Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: selectie

supporter

Utrechtse reünie bij ADO
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - Ze stonden alle vijf onder contract bij FC Utrecht. ADO Den Haag herenigde dit seizoen trainer Frans Adelaar, ...

De FC-Utrecht clan bij ADO: Bosschaart, Postma, Vreven , Mols en coach Adelaar. FOTO Robert van stuyvenberg.
... Michael Mols, Pascal Bosschaart, Stefan Postma en Stijn Vreven. Ze vormen de Utrechtse enclave in het Zuiderpark .






De eerste tien minuten van Pascal Bosschaart in het Zuiderpark kenden een hoog ouwe-jongens-krentenbrood-gehalte. Een handdruk van Adelaar, de felicitatie van Mols en een rake opmerking richting Stefan Postma, die net op het punt stond om te gaan trainen. „Doe je best! Volgende week schiet ik een paar ballen onder je door.”

Nu, een kleine week later, zegt Bosschaart: „De voetballerij is een klein wereldje, waar je altijd wel bekenden tegenkomt, maar dit is wel heel bijzonder. De één heeft in Glasgow gezeten, de ander komt uit Engeland, weer eentje uit Cyprus en dan allemaal weer bij elkaar.”

Adelaar en Mols stonden al onder contract in het Zuiderpark, dit jaar volgden Postma, Vreven en Bosschaart. „Ik vond het al leuk dat Marcus Allbäck bij Aston Villa kwam spelen en die kende ik alleen nog maar van de eredivisie,” zegt Postma.

De doelman maakten de ’Utrechters’ allemaal mee, als enige. „Voor mij is het speciaal dat we uit alle windstreken hier samen zijn gekomen.”

Alleen Mols en Vreven speelden nooit samen in de Domstad. „Stijn is gehaald met het geld dat FC Utrecht voor mij heeft gekregen,” grapt Michael Mols, die verheugd is over de reünie. „Ook als iedereen uitvliegt, blijft je hen automatisch in de gaten houden. Je ziet Pascal zijn droom waarmaken bij Feyenoord, volgt Stefan in Engeland en je weet ook welke weg de trainer opgaat.”

De trainer, Frans Adelaar, had hen alle vier onder zijn hoede, als assistent of hoofdtrainer van FC Utrecht. Over Mols: „Alles wat hij aanraakte in zijn periode bij FC Utrecht veranderde in goud. Hij was top, ging bij FC Utrecht ook scoren, maar bij Glasgow was hij misschien nog wel beter.”

Adelaar beseft dat het geen toeval is dat vier ex-FC Utrecht-spelers bij ’zijn’ club spelen (’Er is toch een bepaalde klik’), maar hij benadrukt dat iedereen in zijn selectie gelijk is. Andersom heeft Adelaar bij Vreven wél een streepje voor. „Hij is, samen met Jan Boskamp, de enige trainer voor wie ik door het vuur ga. Als beginnend trainer bij FC Utrecht heeft hij zich zo kwetsbaar opgesteld dat er tussen ons iets is ontstaan. Hij haalde me naar ADO, terwijl er toch geen tekort aan rechtsachters was hier. Een groot vertrouwen .”

Bosschaart: „Natuurlijk heeft de trainer een rol gespeeld in onze komst. Hij kent ons, haalt ons en dat geeft vertrouwen.”

Volgens Mols voelen de nieuwelingen zich vlug thuis bij ADO: „De sfeer is goed. Zo volks ook. Dus vergelijkbaar met FC Utrecht. We speelden toen nog in de oude Galgenwaard. Het spelershome tegen het stadion aan. Net als hier. Je kunt overal binnenlopen, zonder pasjes en zo.”

Ook de voetbalhumor is dezelfde. Vreven is bij ADO al dagelijks met gaatjes in zijn melkpakje geconfronteerd. „Kun je nagaan: toen was Pascal er nog niet eens,” lacht Vreven. Adelaar: „Met Pascal in de groep moet je op je hoede zijn. Hij is erg creatief wat betreft voetbalhumor.”

Postma: „Ik kan me Parma-uit voor de Europacup nog herinneren. Han Berger sliep in het vliegtuig en Pascal knipte de voorkant van zijn schoenen af.”

Bosschaart: „Dat waren dure schoenen, hoor.”

Postma: „Moest hij met een soort slippers de directeuren van Parma ontmoeten.”

Mols: „Maar Pascal was zelf ook eens de klos. Werd hij voor niets de Dom opgestuurd voor een zogenaamde fotosessie.”

Bosschaart: „Klopt. Toen zat ik pas drie weken bij de selectie. Maar ik geloof wel dat ik iedereen zo’n beetje heb teruggepakt.”
0
Vrijdag 8 september 2006 om 00:10 uur

Jonkah

NAC neemt het vrijdag zonder Anouar Diba op tegen concurrent ADO Den Haag. De Marokkaanse aanvaller is door de clubleiding voor onbepaalde tijd uit de selectie verbannen na het akkefietje op de dinsdagtraining.
Daarbij kwam Diba in aanvaring met trainer Ernie Brandts, die hem na de tweede woordenwisseling wegstuurde. Bij de eerste aanvaring wilde Diba zelf weglopen, maar werd hij tegengehouden door teamgeniten Ronnie Stam en Arno van Zwam. Wanneer Diba terug mag keren bij het eerste elftal, hangt volgens technisch directeur Earnest Stewart van zijn eigen gedrag af, reageerde hij tegenover Omroep Brabant.


`jammah seg
0
Donderdag 7 september 2006 om 10:05 uur

fcdh sassem

op b side rats (nacsite) staat dat Diba uit de selectie is gezet voor de wedstrijd tegen Den Haag. Goed nieuws!

0
Woensdag 6 september 2006 om 21:40 uur

Haagse Roel

fc hageneez schreef:

die zaten zeker op het ere terras dan? ik heb wel hoop lekkere wijffen gezien
Dat zal wel.....las het in de krant, Vreven was blij dat heel de selectie erwas , de sfeer is goed  aldus Stijn.
0
Zondag 3 september 2006 om 19:48 uur

Haagse Roel

fc hageneez schreef:

gisteren ff naar beatstadt geweest stond er een rij zeg hoop buiten den haag waren daar toen hebben we maar ff op ze haags in de rij gaan staan en ineens stonden we binnen 5 sec vooraan whahaha hoempa hoempa hoempappa whahaha

daaaaag oranje idd vrijdag is pas belangrijk den haag tegen nac
Selectie van FCDH was er ook.
0
Zondag 3 september 2006 om 16:10 uur

HHMMPPFFF

haagie schreef:

we kommuh allemaal terug op ons noord OUWE GROEPIE
niet vergetuhh niet versletuhh!!!
the good old 80,s
vroeger was mooi ja en de jaren dáárvoor heb ik niet meegemaakt maar die zijn ook prachtig geweest....maar we vergeten bijna vooruit te kijken door al die herinneringen steeds weer op te halen...vergeet niet, wat je toen heb meegemaakt ga je nóóit meer meemaken, maar koester ze ..
EN NU GEWOON DE DAG VAN VANDAAG!! WANT DIT JAAR GAAN ER OOK MOOIE DINGEN GEBEUREN, WE HEBBEN EEN SELECTIE WAAR JE U TEGEN ZEGT VOOR DEGRADATIECLUPPIE....DEGRADATIE MEE REET WE PAKKE ZE ALLEMAAL!!!

WE SEIN MAAH KUTHAGENEZE11
0
Zaterdag 2 september 2006 om 20:11 uur

FCDH

DJ schreef:

je hebt best kans dat Adelaar Tiniho linksback zet en Bosschaart op middenveld met Knopper, Delorge en Rankovic,   luxe probleem dat ik dat mag meemaken
Het mooiste is dat je eigenlijk niet de beste 11 in deze selectie hebt.. Je hebt 15 spelers die allemaal in de basis zouden kunnen staan zonder dat het team minder wordt.

Dat is denk ik de grootste winst..
0
Vrijdag 1 september 2006 om 21:17 uur

200%antiVI

Haagsebluf schreef:

Deze selectie is echt goed .. 

Nu moet je hopen dat we winnen van NAC en RKC, dan denk k dat het heel goed gaat komen, maar wanneer we 4 keer achter elkaar verliezen, zal het wel weer drama worden. 

Come on The Hague!

Hey, dat kan gebeuren. We moeten daar niet bang voor zijn. Het gaat erom dat we uiteindelijk de na-competitie ontlopen en gezien deze selectie moet echt geen probleem zijn. Ieder speler moet goed op niveau zijn en dan voor zie ik geen problemen.

We shall overcome!!!

0
Vrijdag 1 september 2006 om 16:06 uur

Advertentie

Haagsebluf

Deze selectie is echt goed .. 

Nu moet je hopen dat we winnen van NAC en RKC, dan denk k dat het heel goed gaat komen, maar wanneer we 4 keer achter elkaar verliezen, zal het wel weer drama worden. 

Come on The Hague!
0
Vrijdag 1 september 2006 om 15:48 uur

200%antiVi

Frans schreef:

Ik kan jullie verzekeren dat de relatie Vreven-Knopper dik in orde is.
Heb zelf de begroeting gezien van Stijn met
Richard en een aantal andere familieleden van hem.
De sfeer is momenteel 200%
Alleen Ranko en Josh zijn licht geblesseerd,
Elia bij Jong Oranje en Loumpoutis langdurig
uit de roulatie.

Mij hoor je niet klagen na gisteren. Wij hebben nu een selectie daar dromen heracles, sparta, nec, nac, rkc, excelsior alleen maar van. Ik maak me eigen zorgen om dit en de vele seizoenen die gaan volgen. Wij hopen met z`n alle dat we weer eens aan de positieve kanten van de uitslagen zitten.

Dat de sfeer 200% is klinkt als gejuich in me oren.

0
Vrijdag 1 september 2006 om 13:49 uur

Nu online

pajam, Alle ballen op Jort, 10 en 315 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 9 - 15
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 FC Volendam 9 - 13
8 Telstar 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4