Pagina 133

Fransje

Haagse Roel schreef:

Werd vanavond nog besproken in Studio Voetbal met beelden, Kum deed werkelijk niets verkeerd  (Vond iedereen behalve neus van Gelder). Onze Hagenees, Dhr Jol , vond het nodig middels een sms te beweren dat Bossen wel gelijk had
Ik ben het met de heer Jol eens. Ik vind het logisch dat de scheidsrechter fluit omdat het er op lijkt dat de keeper de bal klemvast heeft met 2 handen.
0
Maandag 19 januari 2009 om 07:09 uur

Kees

Leidschenveen schreef:

Mooi dat jij zo vergevingsgezind bent. Iedereen is anders en bij mij bijvoorbeeld werkt dat zo niet. Als je eenmaal iets geflikt hebt is het ook echt meteen klaar.
Dus die assistent-scheidsrechter van gister komt bij jou nooit op de barbecue. Ook niet na zijn goedmakertje
0
Zondag 18 januari 2009 om 22:28 uur

Kees

Haha, ik (en met mij nog wel meer natuurlijk) heb `m inderdaad een aantal malen op een luide en zeer duidelijke wijze kenbaar gemaakt dat ie niet goed bezig was.
En jij zei neem ik aan:

Meneer de assistent-scheidsrechter mag ik alstublieft uw aandacht voor het volgende heikele aspect:

In mijn beleving neemt u een aantal discutabele beslissingen waaraan ik mijn goedkeuring niet kan wegdragen. Ik zou het bijzonder appreciëren als u uw vaardigheden zou verbeteren. Alvast mijn onuitsprekelijke dank.

Dat heb je goed gedaan Leidschenveen. Wij zijn trots op je.
0
Zondag 18 januari 2009 om 17:48 uur

<FCDH>

Danny Buijs: ‘Ik baal dat wij niet met drie punten van het veld zijn gestapt’
18 januari 2009 om 11:23

De nieuwelingen bij ADO Den Haag kunnen terugkijken op een goed debuut. Ook de van Feyenoord overgekomen Danny Buijs (op de foto met rugnummer 25) speelde een puike partij op het middenveld. In de tweede helft moest hij – vanwege onvoldoende wedstrijdritme – het speelveld verlaten. Na afloop sprak ‘Haaglanden Voetbal’ met de ex-Feyenoorder.

Tekst: Rob Blankenstein

Danny, je gaat eruit met een 2-1 voorsprong en dan wordt het toch nog 2-2. Da’s zuur!

‘Ja, dat is heel zuur en ik lag al binnen op de massagetafel en ik hoorde het. Dan ben je in staat om bij wijze van spreken wel door een muur heen te slaan, want ik vind dat wij deze wedstrijd absoluut hadden moeten winnen.’

Waar hebben jullie het tegen Heracles laten liggen?

‘Wij kunnen het alleen onszelf verwijten. Ik denk dat wij bij rust al twee of drie goals hadden moeten maken en dan zou je het in de tweede helft gewoon uit kunnen spelen. Alleen bij rust staat het gewoon 1-1 en dat kunnen wij onszelf verwijten. In de tweede helft kom je nog goed op 2-1 en ik moet zeggen over de laatste 25 minuten kan ik niet oordelen, want dat heb ik niet gezien, maar wat ik over de eerste 65 minuten kan zeggen is, dat wij op dat moment misschien met twee of drie goals verschil voor moeten staan.’

Dan je eigen prestatie. Je leek wel een moderne uitgave van Cor Lems, buffelen, bikkelen. Dat typeert jou ook als voetballer met de drang naar voren en de aanval proberen te ondersteunen!

‘Ja, maar dat is ook de basis denk ik. Ik heb gewoon zoiets van als wij met ons allen tot het gaatje gaan, dan kunnen wij het een heleboel ploegen lastig maken en dan zie je tegen Heracles ook, dat je in de eerste helft twee, drie heel goede kansen krijgt met Richard (Knopper - red.) tweemaal alleen voor de keeper en die goal natuurlijk van Karim (Soltani - red.). Dat hoort gewoon de basis te zijn en af en toe is het misschien over het randje, maar dat is aan een scheidsrechter om te bepalen waar de grens ligt.’

Je komt door een goede goal op 1-0, maar die voorsprong hou je welgeteld maar acht minuten vast. Dat is wel heel kort!

‘Ja, maar dat kwam door een slecht moment van ons. Ik weet niet zeker of er een overtreding aan vooraf ging, maar volgens mij niet. Ik had misschien ook nog de kans om de bal weg te schieten, maar zo’n goal mag er nooit in. Dat moeten wij ons zelf aanrekenen, want daar doe je jezelf de das mee om, want wat ik al zei in de eerste helft moet je met twee, drie goals verschil voor staan. Maar door dat moment ga je gewoon met 1-1 de kleedkamer in.’

Hoe heb je deze wedstrijd ervaren?

‘Ik kijk er toch wel met een positief gevoel op terug. In die zin, dat ik blij ben dat ik gewoon lekker zo’n 62 minuten heb kunnen spelen. Alleen ik baal er wel een beetje van, dat wij niet met drie punten van het veld afgestapt zijn, want dat was gewoon ontzettend belangrijk. Dan was je geloof ik op twee punten van Heracles gekomen en dan maak je toch het gat weer groter naar de onderste ploegen. Uiteindelijk mag je misschien ook blij zijn, dat je hem niet verliest en ik heb begrepen dat de bal over de lijn was. Alleen de situatie met Kum in de eerste helft was volgens mij geen overtreding in het duel met Pieckenhagen (zie foto) en in Engeland lachen ze daar om, maar goed, dat weet je en dat soort momenten gebeuren in het voetbal en het staat uiteindelijk na 90 minuten 2-2. Wij moeten gewoon in de spiegel kijken, want wij hadden de klus vandaag gewoon moeten klaren.’

Afrondend, je gaat er na 63 minuten uit. Was de pijp echt leeg?

‘Ja, ik heb denk ik de afgelopen vier maanden twee blessures gehad en ik heb een wedstrijdje in Jong Feyenoord gespeeld en eigenlijk pas vanaf half december ben ik weer aan het meetrainen. Ik had zoiets van je kunt beter alles geven en dan na 63 minuten iemand anders er in laten komen die helemaal fris is, dan dat ik hier na 90 minuten op halve kracht ga lopen, want daar heeft uiteindelijk niemand wat aan.’

© Haaglanden Voetbal (TR Media)

0
Zondag 18 januari 2009 om 14:53 uur

Haagse Roel

Tegenwoordig mag je niets meer over een scheidsrechter zeggen. Dat komt mooi uit, want ik heb geen goed woord voor Bossen over

Zaterdag, 17 januari 2009, 21:53

ADO Den Haag en Heracles Almelo speelden zaterdag met 2-2 gelijk. ADO-trainer André Wetzel maakte de tweede helft vanaf de tribune mee, want in de rust werd hij weggestuurd door scheidsrechter Ruud Bossen.

In de rust zei Wetzel tegen Bossen dat hij scherper en alerter moest fluiten. "Want dat verdient het publiek", verklaarde de coach na afloop. "Bossen riep me bij zich in zijn kleedkamer, vroeg me de deur dicht te doen en mijn verhaal nog eens te vertellen. Toen heb ik dat nog eens herhaald: hij moest scherper en alerter fluiten, omdat beide ploegen en het publiek dat verdienen. Er is geen onvertogen woord gevallen, maar ik was wel boos. En als ik boos ben, spreek ik met stemverheffing. Volgens Bossen met te veel stemverheffing en dat mag kennelijk niet. Vooruit dan maar..."

Wetzel, die vond dat zijn ploeg drie punten had verdiend, was tevreden over de aankopen Danny Buijs, Timothy Derijck en Berry Powel. "Ze hebben het alledrie goed gedaan, maar ze moeten nog wel wat fitter worden, vind ik."

0
Zaterdag 17 januari 2009 om 23:42 uur

yo

Jammer, maar ik heb genoten van Dereijk, Buijs en Powel. Alledrie stuk voor stuk kwaliteitsinpulsen! We gaan de punten nog wel pakken.
Wat is die scheidsrechter Bossen een hond trouwens, uuhh wat een eng mannetje.

Zaterdag, 17 januari 2009, 20:52

ADO Den Haag-trainer André Wetzel is tijdens het duel met Heracles Almelo naar de tribune verwezen door scheidsrechter Ruud Bossen. Wetzel had tijdens de rust aanmerkingen op de leiding en dat pikte Bossen niet.

Wat Wetzel precies gezegd heeft, is niet duidelijk.
0
Zaterdag 17 januari 2009 om 21:15 uur

Kees

SV LY – Oud ADO Den Haag 4-7 (3-2)
10. 0-1 Jeffrey Talan, 17. 1-1 Oni Kuckelick, 23. 2-1 Oni Kuckelick, 24. 3-1 Oni Kuckelick, 35. 3-2 Jeffrey Talan, 38. 4-2 Shaftiek Mokien, 42. 4-3 Frans Danen, 48. 4-4 Edwin Grünholz, 51. 4-5 Jeffrey Talan, 53. 4-6 Frans Danen 68. 4-7 Edwin Grünholz
Oud ADO Den Haag: Gertjan Dupon; Richard van der Vaart, Raymond Atteveld, Jeffrey van As, Jimmy Charité; Karel Bouwens, Johnny Grünholz, Edwin Grünholz; John van den Hoogenband, Dennis Iliohan, Jeffrey Talan
Wissels: Arie van der Padt, Frans Danen, Dick Boereboom, Ron van Baaren
scheidsrechter: Kees Post