Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: spits

pascal-070

wetzel, slory is een speler die we zoeken een speler met diepgang,scorend vermogen en zowel in de spits als op de vleugel inzetbaar. Feyenoord zit financieel niet goed dus ik zal zeggen sla toe en slaap niet!
0
Woensdag 17 juni 2009 om 19:47 uur

Robin Straub

Wanhopige Michael Owen vertoont duivelse trekjes
Geschreven op woensdag, 17 juni om 09:01

Column door Qasim Hakim

Einde oefening! Het zijn de eerste woorden die mijn gedachten binnendringen op het moment dat ik verneem dat een voormalig godsgeschenk zich tot een bedenkelijk niveau moet verlagen om een nieuwe broodheer te vinden: een brochure waarin een reclamebureau beschrijft hoe goed een voetballer, die de scouts in iedere uithoek van onze aardbol al lang en breed kennen, wel niet is. Maar de wereld lijkt Michael Owen (29) liever te willen vergeten. Het predikaat ‘voormalig spits van formaat’ is nakende. Of kan hij toch nog uit zijn lijden worden verlost?



30 juni 1998. De schemering doet zijn intrede op een zomerachtige maandagavond in Saint-Étienne. Geslepen houwdegens als José Chamot en Roberto Ayala hebben geen grip op een kleine snelheidsduivel, die na een rush van een goede veertig meter ook doelman Carlos Roa het nakijken geeft. Pas achttien lentes jongen en nog geen 1 meter 75 groot. Owen stijgt in één bliksemflits naar ongekende hoogte. De wereld maakt op aangename wijze kennis met Boy Wonder.

Een jaar eerder laat Liverpool-coach Ron Evans het jeugdexponent voor het eerst opdraven in een competitiewedstrijd van The Reds. Tegenstander Wimbledon wordt meteen de dupe van de scoringsdrift die de godenzoon van de Merseyside tot een absolute held bombardeert. Owen is echter niet alleen een begenadigd voetballer: het vrouwelijke geslacht smelt bij het zien van zijn betoverende glimlach. Menig moeder zou een moord willen plegen om haar dochter aan deze ideale schoonzoon te helpen. Waar de Britse topvoetballers, van George Best tot Paul Gascoigne, de voorpagina’s van de tabloids structureel sieren na een weer een escapade loopt de engel uit Chester gewoon in de pas. Als de tiener zich in 1998 en 1999 kroont tot topscorer van de Premier League heeft het geloof in een bovennatuurlijk wezen op aardse bodem ongekende vormen aangenomen bij onze buren aan de andere kant van het kanaal.

Het ene na het andere record wordt aan diggelen geschoten. Als enige Engelse voetballer weet Owen vanaf 1998 op vier achtereenvolgende eindtoernooien te scoren voor zijn land. Het mooiste moment in het shirt van The Three Lions dateert van 1 september 2001, als de wonderspits drie doelpunten voor zijn rekening neemt tijdens de historische wedstrijd in München tegen rivaal Duitsland (1-5). In 89 interlands weet Michael Owen veertig doelpunten te maken. Zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg dateert alweer van 26 maart 2008, toen hij een helftje mocht meespelen tegen Frankrijk.

Bondscoach Fabio Capello houdt de deur nog op een kier, maar deze deur kan ieder moment voorgoed in het slot verdwijnen. Waarom zijn we Owen vergeten? Na zijn periode bij Liverpool wist hij ook in Madrid het net te laten kraken, zonder enige garantie op een basisplaats. Na achttien doelpunten in 41 wedstrijden zette De Koninklijke hem wonderbaarlijk genoeg alweer in de etalage. Newcastle United leek zich in 2005 te verzekeren van de doelpuntenproductie van Klein Duimpje, maar een ernstige blessure gooide roet in het eten. Het WK van 2006 werd net op tijd gehaald, maar na een ongelukkige val in de derde groepswedstrijd tegen Zweden verdween Owen opnieuw voor lange tijd in de lappenmand.

In de laatste twee voetbaljaargangen vocht Owen met Newcastle tegen degradatie naar de Championship en kwam hij ondanks alle pijntjes nog wel 23 keer tot scoren. Na de aftocht van het miljoenenensemble uit de Noord-Engelse havenstad is de breuk tussen The Magpies en hun aanvoerder een feit. De aanbevelingsfolder tot een huwelijk ligt nu bij acht clubs uit de Premier League. Aan het begin van 2009 flirt Owen nog met Chelsea en Manchester City, die even wanhopig op jacht zijn naar een nieuwe aanvalsleider, maar serieus wordt het nooit. Michael Owen is nu nog altijd desperate zoekende naar een nieuwe liefde. Als een kleurloze schim struint hij de Engelse velden af: op zoek naar een gedaante. Zelfs Goodison Park komt in aanmerking! Het kind van Liverpool dat zichzelf aanbiedt bij de aartsrivaal. Een pact met de duivel, die bezit heeft genomen van het hemelse lichaam. Ik denk dat niemand het gevallen koningskind nog uit zijn lijden kan verlossen. 

goede spits vor ons? XD
0
Woensdag 17 juni 2009 om 18:07 uur

Den Haag For Life

Iedereen mag weg bij Feyenoord behalve Van Bronckhorst

17/06/2009 16:31

Feyenoord begint komende zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een ochtend-en middagtraining op het veld naast De Kuip, maar de kans is groot dat de spelersgroep er eind juli - als de competitie begint - totaal anders uit zal zien. Behalve aanvoerder Giovanni van Bronckhorst (foto) mag iedereen vertrekken bij de club.

Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler, Denny Landzaat, Jonathan de Guzman, Andwélé Slory en Luigi Bruins zijn te koop tegen elk aannemelijk bod en worden her en der aangeboden in het informele circuit van de Europese clubs. Feyenoord wil af van de salarissen die te zwaar op de begroting drukken. De club is hard bezig de huishouding sluitend te krijgen en gaat terug in budget van 44 naar 39 miljoen euro.

De nood is zó hoog, dat de club alleen spelers kan kopen met hulp van externe financiers die in deze constructie ook garant moeten staan voor het salaris. Op die manier kon de club Dani Fernández aan zich binden, aanstaande zondag de enige nieuwe speler tijdens de traditioneel drukbezochte eerste twee trainingen.

Feyenoord zelf doet geen mededelingen over de aanstaande uitverkoop. De club wil de prijs niet drukken, maar iedereen weet dat het goedkoop winkelen wordt in De Kuip. Dat Feyenoord graag meewerkt aan het vertrek van enkele grootverdieners blijkt uit het feit dat de club Makaay afgelopen winterstop wilde verkopen. AS Monaco bood vijf miljoen euro, maar de spits blokkeerde de transfer.

Het is meteen het grootste probleem voor Feyenoord. De club mag dan wel open staan voor een transfer, de beslissing ligt uiteindelijk bij de spelers. En die hebben allemaal een doorlopend contract. Bovendien helpt het huidige economische klimaat ook niet mee.
In het uiterste geval kan Feyenoord besluiten spelers met doorlopende contracten transfervrij te verklaren.

vi
0
Woensdag 17 juni 2009 om 17:45 uur

rien1

Kaos schreef:

Ik vind het gewoon zonde..
Je heb hier een vaste leuke groep shouters zitten.. met wie je gewoon normaal kan discussieren of je het nou eens ben of niet..

Ik vind het niet gek dat shouters hier weggaan. Het duurt niet lang meer of ik ga dat voorbeeld maar volgen...

Zal ongewtwijveld nu reacties krijgen zoals daaaaag..
Dus kom maar op..
Beste Kaos

Er zijn inderdaad shouters die niet meer zo vaak te horen (lezen) zijn, en dat is zeker jammer. Je ziet dat je nu ook zo maar voor niks de wind van voren krijgt, en ook nog eens op een respectloze manier. Ikzelf lees trouwens elke dag als eerste de shoutbox, maar heb de laatste tijd totaal geen zin om te reageren.
Overigens valt er ook niet echt veel te melden 
De  "Haagse" AD heeft de laatste week al helemaal geen komma te melden over ons cluppie, dus die Dennis (achternaam ben ik effe kwijt) zal nu ook wel op vakantie zijn. 
Overigens, als ik zo de transfermolen lees op voetbalnext, zie ik bepaald geen groot nieuws. Ja, RKC heeft een spits gehaald van Zwolle. De eerste trouwens. Er gaan er meer weg daar. Ik denk dat de transferperikelen pas eind deze maand pas echt loskomen. 
0
Woensdag 17 juni 2009 om 17:43 uur

Den Ouden:

Ik sta overal voor open
`Door Jeroen de Laat
Woensdag, 17 juni 2009, 09:51 Geert den Ouden is één van de zes Nederlanders die in de belangstelling staan van FC Valletta, de topclub van Malta. De 31-jarige spits heeft al oriënterende gesprekken gevoerd met de club van trainer Ton Caanen.

"Het is nog te prematuur om er veel zinnigs over te zeggen, het was puur informatief; kijken wat zij willen en kijken wat ik wil", aldus Den Ouden tegenover ELF Voetbal. "Het is nog niet serieus, maar dat zou het wel kunnen worden. Ik sta open voor een overgang naar Malta, zeker. Anders was ik dat gesprek niet eens aangegaan."

Den Ouden mag ondanks zijn nog éénjarige contract transfervrij vertrekken bij het gedegradeerde De Graafschap. "Ik ben nu lekker vakantie aan het vieren, maar mijn zaakwaarnemer houdt me goed op de hoogte", vertelt de spits. "Er spelen wat dingetjes en het zou zomaar eens snel kunnen gaan. Ik zal in ieder geval naar elke serieus geïnteresseerde club luisteren."
0
Woensdag 17 juni 2009 om 14:44 uur

krm

Den Ouden en Lopes in gesprek met Maltezer club
Geschreven op woensdag, 17 juni om 08:07

Geert den Ouden (De Graafschap) en Cecilio Lopes (FC Dordrecht) zijn in gesprek met FC Valletta. De topclub van Malta, die getraind wordt door Tom Caanen en Jordi Cruijff, richt zich voor komend seizoen op de Nederlandse transfermarkt. Caanen wil volgens AD/Sportwereld één Nederlandse spits aantrekken. Ook met Rick Hoogendorp en Kevin Vink (RKC Waalwijk) is dinsdag contact gelegd. Leon Kantelberg (VVV-Venlo) en oud-Spartaan Sidney Sendley Bito zijn al op proef. Volgens Caanen krijgen zij waarschijnlijk een contract aangeboden op het eiland.

Caanen en Cruijff tekenden begin juni voor drie jaar. Caanen wordt hoofdtrainer, terwijl assistent Cruijff in het eerste seizoen ook nog op het veld actief zal zijn. Het tweetal werkte in Oekraïne bij Metalurg Donetsk al samen. Caanen was eerder in beeld in Rusland bij bij een van de door Guus Hiddink geïnitieerde voetbalcentra. 

Hebben Geertje en Ricky waarschijnlijk toch een club.
0
Woensdag 17 juni 2009 om 08:35 uur

dobbelsteen

Mike schreef:

Heb je het nou al haarfijn nagekeken, kenner?
Haha powel geschorst.... Grote vriend een speler als Powel reken ik niet eens meer mee na zen blamaga vorig seizoen. Totaal geen inzicht en gevoel voor de bal. Milic is de spits die het moet gaan doen! (afhankelijk of er een nieuwe spits bij komt)
0
Dinsdag 16 juni 2009 om 13:17 uur

Advertentie

andy

`Zeefuik krijgt opnieuw geen kans bij PSV`
Género Zeefuik had de hoop komend seizoen de kans te krijgen bij PSV. De negentienjarige aanvaller, afgelopen seizoen actief voor FC Omniworld, moet echter opnieuw hopen op een club die hem wil huren.

De jonge Amsterdammer, afgelopen seizoen goed voor acht goals in 35 competitieduels, start de voorbereiding bij Jong PSV, zo meldt De Telegraaf. De spits had gehoopt komend seizoen de kans te krijgen onder trainer Fred Rutten, maar als er een club komt mag Zeefuik opnieuw op huurbasis vertrekken.

De Eindhovenaren hebben Funso Ojo een nieuw contract aangeboden. De zeventienjarige middenvelder wil de voorbereiding echter afwachten voor hij ingaat op het voorstel. Ojo hoopt onder Rutten een vaste stek bij de selectie te veroveren.




Iets voor ons???
0
Dinsdag 16 juni 2009 om 10:37 uur

platvoet

Rik schreef:

? Heb ik iest gemist?
ja oper goeie spits maar voor hoelang tekent die dan is niet bekent
0
Maandag 15 juni 2009 om 17:42 uur

bobo

Ik les dat iedereen een nieuwe spits wil. Gooi lekker Milic en Powel samen voorin. v.d. berg erachter samen met knoppert als die weer fit is.  
0
Maandag 15 juni 2009 om 14:27 uur

Nu online

Brian, Alle ballen op Jort en 210 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 Jong Ajax 9 - 10
15 SC Cambuur 9 - 10
16 MVV Maastr. 9 - 8
17 VVV-Venlo 9 - 8
18 TOP Oss 9 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4