensdag, zo meldt interim-directeur Arzbach kort voor de wedstrijd, doet de club officieel aangifte bij de politie, opdat het Openbaar Ministerie een onderzoek kan beginnen. ‘Wie niet springt, die heeft gegokt’, zingt de harde kern, deinend op en naast de stoeltjes, cynisch geworden van alle onheil.

Voetbal en gokken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Duitsland sidderde na het schandaal rond scheidsrechter Hoyzer, die rijkdom vergaarde door wedstrijden te beïnvloeden. In België zette de Chinees Ye de competitie op stelten, door vooral bij Lierse SK te infiltreren.

Een paar jaar geleden deed het OM al onderzoek naar illegale gokpraktijken bij ADO, met een spilfunctie voor verdediger Rijaard. Het onderzoek leverde geen strafbare feiten op. En vorig seizoen nam de KNVB het duel FC Groningen - NAC op de korrel, waarop buitensporig veel was ingezet.

De sfeer rond ADO is voor het duel apathisch en cynisch. Jojo meldt in een supportersgastenboek op internet dat hij zich ‘in zijn reet voelt genomen door een cactus met de naam FC Den Haag.’ Hij voegt toe: ‘Ik denk dat ik me lekkah aan een lichtmast van het Zuiderpark ga verhangen.’

Een fanclub kondigt aan de spelers aansprakelijk te stellen voor gemaakte kosten, mochten de geruchten op waarheid berusten. Ivo Kreuk, al 26 jaar supporter, is bitter gestemd, maar hij probeert realistisch te blijven. ‘Speculeren is makkelijk. Schuldig ben je pas als er iets is bewezen.’

Over het sportieve verval heeft hij een duidelijker mening. ‘De schoffel moet door de selectie. Beginnen met een nieuw elftal, dat is het beste. Het is al jaren een rommeltje. En nu hebben we een mooi stadion, maar worden we als honden behandeld.’

De harde kern, berucht om zijn wangedrag, stond voorheen in het Zuiderpark aan de lange zijde, nu achter een doel en in een hoek van de lange zijde. ‘We mogen niet roken, we kunnen niet eens een blowtje doen. We mogen alleen ons geld afgeven. We kunnen het net zo goed in de put gooien’, zegt Kreuk, die uit protest geen seizoenkaart aanschafte.

Netjes zitten op een stoel is niks voor hem en zijn maten. ‘Het gaat niet om het slopen, maar je moet je ei kwijt kunnen. Dat kan niet als je als een lamme hond op een stoel zit.’

Nee, de supporter van ADO den Haag is dezer dagen niet te benijden. Kreuk: ‘Ik ben alleen onder de indruk van de vrouwen.’ De vrouwenploeg van ADO Den Haag heeft twee duels gewonnen in de onlangs begonnen eredivisie en staat bovenaan.

Maar voetbal is ook wel weer zo opportunistisch dat de mannen weer in de armen worden gesloten na deze ene zege. ‘Zet je geld maar op Den Haag’, zo klinkt het slotlied.
0
Dinsdag 18 september 2007 om 11:43 uur

Advertentie

Richard

Leidschenveen schreef:

Dat er gisteren geroepen werd dat we kampioen worden was denk ik meer als haagse humor bedoeld dan dat het serieus bedoeld werd toch?

Een kampioenschap en zelfs nacompetitie is nog heel ver weg. Ik denk dat we al heel blij mogen zijn als we eens twee keer achter elkaar winnen.

Gisteren kan natuurlijk het begin zijn van het uit het dal kruipen. Maar evengoed kan vrijdag al duidelijk zijn dat gisteren slechts een positief incident was.
We zullen nog even een paar wedstrijden moeten wachten voordat we er conclusies aan kunnen verbinden.
Ik vind dat als je Vloet bezig ziet met onze club, en maatregelen ziet nemen dat het een hele goede zaak is dat we eindelijk zo`n trainer hebben. De man heeft binnen korte tijd veel krediet opgebouwd bij mij.
En ik vind zeker dat we onszelf kampioenskandidaat mogen noemen. Spelers worden geprikkeld, en die gasten die gister op de tribune zaten komen heel. heel sterk terug... Dit materiaal moet kampioen worden met zo`n trainer voor de groep! Wat me meer zorgen baart is dat we geen "echte" fanatieke aanhang meer hebben die met zijn allen op 1 vak STAAN. Die fanatieke aanhang STAAT voor de club, en de stad DEN HAAG.
Het elftal wat er gister stond word zeker geen kampioen, maar mocht iedereen weer voor 1000% gemotiveerd zijn dan wordt de selectie zeker kampioen, maar wel met de tribuneklanten van gisteren in de basis.
0
Dinsdag 18 september 2007 om 11:43 uur

Delft

Haagse Roel schreef:

Nee Nee, Roberto, hij noemt ook fanatiek........
Ha ha, Wat voor mij geldt, geldt voor jou ook en voor veel andere supporters ook. Als we 10% van de talenten van de huidige selectie haden gehad hadden we niet met 5-0 van dordrecht verloren. Dat is weer det trieste kant van deze omstamdigheden.  
0
Zondag 16 september 2007 om 23:33 uur

ricardo

god de tering,
kom net terug van een weekendje spa,
lekker naar de formule 1 geweest, maar ik zie het al weer,
ge het land niet meer uit want voor je het weet staat de selectie aan de kant en verkopen we de wedstrijden???????

kan ook nooit weg, en dan wou ik nog 2 weken in november?
0
Zondag 16 september 2007 om 21:23 uur

Optimist

Reactie op berichtgeving geruchten gokken
De directie van ADO Den Haag wenst graag te reageren op de berichtgeving in diverse media met betrekking tot de geruchten over het mogelijk gokken op voetbalwedstrijden door spelers van ADO Den Haag.
John Arzbach (algemeen directeur a.i.): “Onlangs zijn wij door een journalist benaderd met de tip dat spelers van ADO Den Haag mogelijk betrokken zijn bij het gokken op voetbalwedstrijden. Daarbij werden bronnen beschermd en verder geen concrete bewijzen of namen van spelers overhandigd. Bovendien was het onduidelijk of het de eigen wedstrijden of andere wedstrijden zou betreffen.”

“Ondanks dat wij van mening zijn dat dergelijke praktijken bij ADO Den Haag niet aan de orde zijn, voelen wij ons verplicht de signalen serieus te nemen. Zodoende hebben wij na de training van zaterdagochtend zowel de spelersgroep als Politie Haaglanden over het gerucht ingelicht. Meer kunnen wij op dit moment niet doen. Mocht echter blijken dat er daadwerkelijk geld wordt ingezet op eigen wedstrijden dan heeft dat ontslag op staande voet tot gevolg.”

“Tenslotte wens ik graag te benadrukken dat het door de technische staf buiten de selectie laten van de spelers Rick Hoogendorp, Pascal Bosschaart, Yuri Cornelisse en Daniël Rijaard voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, volledig losstaat van de geruchten over het gokken op wedstrijden. Het betreft hier ervaren spelers die naar oordeel van de technische staf in het huidige seizoen nog niet het niveau hebben gehaald dat van hen wordt verwacht.”

0
Zondag 16 september 2007 om 20:44 uur

Supporter

Mogelijk omkoopschandaal bij ADO
door onze Telesportredactie
DEN HAAG - ADO Den Haag wordt opnieuw in verband gebracht met een mogelijk omkoopschandaal. In de Haagse gokwereld gaan de geruchten dat enkele spelers bij omkoping van de verloren duels tegen Haarlem (0-2) en FC Dordrecht (0-5) betrokken zijn. De directie van de eerstedivisionist heeft zaterdag de selectie ingelicht en verklaart een onderzoek naar de gang van zaken in te stellen.
Vorig jaar zomer kwam ADO ook al negatief in het nieuws vanwege eventuele omkoping. Daniël Rijaard werd destijds beschuldigd van fraude in het Nederlandse betaald voetbal.
ADO-trainer Wiljan Vloet heeft voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport van maandag Rick Hoogendorp, Pascal Bosschaart, Daniël Rijaard en Yuri Cornelisse gepasseerd. Volgens de oefenmeester heeft dit echter niets met de geruchten over een mogelijk omkoopschandaal te maken. Het viertal presteert volgens Vloet ` gewoon` ondermaats. 
Televaag

0
Zondag 16 september 2007 om 20:28 uur

Nu online

ADO73, wiegah070, rh_vakm en 282 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4