Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

Rep

ADO-trainer Adelaar: "We verstaan dit kunstje"
22 september 2006

Het nieuwe stadion schiet ter hoogte van het Prins Claus-plein als een paddenstoel uit de grond. Het nieuwe onderkomen geeft ADO Den Haag de mogelijkheid om eindelijk de grauwe onderkant van de eredivisie te verlaten. Dit seizoen moet de club echter nog overleven en dat valt vooralsnog niet mee. Na vier duels heeft de club nul punten. Coach Frans Adelaar blijft echter rustig. "Wij verstaan het kunstje om met dit soort situaties om te gaan."





Op het trainingsveld is van de sportieve malaise weinig te merken. De spelers van ADO Den Haag trainen gedreven, supporters maken zich druk om de bekerloting (tegen Ajax) en Adelaar legt af en toe het spel stil om aanwijzingen te geven. Adelaar: "De stemming is goed. Ook intern is er rust en dat is volgens mij de basis om weer tot punten te komen."



Dat het programma van de Haagse club de komende weken niet veel punten belooft, zegt de oefenmeester niets. Zaterdag speelt zijn elftal tegen PSV, een week later volgt AZ en daarna volgen duels met FC Twente en Ajax. Adelaar kan weinig met die gegevens. "Het enige dat ik kan zeggen dat verwachtingen in de sport niet altijd uitkomen."

De rustige houding van Adelaar straalt uit naar de rest van club. Bij ADO Den Haag houden de beleidsbepalers zich rustig. Waar in de opportunistische voetbalwereld de positie van een trainer al snel wankelt als het wat minder gaat, is er bij ADO het vertrouwen dat alles goed komt. Adelaar: "Vorig seizoen stonden we in de tweede seizoenshelft acht punten achter op de nummer 15, de positie waarop je de nacompetitie ontloopt. Ook toen hebben we het met elkaar gered."



"Blijkbaar verstaan wij het kunstje om door rust te bewaren een doelstelling te halen. Ik houd me daarbij ook vast aan een uitspraak die Riemer van der Velde ooit deed toen Heerenveen een aantal wedstrijden achter elkaar verloor. Hij zei dat met iedere nederlaag de statistische kans op een overwinning steeg. Zo is het natuurlijk ook."

ADO Den Haag versterkte zich afgelopen zomer met een aantal voetballers van naam. Adelaar laat zich echter niet verleiden tot een vergelijking met de selectie van vorig seizoen. "Ik ben tevreden met de groep die ik nu heb. Ik hoor van de buitenwacht dat we nu een betere selectie hebben. Ik denk dat we pas aan het einde van de rit kunnen bepalen of het beter is gegaan. Feit is dat we een beperkt budget hebben en dat we niet gericht spelers kunnen kopen om ons team te versterken. We moeten wachten tot het laatste moment met het doen van aankopen."

Die spelers wonnen woensdag in de ArenA met 6-1 van de amateurs van Turkiyemspor. Een opsteker in tijden dat de club wacht op het eerste competitiepunt. "Laat ik voorop stellen dat ik liever al punten had gehad. In dat kader sterkt een overwinning op Turkiyemspor het vertrouwen. Maar we zullen uiteindelijk ook in de competitie tot resultaat moeten komen."

Tegen PSV? "We hebben in voorgaande seizoenen aangetoond over een elftal te beschikken dat in lastige situaties tot prestaties kan komen."

0
Vrijdag 22 september 2006 om 13:47 uur

Forza the hague

Frans schreef:

Delorge buiten de selectie gelaten.....
Vreven op de tribune-rust
Bodde op de bank.......
Postma op de bank......
Wagenaar in de goal !!!!!!!!
Elia en Verhoek in de voorhoede
Waarom delorge buiten de selectie ? 
0
Woensdag 20 september 2006 om 21:50 uur

Frans

Delorge buiten de selectie gelaten.....
Vreven op de tribune-rust
Bodde op de bank.......
Postma op de bank......
Wagenaar in de goal !!!!!!!!
Elia en Verhoek in de voorhoede
0
Woensdag 20 september 2006 om 20:03 uur

fc hageneez

Vreven: `Aankopen vallen niet mee`

19/9/2006 23:50

Vier speelrondes zonder punten onderaan de Eredivisie bungelen, levert zure gezichten op, ook bij ADO Den Haag. Maar trainer Frans Adelaar geniet nog alle vertrouwen.
De clubleiding van ADO ziet er geen heil in Adelaar aan de kant te zetten. En ook de selectie ziet het opofferen van de Utrechter niet als de oplossing. `Ik heb al eens gezegd: naast Jan Boskamp is Frans Adelaar de trainer van wie ik de hoogste pet op heb. Hij is de juiste persoon om ADO weer aan het voetballen te krijgen`, aldus back Stijn Vreven.

`Maar hij kan niet drie doelpunten maken en hij laat ook de tegengoals niet door, dus wat kan hij doen aan onze slechte prestaties? Nee, de mensen die kritiek hebben, kunnen zich beter richten op de nieuwe aankopen. Die vallen niet mee op dit moment`, aldus Vreven.

`Het grootste probleem is een gebrek aan duidelijkheid in het veld`, ziet spits Michael Mols weer een andere oorzaak. `En als je ziet wat voor goals we weggeven: dat had zelfs Johan Cruijff of Martin Jol langs de kant niet kunnen voorkomen.`

In VI nummer 38, die vanaf woensdag in de winkel ligt, kun je meer lezen over wat de slechte seizoenstart bij ADO teweegbrengt. Klik hier voor de volledige inhoud van de nieuwe Voetbal International.



0
Woensdag 20 september 2006 om 09:54 uur

Ooievaar

Moggûh vrienden: Adelaar TD is denk ik een betere optie.Hij haalt over het algemeen geen slechte spelers - uitzonderingen daargelaten - maar er is geen chemie, tussen hem en de spelers, laat staan tussen ons als tribune klanten en de spelers. Maar half nederland lacht zich een ongeluk, maar het lachen zal ze wel vergaan, dat is mijn stellige overtuiging. Dus snel een trainer op de bank die wel begrijpt hoe wij in Den Haag willen voetballen, dan kan het nog steeds een mooi seizoen worden, want hoe dan ook we hebben een meer dan eredivisie waardige selectie, en dat zal er hoe dan ook ook uitkomen
0
Dinsdag 19 september 2006 om 10:13 uur

Arendsoog

Wat een klinkende namen hebben wij in de selectie, maar waarom een porsche kopen als je niet harder dan 100 durft.

Ik heb Postma een SPEKTAKEL genoemd maar excuus die gooser kan dus echt wel keepen klasse gister de enige speler met een voldoende.
0
Zaterdag 16 september 2006 om 20:38 uur

haagie

fc hageneez schreef:

hoor net van kameraad dat adelaar op de radio heb gezegd dat alles goed komt en dat we vorig jaar ook 8 wedstrijden verloren hadden en het ook heb gered  hahaha hoe durft ie het te zegge zeg
nah met deze selectie, en vorig jaar onlopen van nacompetitie
was niet zijn verdienste maar die van pisvee. het is gewoon een prestatie om met deze selectie 4x op rij te verliezen,
nog nooit gebeurd in de historie van den haag ( met competitie start ) hij heeft een record gebroken tog knap
die laffe T VOGEL
0
Zaterdag 16 september 2006 om 14:16 uur

Advertentie

FCDH

Het moge nu toch wel duidelijk zijn dat het niet aan de opstelling ligt. We hebben gewoon 16 eredivisie waardige spelers.. Dat de een heeft dat liever Jantje dan Pietje speelt is om het even..

Het gaat om de trainer. Gister duidelijk kunnen zien dat in het laatste half uur Adelaar zijn spelers terug naar achteren stuurt om te verdedigen. Als er iemand bij wilde sluiten werd hij boos terug gestuurd.. ADELAAR MOET WEG!!

We hebben GVD de beste selectie in 20 jaar en we staan na 4 wedstrijden op 0 punten en om nou te zeggen dat we 4 hele zware tegenstanders gehad hebben NEE!
0
Zaterdag 16 september 2006 om 11:05 uur

fc hageneez

Boze fans wachten Adelaar op
Door: Floris de Bruijn
15/09/2006 23:07


De vierde nederlaag op rij van ADO Den Haag is bij de Haagse aanhang zo slecht gevallen, dat een flink aantal van hen na afloop richting Zuiderparkstadion is getrokken om daar de terugkeer van de spelersbus uit Waalwijk af te wachten.

In het RKC-stadion voerden Haagse officials koortsachtig overleg of het verstandig was om trainer Frans Adelaar met de bus mee terug te laten reizen. Uiteindelijk werd besloten dat Adelaar toch met de spelersbus mee naar Den Haag zou gaan, vooral omdat de trainer zich op het standpunt stelt, dat hij als oefenmeester bij zijn ploeg behoort te zijn.

Als bescherming reisde een aantal Haagse stewards mee met de spelersbus, terwijl andere stewards de bus met prive-auto`s begeidden.

In het Haagse stadion bleek de aanwezigheid van stewards, alsmede de politie, overbodig. De discussies tussen de fans en enkele spelers - waaronder Verhoek, Tininho, Knopper en assist-trainer Lex Schoenmaker - verliepen rustig. De ADO-aanhang stelt vooral trainer Adelaar verantwoordelijk voor de slechte resultaten en legt de schuld niet bij de spelersgroep.

Grote afwezige bij deze discussies was trainer Frans Adelaar, tot groot ongenoegen van de aanwezige fans - alsmede enkele van de aanwezige ADO-spelers - die vooral van hem uitleg hoopten te krijgen. De oefenmeester bleek meteen na aankomst, samen met de meerderheid van zijn selectie, via de achterkant van het stadion meteen naar huis te zijn gegaan.

0
Zaterdag 16 september 2006 om 10:46 uur

Midden-Oost

Ze spelen allemaal als een natte krant, in deze selectie zit toch veel meer. Kan maar 1 oplossing zijn en das Adelaar eruit. Dit gaat niet goed.....
0
Vrijdag 15 september 2006 om 22:55 uur

Nu online

Marko1969, pajam, Alle ballen op Jort en 324 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4