Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Moi

Auteur: Edwin Radstaat
Gepubliceerd:Vandaag om 20:30
Categorie:Nieuws

ADO Den Haag wil komend seizoen graag gebruik maken van Jody Lukoki. De snelle vleugelaanvaller staat onder contract bij Ajax, maar zou op huurbasis de club uit de Residentie kunnen versterken.

De negentienjarige speler was het voorgaande seizoen nog trefzeker voor de Amsterdamse club in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Laatstgenoemde club heeft de selectie rond ruim voor de start van de competitie, maar zou toch graag een echte rechtsbuiten toe willen voegen.

Lukoki werd al eerder in verband gebracht met een tijdelijke overstap naar ADO Den Haag. Destijds wenste de aanvaller meer bedenktijd en te wachten op de plannen van Ajax-trainer Frank de Boer.

ADO wist zich al te versterken met Danny Holla, Kevin Jansen, Dion Malone, Aaron Meijers, Rydell Poepon en Vito Wormgoor. De club nam afscheid van Lex Immers en Christian Kum
0
Woensdag 11 juli 2012 om 21:32 uur

Kees

Ik juich het van harte toe:

Ferrie Bodde traint voor contract bij ADO
.Gepubliceerd op : woensdag, 11 juli 2012 - 127
Laatste update: woensdag, 11 juli 2012 - 12:13
DEN HAAG - Ferrie Bodde gaat bij ADO Den Haag proberen aan te tonen dat hij fit genoeg is om weer te voetballen. De 30-jarige middenvelder vertrok deze zomer na vijf jaar bij Swansea City, waar hij vanwege drie zware knieblessures een ongelukkige periode kende.
Bodde gaat bij zijn oude club ADO proberen een contract af te dwingen. De Hagenaar meldde zich dinsdagavond in het trainingskamp van de eredivisieclub in Doorwerth. Bodde trainde woensdag nog niet met de selectie van trainer Maurice Steijn mee.
0
Woensdag 11 juli 2012 om 12:42 uur

Vlakko

Sjaak Storm nieuwe keepers trainer volgens Herman Nanniga RTV West twitter
0
Woensdag 11 juli 2012 om 11:21 uur

alexander87

ADO Den Haag trok inmiddels acht nieuwe spelers aan. In tegenstelling tot vorig seizoen veelal spelers met eredivisie-ervaring. Ook Kevin Jansen kijkt terug op één seizoen eredivisie. Hij stapte – in de deal met Lex Immers – als eigendom van Feyenoord over van Excelsior naar de selectie van Maurice Steijn.

Tekst & foto`s: Ton Beije

Wie is Kevin Jansen? ,,Ik ben dertien jaar geleden begonnen bij Rijnmond Hoogvliet Sport. Na een jaar ben ik al overgestapt naar de jeugdopleiding van Feyenoord, begonnen in de F2. Ik heb in de jeugd bij Feyenoord veel geleerd. Zonder die opleiding had ik nu niet bij ADO gezeten. Je leert daar zoveel van kleins af aan. In het begin is het wal speels, maar vanaf de C1 en B1 werd het allemaal serieus.”

Haalde Feyenoord vroeger vaak de spelers van elders, de laatste jaren geeft de club ook spelers uit de eigen jeugd een echte kans. Toch verkaste Kevin Jansen vorig seizoen naar plaatsgenoot Excelsior. ,,Er was toen bij Feyenoord geen plek voor mij en dat was logisch, kijkend naar wat ze in het veld hadden staan en op de bank hadden zitten. Ik denk dat het niet verkeerd was, want dat jaartje Excelsior heeft mij wel goed gedaan.”

debuut

Hoe mooi kan het zijn. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen maakte hij zijn debuut voor Excelsior, uitgerekend tegen Feyenoord. ,,Ja, ik kwam er tien minuten voor tijd in, dat was heel mooi om mee te maken.”

Het seizoen Excelsior heeft Kevin Jansen geen windeieren gelegd. Hij maakte veel speelminuten en deed dus veel eredivisie-ervaring op. ,,Ik heb 26 wedstrijden gespeeld, dat is niet verkeerd voor een eerste jaar in de eredivisie. Ik heb ook best redelijk gespeeld, er zaten in ieder geval redelijke wedstrijden bij. Niet zoveel gewonnen, maar als je naar Excelsior gaat, dan weet je dat dat kan gebeuren en dat je tegen degradatie speelt. We hebben er alles aan gedaan om erin te blijven, maar dat is helaas niet gelukt.”

Eén wedstrijd uit dat vorige seizoen zal hij zich zeker herinneren. Uitgerekend het duel tegen ADO Den Haag in het Kyocera stadion. ,,Er was een vrije trap voor ADO, maar wij kwamen in balbezit en in de counter liepen wij met drie man op de bal af. Ik kon de bal zo binnen tikken, maar die werd ineens weggehaald, met de hand door een ADO-speler (Aleksandar Radosvljevic – red.). Weg kans, we speelden gelijk en hadden daar niet zoveel aan.”

Immers

Excelsior degradeerde en dus zat er voor Kevin Jansen waarschijnlijk niets anders in dan een seizoen doorbengen in de Jupiler League. Echter, de overgang van Lex Immers naar Feyenoord, bracht ook een uitkomst voor Jansen. Hij: ,,Dat was zeker het geval. Er waren nog wat andere clubs geinteresseerd, maar Feyenoord wilde Immers en ADO had ook interesse in mij, dan is het al snel een één-tweetje. ADO is lekker in de buurt, ik woon in Rotterdam, goed aan te rijden. Ik moest er dus eerst uitkomen met de club en dan gelijk tekenen.”
Kevin Jansen is in principe een middenvelder, maar kan ook op andere positie uit de voeten. ,,Ik heb links en rechts hangend aan de buitenkant gespeeld en op het middenveld in alle posities. Ik denk toch dat het middenveld mij wel wat beter ligt dan de zijkanten. Maar ik kan meerdere positie bestrijken.”

concurrentie

De concurrentie op het middenveld lijkt bij ADO Den Haag komend seizoen enorm te worden. ,,Dat is alleen maar goed”, weet ook Jansen. ,,Iedereen moet vechten voor zijn plaats. Het team wordt er daardoor alleen maar beter op. We zullen zien hoeveel ik ga spelen. Ik heb de trainer vooraf enkele keren via de telefoon gesproken, maar wij hebben het niet over posities of zo gehad. Zoiets moet je zelf uitvechten, op de training en in de oefenwedstrijden. Je moet ook een beetje geluk hebben.”



Zaterdag debuteerde Kevin Jansen één helft bij ADO Den Haag tegen Laakkwartier en maakte zelfs nog een heel fraai doelpunt. ,,Het ging wel lekker, maar je speelt natuurlijk wel tegen amateurs. Ik maakte inderdaad een aardige goal, zo heb ik er nog nooit één gescoord.”

Hoewel Jansen ook vorig seizoen actief was bij een club op het eredivisieniveau, heeft hij in de korte tijd bij ADO Den Haag al wel een duidelijk verschil gezien. ,,De trainingsarbeid, de snelheid, dat soort zaken liggen op een duidelijk hoger niveau. Je hebt hier, in vergelijking met Excelsior, toch wat meer ervaren jongens lopen. Bij Excelsior waren het bijna echt allemaal jonge jongens, die uit de jeugd kwamen of zelfs van amateurclubs. Dat verschil merk je dus zeker op de training.”

basisplaats

Vorig seizoen dwong hij een basisplaats af bij Excelsior. Nu bij ADO Den Haag is dat natuurlijk ook zijn doel. ,,Natuurlijk, ik kom hier niet om in het tweede te spelen. Het ligt allemaal aan mijzelf. Als ik mijn best doe, kom ik vanzelf in het team en hoop daar dan in te blijven staan.”

Deze week verblijft Kevin Jansen met de selectie op trainingskamp in Doorwerth. ,,Mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Er zijn toch acht nieuwe spelers bijgekomen, iedereen moet zijn plekje vinden. Je hebt vaak wel tegen elkaar gespeeld, maar niet met elkaar.”

Kevin Jansen, een nieuw talent bij ADO Den Haag. En zijn toekomst zal ook voorlopig in de Hofstad liggen, want hij tekende een contract voor drie seizoenen.

© Haaglandenvoetbal.nl LEUK INTERVIEW
0
Dinsdag 10 juli 2012 om 22:41 uur

pajam

Bert schreef:

Moet je dit ook even vet afdrukken en niet een of ander sfeertje tegen die jongen proberen te creëren

“Ik was een voorbeeld voor de jongens en een boegbeeld van de stad, ik had 150 wedstrijden voor de club gespeeld. En toch mocht ik ineens geen aanvoerder meer zijn, alleen maar vanwege wat kleine conflictjes met de trainer.”

Dit geeft namelijk de werkelijke oorzaak aan. In het begin speelde Immers helemaal niet zo slecht. Maar doordat Steijn die band afpakte ging het daarna inderdaad bergafwaarts.
het stukje tekst staat er toch gewoon Bert??
Ik heb dikgedrukt wat IK uit het verhaal haal.

En dat ene kleine Zelfmedelijden stukje maakt het er voor mij niet beter op.
Ik ben zeer kritisch op Steijn, maar ga nu niet zeggen dat het door Steijn zijn kritiek en keuze om die band af te pakken komt dat Immers slecht(er) is gaan presteren!
Ook met die band was het niets, hij geeft trouwens zelf na het stukje wat jij aanhaalt aan in de clinch met de trainer gelegen te hebben.
Sinds wanneer is een individu de baas bij een club??

Immers was mijn favoriete speler, alleen al om het feit dat het een supporter was die op het veld stond, maar nu mag ie van mij lekker Feyenoorder zijn en blijven; weg ermee! (MIJN MENING)
0
Dinsdag 10 juli 2012 om 19:56 uur

Bert

pajam schreef:

en het houdt met onze `supporter` Immers ook niet op;

"Hier bij Feyenoord lach ik eindelijk weer"


Lex Immers heeft zichzelf hervonden bij Feyenoord. De middenvelder geeft toe dat hij een verloren seizoen achter de rug heeft bij ADO Den Haag. “Ze zeiden dat ik niet meer lachte op het veld en er chagrijnig bijliep. Misschien was dat ook wel zo”, zegt Immers deze week in het magazine van NUsport. “Ik was echt toe aan een volgende stap. Hier bij Feyenoord lach ik eindelijk weer. Ik voel me weer helemaal het mannetje.”

De 26-jarige Immers wilde eigenlijk een jaar geleden al naar Feyenoord, maar commissarissen Paul Beijersbergen en Mark van der Kallen lieten hem niet gaan. “Toen Feyenoord het vereiste bedrag bood, krabbelden ze ineens terug. Ik ging uit van een mondelinge toezegging, maar in de voetballerij kan je blijkbaar niet iedereen op zijn woord geloven. Dat is jammer, want daardoor heb ik een verloren seizoen achter de rug.”

Tattoo
Het deed Immers vooral pijn dat zijn aanvoerdersband halverwege het seizoen werd afgenomen door coach Maurice Steijn. “Toen kon ik het echt even niet meer opbrengen om alles voor anderen te doen. Mijn schouders gingen naar beneden en ik dacht: jongens, ik schuif alles van me af, zoek het maar uit allemaal.”

“Ik was een voorbeeld voor de jongens en een boegbeeld van de stad, ik had 150 wedstrijden voor de club gespeeld. En toch mocht ik ineens geen aanvoerder meer zijn, alleen maar vanwege wat kleine conflictjes met de trainer.”

Bij Feyenoord hoopt Immers op een frisse start. De Hagenaar sluit niet uit dat er rond de ooievaar van ADO een nieuwe tattoo bij komt tijdens zijn verblijf in De Kuip. “Als we kampioen worden, laat ik waarschijnlijk een tatoeage van de datum en de schaal op mijn lichaam zetten. Ik zal nooit iets van Feyenoord zelf op mijn lichaam laten tatoeëren, dat kan ik niet maken tegenover ADO.”


Wat een ongelofelijke nul! Haal die tatto van FC Den Haag er maar af hoor! Van mij mag je, graag zelfs!
verhuis meteen en blijf lekker weg
Moet je dit ook even vet afdrukken en niet een of ander sfeertje tegen die jongen proberen te creëren

“Ik was een voorbeeld voor de jongens en een boegbeeld van de stad, ik had 150 wedstrijden voor de club gespeeld. En toch mocht ik ineens geen aanvoerder meer zijn, alleen maar vanwege wat kleine conflictjes met de trainer.”

Dit geeft namelijk de werkelijke oorzaak aan. In het begin speelde Immers helemaal niet zo slecht. Maar doordat Steijn die band afpakte ging het daarna inderdaad bergafwaarts.
0
Dinsdag 10 juli 2012 om 19:51 uur

pajam

en het houdt met onze `supporter` Immers ook niet op;

"Hier bij Feyenoord lach ik eindelijk weer"


Lex Immers heeft zichzelf hervonden bij Feyenoord. De middenvelder geeft toe dat hij een verloren seizoen achter de rug heeft bij ADO Den Haag. “Ze zeiden dat ik niet meer lachte op het veld en er chagrijnig bijliep. Misschien was dat ook wel zo”, zegt Immers deze week in het magazine van NUsport. “Ik was echt toe aan een volgende stap. Hier bij Feyenoord lach ik eindelijk weer. Ik voel me weer helemaal het mannetje.”

De 26-jarige Immers wilde eigenlijk een jaar geleden al naar Feyenoord, maar commissarissen Paul Beijersbergen en Mark van der Kallen lieten hem niet gaan. “Toen Feyenoord het vereiste bedrag bood, krabbelden ze ineens terug. Ik ging uit van een mondelinge toezegging, maar in de voetballerij kan je blijkbaar niet iedereen op zijn woord geloven. Dat is jammer, want daardoor heb ik een verloren seizoen achter de rug.”

Tattoo
Het deed Immers vooral pijn dat zijn aanvoerdersband halverwege het seizoen werd afgenomen door coach Maurice Steijn. “Toen kon ik het echt even niet meer opbrengen om alles voor anderen te doen. Mijn schouders gingen naar beneden en ik dacht: jongens, ik schuif alles van me af, zoek het maar uit allemaal.”

“Ik was een voorbeeld voor de jongens en een boegbeeld van de stad, ik had 150 wedstrijden voor de club gespeeld. En toch mocht ik ineens geen aanvoerder meer zijn, alleen maar vanwege wat kleine conflictjes met de trainer.”

Bij Feyenoord hoopt Immers op een frisse start. De Hagenaar sluit niet uit dat er rond de ooievaar van ADO een nieuwe tattoo bij komt tijdens zijn verblijf in De Kuip. “Als we kampioen worden, laat ik waarschijnlijk een tatoeage van de datum en de schaal op mijn lichaam zetten. Ik zal nooit iets van Feyenoord zelf op mijn lichaam laten tatoeëren, dat kan ik niet maken tegenover ADO.”


Wat een ongelofelijke nul! Haal die tatto van FC Den Haag er maar af hoor! Van mij mag je, graag zelfs!
verhuis meteen en blijf lekker weg
0
Dinsdag 10 juli 2012 om 18:20 uur

Advertentie

Bleek

DaveDH schreef:

Het was niet v/d Brom die het verschil maakte maar de man die er 20 doelpunten schopte... Als Steijn vorig seizoen Bully had gehad dan hadden de hardcore zeikers als Roel niets te zeiken gehad, sterker nog dan had hij Steijn zijn aars helemaal rauw gelikt uit dankbaarheid

Het verschil zit hem niet in de trainer maar in het materiaal wat de wei in gestuurd wordt ....

Wat mij betreft is het een combinatie en gaat het om de wisselwerking tussen de trainer en de spelers.. Vorig jaar was die er in ieder geval totaal niet!

Overigens ben ik van mening dat wanneer wij afgelopen seizoen de beschikking over Bulykin hadden gehad hij er niet zomaar weer 20 zou maken.. De verdedigende speelwijze en het gebrek aan duidelijkheid had hem veel minder in scoringspositie gebracht!
0
Dinsdag 10 juli 2012 om 11:54 uur

DaveDH

pajam schreef:

het verschil bij de Amsterdammers in de jaren 90? van Gaal
het verschil bij Willem II in de jaren 90? Adriaanse
het verschil in de jaren 90 bij RKC? Martin Jol
het verschil recentelijk bij Heracles? Verbeek
het verschil bij ADO Den Haag 2 seizoeen geleden? v/d Brom

Trainers kunnen wel degelijk het verschil maken
Het was niet v/d Brom die het verschil maakte maar de man die er 20 doelpunten schopte... Als Steijn vorig seizoen Bully had gehad dan hadden de hardcore zeikers als Roel niets te zeiken gehad, sterker nog dan had hij Steijn zijn aars helemaal rauw gelikt uit dankbaarheid

Het verschil zit hem niet in de trainer maar in het materiaal wat de wei in gestuurd wordt ....

0
Dinsdag 10 juli 2012 om 11:41 uur

pajam

Kees schreef:

Het verschil zat hem vorig jaar er ook in dat we geen 10 bonuspunten tegen Ajax en PSV hebben behaald.
Kees,

als we gewoon de wedstrijden thuis niet zo weggaven en uitwedstrijden tegen de tegenstanders die we moeten kunnen hebben als RKC, NEC niet roemloos hadden verloren, had je de bonuspunten tegen de top ook niet nodig gehad om kampioen rechterrijtje te worden.

Steijn heeft vorig jaar overduidelijk gefaald, van mij had er een andere trainer mogen komen, maar ADO Den Haag heeft voor de rust gekozen en dat is hun goed recht.
Al vond ik Cees Driebergen klare taal spreken op de presentatie van de nieuwe spelers , eerste dag van het nieuwe seizoen; ADO Den Haag moet gewoon minimaal 12e worden en daar heeft hij gewoon gelijk in!
0
Dinsdag 10 juli 2012 om 10:32 uur

Nu online

wijstaanboven, GroenGeelHart070, Bleek, bennyboy1960, Dannyy, carbayon, KvR, Reneetje en 184 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Jari Vlak Daryl van Mieghem Juho Kilo

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Telstar
1-1
20 september 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong FC Utrecht
27 september 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 FC Den Bosch 7 - 16
2 Excelsior 7 - 14
3 Helmond Sp. 7 - 14
4 Jong PSV 7 - 11
5 Telstar 7 - 11
6 Graafschap 6 - 10
7 Jong AZ 6 - 10
8 FC Volendam 7 - 10
9 Vitesse 6 - 9
10 FC Dordrecht 7 - 9
11 Roda JC 7 - 9
12 Jong Ajax 6 - 8
13 FC Eindhoven 6 - 8
14 FC Emmen 7 - 8
15 TOP Oss 6 - 7
16 ADO Den Haag 7 - 7
17 MVV Maastr. 7 - 6
18 VVV-Venlo 7 - 5
19 SC Cambuur 6 - 4
20 Jong Utrecht 6 - 2