Welkom in de shoutbox, gast
rd..
ghostdrift schreef:
je begint door te slaan leg zelf dan 10 miljoen op tafel of stop met je onzin te shouten
je begint door te slaan leg zelf dan 10 miljoen op tafel of stop met je onzin te shouten
Gaat toch allang niet meer om geld. Het gaat om trots, je geschoffeerd voelen, spelletjes spelen, terugtrekken maar niet helemaal, pokeren. Bullshit. Wat Tommy zegt. Ben er wel klaar mee.
0
|
Dinsdag 13 juli 2021 om 06:58 uur |
Bleek
Bolskie schreef:
En dan vond jij dat we de dat niet kunnen verlangen van de gemeenten. De gemeente hangen de burgers al jaren onderste boven, die zijn nu gewoon aan zet toch?
En dan vond jij dat we de dat niet kunnen verlangen van de gemeenten. De gemeente hangen de burgers al jaren onderste boven, die zijn nu gewoon aan zet toch?
Het gros van de burgers in onze gemeente heeft helemaal niets met de club. Dus als de gemeente aan zet is zal het voor veel burgers voelen alsof ze onderste boven hangen en er ook nog ff lekker geschud word met ze..
0
|
Vrijdag 9 juli 2021 om 15:49 uur |
Tommy
Tommy
GroenGeelHart070 schreef:
Het blijkt momenteel dus het spel van potentiële kopers tegen STA. Als STA niet opzout kan het gevolg dus nog weleens heel zuur uitpakken. De graaiers die nog steeds voor plan bureaubehoud gaan lijkt het dus niet te interesseren dat de club nu echt de afgrond in gaat storten.
Zie ik het nou goed of moet er heel veel nuance bij?
Het blijkt momenteel dus het spel van potentiële kopers tegen STA. Als STA niet opzout kan het gevolg dus nog weleens heel zuur uitpakken. De graaiers die nog steeds voor plan bureaubehoud gaan lijkt het dus niet te interesseren dat de club nu echt de afgrond in gaat storten.
Zie ik het nou goed of moet er heel veel nuance bij?
In mijn ogen ben je gewoon heel fout als je zelf niks betaald en je houd een partij die alles wil betalen buiten de deur.
Begin te begrijpen hoe supporters van rbc en veendam zich nu voelen.
Er waren zwz 3 serieuze kandidaten.
Die wilde allemaal van de sta af.
En nog zit de sta er.
Leg het mij maar uit
Begin te begrijpen hoe supporters van rbc en veendam zich nu voelen.
Er waren zwz 3 serieuze kandidaten.
Die wilde allemaal van de sta af.
En nog zit de sta er.
Leg het mij maar uit
0
|
Donderdag 8 juli 2021 om 17:49 uur |
JP
Het is een lang verhaal, er is tijd voor genomen om de hele soap rondom de club te belichten. Spelen we een wedstrijd met volle tribunes tegen 1 persoon, gezien het verhaal oud-wethouder Stolte? Is er een politiek spelletje vanuit de CDA aanhangers aan de gang?
Oordeel zelf en neem de tijd voor dit stuk.
Vi
De ADO-soap: is het nu écht gedaan met de droomkandidaat?
Door Stef de Bont
Achtergrond
U bent het spoor bijster in de overnamesoap bij ADO Den Haag? Geen zorgen, u staat niet alleen. We kunnen inmiddels een boek schrijven over de ontwikkelingen achter de duinen. Ditmaal over Het Haags Collectief dat af dreigt te haken als koper, achterkamertjespolitiek en vreemde telefoongesprekken.
Alweer een update over ADO Den Haag. Zeker. Afgelopen maandag spraken we diverse partijen over de mogelijke aandelen-overname. Voor de bühne waren de partijen hoopvol gestemd. Toch hoorden we off the record links en rechts alweer wat twijfel en achterdocht. Eén van de betrokkenen zei het treffend: ‘Bij ADO zijn het geen dagkoersen, maar uurkoersen. Het kan zo weer omslaan.’
Met die woorden eindigden we dat artikel. Een goede twaalf uur later, op dinsdag, was het kwaad alweer geschied. Het Haags Collectief (HHC) gevormd door Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol, een dag eerder volgens de Haagse clubleiding nog de belangrijkste overnamekandidaat, liet doormiddel van een persbericht weten af te zijn gehaakt.
De inzet was het prioriteitsaandeel, dat is ondergebracht in De Stichting Toekomst ADO (STA), dat wordt voorgezeten door voormalig CDA-wethouder Wilbert Stolte. HHC wilde, net als eerdere potentiële overnamepartijen, dat dit aandeel naar de nv ADO Den Haag zou gaan. Stolte zou met dat aandeel te veel invloed hebben op het beleid van de club. Ook het overnameproces zou vertraagd kunnen worden. Een heikel onderwerp, wat ook door grootaandeelhouder United Vansen meermaals op tafel was gelegd.
In het persbericht, dat uitgebreid terug te lezen is op de site van Omroep West, laat HHC weten plaats te maken voor de andere overgebleven overnamekandidaat, te weten Ad Nederlof. HHC benadrukte expliciet te hopen dat ADO onder Nederlof een frisse start zou kunnen maken. De ICT-zakenman heeft er naar het schijnt geen problemen mee als het aandeel bij de STA blijft.
Een helder verhaal zou je denken. De ene overnamepartij heeft een zekere eis die door één van de stakeholders niet ingewilligd kan worden. Gelukkig is er nog een andere partij die, al is het vele malen minder dan HHC, een bedrag (zes miljoen in plaats van tien miljoen euro) op tafel wil leggen om ADO te kopen. En dat is nodig ook, aangezien de mensen binnen de club steevast blijven communiceren dat de spaarkas leeg is.
Telefoontje
Maar dan volgt er op diezelfde dinsdag een belletje van een Haagse woordvoerder richting de redactie van VI. Hij vindt het maar een vreemd verhaal. Er zijn helemaal nog geen gesprekken geweest tussen de HHC en de diverse partijen binnen ADO. Die zouden pas op z’n vroegst op woensdag plaatsvinden. Hij heeft navraag gedaan bij Stolte, maar die heeft niemand van HHC gesproken. Er wordt zelfs de suggestie gewekt dat de problemen binnen het Haags Collectief zitten.
Het is een reactie die de mannen van het HHC van ver zagen aankomen. Ze hebben al veel langer het idee dat de ADO-deal in de achterkamertjes wordt beklonken. Het begon al in een vroeg stadium. Het had grote moeite om bij herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger (die het proces in goede banen moet leiden) aan tafel te komen. En toen ze eindelijk werden uitgenodigd voor het diner, stonden ze voor het hoofdgerecht alweer buiten. Het was Nederlof die was uitgenodigd voor een voor-, hoofd- en nagerecht.
Hoe zit dat precies? Maas en Lentze hadden eerder al moeite om als serieuze overnamekandidaat te worden opgemerkt. Hetzelfde gebeurde Jol, toen hij nog afzonderlijk in de race was. Hij wendde zich tot United Vansen, maar had zich volgens ADO in de Residentie moeten melden. De Haagse woordvoerder schreeuwde van de daken dat enkel Nederlof zich bij het juiste loket had gemeld. Hij was dan ook lange tijd de enige serieuze kandidaat.
Pas nadat UVS een boos persbericht uitdeed en HHC een request for proposal had ingediend, werden ze als serieuze kandidaat gezien. En plots draaide het draaiboek volledig. Op basis van de ingediende documenten was HHC dé kandidaat. Zij wilden ADO niet alleen overnemen, ze wilden tien miljoen euro op tafel leggen. De club moest niet alleen schuldenvrij worden gemaakt, maar ook gezond de toekomst in kunnen.
Nederlof deed een stapje opzij, maar verdween nooit helemaal van het speelveld. Eerder in het proces dreigde hij ook al eens uit te stappen, maar keerde hij ook al terug. Maar goed, nu zou ADO in handen komen van HHC. Maar een paar uur nadat er eindelijk eens een positief artikel verscheen hier op VI PRO, zaten de mannen van Het Haags Collectief alweer in een call. En de sfeer was niet best.
Wat was het probleem? Stolte en het prioriteitsaandeel. Formeel hadden er nog geen gesprekken plaatsgevonden tussen ADO en HHC. Wel had Reiziger de contactpersoon van HHC laten weten dat er een kink in de kabel was. Na een uitgebreid beraad hadden zowel de directie als de HFC (andere minderheidsaandeelhouder) laten weten akkoord te zijn met de HHC als voornaamste overnamekandidaat. Alleen Stolte, de man van het prioriteitsaandeel zou tegen zijn geweest. Dit verhaal wordt overigens nu volledig tegengesproken door ADO. Er zou enkel zijn gezegd dat HHC het gesprek met Stolte goed moest voorbereiden.
Het werd er niet direct gezelliger op in de call van HHC. Zowel Maas/Lentze als Jol, hebben in het verleden meermaals duidelijk laten weten dat één van de voornaamste voorwaarde voor een overname dat prioriteitsaandeel is. Dat weet iedereen binnen de club en ook Stolte. Maar twee dagen nadat de club op de eigen website had geplaatst dat groep MLJ (Maas, Lentze, Jol) de voorkeurspositie had, werd één van de belangrijkste voorwaarden niet gehonoreerd.
Ergens doet het er niet toe of Stolte tegen was óf dat er nog zware gesprekken gevoerd (hadden) moeten worden. Toen ADO op de eigen site schreef dat HHC de belangrijkste overnamekandidaat was, wisten ze dat het prioriteitsaandeel naar de nv zou moeten gaan. Het had eigenlijk nooit meer een issue mogen zijn.
Stadionhuur
Vooral voor Maas is dat een hard gelag. De vastgoedhandelaar die volgend jaar zeventig wordt, was in het verleden partijvoorzitter van de LPF en heeft zijn buik vol van politieke spelletjes. En dat is precies waar Stolte in zijn ogen mee bezig is. Is het niet vreemd dat een partij die tien miljoen euro wil investeren in de club door de ballotage moet bij Stolte? Zeker als al veel langer bekend is dat het prioriteitsaandeel een dealbreaker is?
Maas en zijn kompanen voelen zich al langer tegengewerkt. Zo zouden er documenten rondgaan waaruit blijkt dat diverse betrokkenen binnen de club Maas helemaal geen geschikte kandidaat vinden. Personen die direct bij het proces zijn betrokken zouden hebben geschreven dat er met Maas geen frisse start gemaakt zou kunnen worden. Het zou verklaren waarom er in het statement van dinsdag nadrukkelijk werd verwezen naar ‘een frisse start’. Maar hoe valt dat te rijmen met de mededeling dat HHC op pole position ligt? Is dat dan enkel voor de bühne geweest?
Het rijtje met aantijgingen en mogelijke complottheorieën is indrukwekkend. Neem de stadionhuur. Zo wordt de onafhankelijkheid van Reiziger in twijfel getrokken, evenals die van bepaalde leden van de RVC.
Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen
HHC was bovendien één van de partijen die er al eerder bij Reiziger op aan had gedrongen om te kijken naar de stadionhuur. Deze zou komend seizoen tussen de achthonderdduizend en één miljoen euro liggen. Om een gezonde doorstart te kunnen maken, moest dat bedrag omlaag. Maar daar wilde de gemeente nog geen gehoor aan geven. Hun antwoord was: ‘Het maakt niet uit wie ADO koopt. We horen het wel en zullen vervolgens met de aankopende partij in gesprek gaan.’
Fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, stelde er al openlijk vragen over. Intussen dachten steeds meer mensen aan een complot. Zou de wethouder, ook van CDA-huize misschien een ander bedrag rekenen als Nederlof de aandelen in handen krijgt?
Is HHC te ongeduldig en rust alles op een misverstand óf voeden de recente ontwikkelingen het beeld dat er in en rondom het Cars Jeans Stadion een sterke voorkeur is voor Nederlof? Is het kapitaalkrachtigere HHC een serieuze partij of eerder een afleidingsmanoeuvre? Binnen de club wordt steevast gezegd dat het één voor twaalf is, dat de club een praktisch lege bankrekening heeft. Als niet snel iemand inspringt is een faillissement nog altijd een serieuze optie. De groep JLM wil daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden. De angst kan ontstaan dat uiteindelijk Nederlof als reddende engel binnenkomt en de STA gewoon in leven kan blijven.
Het laatste bericht is dat de STA en dus Stolte, zeker nog met HHC in gesprek wil. Het is de vraag of Jol, Lentze en vooral Maas daar nu nog trek in hebben. Zeker nu het lijkt alsof het prioriteitsaandeel een heet hangijzer blijft. Er is eigenlijk al te veel gebeurd.
In het Haagse wordt er nu zelfs weer rekening mee gehouden dat er alsnog contact wordt gelegd met een Amerikaanse partij, die eerder al afhaakte. Het overgrote deel van de achterban lijkt juist wel wat te voelen voor Maas, Lentze en Jol. Niet alleen brengen ze de grootste portemonnee mee, ook hebben ze een gevoel bij de club én een voetbalinhoudelijk plan. De vraag is of de mensen binnen de club over hun eigen ego kunnen stappen om dit reddingsplan alsnog te laten slagen.
Steun aan Maas, broertjes en Martin
Oordeel zelf en neem de tijd voor dit stuk.
Vi
De ADO-soap: is het nu écht gedaan met de droomkandidaat?
Door Stef de Bont
Achtergrond
U bent het spoor bijster in de overnamesoap bij ADO Den Haag? Geen zorgen, u staat niet alleen. We kunnen inmiddels een boek schrijven over de ontwikkelingen achter de duinen. Ditmaal over Het Haags Collectief dat af dreigt te haken als koper, achterkamertjespolitiek en vreemde telefoongesprekken.
Alweer een update over ADO Den Haag. Zeker. Afgelopen maandag spraken we diverse partijen over de mogelijke aandelen-overname. Voor de bühne waren de partijen hoopvol gestemd. Toch hoorden we off the record links en rechts alweer wat twijfel en achterdocht. Eén van de betrokkenen zei het treffend: ‘Bij ADO zijn het geen dagkoersen, maar uurkoersen. Het kan zo weer omslaan.’
Met die woorden eindigden we dat artikel. Een goede twaalf uur later, op dinsdag, was het kwaad alweer geschied. Het Haags Collectief (HHC) gevormd door Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol, een dag eerder volgens de Haagse clubleiding nog de belangrijkste overnamekandidaat, liet doormiddel van een persbericht weten af te zijn gehaakt.
De inzet was het prioriteitsaandeel, dat is ondergebracht in De Stichting Toekomst ADO (STA), dat wordt voorgezeten door voormalig CDA-wethouder Wilbert Stolte. HHC wilde, net als eerdere potentiële overnamepartijen, dat dit aandeel naar de nv ADO Den Haag zou gaan. Stolte zou met dat aandeel te veel invloed hebben op het beleid van de club. Ook het overnameproces zou vertraagd kunnen worden. Een heikel onderwerp, wat ook door grootaandeelhouder United Vansen meermaals op tafel was gelegd.
In het persbericht, dat uitgebreid terug te lezen is op de site van Omroep West, laat HHC weten plaats te maken voor de andere overgebleven overnamekandidaat, te weten Ad Nederlof. HHC benadrukte expliciet te hopen dat ADO onder Nederlof een frisse start zou kunnen maken. De ICT-zakenman heeft er naar het schijnt geen problemen mee als het aandeel bij de STA blijft.
Een helder verhaal zou je denken. De ene overnamepartij heeft een zekere eis die door één van de stakeholders niet ingewilligd kan worden. Gelukkig is er nog een andere partij die, al is het vele malen minder dan HHC, een bedrag (zes miljoen in plaats van tien miljoen euro) op tafel wil leggen om ADO te kopen. En dat is nodig ook, aangezien de mensen binnen de club steevast blijven communiceren dat de spaarkas leeg is.
Telefoontje
Maar dan volgt er op diezelfde dinsdag een belletje van een Haagse woordvoerder richting de redactie van VI. Hij vindt het maar een vreemd verhaal. Er zijn helemaal nog geen gesprekken geweest tussen de HHC en de diverse partijen binnen ADO. Die zouden pas op z’n vroegst op woensdag plaatsvinden. Hij heeft navraag gedaan bij Stolte, maar die heeft niemand van HHC gesproken. Er wordt zelfs de suggestie gewekt dat de problemen binnen het Haags Collectief zitten.
Het is een reactie die de mannen van het HHC van ver zagen aankomen. Ze hebben al veel langer het idee dat de ADO-deal in de achterkamertjes wordt beklonken. Het begon al in een vroeg stadium. Het had grote moeite om bij herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger (die het proces in goede banen moet leiden) aan tafel te komen. En toen ze eindelijk werden uitgenodigd voor het diner, stonden ze voor het hoofdgerecht alweer buiten. Het was Nederlof die was uitgenodigd voor een voor-, hoofd- en nagerecht.
Hoe zit dat precies? Maas en Lentze hadden eerder al moeite om als serieuze overnamekandidaat te worden opgemerkt. Hetzelfde gebeurde Jol, toen hij nog afzonderlijk in de race was. Hij wendde zich tot United Vansen, maar had zich volgens ADO in de Residentie moeten melden. De Haagse woordvoerder schreeuwde van de daken dat enkel Nederlof zich bij het juiste loket had gemeld. Hij was dan ook lange tijd de enige serieuze kandidaat.
Pas nadat UVS een boos persbericht uitdeed en HHC een request for proposal had ingediend, werden ze als serieuze kandidaat gezien. En plots draaide het draaiboek volledig. Op basis van de ingediende documenten was HHC dé kandidaat. Zij wilden ADO niet alleen overnemen, ze wilden tien miljoen euro op tafel leggen. De club moest niet alleen schuldenvrij worden gemaakt, maar ook gezond de toekomst in kunnen.
Nederlof deed een stapje opzij, maar verdween nooit helemaal van het speelveld. Eerder in het proces dreigde hij ook al eens uit te stappen, maar keerde hij ook al terug. Maar goed, nu zou ADO in handen komen van HHC. Maar een paar uur nadat er eindelijk eens een positief artikel verscheen hier op VI PRO, zaten de mannen van Het Haags Collectief alweer in een call. En de sfeer was niet best.
Wat was het probleem? Stolte en het prioriteitsaandeel. Formeel hadden er nog geen gesprekken plaatsgevonden tussen ADO en HHC. Wel had Reiziger de contactpersoon van HHC laten weten dat er een kink in de kabel was. Na een uitgebreid beraad hadden zowel de directie als de HFC (andere minderheidsaandeelhouder) laten weten akkoord te zijn met de HHC als voornaamste overnamekandidaat. Alleen Stolte, de man van het prioriteitsaandeel zou tegen zijn geweest. Dit verhaal wordt overigens nu volledig tegengesproken door ADO. Er zou enkel zijn gezegd dat HHC het gesprek met Stolte goed moest voorbereiden.
Het werd er niet direct gezelliger op in de call van HHC. Zowel Maas/Lentze als Jol, hebben in het verleden meermaals duidelijk laten weten dat één van de voornaamste voorwaarde voor een overname dat prioriteitsaandeel is. Dat weet iedereen binnen de club en ook Stolte. Maar twee dagen nadat de club op de eigen website had geplaatst dat groep MLJ (Maas, Lentze, Jol) de voorkeurspositie had, werd één van de belangrijkste voorwaarden niet gehonoreerd.
Ergens doet het er niet toe of Stolte tegen was óf dat er nog zware gesprekken gevoerd (hadden) moeten worden. Toen ADO op de eigen site schreef dat HHC de belangrijkste overnamekandidaat was, wisten ze dat het prioriteitsaandeel naar de nv zou moeten gaan. Het had eigenlijk nooit meer een issue mogen zijn.
Stadionhuur
Vooral voor Maas is dat een hard gelag. De vastgoedhandelaar die volgend jaar zeventig wordt, was in het verleden partijvoorzitter van de LPF en heeft zijn buik vol van politieke spelletjes. En dat is precies waar Stolte in zijn ogen mee bezig is. Is het niet vreemd dat een partij die tien miljoen euro wil investeren in de club door de ballotage moet bij Stolte? Zeker als al veel langer bekend is dat het prioriteitsaandeel een dealbreaker is?
Maas en zijn kompanen voelen zich al langer tegengewerkt. Zo zouden er documenten rondgaan waaruit blijkt dat diverse betrokkenen binnen de club Maas helemaal geen geschikte kandidaat vinden. Personen die direct bij het proces zijn betrokken zouden hebben geschreven dat er met Maas geen frisse start gemaakt zou kunnen worden. Het zou verklaren waarom er in het statement van dinsdag nadrukkelijk werd verwezen naar ‘een frisse start’. Maar hoe valt dat te rijmen met de mededeling dat HHC op pole position ligt? Is dat dan enkel voor de bühne geweest?
Het rijtje met aantijgingen en mogelijke complottheorieën is indrukwekkend. Neem de stadionhuur. Zo wordt de onafhankelijkheid van Reiziger in twijfel getrokken, evenals die van bepaalde leden van de RVC.
Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen
HHC was bovendien één van de partijen die er al eerder bij Reiziger op aan had gedrongen om te kijken naar de stadionhuur. Deze zou komend seizoen tussen de achthonderdduizend en één miljoen euro liggen. Om een gezonde doorstart te kunnen maken, moest dat bedrag omlaag. Maar daar wilde de gemeente nog geen gehoor aan geven. Hun antwoord was: ‘Het maakt niet uit wie ADO koopt. We horen het wel en zullen vervolgens met de aankopende partij in gesprek gaan.’
Fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, stelde er al openlijk vragen over. Intussen dachten steeds meer mensen aan een complot. Zou de wethouder, ook van CDA-huize misschien een ander bedrag rekenen als Nederlof de aandelen in handen krijgt?
Is HHC te ongeduldig en rust alles op een misverstand óf voeden de recente ontwikkelingen het beeld dat er in en rondom het Cars Jeans Stadion een sterke voorkeur is voor Nederlof? Is het kapitaalkrachtigere HHC een serieuze partij of eerder een afleidingsmanoeuvre? Binnen de club wordt steevast gezegd dat het één voor twaalf is, dat de club een praktisch lege bankrekening heeft. Als niet snel iemand inspringt is een faillissement nog altijd een serieuze optie. De groep JLM wil daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden. De angst kan ontstaan dat uiteindelijk Nederlof als reddende engel binnenkomt en de STA gewoon in leven kan blijven.
Het laatste bericht is dat de STA en dus Stolte, zeker nog met HHC in gesprek wil. Het is de vraag of Jol, Lentze en vooral Maas daar nu nog trek in hebben. Zeker nu het lijkt alsof het prioriteitsaandeel een heet hangijzer blijft. Er is eigenlijk al te veel gebeurd.
In het Haagse wordt er nu zelfs weer rekening mee gehouden dat er alsnog contact wordt gelegd met een Amerikaanse partij, die eerder al afhaakte. Het overgrote deel van de achterban lijkt juist wel wat te voelen voor Maas, Lentze en Jol. Niet alleen brengen ze de grootste portemonnee mee, ook hebben ze een gevoel bij de club én een voetbalinhoudelijk plan. De vraag is of de mensen binnen de club over hun eigen ego kunnen stappen om dit reddingsplan alsnog te laten slagen.
Steun aan Maas, broertjes en Martin
0
|
Donderdag 8 juli 2021 om 12:55 uur |
Heino
De ADO-soap: is het nu écht gedaan met de droomkandidaat?
Door Stef de Bont
Achtergrond
U bent het spoor bijster in de overnamesoap bij ADO Den Haag? Geen zorgen, u staat niet alleen. We kunnen inmiddels een boek schrijven over de ontwikkelingen achter de duinen. Ditmaal over Het Haags Collectief dat af dreigt te haken als koper, achterkamertjespolitiek en vreemde telefoongesprekken.
Alweer een update over ADO Den Haag. Zeker. Afgelopen maandag spraken we diverse partijen over de mogelijke aandelen-overname. Voor de bühne waren de partijen hoopvol gestemd. Toch hoorden we off the record links en rechts alweer wat twijfel en achterdocht. Eén van de betrokkenen zei het treffend: ‘Bij ADO zijn het geen dagkoersen, maar uurkoersen. Het kan zo weer omslaan.’
Met die woorden eindigden we dat artikel. Een goede twaalf uur later, op dinsdag, was het kwaad alweer geschied. Het Haags Collectief (HHC) gevormd door Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol, een dag eerder volgens de Haagse clubleiding nog de belangrijkste overnamekandidaat, liet doormiddel van een persbericht weten af te zijn gehaakt.
De inzet was het prioriteitsaandeel, dat is ondergebracht in De Stichting Toekomst ADO (STA), dat wordt voorgezeten door voormalig CDA-wethouder Wilbert Stolte. HHC wilde, net als eerdere potentiële overnamepartijen, dat dit aandeel naar de nv ADO Den Haag zou gaan. Stolte zou met dat aandeel te veel invloed hebben op het beleid van de club. Ook het overnameproces zou vertraagd kunnen worden. Een heikel onderwerp, wat ook door grootaandeelhouder United Vansen meermaals op tafel was gelegd.
In het persbericht, dat uitgebreid terug te lezen is op de site van Omroep West, laat HHC weten plaats te maken voor de andere overgebleven overnamekandidaat, te weten Ad Nederlof. HHC benadrukte expliciet te hopen dat ADO onder Nederlof een frisse start zou kunnen maken. De ICT-zakenman heeft er naar het schijnt geen problemen mee als het aandeel bij de STA blijft.
Een helder verhaal zou je denken. De ene overnamepartij heeft een zekere eis die door één van de stakeholders niet ingewilligd kan worden. Gelukkig is er nog een andere partij die, al is het vele malen minder dan HHC, een bedrag (zes miljoen in plaats van tien miljoen euro) op tafel wil leggen om ADO te kopen. En dat is nodig ook, aangezien de mensen binnen de club steevast blijven communiceren dat de spaarkas leeg is.
Telefoontje
Maar dan volgt er op diezelfde dinsdag een belletje van een Haagse woordvoerder richting de redactie van VI. Hij vindt het maar een vreemd verhaal. Er zijn helemaal nog geen gesprekken geweest tussen de HHC en de diverse partijen binnen ADO. Die zouden pas op z’n vroegst op woensdag plaatsvinden. Hij heeft navraag gedaan bij Stolte, maar die heeft niemand van HHC gesproken. Er wordt zelfs de suggestie gewekt dat de problemen binnen het Haags Collectief zitten.
Het is een reactie die de mannen van het HHC van ver zagen aankomen. Ze hebben al veel langer het idee dat de ADO-deal in de achterkamertjes wordt beklonken. Het begon al in een vroeg stadium. Het had grote moeite om bij herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger (die het proces in goede banen moet leiden) aan tafel te komen. En toen ze eindelijk werden uitgenodigd voor het diner, stonden ze voor het hoofdgerecht alweer buiten. Het was Nederlof die was uitgenodigd voor een voor-, hoofd- en nagerecht.
Hoe zit dat precies? Maas en Lentze hadden eerder al moeite om als serieuze overnamekandidaat te worden opgemerkt. Hetzelfde gebeurde Jol, toen hij nog afzonderlijk in de race was. Hij wendde zich tot United Vansen, maar had zich volgens ADO in de Residentie moeten melden. De Haagse woordvoerder schreeuwde van de daken dat enkel Nederlof zich bij het juiste loket had gemeld. Hij was dan ook lange tijd de enige serieuze kandidaat.
Pas nadat UVS een boos persbericht uitdeed en HHC een request for proposal had ingediend, werden ze als serieuze kandidaat gezien. En plots draaide het draaiboek volledig. Op basis van de ingediende documenten was HHC dé kandidaat. Zij wilden ADO niet alleen overnemen, ze wilden tien miljoen euro op tafel leggen. De club moest niet alleen schuldenvrij worden gemaakt, maar ook gezond de toekomst in kunnen.
Nederlof deed een stapje opzij, maar verdween nooit helemaal van het speelveld. Eerder in het proces dreigde hij ook al eens uit te stappen, maar keerde hij ook al terug. Maar goed, nu zou ADO in handen komen van HHC. Maar een paar uur nadat er eindelijk eens een positief artikel verscheen hier op VI PRO, zaten de mannen van Het Haags Collectief alweer in een call. En de sfeer was niet best.
Wat was het probleem? Stolte en het prioriteitsaandeel. Formeel hadden er nog geen gesprekken plaatsgevonden tussen ADO en HHC. Wel had Reiziger de contactpersoon van HHC laten weten dat er een kink in de kabel was. Na een uitgebreid beraad hadden zowel de directie als de HFC (andere minderheidsaandeelhouder) laten weten akkoord te zijn met de HHC als voornaamste overnamekandidaat. Alleen Stolte, de man van het prioriteitsaandeel zou tegen zijn geweest. Dit verhaal wordt overigens nu volledig tegengesproken door ADO. Er zou enkel zijn gezegd dat HHC het gesprek met Stolte goed moest voorbereiden.
Het werd er niet direct gezelliger op in de call van HHC. Zowel Maas/Lentze als Jol, hebben in het verleden meermaals duidelijk laten weten dat één van de voornaamste voorwaarde voor een overname dat prioriteitsaandeel is. Dat weet iedereen binnen de club en ook Stolte. Maar twee dagen nadat de club op de eigen website had geplaatst dat groep MLJ (Maas, Lentze, Jol) de voorkeurspositie had, werd één van de belangrijkste voorwaarden niet gehonoreerd.
Ergens doet het er niet toe of Stolte tegen was óf dat er nog zware gesprekken gevoerd (hadden) moeten worden. Toen ADO op de eigen site schreef dat HHC de belangrijkste overnamekandidaat was, wisten ze dat het prioriteitsaandeel naar de nv zou moeten gaan. Het had eigenlijk nooit meer een issue mogen zijn.
Stadionhuur
Vooral voor Maas is dat een hard gelag. De vastgoedhandelaar die volgend jaar zeventig wordt, was in het verleden partijvoorzitter van de LPF en heeft zijn buik vol van politieke spelletjes. En dat is precies waar Stolte in zijn ogen mee bezig is. Is het niet vreemd dat een partij die tien miljoen euro wil investeren in de club door de ballotage moet bij Stolte? Zeker als al veel langer bekend is dat het prioriteitsaandeel een dealbreaker is?
Maas en zijn kompanen voelen zich al langer tegengewerkt. Zo zouden er documenten rondgaan waaruit blijkt dat diverse betrokkenen binnen de club Maas helemaal geen geschikte kandidaat vinden. Personen die direct bij het proces zijn betrokken zouden hebben geschreven dat er met Maas geen frisse start gemaakt zou kunnen worden. Het zou verklaren waarom er in het statement van dinsdag nadrukkelijk werd verwezen naar ‘een frisse start’. Maar hoe valt dat te rijmen met de mededeling dat HHC op pole position ligt? Is dat dan enkel voor de bühne geweest?
Het rijtje met aantijgingen en mogelijke complottheorieën is indrukwekkend. Neem de stadionhuur. Zo wordt de onafhankelijkheid van Reiziger in twijfel getrokken, evenals die van bepaalde leden van de RVC.
Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen
HHC was bovendien één van de partijen die er al eerder bij Reiziger op aan had gedrongen om te kijken naar de stadionhuur. Deze zou komend seizoen tussen de achthonderdduizend en één miljoen euro liggen. Om een gezonde doorstart te kunnen maken, moest dat bedrag omlaag. Maar daar wilde de gemeente nog geen gehoor aan geven. Hun antwoord was: ‘Het maakt niet uit wie ADO koopt. We horen het wel en zullen vervolgens met de aankopende partij in gesprek gaan.’
Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen. Fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, stelde er al openlijk vragen over. Intussen dachten steeds meer mensen aan een complot. Zou de wethouder, ook van CDA-huize misschien een ander bedrag rekenen als Nederlof de aandelen in handen krijgt?
Is HHC te ongeduldig en rust alles op een misverstand óf voeden de recente ontwikkelingen het beeld dat er in en rondom het Cars Jeans Stadion een sterke voorkeur is voor Nederlof? Is het kapitaalkrachtigere HHC een serieuze partij of eerder een afleidingsmanoeuvre? Binnen de club wordt steevast gezegd dat het één voor twaalf is, dat de club een praktisch lege bankrekening heeft. Als niet snel iemand inspringt is een faillissement nog altijd een serieuze optie. De groep JLM wil daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden. De angst kan ontstaan dat uiteindelijk Nederlof als reddende engel binnenkomt en de STA gewoon in leven kan blijven.
Het laatste bericht is dat de STA en dus Stolte, zeker nog met HHC in gesprek wil. Het is de vraag of Jol, Lentze en vooral Maas daar nu nog trek in hebben. Zeker nu het lijkt alsof het prioriteitsaandeel een heet hangijzer blijft. Er is eigenlijk al te veel gebeurd.
In het Haagse wordt er nu zelfs weer rekening mee gehouden dat er alsnog contact wordt gelegd met een Amerikaanse partij, die eerder al afhaakte. Het overgrote deel van de achterban lijkt juist wel wat te voelen voor Maas, Lentze en Jol. Niet alleen brengen ze de grootste portemonnee mee, ook hebben ze een gevoel bij de club én een voetbalinhoudelijk plan. De vraag is of de mensen binnen de club over hun eigen ego kunnen stappen om dit reddingsplan alsnog te laten slagen.
Door Stef de Bont
Achtergrond
U bent het spoor bijster in de overnamesoap bij ADO Den Haag? Geen zorgen, u staat niet alleen. We kunnen inmiddels een boek schrijven over de ontwikkelingen achter de duinen. Ditmaal over Het Haags Collectief dat af dreigt te haken als koper, achterkamertjespolitiek en vreemde telefoongesprekken.
Alweer een update over ADO Den Haag. Zeker. Afgelopen maandag spraken we diverse partijen over de mogelijke aandelen-overname. Voor de bühne waren de partijen hoopvol gestemd. Toch hoorden we off the record links en rechts alweer wat twijfel en achterdocht. Eén van de betrokkenen zei het treffend: ‘Bij ADO zijn het geen dagkoersen, maar uurkoersen. Het kan zo weer omslaan.’
Met die woorden eindigden we dat artikel. Een goede twaalf uur later, op dinsdag, was het kwaad alweer geschied. Het Haags Collectief (HHC) gevormd door Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol, een dag eerder volgens de Haagse clubleiding nog de belangrijkste overnamekandidaat, liet doormiddel van een persbericht weten af te zijn gehaakt.
De inzet was het prioriteitsaandeel, dat is ondergebracht in De Stichting Toekomst ADO (STA), dat wordt voorgezeten door voormalig CDA-wethouder Wilbert Stolte. HHC wilde, net als eerdere potentiële overnamepartijen, dat dit aandeel naar de nv ADO Den Haag zou gaan. Stolte zou met dat aandeel te veel invloed hebben op het beleid van de club. Ook het overnameproces zou vertraagd kunnen worden. Een heikel onderwerp, wat ook door grootaandeelhouder United Vansen meermaals op tafel was gelegd.
In het persbericht, dat uitgebreid terug te lezen is op de site van Omroep West, laat HHC weten plaats te maken voor de andere overgebleven overnamekandidaat, te weten Ad Nederlof. HHC benadrukte expliciet te hopen dat ADO onder Nederlof een frisse start zou kunnen maken. De ICT-zakenman heeft er naar het schijnt geen problemen mee als het aandeel bij de STA blijft.
Een helder verhaal zou je denken. De ene overnamepartij heeft een zekere eis die door één van de stakeholders niet ingewilligd kan worden. Gelukkig is er nog een andere partij die, al is het vele malen minder dan HHC, een bedrag (zes miljoen in plaats van tien miljoen euro) op tafel wil leggen om ADO te kopen. En dat is nodig ook, aangezien de mensen binnen de club steevast blijven communiceren dat de spaarkas leeg is.
Telefoontje
Maar dan volgt er op diezelfde dinsdag een belletje van een Haagse woordvoerder richting de redactie van VI. Hij vindt het maar een vreemd verhaal. Er zijn helemaal nog geen gesprekken geweest tussen de HHC en de diverse partijen binnen ADO. Die zouden pas op z’n vroegst op woensdag plaatsvinden. Hij heeft navraag gedaan bij Stolte, maar die heeft niemand van HHC gesproken. Er wordt zelfs de suggestie gewekt dat de problemen binnen het Haags Collectief zitten.
Het is een reactie die de mannen van het HHC van ver zagen aankomen. Ze hebben al veel langer het idee dat de ADO-deal in de achterkamertjes wordt beklonken. Het begon al in een vroeg stadium. Het had grote moeite om bij herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger (die het proces in goede banen moet leiden) aan tafel te komen. En toen ze eindelijk werden uitgenodigd voor het diner, stonden ze voor het hoofdgerecht alweer buiten. Het was Nederlof die was uitgenodigd voor een voor-, hoofd- en nagerecht.
Hoe zit dat precies? Maas en Lentze hadden eerder al moeite om als serieuze overnamekandidaat te worden opgemerkt. Hetzelfde gebeurde Jol, toen hij nog afzonderlijk in de race was. Hij wendde zich tot United Vansen, maar had zich volgens ADO in de Residentie moeten melden. De Haagse woordvoerder schreeuwde van de daken dat enkel Nederlof zich bij het juiste loket had gemeld. Hij was dan ook lange tijd de enige serieuze kandidaat.
Pas nadat UVS een boos persbericht uitdeed en HHC een request for proposal had ingediend, werden ze als serieuze kandidaat gezien. En plots draaide het draaiboek volledig. Op basis van de ingediende documenten was HHC dé kandidaat. Zij wilden ADO niet alleen overnemen, ze wilden tien miljoen euro op tafel leggen. De club moest niet alleen schuldenvrij worden gemaakt, maar ook gezond de toekomst in kunnen.
Nederlof deed een stapje opzij, maar verdween nooit helemaal van het speelveld. Eerder in het proces dreigde hij ook al eens uit te stappen, maar keerde hij ook al terug. Maar goed, nu zou ADO in handen komen van HHC. Maar een paar uur nadat er eindelijk eens een positief artikel verscheen hier op VI PRO, zaten de mannen van Het Haags Collectief alweer in een call. En de sfeer was niet best.
Wat was het probleem? Stolte en het prioriteitsaandeel. Formeel hadden er nog geen gesprekken plaatsgevonden tussen ADO en HHC. Wel had Reiziger de contactpersoon van HHC laten weten dat er een kink in de kabel was. Na een uitgebreid beraad hadden zowel de directie als de HFC (andere minderheidsaandeelhouder) laten weten akkoord te zijn met de HHC als voornaamste overnamekandidaat. Alleen Stolte, de man van het prioriteitsaandeel zou tegen zijn geweest. Dit verhaal wordt overigens nu volledig tegengesproken door ADO. Er zou enkel zijn gezegd dat HHC het gesprek met Stolte goed moest voorbereiden.
Het werd er niet direct gezelliger op in de call van HHC. Zowel Maas/Lentze als Jol, hebben in het verleden meermaals duidelijk laten weten dat één van de voornaamste voorwaarde voor een overname dat prioriteitsaandeel is. Dat weet iedereen binnen de club en ook Stolte. Maar twee dagen nadat de club op de eigen website had geplaatst dat groep MLJ (Maas, Lentze, Jol) de voorkeurspositie had, werd één van de belangrijkste voorwaarden niet gehonoreerd.
Ergens doet het er niet toe of Stolte tegen was óf dat er nog zware gesprekken gevoerd (hadden) moeten worden. Toen ADO op de eigen site schreef dat HHC de belangrijkste overnamekandidaat was, wisten ze dat het prioriteitsaandeel naar de nv zou moeten gaan. Het had eigenlijk nooit meer een issue mogen zijn.
Stadionhuur
Vooral voor Maas is dat een hard gelag. De vastgoedhandelaar die volgend jaar zeventig wordt, was in het verleden partijvoorzitter van de LPF en heeft zijn buik vol van politieke spelletjes. En dat is precies waar Stolte in zijn ogen mee bezig is. Is het niet vreemd dat een partij die tien miljoen euro wil investeren in de club door de ballotage moet bij Stolte? Zeker als al veel langer bekend is dat het prioriteitsaandeel een dealbreaker is?
Maas en zijn kompanen voelen zich al langer tegengewerkt. Zo zouden er documenten rondgaan waaruit blijkt dat diverse betrokkenen binnen de club Maas helemaal geen geschikte kandidaat vinden. Personen die direct bij het proces zijn betrokken zouden hebben geschreven dat er met Maas geen frisse start gemaakt zou kunnen worden. Het zou verklaren waarom er in het statement van dinsdag nadrukkelijk werd verwezen naar ‘een frisse start’. Maar hoe valt dat te rijmen met de mededeling dat HHC op pole position ligt? Is dat dan enkel voor de bühne geweest?
Het rijtje met aantijgingen en mogelijke complottheorieën is indrukwekkend. Neem de stadionhuur. Zo wordt de onafhankelijkheid van Reiziger in twijfel getrokken, evenals die van bepaalde leden van de RVC.
Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen
HHC was bovendien één van de partijen die er al eerder bij Reiziger op aan had gedrongen om te kijken naar de stadionhuur. Deze zou komend seizoen tussen de achthonderdduizend en één miljoen euro liggen. Om een gezonde doorstart te kunnen maken, moest dat bedrag omlaag. Maar daar wilde de gemeente nog geen gehoor aan geven. Hun antwoord was: ‘Het maakt niet uit wie ADO koopt. We horen het wel en zullen vervolgens met de aankopende partij in gesprek gaan.’
Zowel Nederlof als Het Haags Collectief wil aan de voorkant weten wat het beoogde huurbedrag is. Niet dat het na twee jaar al twee miljoen ziet verdampen. Fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, stelde er al openlijk vragen over. Intussen dachten steeds meer mensen aan een complot. Zou de wethouder, ook van CDA-huize misschien een ander bedrag rekenen als Nederlof de aandelen in handen krijgt?
Is HHC te ongeduldig en rust alles op een misverstand óf voeden de recente ontwikkelingen het beeld dat er in en rondom het Cars Jeans Stadion een sterke voorkeur is voor Nederlof? Is het kapitaalkrachtigere HHC een serieuze partij of eerder een afleidingsmanoeuvre? Binnen de club wordt steevast gezegd dat het één voor twaalf is, dat de club een praktisch lege bankrekening heeft. Als niet snel iemand inspringt is een faillissement nog altijd een serieuze optie. De groep JLM wil daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden. De angst kan ontstaan dat uiteindelijk Nederlof als reddende engel binnenkomt en de STA gewoon in leven kan blijven.
Het laatste bericht is dat de STA en dus Stolte, zeker nog met HHC in gesprek wil. Het is de vraag of Jol, Lentze en vooral Maas daar nu nog trek in hebben. Zeker nu het lijkt alsof het prioriteitsaandeel een heet hangijzer blijft. Er is eigenlijk al te veel gebeurd.
In het Haagse wordt er nu zelfs weer rekening mee gehouden dat er alsnog contact wordt gelegd met een Amerikaanse partij, die eerder al afhaakte. Het overgrote deel van de achterban lijkt juist wel wat te voelen voor Maas, Lentze en Jol. Niet alleen brengen ze de grootste portemonnee mee, ook hebben ze een gevoel bij de club én een voetbalinhoudelijk plan. De vraag is of de mensen binnen de club over hun eigen ego kunnen stappen om dit reddingsplan alsnog te laten slagen.
0
|
Woensdag 7 juli 2021 om 18:57 uur |
GroenGeelHart070
Aad schreef:
Ik wil de pret niet bederven maar die 10% aandelen zijn toegezegd door iemand die zelf nog 0% aandelen heeft.
Laten we eerst maar afwachten of ze er uitkomen met UVS want dat is formeel nog steeds de verkoper en niet ADO.
Ik wil de pret niet bederven maar die 10% aandelen zijn toegezegd door iemand die zelf nog 0% aandelen heeft.
Laten we eerst maar afwachten of ze er uitkomen met UVS want dat is formeel nog steeds de verkoper en niet ADO.
Ik begrijp je gevoel vanuit de recente afhakers, maar als er dus nog 1 partij over is die zelfs een dergelijke donatie aan de supporters wil doen, dan valt diegene eigenlijk alleen maar te bewieroken!
Ik weet het overnamebedrag niet (tussen 2,5 en 4 miljoen?) en daarvan dan 10% aan de supporters te willen GEVEN dan mag hij wel enige steun bij zijn aktie voelen vanuit de supporters. Misschien moet er nog enige nuance aangebracht, maar dan nog!
Dit zal (o.a.) wel de achterliggende gedachte zijn achter de uitspraak van Law van gisteravond
Ik weet het overnamebedrag niet (tussen 2,5 en 4 miljoen?) en daarvan dan 10% aan de supporters te willen GEVEN dan mag hij wel enige steun bij zijn aktie voelen vanuit de supporters. Misschien moet er nog enige nuance aangebracht, maar dan nog!
Dit zal (o.a.) wel de achterliggende gedachte zijn achter de uitspraak van Law van gisteravond
0
|
Woensdag 23 juni 2021 om 13:48 uur |
Advertentie
rd..
Kees schreef:
Ik vind het onvoorstelbaar moeilijk om een weloverwogen mening te vormen over de huidige gang van zaken ervan uitgaande dat iedereen, van laag tot hoog, het beste met de club voor heeft.
Wat ik constateer is dat twee partijen (Lentzen/Maas en Jol) zich door de directie geschoffeerd voelen. Jol kreeg nota bene ook de sneer van een ingehuurde communicatie-specialist dat hij zich aan de voordeur moet melden.
Echter twee van de huidige drie directieleden zijn mede verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Zowel op het technische, beleidsmatige en financiële vlak. Als directielid raakt je dat in de lijn direct.
Een gedeelte van de zittende leden van de R.v.C. is eveneens mede verantwoordelijk voor bovengenoemde punten.
Reiziger is tijdelijk aangesteld om de structuur te herstellen echter geven de vele publicaties van de groepen Lentzen/Maas en Jol toch het gevoel dat degenen welke verantwoordelijk waren (R.v.C. en directie) nog steeds de regie voeren. Ik kan het mis hebben. Overtuig me?
Ik vind het onvoorstelbaar moeilijk om een weloverwogen mening te vormen over de huidige gang van zaken ervan uitgaande dat iedereen, van laag tot hoog, het beste met de club voor heeft.
Wat ik constateer is dat twee partijen (Lentzen/Maas en Jol) zich door de directie geschoffeerd voelen. Jol kreeg nota bene ook de sneer van een ingehuurde communicatie-specialist dat hij zich aan de voordeur moet melden.
Echter twee van de huidige drie directieleden zijn mede verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Zowel op het technische, beleidsmatige en financiële vlak. Als directielid raakt je dat in de lijn direct.
Een gedeelte van de zittende leden van de R.v.C. is eveneens mede verantwoordelijk voor bovengenoemde punten.
Reiziger is tijdelijk aangesteld om de structuur te herstellen echter geven de vele publicaties van de groepen Lentzen/Maas en Jol toch het gevoel dat degenen welke verantwoordelijk waren (R.v.C. en directie) nog steeds de regie voeren. Ik kan het mis hebben. Overtuig me?
Het had de huidige directie absoluut gesierd als ze wat minder hard van de toren had geblaasd. Wat nederigheid was op de plek geweest.
En verder... We weten inderdaad een fractie. Lastig oordelen. Inderdaad, wat iemand anders hieronder stelt, dat "er op het moment supreme 3 kandidaten weglopen" is op z`n minst curieus te noemen. Die zullen alledrie en verhaal hebben. Ze zullen alledrie het verhaal hebben dat ze zich buiten spel gezet voelen.
Wat meer transparantie zou niet verkeerd zijn, alleen vermoed ik niet dat dit nu het goede moment is. Reiziger zal alle moeite moeten doen om Nederlof binnen de boot te houden.
En verder... We weten inderdaad een fractie. Lastig oordelen. Inderdaad, wat iemand anders hieronder stelt, dat "er op het moment supreme 3 kandidaten weglopen" is op z`n minst curieus te noemen. Die zullen alledrie en verhaal hebben. Ze zullen alledrie het verhaal hebben dat ze zich buiten spel gezet voelen.
Wat meer transparantie zou niet verkeerd zijn, alleen vermoed ik niet dat dit nu het goede moment is. Reiziger zal alle moeite moeten doen om Nederlof binnen de boot te houden.
0
|
Dinsdag 22 juni 2021 om 06:41 uur |
Kees
Ik vind het onvoorstelbaar moeilijk om een weloverwogen mening te vormen over de huidige gang van zaken ervan uitgaande dat iedereen, van laag tot hoog, het beste met de club voor heeft.
Wat ik constateer is dat twee partijen (Lentzen/Maas en Jol) zich door de directie geschoffeerd voelen. Jol kreeg nota bene ook de sneer van een ingehuurde communicatie-specialist dat hij zich aan de voordeur moet melden.
Echter twee van de huidige drie directieleden zijn mede verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Zowel op het technische, beleidsmatige en financiële vlak. Als directielid raakt je dat in de lijn direct.
Een gedeelte van de zittende leden van de R.v.C. is eveneens mede verantwoordelijk voor bovengenoemde punten.
Reiziger is tijdelijk aangesteld om de structuur te herstellen echter geven de vele publicaties van de groepen Lentzen/Maas en Jol toch het gevoel dat degenen welke verantwoordelijk waren (R.v.C. en directie) nog steeds de regie voeren. Ik kan het mis hebben. Overtuig me?
Wat ik constateer is dat twee partijen (Lentzen/Maas en Jol) zich door de directie geschoffeerd voelen. Jol kreeg nota bene ook de sneer van een ingehuurde communicatie-specialist dat hij zich aan de voordeur moet melden.
Echter twee van de huidige drie directieleden zijn mede verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Zowel op het technische, beleidsmatige en financiële vlak. Als directielid raakt je dat in de lijn direct.
Een gedeelte van de zittende leden van de R.v.C. is eveneens mede verantwoordelijk voor bovengenoemde punten.
Reiziger is tijdelijk aangesteld om de structuur te herstellen echter geven de vele publicaties van de groepen Lentzen/Maas en Jol toch het gevoel dat degenen welke verantwoordelijk waren (R.v.C. en directie) nog steeds de regie voeren. Ik kan het mis hebben. Overtuig me?
0
|
Maandag 21 juni 2021 om 23:25 uur |
Kees
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4411515/Ruzie-tussen-ADO-en-overnamekandidaat-loopt-op-Kritiek-is-grotendeels-onjuist
Ruzie tussen ADO en overnamekandidaat loopt op: `Kritiek is grotendeels onjuist`
DEN HAAG - Bij ADO Den Haag is dit weekend de bom gebarsten na de ernstige beschuldigingen van een van de twee partijen die de club willen kopen. Advocaat en curator Jeroen Reiziger noemt de inhoud van de kritiek `grotendeels onjuist`. Hij stelt dat de betreffende boodschap van de vastgoedondernemers Jeroen Lentze en Ed Maas, verenigd in de investeringsgroep Het Haags Collectief, `helaas weinig constructief is voor het proces waarin ADO zich bevindt`.
GESCHREVEN DOOR
Danny Verbaan
Reiziger is eind mei door de Haagse rechtbank aangesteld om als zogeheten herstructureringsdeskundige ADO weer in veilig vaarwater te loodsen. Met zijn woorden reageert hij op de verklaring die B.J. den Besten zaterdagavond namens Het Haags Collectief naar buiten bracht.
De strekking hiervan is dat Lentze en Maas hebben vernomen dat de directie van ADO er de voorkeur aan geeft om met de ándere gegadigde in zee te gaan. Dat is de uit Voorburg afkomstige ict-ondernemer Ad Nederlof van de Vanad Group.
Beter bod
Lentze en Maas zijn boos en voelen zich gepasseerd, omdat de onderhandelingen nog gaande zijn. Ze stellen bovendien dat ze een bod hebben gedaan dat, aldus hun advocaat Den Besten, `substantieel` beter is dan dat van Nederlof.
De directie van ADO is op haar beurt van mening dat Het Haags Collectief min of meer zélf aan de zijlijn is gaan staan: ADO zegt dat vastgoedondernemer Ed Maas heeft aangeboden om zich als een soort `achtervang` op te stellen. `Ed Maas heeft aangegeven: als jullie er met andere partijen niet uitkomen of er is geen goede kandidaat, dan ben ik bereid om in te springen`, verklaart een woordvoerder van ADO. `Daar hebben we veel waardering voor.`
Checklist gestuurd
Door die stellingname keek enkele dagen geleden niemand vreemd op dat het stil bleef aan de kant van Het Haags Collectief, nadat aan de geïnteresseerde overnamepartijen een checklist vol vragen was gestuurd. Dit zogeheten `request for proposal` is bedoeld om precies te weten wat ieders aanbod inhoudt: omdat iedereen op dezelfde punten een gedetailleerde toelichting moet geven, kan daarna een goede vergelijking worden gemaakt.
`Maar de Groep Maas, zoals wij Het Haags Collectief noemen, heeft niet meegedaan met deze procedure. Ze hebben het formulier niet ingeleverd`, aldus de ADO-woordvoerder. `En dat is ook heel logisch als je anderen eerst voor laat gaan.`
Te weinig tijd
Bij Het Haags Collectief klinkt ook over deze zienswijze veel verbazing. Het klopt dat de documenten niet zijn ingediend, maar dat komt omdat hiervoor veel te weinig tijd zou zijn gegeven. Daar komt bij dat er zeer gedetailleerde informatie moest worden verstrekt, terwijl sommige gegevens niet strookten met hetgeen eerder aan Het Haags Collectief was verteld. `De gang van zaken zoals door de directie van ADO geschetst, ligt belangrijk anders en genuanceerder dan zij thans doet voorkomen`, aldus advocaat Den Besten. `Op sommige onderdelen is deze zelfs apert onjuist.`
Hoe het nu verder moet, is onduidelijk. Herstructureringsdeskundige Reiziger benadrukt dat `rust en positiviteit` van groot belang zijn om de zaken tot een goed einde te brengen.
Radiostilte
Aan overnamekandidaat Nederlof zal het niet liggen. Hij houdt van begin af aan naar buiten toe een radiostilte in acht en gaat daarom ook niet in op de kritiek van concurrent Lentze/Maas. Nederlof wil wél kwijt dat er in het hele proces maar één persoon is die precies weet wat er in de biedingen staat. Dat is herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger.
Ook zegt Nederlof nog steeds `heel enthousiast` te zijn om ADO `weer gezond te maken`, zowel in financieel-economische zin als, stelt hij, `uiteraard op het veld`. Eerder waren ook andere partijen in de race om ADO te kopen. Tot de meest kansrijke gegadigden waren de bekende oud-speler en -trainer Martin Jol en de Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holding. Beide haakten medio afgelopen week af.
Twee miljoen
Belangrijk punt in de gesprekken over de overname is de positie van de huidige Chinese eigenaar United Vansen Internationaal Sports (UVS). De rechter heeft in april bepaald dat UVS nog twee miljoen euro aan ADO verschuldigd is. UVS weigert dit tot nog toe te betalen. Het bedrijf hoopt maandag via een kort geding zelfs gedaan te krijgen dat dit vonnis wordt teruggedraaid.
Tegelijkertijd worstelt ADO met een enorme schuldenlast. Die is zo groot, dat een faillissement dreigt. De bedoeling is dat met de opbrengst van de aandelenverkoop de schulden kunnen worden weggewerkt.
Supporters
Ook de aanhangers mengen zich volop in de discussies. Diverse supportersgroepen hebben zich verenigd in het Haags Supporters Collectief. Dit hoopt straks medeaandeelhouder te worden, zamelt hier geld voor in en heeft de afgelopen tijd al met Jeroen Reiziger, Ad Nederlof, een woordvoerder van World Soccer Holding en andere partijen verhelderende gesprekken gevoerd.
Zij dringen er ook bij Jeroen Lentze en Ed Maas op aan om met het Haags Supporters Collectief rond de tafel te gaan zitten om over hun plannen te vertellen. `Onze deur staat open en wij omarmen elke potentiële overnamekandidaat`, schrijft het collectief in een verklaring op internet. Wat voor de supporters voorop staat is `dat alle partijen gelijk behandeld dienen te worden en dezelfde kansen krijgen`. `Er is maar één belang: ADO Den Haag, onze club`, voegt het Haags Supporters Collectief hier nog aan toe.
Hoofdtrainer
Intussen maakt de club zich op voor het nieuwe seizoen. Maandag beginnen de trainingen, op 8 augustus staat de eerste wedstrijd op het programma. Deze wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie, want ADO is gedegradeerd uit de eredivisie. Afgelopen weekend werd bekend dat Ruud Brood de hoofdtrainer blijft. Het contract met hem wordt verlengd.
Ruzie tussen ADO en overnamekandidaat loopt op: `Kritiek is grotendeels onjuist`
DEN HAAG - Bij ADO Den Haag is dit weekend de bom gebarsten na de ernstige beschuldigingen van een van de twee partijen die de club willen kopen. Advocaat en curator Jeroen Reiziger noemt de inhoud van de kritiek `grotendeels onjuist`. Hij stelt dat de betreffende boodschap van de vastgoedondernemers Jeroen Lentze en Ed Maas, verenigd in de investeringsgroep Het Haags Collectief, `helaas weinig constructief is voor het proces waarin ADO zich bevindt`.
GESCHREVEN DOOR
Danny Verbaan
Reiziger is eind mei door de Haagse rechtbank aangesteld om als zogeheten herstructureringsdeskundige ADO weer in veilig vaarwater te loodsen. Met zijn woorden reageert hij op de verklaring die B.J. den Besten zaterdagavond namens Het Haags Collectief naar buiten bracht.
De strekking hiervan is dat Lentze en Maas hebben vernomen dat de directie van ADO er de voorkeur aan geeft om met de ándere gegadigde in zee te gaan. Dat is de uit Voorburg afkomstige ict-ondernemer Ad Nederlof van de Vanad Group.
Beter bod
Lentze en Maas zijn boos en voelen zich gepasseerd, omdat de onderhandelingen nog gaande zijn. Ze stellen bovendien dat ze een bod hebben gedaan dat, aldus hun advocaat Den Besten, `substantieel` beter is dan dat van Nederlof.
De directie van ADO is op haar beurt van mening dat Het Haags Collectief min of meer zélf aan de zijlijn is gaan staan: ADO zegt dat vastgoedondernemer Ed Maas heeft aangeboden om zich als een soort `achtervang` op te stellen. `Ed Maas heeft aangegeven: als jullie er met andere partijen niet uitkomen of er is geen goede kandidaat, dan ben ik bereid om in te springen`, verklaart een woordvoerder van ADO. `Daar hebben we veel waardering voor.`
Checklist gestuurd
Door die stellingname keek enkele dagen geleden niemand vreemd op dat het stil bleef aan de kant van Het Haags Collectief, nadat aan de geïnteresseerde overnamepartijen een checklist vol vragen was gestuurd. Dit zogeheten `request for proposal` is bedoeld om precies te weten wat ieders aanbod inhoudt: omdat iedereen op dezelfde punten een gedetailleerde toelichting moet geven, kan daarna een goede vergelijking worden gemaakt.
`Maar de Groep Maas, zoals wij Het Haags Collectief noemen, heeft niet meegedaan met deze procedure. Ze hebben het formulier niet ingeleverd`, aldus de ADO-woordvoerder. `En dat is ook heel logisch als je anderen eerst voor laat gaan.`
Te weinig tijd
Bij Het Haags Collectief klinkt ook over deze zienswijze veel verbazing. Het klopt dat de documenten niet zijn ingediend, maar dat komt omdat hiervoor veel te weinig tijd zou zijn gegeven. Daar komt bij dat er zeer gedetailleerde informatie moest worden verstrekt, terwijl sommige gegevens niet strookten met hetgeen eerder aan Het Haags Collectief was verteld. `De gang van zaken zoals door de directie van ADO geschetst, ligt belangrijk anders en genuanceerder dan zij thans doet voorkomen`, aldus advocaat Den Besten. `Op sommige onderdelen is deze zelfs apert onjuist.`
Hoe het nu verder moet, is onduidelijk. Herstructureringsdeskundige Reiziger benadrukt dat `rust en positiviteit` van groot belang zijn om de zaken tot een goed einde te brengen.
Radiostilte
Aan overnamekandidaat Nederlof zal het niet liggen. Hij houdt van begin af aan naar buiten toe een radiostilte in acht en gaat daarom ook niet in op de kritiek van concurrent Lentze/Maas. Nederlof wil wél kwijt dat er in het hele proces maar één persoon is die precies weet wat er in de biedingen staat. Dat is herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger.
Ook zegt Nederlof nog steeds `heel enthousiast` te zijn om ADO `weer gezond te maken`, zowel in financieel-economische zin als, stelt hij, `uiteraard op het veld`. Eerder waren ook andere partijen in de race om ADO te kopen. Tot de meest kansrijke gegadigden waren de bekende oud-speler en -trainer Martin Jol en de Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holding. Beide haakten medio afgelopen week af.
Twee miljoen
Belangrijk punt in de gesprekken over de overname is de positie van de huidige Chinese eigenaar United Vansen Internationaal Sports (UVS). De rechter heeft in april bepaald dat UVS nog twee miljoen euro aan ADO verschuldigd is. UVS weigert dit tot nog toe te betalen. Het bedrijf hoopt maandag via een kort geding zelfs gedaan te krijgen dat dit vonnis wordt teruggedraaid.
Tegelijkertijd worstelt ADO met een enorme schuldenlast. Die is zo groot, dat een faillissement dreigt. De bedoeling is dat met de opbrengst van de aandelenverkoop de schulden kunnen worden weggewerkt.
Supporters
Ook de aanhangers mengen zich volop in de discussies. Diverse supportersgroepen hebben zich verenigd in het Haags Supporters Collectief. Dit hoopt straks medeaandeelhouder te worden, zamelt hier geld voor in en heeft de afgelopen tijd al met Jeroen Reiziger, Ad Nederlof, een woordvoerder van World Soccer Holding en andere partijen verhelderende gesprekken gevoerd.
Zij dringen er ook bij Jeroen Lentze en Ed Maas op aan om met het Haags Supporters Collectief rond de tafel te gaan zitten om over hun plannen te vertellen. `Onze deur staat open en wij omarmen elke potentiële overnamekandidaat`, schrijft het collectief in een verklaring op internet. Wat voor de supporters voorop staat is `dat alle partijen gelijk behandeld dienen te worden en dezelfde kansen krijgen`. `Er is maar één belang: ADO Den Haag, onze club`, voegt het Haags Supporters Collectief hier nog aan toe.
Hoofdtrainer
Intussen maakt de club zich op voor het nieuwe seizoen. Maandag beginnen de trainingen, op 8 augustus staat de eerste wedstrijd op het programma. Deze wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie, want ADO is gedegradeerd uit de eredivisie. Afgelopen weekend werd bekend dat Ruud Brood de hoofdtrainer blijft. Het contract met hem wordt verlengd.
0
|
Zondag 20 juni 2021 om 19:39 uur |
Nu online
poemba, Johan vakkie M, Alle ballen op Jort, FC Den Haag!, Jurriën, KvR, Rob2002, Ado Vakkie S, ADO079 en 300 gasten.
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Volendam + | 22 | - | 46 |
2 | Excelsior | 22 | - | 42 |
3 | FC Dordrecht | 22 | - | 37 |
4 | SC Cambuur | 21 | - | 35 |
5 | ADO Den Haag | 21 | - | 34 |
6 | Den Bosch + | 21 | - | 33 |
7 | Roda JC | 21 | - | 33 |
8 | Graafschap | 20 | - | 32 |
9 | FC Emmen | 20 | - | 32 |
10 | Helmond Sp. | 21 | - | 31 |
11 | Telstar | 22 | - | 29 |
12 | FC Eindhoven | 21 | - | 26 |
13 | MVV Maastr. | 22 | - | 26 |
14 | Jong AZ | 22 | - | 26 |
15 | TOP Oss | 22 | - | 25 |
16 | VVV-Venlo | 22 | - | 22 |
17 | Jong Ajax | 21 | - | 21 |
18 | Jong PSV | 21 | - | 21 |
19 | Jong Utrecht | 20 | - | 13 |
20 | Vitesse | 22 | - | -8 |