Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

tom_ado

tom_ado schreef:

Ik zie die op
Sorry,

Ik zie dit op `tjerkstra media`

Daadkrachtig handelen van ADO Den Haag bracht Michiel Kramer naar het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Het is een stap die de Rotterdamse aanvaller graag wilde maken, want hij was toe aan een hoger podium. Een gesprek met de hoofdtrainer van ADO, Maurice Steijn, maakte voor Kramer veel duidelijk. “Dit is de club waar ik de komende jaren voor wil gaan spelen.” De transfer was in nog geen vijf dagen beklonken. “Ik voelde veel vertrouwen in het snelle handelen van de club. Ze wilden me graag vastleggen,” aldus de spits die terug kan kijken op vier mooie jaren bij FC Volendam.

“Het is eigenlijk allemaal heel snel gegaan. Ongeveer drie weken geleden heb ik vernomen dat ADO heel concreet was. Dat was volgens mij op een vrijdag. Op de zaterdag daarna sprak ik met de trainer (Maurice Steijn, red.) over het hoe en wat, hoe hij mij zag en wat hij van mij verlangde. Het was een plezierig onderhoud van beide kanten, op zondag lag er al een aanbieding klaar. Ik heb dat als zeer positief ervaren. Een blijk van waardering en vertrouwen naar mij toe ook. Ze zochten een ‘nummer negen’ en ik hoop dat ik die rol de komende seizoenen op mij kan nemen”, vertelt Kramer.

“Ik heb op 4 juni mijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. Zonder optie inderdaad. De club wilde eerst een verbintenis van twee jaren met optie voor een extra seizoen aanbieden, maar dat zag ik niet zo zitten. Deze drie jaren geven mij meer zekerheid en misschien ook innerlijke rust. Op die manier kan me de komende jaren volledig focussen op Den Haag. Ik ga hier knokken voor wat ik waard ben. Ik zal mezelf als nieuwe speler bij de ploeg moeten bewijzen, want je begint gewoon weer even op nul. Een basisplaats is niet zeker, ik zal het de trainer elke dag moeten laten zien dat ik bij de eerste elf hoor.”

“ADO zocht een spits die goed in de combinatie kan spelen. In mij hebben ze zo’n type gevonden denk ik. Hoe ik ga spelen, en met wie is nog afwachten. Ik heb het daar nog niet echt met de coach over gehad. Eenzelfde systeem wat ik speelde met FC Volendam, het volle bak één-tegen-één zal hier vermoedelijk niet gespeeld worden verwacht ik. We gaan het zien in de voorbereiding. Nogmaals ik zal me vanaf dag één moeten bewijzen voor alles en iedereen binnen de club en me het schompes werken. Ik ga er voor!”

Er was meer belangstelling voor de boomlange spits die zijn appartementje in Purmerend gaat inruilen voor een huisje dichtbij familie in Rotterdam. Kramer: “Naast NAC Breda, waarmee ik gesproken heb was er ook interesse van RKC Waalwijk, Roda JC, Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Een mooi rijtje eredivisieploegen dus. Dat deze clubs belangstelling hadden streelt je natuurlijk. Ook FC Volendam bood me in de laatste maand van de competitie een contract aan, maar met alle respect voor Volendam, maar ik wilde graag Eredivisie spelen. En dat kan nu bij ADO Den Haag.”

Veel spelers die voorheen uitkwamen in de Jupiler League verruilden hun club voor ADO. Het lijkt er op dat ADO een neus heeft voor Eerste Divisie talent. Kramer: “Als je moet huishouden met beperkte middelen dan moet je creatief zijn. En dat is Den Haag de laatste jaren zeker geweest. Ze halen niet de minste spelers uit de zogeheten ‘kweekvijver’. Ze haalden onder andere Dion Malone van Almere City FC, Vito Wormgoor werd gehaald van De Graafschap, Tom Beugelsdijk van FC Dordrecht en Tjaronn Chery die naar verluidt de interesse geniet van FC Groningen en Heerenveen kwam in 2011 van FC Emmen. Deze jongens hebben het allemaal waar gemaakt bij ADO in de Eredivisie. Ook ik heb de ambitie om stappen te maken op het hoogste niveau van Nederland. Ik wil de mensen laten zien dat,i ook ik, deze stap aan kan.”

Kramer kende vier mooie jaren bij FC Volendam. De spits kwam voor het ‘Andere Oranje’ in 105 wedstrijden in actie en scoorde maar liefst 39 keer voor Volendam. “Inderdaad, ik heb me goed kunnen ontwikkelen bij FC Volendam, en heb het net regelmatig weten te vinden. Ik zag Volendam als een opstapje om op den duur de stap hogerop te gaan maken. Dat dat na vier seizoenen uiteindelijk is gelukt is supermooi. Het waren bijzondere jaren in Volendam, met natuurlijk sportief gezien het laatste seizoen als hoogtepunt. Wat waren we er dichtbij. En wat hebben we het laten liggen in Deventer. Waarom liep het in die laatste wedstrijd van de competitie totaal niet. Voetballend gezien gaven wij niet thuis. Je laat het geweldige seizoen in één keer uit je vingers glippen. Ongelooflijk zuur. De klap kwam behoorlijk hard aan kan ik je wel vertellen. Dit had niemand verwacht. In de nacompetitie hebben we het nog geprobeerd maar ook daar was het ‘in de winning mood’ bivakkerende Go Ahead Eagles te sterk voor ons. Toch wil ik iedereen zowel binnen- als buiten de club hartelijk bedanken voor de steun in de afgelopen jaren. Hopelijk kan de club komend seizoen wel promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen, want dat is toch wat de club en het volk in Volendam graag wil. Eens in de vijf jaar promoveren.”

Met de supporters van FC Volendam had Kramer zo af en toe een haat-liefde verhouding, maar over zijn voormalige trainer Hans de Koning is de frontspeler die naar ADO vertrekt meer dan lovend. Kramer: “Met De Koning heb ik heel goed kunnen werken. Hij wordt vaak omschreven als een Eerste Divisie-coach, maar ook in de Eredivisie zou hij prima passen als mens, maar ook als trainer. De Koning is duidelijk en eerlijk. Als hij verwacht dat je dit of dat doet, en dat doe je, ook al speel je één of twee duels even wat minder, dan houdt hij vertrouwen in je. Dat typeert deze coach. Het is een sociale, warme persoonlijkheid die ik van harte een leuke eredivisieklus gun.”

Na een zonnig verblijf in Malaga gaat Michiel Kramer vol goede moed aan de slag bij ADO Den Haag. “Deze week ga ik eerst even van de zon genieten en uitrusten, en dat gaan we 21 juni knallen. “Ik heb er onwijs veel zin in, ik ga keihard trainen en plezier maken bij ADO want dat is min of meer de basis, vertelde Steijn tegen mij. Ik ga doen wat ik altijd doe, ik ken mijn kwaliteiten en ik ga de kansen die ik krijg met beide handen aangrijpen.”
0
Zondag 7 juli 2013 om 21:59 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

ADO zet streep door Cabral
Trainer Maurice Steijn van ADO Den Haag heeft Jerson Cabral uit zijn hoofd gezet.
Lees het nieuwsbericht
0
Zondag 7 juli 2013 om 18:44 uur

<FCDH>

Twente-speler Cabral niet naar ADO Den Haag


0
DEN HAAG - ADO-trainer Maurice Steijn heeft de naam van Jerson Cabral van zijn lijstje geschrapt. De speler van FC Twente lijkt niet geïnteresseerd in een overgang naar Den Haag.
`Cabral komt niet deze kant op`, reageert Steijn resoluut. `Wij hebben van onze kant meerdere malen geprobeerd contact te maken, maar ik had niet de indruk dat hij stond te springen voor een gesprek.`

Plannen

Cabral komt niet voor in de plannen van FC Twente-trainer Alfred Schreuder. De buitenspeler speelde eerder bij Feyenoord.
0
Zondag 7 juli 2013 om 16:30 uur

Moi

In het verleden had trainer Steijn stage gelopen bij real madrid.zal hij zijn netwerk weer gebruiken om kenneth weer te halen naar ADO?
0
Zaterdag 6 juli 2013 om 21:17 uur

<FCDH>

Tjaronn Chery lacht: `Ik ben zes miljoen euro waard`

0
DEN HAAG - Hoeveel geld ben jij waard? `Zes miljoen euro`, grapte Tjaronn Chery. De aanvaller van ADO Den Haag wordt de laatste weken gelinkt aan diverse clubs. `Als er een mooie club komt, sta ik open voor een nieuwe stap. Dat heb ik bij ADO Den Haag aangegeven. Maar ik heb het naar mijn zin, dus ik hoef niet weg.`
Het Duitse Eintracht Braunschweig (Bundesliga) heeft interesse in Chery. ADO Den Haag wil dat er minimaal een miljoen euro wordt betaald voor Chery. Ook FC Groningen heeft interesse. Chery: `Groningen is heel serieus. Ik ben benieuwd wat die trainer wil. Ik moet daar heel goed over nadenken en dan beslis ik of ik wil.`

Eén ding verzekerde Chery wel: als hij weggaat, wil hij in ieder geval een deel van de voorbereiding van zijn nieuwe club meemaken. `Op 3 augustus begint de competitie voor ADO Den Haag. Als ik dan nog niet weg ben, blijf ik... denk ik`, aldus de voetballer na afloop van de oefenwedstrijd ADO Den Haag-Cercle Brugge.
0
Zaterdag 6 juli 2013 om 19:58 uur

<FCDH>

Garcia schreef:

PSV schijnt interesse te hebben. Maar dat zal wel alleen zijn als Strootman nog verkocht wordt.
Trainer Phillip Cocu van PSV houdt er rekening mee dat er met Kevin Strootman nog een steunpilaar gaat vertrekken. Dries Mertens, Jeremain Lens, Mark van Bommel en Erik Pieters verlieten de Eindhovenaren na afgelopen seizoen al. Eerder zei technisch manager Marcel Brands dat Strootman niet

0
Zaterdag 6 juli 2013 om 17:45 uur

BLEISWIJK-1

Om de verwachtingen een beetje te temperen!

Bosz haalt Gouriye uit basiself: `Moment is nu gekomen`

Peter Bosz, de trainer van Heracles Almelo, heeft het gehad met aanvaller Ninos Gouriye (foto). De aanvaller speelt al weken niet meer het gewenste spel en tegen Groningen zal hij zijn plek af moeten staan.

0
Zaterdag 6 juli 2013 om 17:43 uur

Advertentie

<FCDH>

ADO Den Haag doet eerste bod op `Superboer` Jansen
06/07/2013 12:38

ADO Den Haag heeft een eerste bod gedaan op Anco Jansen. De 24-jarige vleugelaanvaller van De Graafschap moet in de Hofstad deel uit gaan maken van de nieuw te vormen voorhoede, nu Tjaronn Chery en Mike van Duinen veel interesse genieten uit binnen- en buitenland.

De Graafschap staat wel open voor een verkoop van zijn clubtopscorer, die afgelopen seizoen 21 keer scoorde in 29 Jupiler League-wedstrijden. De Superboeren kunnen een transfersom goed gebruiken om de financiële situatie te verbeteren.

Zelf heeft Jansen al aangegeven een volgende stap in zijn carrière te willen maken. Tot dusver was de Zwollenaar vooral actief in de eerste divisie. Alleen in 2011/22 speelde hij namens De Graafschap elf wedstrijden in de Eredivisie.

Mocht Jansen daadwerkelijk overstappen naar ADO, dan zou hij alweer de derde aanvallende versterking zijn voor de ploeg van trainer Maurice Steijn. Eerder kwamen Michiel Kramer en Malcolm Esajas al transfervrij over van respectievelijk FC Volendam en MVV Maastricht. (Marco Timmer)


V duinen weer in belangstelling dus
0
Zaterdag 6 juli 2013 om 17:03 uur

ronnieg

Op facebook zegt ADO den haag nieuws dat Chery net een gesprek heeft gehad met trainer en staf van Groningen ADO heeft bod van 1,5 miljoen geaccepteerd
0
Zaterdag 6 juli 2013 om 00:06 uur

Kees

zie ook interview op video met steijn op rtv west

DEN HAAG – Daar waar ADO-trainer Maurice Steijn vorig jaar om deze tijd zijn selectie al volledig op orde had, daar moet de Haagse oefenmeester dit jaar nog geduldig wachten op de gewenste versterkingen.
ADO wil zeker nog vijf nieuwe krachten aantrekken voor het nieuwe seizoen, maar tot op heden is nog niet duidelijk wie dat moeten gaan worden. Op het trainingskamp in Leende heeft Steijn een aardige indruk kunnen krijgen van Lucky Omeruo en Tira Catalin die op proef mogen meetrainen.

Lucky Omeruo naar huis

‘Lucky Omeruo zal een moeilijk verhaal worden. Hij komt niet uit de EU (Nigeria) en het zal voor ons dan ook heel lastig worden om zijn salaris te kunnen betalen’, aldus Steijn over het jongere broertje van oud-ADO-speler Kenneth Omeruo. Lucky Omeruo zal volgende week niet meer meetrainen met ADO.

Catalin doet mee tegen Brugge

‘Catalin maakt op mij een goede indruk, maar het is afwachten hoe hij zich vanaf de zijkanten manifesteert. Eigenlijk zijn we op zoek naar een echte flankspeler want in de spits staan Van Duinen en nieuweling Kramer’, zegt Steijn over de Roemeen die op proef is. Catalin blijft nog even bij ADO en zal waarschijnlijk meespelen in de oefenwedstrijd tussen ADO en Cercle Brugge zaterdag.

0
Donderdag 4 juli 2013 om 20:14 uur

Nu online

wiegah070 en 192 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Daryl van Mieghem Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Telstar
1-1
20 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
27 september 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 FC Den Bosch 7 - 16
2 Excelsior 7 - 14
3 Helmond Sp. 7 - 14
4 Jong PSV 7 - 11
5 FC Eindhoven 7 - 11
6 Telstar 7 - 11
7 Graafschap 6 - 10
8 Jong AZ 6 - 10
9 FC Volendam 7 - 10
10 Vitesse 7 - 10
11 Jong Ajax 7 - 9
12 FC Dordrecht 7 - 9
13 Roda JC 7 - 9
14 FC Emmen 7 - 8
15 ADO Den Haag 7 - 7
16 TOP Oss 7 - 7
17 MVV Maastr. 7 - 6
18 VVV-Venlo 7 - 5
19 SC Cambuur 6 - 4
20 Jong Utrecht 6 - 2