Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: weinig

Rep

ADO-trainer Adelaar: "We verstaan dit kunstje"
22 september 2006

Het nieuwe stadion schiet ter hoogte van het Prins Claus-plein als een paddenstoel uit de grond. Het nieuwe onderkomen geeft ADO Den Haag de mogelijkheid om eindelijk de grauwe onderkant van de eredivisie te verlaten. Dit seizoen moet de club echter nog overleven en dat valt vooralsnog niet mee. Na vier duels heeft de club nul punten. Coach Frans Adelaar blijft echter rustig. "Wij verstaan het kunstje om met dit soort situaties om te gaan."





Op het trainingsveld is van de sportieve malaise weinig te merken. De spelers van ADO Den Haag trainen gedreven, supporters maken zich druk om de bekerloting (tegen Ajax) en Adelaar legt af en toe het spel stil om aanwijzingen te geven. Adelaar: "De stemming is goed. Ook intern is er rust en dat is volgens mij de basis om weer tot punten te komen."



Dat het programma van de Haagse club de komende weken niet veel punten belooft, zegt de oefenmeester niets. Zaterdag speelt zijn elftal tegen PSV, een week later volgt AZ en daarna volgen duels met FC Twente en Ajax. Adelaar kan weinig met die gegevens. "Het enige dat ik kan zeggen dat verwachtingen in de sport niet altijd uitkomen."

De rustige houding van Adelaar straalt uit naar de rest van club. Bij ADO Den Haag houden de beleidsbepalers zich rustig. Waar in de opportunistische voetbalwereld de positie van een trainer al snel wankelt als het wat minder gaat, is er bij ADO het vertrouwen dat alles goed komt. Adelaar: "Vorig seizoen stonden we in de tweede seizoenshelft acht punten achter op de nummer 15, de positie waarop je de nacompetitie ontloopt. Ook toen hebben we het met elkaar gered."



"Blijkbaar verstaan wij het kunstje om door rust te bewaren een doelstelling te halen. Ik houd me daarbij ook vast aan een uitspraak die Riemer van der Velde ooit deed toen Heerenveen een aantal wedstrijden achter elkaar verloor. Hij zei dat met iedere nederlaag de statistische kans op een overwinning steeg. Zo is het natuurlijk ook."

ADO Den Haag versterkte zich afgelopen zomer met een aantal voetballers van naam. Adelaar laat zich echter niet verleiden tot een vergelijking met de selectie van vorig seizoen. "Ik ben tevreden met de groep die ik nu heb. Ik hoor van de buitenwacht dat we nu een betere selectie hebben. Ik denk dat we pas aan het einde van de rit kunnen bepalen of het beter is gegaan. Feit is dat we een beperkt budget hebben en dat we niet gericht spelers kunnen kopen om ons team te versterken. We moeten wachten tot het laatste moment met het doen van aankopen."

Die spelers wonnen woensdag in de ArenA met 6-1 van de amateurs van Turkiyemspor. Een opsteker in tijden dat de club wacht op het eerste competitiepunt. "Laat ik voorop stellen dat ik liever al punten had gehad. In dat kader sterkt een overwinning op Turkiyemspor het vertrouwen. Maar we zullen uiteindelijk ook in de competitie tot resultaat moeten komen."

Tegen PSV? "We hebben in voorgaande seizoenen aangetoond over een elftal te beschikken dat in lastige situaties tot prestaties kan komen."

0
Vrijdag 22 september 2006 om 13:47 uur

vincent

En nu maar hopen dat onze verdediging een beetje heeft gekeken hoe kozakken boys dat doet. Kluivert onzichtbaar!. Ik zeg halen die verdediger van kozakken boys.  En Elia alvast vastleggen tot 2015 anders zijn we hem echt zo kwijt (voor weinig) tot zaterdag vrienden!
0
Donderdag 21 september 2006 om 07:52 uur

haguhnees

adelaar word binnenkort eruit gegooid en van hanegem komt dan en die doet het voor weinig omdat den haag in zijn hart zit en hij kan samen werken met ze vriend lex.
0
Maandag 18 september 2006 om 12:48 uur

haagie

haagie schreef:

natuurlijk worden we aan alle kanten GENAAID jaaaaaren
lang maar er moet tog een MOMENT komen dat de rest
van nederland dit ook ziet, OF WILLEN ZE HET NIET ZIEN, denk dat het laatste het geval is, we worden systematisch ZWAAR tegengewerkt aan alle kanten
laats ook weer met de zaak sillah, en nu weer met het geval
geen supporters naar arena, de boetes inv spreekkoren enz enz pfffffffffff  het is meten met 2 maten en ALTIJD in het nadeel van ONZE CLUB, wordt er zwaar kwaad over!!!!  het wordt tijd dat we als supporters van den haag WAKKER worden we hebben lang genoeg geslapen,het is tijd voor ACTIE mooiste zal zijn om gewoon met een paar duizend man afreizen naar joduhdam om onze FRUSTRATIES duidelijk te maken aan HEEL nederland, en laten zien dat we NIET met ons laten KUTTEN.
want dat is wat er steeds gebeurt. mensen WAKKER WORDEN.................. kk KNJB KK MEDIA KK DE REST
FC DEN HAAG 4 EVAH ( dit moest ik ff kwijt) 
en er is nog zooooo veel wat gewoon KROM is alles
met doel den haag tegen te werken, het had weinig gescheeld of we hadden niet meer bestaan, ging het nog om 1 handtekening dacht dat het de vader van rob jansen was die weigerde te tekenen,  als hij getekend had had
den haag niet meer bestaan, die kk knjb was er als de kippen bij om den haag het bestaansrecht te ontnemen
pffffffffffffff wordt hier zoooo moe van
complotten NEE het is zo klaar als een klontje...................
0
Zaterdag 16 september 2006 om 23:06 uur

JP

Regeren is vooruitzien!

Met dit spelersmateriaal mag je verwachten dat er een zeker niveau aanwezig is. Een taak van een trainer of coach is dan de juiste poppetjes op de juiste plek te zetten en daarbij de juiste opdrachten mee te geven.

Wanneer dan blijkt dat je na 4 wedstrijden, overigens tegenstanders van gelijkbaar niveau (de topclubs moeten nog komen), geen punten pakt, doe je iets verkeerd. Degene die daar verantwoordelijk voor is, is de trainer. Vergelijk het met het zaken doen, wanneer een manager zijn afdeling of bedrijf niet goed stuurt of verkeerde beslissingen neemt, heeft dit gevolgen voor het bedrijf. Een directeur roept zijn manager ter verantwoording. Als dan blijkt dat dit niet het gewenste effect geeft kun je slechts een maatregel nemen en dat is vertrek.

Adelaar heeft naar mijn idee te weinig impact op de groep, neemt vreemde beslissingen, taktisch weinig inzicht en laat het imago van de Haagsche Club (bluf, passie en gedrevenheid) op geen enkele wijze terugkeren in het voetbalspel.

Kortom de verkeerde man bij de verkeerde club. Advies aan het bestuur is om het contract te ontbinden, dit is inderdaad minder kostbaar dan degradatie.

Een type trainer die de club op een hoger plan kan tillen is Martin Jol, Co Adriaanse en Willen van Hanegem.

Wanneer Adelaar blijft voorzie ik problemen met de belachelijke doelstelling van handhaving, want dan wordt het simpelweg degraderen.
0
Zaterdag 16 september 2006 om 11:38 uur

Advertentie

Boggel

Die Adelaar bakt er weinig van.
Het middenveld wordt totaal overlopen. Backs komen niet of nooit op. Waar was Ranko? Die deed het toch goed op het middenveld? En dan Delorge er naast zetten. Snel weer Bosschaart op het middenveld, want anders speelt ie de bal verkeerd terug. Tininho Linksbuiten, terwijl je Kolk, Elia en Verhoek hebt. 

Wat een bij elkaar geraapt zootje is dit zeg.
Zwaar goed spelersmateriaal en dan deze prestaties.

Desnoods die Adelaar eruit en Lex voor de groep. Als we dan verliezen kan ik het nog hebben.

Durft nou niemand die stumpert te ontslaan??

Iemand ideeen hoe we die knakker het leven zuur kenne maken?

ADELAAR ROT OP, NU HET NOG KAN

Vuile huichelaar, lachebek voor die camera.
0
Zaterdag 16 september 2006 om 10:51 uur

keesvld

ADO vraagt vergeefs om reglementaire bekerzege

Uitgegeven: 15 september 2006 15:58
Laatst gewijzigd: 15 september 2006 16:38

DEN HAAG/ZEIST - ADO Den Haag heeft vrijdag vergeefs bij voetbalbond KNVB gevraagd de club een reglementaire zege in het bekertoernooi te gunnen. De eredivisionist meent dat het voor haar supporters onmogelijk is het duel met de amateurclub Türkiyemspor bij te wonen en verzocht daarom de KNVB de uitslag vast te stellen op 0-1.

ADO deed een beroep op artikel 22 van het bekerreglement, waarin is vastgelegd dat wanneer een wedstrijd door een instantie verboden wordt de uitslag mogelijk op 0-1 kan worden vastgesteld. "Maar omdat dit duel niet is verboden, kan ADO geen beroep doen op dit artikel", stelt een woordvoerster van de KNVB.


Lichtinstallatie

Het duel Türkiyemspor-ADO Den Haag (20 september) kan niet op de accommodatie van de zondaghoofdklasser worden gespeeld, omdat de lichtinstallatie niet aan de eisen voldoet. Daarop werd de wedstrijd verplaatst naar de Amsterdam ArenA. De fans van ADO mochten alleen hun club aanmoedigen indien ze gebruik maakten van een treincombi.

Die regeling kwam niet van de grond, omdat ADO meende te weinig tijd te krijgen voor de kaartverkoop. Daarnaast vond de Haagse club de kosten ook te hoog.

Omdat de treincombi dus niet werd georganiseerd, kunnen de ADO-fans het bekerduel niet bijwonen. "We hebben begrip voor de onvrede bij ADO, maar ook voor de standpunten van de gemeente Amsterdam en de spoorwegpolitie", sprak een KNVB-woordvoerster. "Dit is een heel vervelende situatie, maar een reglementaire overwinning is niet aan de orde."
0
Vrijdag 15 september 2006 om 19:19 uur

Haagse Roel

kojak schreef:

de mos heeft contract voor een jaar bij vitesse,is ras hagenees,dat willen de meeste tocg graag,op die 2supporters na die maar blijven roepen om eierzoeker co of stille willem,nou die komen niet.en voor roel,als er mensen adelaar wel goed vinden mogen ze dat toch zeggen of moeten ze gelijk verbannen worden van het heilige noord.
Kojak, je mag vinden wat je wil, maar de veronderstelling dat slechts een kleine minderheid ( 2 supporters) op deze site Adriaanse of Van Hanegem willen lijkt mij toch een complete misvatting.

Ik denk eerder dat het andersom is, er zijn er hier maar 2 die Adelaar willen en dat ben jij ( met alle respect) en dat arrogante mannetje dat zich "supporter" noemt.
Ik snap alleen niet dat jij Adelaar een goede coach vindt, je zit al 2,5 jaar naar grafvoetbal te kijken. Natuurlijk hebben wij geen topselectie gehad de afgelopen jaren........maar dat baggervoetbal ligt toch echt aan Frans ; Geen Visie , Geen Lef , Geen herkenbaar voetbal.

Je Argument dat De Mos omdat die Hagenees is wel gewild zal zijn bij mij is eveneens niet juist. Ik vind de Mos namelijk de Haagse uitvoering van types als Adelaar , Kruys enz. Hoop geschreeuw weinig resultaat.

Gegroet
0
Dinsdag 12 september 2006 om 15:53 uur

maus

Mensen  weer realistisch... 2 sezoen en 3 wedstrijden onderweg., ik heb bijna geen goede westrijd gezien(zit elke week met kromme tenen te kijken) geen lijn in te bespeuren, dat kan je echt wel een trainer verwijten  allemaal doetjes voetbal  en spelers met weinig zelfvertrouwen. Nu ingrijpen  en kan je schoon beginnen.    Hoe krijg je anders de ploeg op de rails en de mensen warm voor de club.
Tijd is gekomen echt geloof me sluit de ogen niet voor wat je al lang ziet. Andre clubs met minder kwaliteit spelen veel verzorgder en met lef, en vertrouwen.
Nee f.a eruit en tot aan wintersop lex voor de groep dan kijken wie beschikbaar is en bij ons past.
Groet m                      denhaag forever 
0
Zondag 10 september 2006 om 08:01 uur

haagie



Geplaatst door: Joey - 01 Sep 2006 - 16:53
ADO Den Haag gaat voor 2e garnituur
ADO Den Haag trekt lering uit de eerste twee duels, waarin 0 punten werden behaald, en heeft de gelederen versterkt met 2 golden oldies. Uit de categorie goede duitse voetbalmatten zijn Pascal Bosschaart en Richard Knopper aangetrokken.

Pascal Bosschaart, noeste Rotterdamse havenarbeider, wordt dit jaar door Feijenoord verhuurd en zal de 3 jaren daarna bij het cluppie uit het Zuiderpark spelen. Samen met Stijn Vreven kan hij nu de bramen onder zijn noppen slijpen, en de spitsen van de Nederlandse velden de schrik op het lijf jagen. Ik voorspel dat ADO weinig tegendoelpunten zal krijgen dit jaar.

Richard Knopper is de bad boy van Vitesse, en werd aan het begin van dit seizoen op de bank gezet. Hij is een van de afglijdende talenten van Ajax van een aantal jaren geleden, en waant zich nog immer te goed voor de subtop. DIt seizoen kan hij zich te goed voelen voor de onderste regionen van de eredivisie.
Ben trouwens benieuwd of ADO al een optie op Sneijder heeft genomen... 
onderste regionnen? WE GAAN VOOR HET KINKERRIJTJUHH
0
Zaterdag 2 september 2006 om 15:07 uur

Nu online

zuiderwijk, Marcie, Superfan, MikeDH, DHFC070 en 211 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4