Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

fc hageneez

Adelaar plukt de dag bij ADO
30 oktober 2006

Hij hoorde het AZ-collega Louis van Gaal zondag zeggen na de overwinning op FC Utrecht (5-1) en dacht: `Hé, dat is mijn tekst`. Coach Frans Adelaar trok een dag eerder na de langverwachte competitiezege van zijn ploeg ADO Den Haag op Heracles Almelo (2-0), de eerste sinds 12 april, dezelfde conclusie: "Eén zwaluw maakt nog geen zomer."





Adelaar (45) kon maandag nog smakelijk lachen om het afgekloven cliché. "AZ zit natuurlijk wel in een iets andere positie dan ADO. Wij hebben lang in het verdomhoekje gezeten. Nu we eindelijk een keer hebben gewonnen, zijn we er natuurlijk nog niet bovenop. Maar het is wel het begin van een nieuwe periode voor ADO. Daarin zullen we laten zien dat we absoluut in de eredivisie thuishoren."



Adelaar is met ADO Den Haag geen onbekende in de onderste regionen van de ranglijst. De ex-prof van FC Utrecht (1977-1990) eindigde in zijn eerste twee jaren in het Zuiderpark op de veertiende en vijftiende plaats. Dit seizoen is door de Residentieclub met enig gevoel voor dramatiek omgedoopt in het Farewell Season, als voorschot op de verhuizing in 2007 naar het nieuwe stadion in het Forepark aan de rand van Den Haag. Door de povere resultaten in de eerste negen duels zagen cynici ook de dubbele betekenis in de ondertitel: vaarwel eredivisie.

Adelaar: "Onze doelstelling is en blijft: handhaven zonder nacompetitie. Dat is met deze selectie zeker haalbaar. We voetballen bij vlagen goed en creëren ook voldoende kansen. In de afronding zat het echter vaak niet mee. Ik bestrijd echter dat we scorend vermogen te kort komen. Het heeft vooral met vertrouwen te maken. Zoals collega Huub Stevens onlangs zei: sta je in de middenmoot dan vliegen de ballen er sneller in dan als je onderin hangt. Maar uiteindelijk sta je toch altijd weer op de plek waar je hoort te staan."



Adelaar beaamt volmondig dat hij niet bij een "gemakkelijke" club werkt. "Je kunt ADO vergelijken met FC Utrecht en Feyenoord. Dat zijn ook volksclubs met een fanatieke aanhang. Als de prestaties dan tegenvallen, kun je wachten op teleurgestelde reacties in welke vorm dan ook vanuit publiek en pers. Gelukkig heeft de clubleiding geleerd van het verleden. Ze hebben voortdurend rust gepredikt en vertrouwen uitgestraald naar spelers en technische staf toe. Daar ben ik hen heel dankbaar voor."

Adelaar: "Ik denk dat ik na negen competitiewedstrijden zonder zege bij veel andere eredivisieclubs was ontslagen. De clubleiding van ADO heeft echter ook ingezien dat we de ingezette lijn moeten blijven volgen. Het vertrouwen in elkaar is nooit verdwenen. Van enige onrust bij mij of in de spelersgroep is geen sprake geweest.



De eerste overwinning was niets meer of minder dan een kwestie van tijd. We hebben een zwaar programma achter de rug waarin we tegen bijvoorbeeld AZ (2-2), Ajax (0-2) en PSV (0-2) bij vlagen heel aardig hebben gevoetbald. Maar ik heb op dit moment toch liever de punten dan de complimenten."

Met de wedstrijden tegen Excelsior (thuis) en Sparta (uit) in het verschiet, liggen meer punten op ADO te wachten. Adelaar laat zich echter niet onnodig onder druk zetten. "We leven van wedstrijd naar wedstrijd in een prima sfeer. Ondanks de eerste acht nederlagen viel er doordeweeks altijd wel wat te lachen bij ADO. Zaterdag konden we ook eens na de wedstrijd gein maken. Later heb ik thuis met mijn vrouw nog een lekker wijntje soldaat gemaakt. De kop is eraf. Eindelijk."



0
Maandag 30 oktober 2006 om 16:53 uur

supporter

Midden-Oost schreef:

Lekker zeg en een top sfeer. Lekker druk, zaterdag gewoon een volle bak. Nu die 2 Rotterdamse clubs slopen. 

Heb alleen de samenvatting gemist, weet iemand hoe je die ergens kan terugzien. Wil ik een keer Talpa zien, kom je telaat.
wordt herhaald he 


Voetbal
za 28 okt 2006, 21:30
Eindelijk feest in Zuiderpark

Santi Kolk

DEN HAAG - ADO Den Haag vierde zaterdagavond in het eigen Zuiderpark het eerste feestje van het seizoen. Na acht nederlagen en een gelijkspel (2-2 bij AZ) liep de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eindelijk goed af, 2-0. Santi Kolk en Eljero Elia maakten na de rust de doelpunten.
ADO vloog er vanaf de aftrap vol in. De thuisploeg besefte heel goed wat er op het spel stond. Na de slechtste seizoenstart ooit vormde het duel met Heracles de eerste `finale` in een serie van drie. Ook in de komende wedstrijden tegen Excelsior (thuis) en Sparta (uit) zijn de Hagenaars alleen gebaat bij drie punten.

De spanning en nervositeit maakten van ADO in de eerste helft een driftige ploeg. De Haagse formatie speelde met te veel agressie en dat ging ten koste van de rust en de zuiverheid in de opbouw. Toch kreeg de ongedurige thuisclub, met ook coach Adelaar soms opgewonden langs de kant, voor de rust enkele serieuze kansen.

Met name van Eljero Elia ging veel dreiging uit. De snelle spits miste in de 28e minuut de beste Haagse kans. Alleen voor doelman Martin Pieckenhagen faalde hij jammerlijk.

Heracles kon slechts sporadisch onder de zware druk van ADO vandaan komen. Tien minuten voor de rust was Remon de Vries dicht bij de openingstreffer. Doelman Robert Zwinkels tikte de schuiver van de Almelose middenvelder op de paal.

Ook na de pauze bleef ADO de strijdvaardigste ploeg. In de 57e minuut strafte de Haagse vechtmachine een foute uitgooi van Pieckenhagen uitstekend af. Via Ferrie Bodde en Michael Mols belandde de bal bij Kolk, die doeltreffend uithaalde, 1-0. Kort daarna stond Heracles met tien man door een domme, onbesuisde overtreding aan de zijlijn van aanvaller op Christian Kum.

ADO speelde daarna een gewonnen wedstrijd. Elia liet nog wel eerst enkele grote kansen liggen voordat hij in de 89e minuut het harde duel besliste: 2-0. Daarmee herhaalde de geschiedenis zich. Vorig seizoen zat ADO na acht nederlagen op rij ook dringend verlegen om een zege. Heracles bleek toen in Almelo eveneens een gewillige prooi (1-3).


datum tijd uitslag bijz
28-10-2006 19:30 ADO Den H. - Heracles 2 - 0
1 - 0 57e minuut Santi Kolk
2 - 0 89e minuut Eljero Elia

selectie ADO Den H.:
Zwinkels, Kum, Bunjevcevic ( 40`), Vreven, Bodde ( 8`), Schwiebbe, Bosschaart ( 53`), Tininho, Elia (89`, de Vries) ( 89`), Mols (83`, Knopper), Kolk
selectie Heracles:
Pieckenhagen, Bosnar, Boakye, Klavan, Schilder (69`, Looms) ( 41`), De Vries, Maas (81`, Reekers) ( 63`), Biseswar ( 43`), Everton ( 59`), Bridji (69`, Hocher), Quansah
scheidsrechter
Van Hulten ?????????
aantal toeschouwers
6000 ??????????


0
Zondag 29 oktober 2006 om 00:03 uur

fc hageneez

ADO kan beschikken over Bosschaart
Foto: Orangepictures27 oktober 2006, 16:28
Door: Roy van den Berghe
Pascal Bosschaart keert terug in de selectie van ADO Den Haag. De defensieve middenvelder moest woensdag in de wedstrijd tegen Ajax nog verstek laten gaan vanwege een kuitblessure, maar is inmiddels weer fit bevonden.
De Haagse club van coach Frans Adelaar kan nog niet beschikken over de langdurig geblesseerden Konstantinos Loumpoutis, Stefan Postma en Paulus Roiha, Jesper Hakansson en Angelo Martha.
0
Vrijdag 27 oktober 2006 om 17:30 uur

Rep

Arendsoog schreef:

Met name Bakkati Vreeve Rancovic Knopper Martha
De Lorge Kolk Hakanson Rijaard Verhoek Elia
Noemde hij allemaal spelers met een niveau  (Ik hoop dat ik het goed schrijf v Zonderen ) van de 1e divisie. Te traag in de handelings snelheid. Ook de Vries leuke spits maar niet voor het hoogste nieau. Door het traage voetbal begrip lopen ze steeds weer achter de feiten aan en komen ze niet aan druk zetten toe. Ik was het absoluut niet eens met zijn standpunt maar na de afgelopen wedstrijden zie ik nu wel wat hij bedoelde.
Wat hij bedoelt klopt inderdaad. Dat een speler handelingsnelheid tekort komt, hoeft niet direct te betekenen dat hij niet eredivisiewaardig is. Zoiets valt te compenseren met andere kwaliteiten.

Maar:

Ik vrees dat er bij ons in de selectie te veel spelers met een te kort aan handelingssnelheid rondlopen en dat dat de ploeg opbreekt. Dus in dat geval heeft die trainer gelijk..
0
Maandag 23 oktober 2006 om 15:35 uur

Arensoog

Aan het begin van dit seizoen sprak ik een trainer van een bekende amateurclub. Hij vertelde mij, heb geen illusie over dit Ado want deze selectie is absoluut niet eredivisie waardig. Als ze met de winterstop 5 punten hebben is het veel. Op dat moment twijffelde ik, zal ik hem een klap op zijn kin geven of zou ik het laten bij een gevoel van medelijden over zijn voetbal kennis. De goede man ging verder, hij had bij iedere speler wel een verhaal waarom die niet in de eredivisie thuis hoorde een uitzondering daar gelaten. Ik wist het toen zeker, die vent is knettergek. Nu zou ik willen dat hij de trainer van Ado Den Haag was.
0
Maandag 23 oktober 2006 om 12:38 uur

Haaksman

Haagse Roel schreef:

Ben wel met je eens dat er meerdere personen verantwoordelijk zijn dan alleen de trainer, maar ja, je kan moeilijk heek de selectie eruit trappen.

Ik ga voor Co Adriaanse. Een no nonsense man, kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Biedt hem een mooi perspectief; DH dit seizoen in de eredivisie houden en uitbouwen naar een mooie subtopper in het nieuwe stadion.

Lijkt me echt iets voor onze Co. 
Hahahaha, inderdaad, de hele selectie kan niet, zou wat worden hahaha.
Co is inderdaad een fijne stabiele man met ook het menige in zijn mars!
0
Maandag 23 oktober 2006 om 00:56 uur

Advertentie

Haagse Roel

Haaksman schreef:

Mee eens hoor dat het k-voetbal is op deze manier. Ik probeer alleen te achterhalen waar dat hem in kan zitten... Hoor meer kanten je bekijkt hoe meer er eventueel zichtbaar wordt toch? En jullie kant (en de mijn) zie ik ook. Voetbal is resultaat gericht... en dat wil ik ook, resultaat! EN leuk en pittig voetbal! Ook ik zit liever op het puntje van de bank in spanning! Het ADO is aan het afglijden, dat zien we allemaal. Maar zal alleen een nieuwe trainer de oplossing zijn of....? Welke stappen kunnen er genomen worden.. Moeten er dan niet veel meer personen aangesproken worden? Het bestuur, de spelers, trainer en assistenten enz. Het loopt in elke lijn fout en alleen een nieuwe trainer is niet DE oplossing. 
Ben wel met je eens dat er meerdere personen verantwoordelijk zijn dan alleen de trainer, maar ja, je kan moeilijk heek de selectie eruit trappen.

Ik ga voor Co Adriaanse. Een no nonsense man, kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Biedt hem een mooi perspectief; DH dit seizoen in de eredivisie houden en uitbouwen naar een mooie subtopper in het nieuwe stadion.

Lijkt me echt iets voor onze Co. 
0
Maandag 23 oktober 2006 om 00:51 uur

Zuid is ook gezellig

vincent schreef:

nick coster?
ik heb het over de selectie en niet over een a1 voetballer maar als ie zo makkelijk scoort moeten we hem er maar bij halen geld zal er toch nooit zijn of komen. dus moet je met je eigen jeugd maar aan de slag
0
Zondag 22 oktober 2006 om 14:41 uur

Haaksman

Wist u dat: Naast coach Frans Adelaar uit de selectie van ADO ook vijf spelers een verleden bij FC Utrecht hebben: Stefan Postma, Stijn Vreven, Michael Mols, Paulus Roiha en Pascal Bosschaart. Vreven (geschorst), Postma (geblesseerd) en Roiha (geblesseerd) komen zondag zeker niet in actie.

Toen haalden ze Europees na ook een flut-start, het zal nu toch ook nog wel in de spelers ergens moeten zitten?! Kom op kerels, haal dat weer naar boven!!!!
0
Vrijdag 20 oktober 2006 om 14:36 uur

200%ANTI VI ENZ

13/10/2006Bron: ADO-Online.nl
Adelaar laat ADO Den Haag ontsporen
Frans Adelaar krijgt ADO Den Haag maar niet op de rails. Dat is de enige conclusie die moet worden getrokken na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Twente.

De coach lijkt de ploeg zijn grootste tegenstander. Tactisch falen aan de kant van de trainer komt wekelijks voor en de situatie lijkt nu toch echt onhoudbaar.

ADO Den Haag verloor vanavond met 1-2 van FC Twente, nadat het met rust nog 1-0 voor stond na een weergaloos doelpunt van Michael Mols.

De oudste man op het veld was wederom de uitblinker. En dat zegt genoeg over het gebrek aan kwaliteit bij ADO Den Haag.

Frans Adelaar wilde de afgelopen zomer een hoop versterkingen hebben en bijna alle gewenste spelers werden aangetrokken. En toch lukt het hem niet op de ploeg op de rails te krijgen.

Een gebrek aan kwaliteit bij een hoop spelers en een gebrek aan tactisch vermogen van de trainer is helaas de enige conclusie die vanavond kan worden getrokken.

Stijn Vreven is nauwelijks een versterking te noemen. De Belg wordt wekelijks aan alle kanten voorbij gesprint en vandaag kostte de kortsluiting in zijn hoofd hem de rode kaart en ADO Den Haag de nederlaag.

Ook Pascal Bosschaart lijkt meer om zijn kapsel te geven dan om zijn spel. De verdediger, die van Feyenoord werd aangetrokken, doet na elk dul zijn haar `goed`, let in de duels totaal niet op de bal maar let alleen maar op zijn tegenstander en gaat de duels vaak gewoonweg heel dom aan.

Op basis van het spel van vanavond zou het contract van Eljero Elia moeten worden ontbonden. De spits toonde vandaag totaal geen inzet, nam geen enkele bal goed aan en leed bij elk balcontact balverlies.

En daarbij komt ook nog dat trainer Frans Adelaar er allemaal weinig van lijkt te begrijpen. De beste man op het veld, Michael Mols, haalt hij van het veld en daarvoor brengt hij een rechtsbuiten Verhoek in! Een wissel die niemand begrijpt. Elia solliciteerde vanaf de aftrap al naar een wissel.

Vervolgens haalt hij Bunjevcevic naar de kant en brengt hij De Vries. Waarom hij Saavedra niet wisselt en zijn leider in de verdediging wisselt is echt een raadsel.

Twee wissels die van tactisch onvermogen spreken. ADo Den Haag stond de tweede helft onder druk. Wat je dan nodig hebt is iemand die de bal voorin vast houdt en een actie in huis hebt. Iedereen begrijpt dat en ging er vanuit dat Elia in de rust door Kolk zou worden vervangen.

En om het nog erger te maken wisselt Adelaar Mols en laat Elia staan! Hij brengt twee spelers in die het niet bepaald van hun technisch vermogen en inzicht moeten hebben.

Als Adelaar nog een klein beetje fatsoen heeft neemt hij zelf ontslag! De spelers moeten zich maar eens goed in de spiegel bekijken en zichzelf afvragen of zij het waardig zijn om het shirt van ADO Den Haag te dragen!

De enige spelers die vanavond het shirt vanavond waardig waren, zijn Mols, Rankovic en vooral Kum. De jonge verdediger speelde met meer passie dan de hele ploeg bij elkaar en moest helaas met een blessure geforceerd het veld verlaten. Meer dan de helft van de selectie zou eens een voorbeeld aan hem moeten nemen.

De supporters willen Haagse bluf en mentaliteit terug in het elftal en als ze dat niet kunnen opbrengen zijn ze niet waardig om het shirt te dragen en kunnen ze liever gister dan vandaag nog vertrekken.



LAATSTE NIEUWS01/10/06 - Adelaar laat ADO Den Haag ontsporen 11/10/06 - Keepersprobleem bij ADO Den Haag 11/10/06 - Parkeergelegenheid voor supporters 09/10/06 - Stefan Postma op de massagetafel 02/10/06 - Enige bejubelde 020-er in Den Haag




Handige links







Advertenties





Copyright, ADO-Online, 2006
0
Maandag 16 oktober 2006 om 18:30 uur

Nu online

Alle ballen op Jort, pajam, 10, Swaber, Advocado, jbdh en 279 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4