Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: waarom

Kees

Raymond Atteveld verwacht spectaculaire wedstrijd tegen Vitesse
21 augustus 2009 om 23:37

Normaliter staat trainer Raymond Atteveld direct na de vrijdagtraining de pers te woord. Nu moest onze verslaggever ‘even wachten’. Natuurlijk was ook Haaglanden Voetbal.nl benieuwd naar het waarom!



Tekst: Rob Blankenstein



Trainer Raymond Atteveld ging namelijk nu – alvorens de pers te woord te staan – naar een andere ruimte voor een overleg met de spelersgroep, technisch directeur André Wetzel en Mark van der Kallen.



Raymond, zijn de wedstrijdpremies, die eerst naar beneden waren bijgesteld, toch weer verhoogd?



‘Nee hoor, het was iets wat al langer op de rol stond en spontaan gebeurde. Het zijn mensen, die allemaal hun betrokkenheid tonen bij de club en de ploeg een hart onder de riem willen steken. En dat is nu gebeurd.’



Dus niets verrassends?



‘Nee, ik wist dat dit ging gebeuren, dus dat is niet zo verrassend. Hij (Mark van der Kallen - red.) heeft dat vorig jaar ook gedaan. Het is gewoon een stuk van zijn betrokkenheid en zich willen laten zien en het geloof dat hij in de groep heeft, heeft hij nog een keer duidelijk willen maken en dat is alleen maar fijn.’



Terug naar vorige week, het duel tegen FC Twente, met een logische nederlaag. Sta je daar dan nog lang bij stil, juist omdat het een logische nederlaag was?



‘Ik vind het gemakkelijker te verteren dat je tegen een ploeg die gewoon het veel betere team was verliest, dan in een wedstrijd waar je vijftien kansen hebt zoals tegen NAC en VVV, waarin je de punten laat liggen. Dat duel tegen Twente is makkelijker te verteren, alleen ik vond dat wij te weinig kansen hebben gecreëerd, dus daar zijn wij wel mee bezig geweest.’



Collega Theo Bos van Vitesse bestempelde de wedstrijd van zaterdagavond al als een duel van de waarheid in de VI. Hoe zie jij dat?



‘Dat kan ik mij vanuit zijn positie wel voorstellen, omdat er bij Vitesse een veel hogere verwachting ligt dan bij een ploeg, die zich op de laatste speeldag heeft veilig gespeeld. Ook toen hebben wij tegen elkaar gespeeld en voor ons betekende dat het behoud van het eredivisieschap en voor Vitesse toen het mislopen van de play-offs voor Europees voetbal. Dus daar zit natuurlijk ook het grote verschil tussen de twee teams. Maar volgens mij - na vier wedstrijden - kun je nog niet zeggen van zus of zo.’



Voor beide ploegen is het uitgangspunt toch hetzelfde: één punt uit drie wedstrijden!



‘Ja, je wilt allemaal winnen, dus dat verandert er niks aan, maar dat klopt wel!’



Hoe schat jij dit huidige Vitesse in?



‘Ik vind het een goede ploeg die wel vecht, vergelijkbaar met ons, ook heel veel kansen creëert, maar geen wedstrijden heeft gewonnen. Ook goed gespeeld, met een uitzondering van de eerste helft tegen Willem II waarin het matig was en dat beaamt Theo Bos ook. Maar vorige week tegen Heerenveen heb ik ze toch weer aardig zien spelen en heel veel kansen zien missen, dus het is zeker een geduchte tegenstander waar wij het moeilijk tegen zullen krijgen.’



Wat voor soort wedstrijd verwacht jij?



‘Ik veracht een spectaculaire wedstrijd omdat er veel beweging bij beide teams aanwezig is en beide ook veel kansen creëren. Dus ik verwacht een wedstrijd die beslist niet saai zal zijn.’



Je speelt nu twee uitwedstrijden achter elkaar (na Vitesse, RKC Waalwijk - red.). Heb je de spelers nog iets meegegeven in de zin van, dat het belang steeds groter wordt en bij het uitblijven van de punten daardoor de druk ook?



‘Nee, ik ben het niet zo eens met die druk. Ik bedoel, wij moeten allemaal lekker normaal blijven doen en wij gewoon zorgen, dat wij in de eredivisie blijven en daar heb je punten voor nodig. De wedstrijden tot nu toe hebben wij goed gespeeld, zijn wij elke keer constant in de race geweest voor de punten, dus ik maak mij daarover niet zo’n zorgen. Wat overigens niet wil zeggen, dat ik het voor wat de stand betreft geen leuke situatie vind. Dat moge duidelijk zijn, maar op dit moment kijken wij vooral naar de wedstrijd tegen Vitesse en nog niet naar het duel tegen RKC Waalwijk, dat doen wij weer na Vitesse.’



Karim Soltani en Ricky van den Bergh zijn weer beschikbaar na hun schorsing. Opvallend was dat bij de laatste training Van den Bergh geen hesje droeg van de mogelijke basiself. Betekent dat iets?



Dat zou kunnen, maar dat is iets wat ik morgen (zaterdag - red.) met de groep bespreek. Wij hebben donderdag ook in een aantal formaties getraind en ook vandaag nog en wij wegen af wat wij het beste vinden voor onszelf en wat wij het beste vinden ten opzichte van de tegenstander van zaterdag.’



Hoe staat de vlag ervoor met Mitchel Piqué?



‘Hij heeft afgelopen maandag met Jong ADO meegespeeld tegen Jong Feyenoord/Excelsior en is in ieder geval negentig minuten aan de bak geweest. Dat is positief en voor de rest is het afwachten.’



Dan je keepers. Zwinkels is al weer bezig met keeperstrainer René Stam. Is er al zicht op wanneer hij weer beschikbaar is, bijvoorbeeld eind september?



‘Dat zou hij wel willen. Nee het is wel prachtig om te zien dat Robert weer op het veld staat, maar zoals het nu is, is het nog vrij geïsoleerd. Hij weet waar de bal moet komen en hij gaat stapje voor stapje vooruit en het ziet er wel heel erg goed uit met hem. Maar laten wij daar alsjeblieft geen druk opleggen en rustig blijven. Het is natuurlijk wel heerlijk om hem weer terug te zien.’



© Haaglanden Voetbal (TR Media)



Alle afbeeldingen

Terug naar overzicht
0
Zaterdag 22 augustus 2009 om 01:13 uur

Joost

’Hij maakt ons kapot’ 

Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - De liefhebbers hadden het al een tijdje in de gaten: de websites aadmansveld.nl en lexschoenmaker.nl zijn uit de lucht.

Ruud Mansveld (links) en Lex Schoenmaker jr. FOTO EVERT-JAN DANIELS
Fotograaf Guus de Jong heeft de eigenaars van de site, de zonen van de Haagse ADO-iconen Ruud Mansveld en Lex Schoenmakers jr., aangeklaagd.

De Amsterdammer wil geld zien omdat Mansveld en Schoenmaker zijn gemaakte foto’s van hun vaders op de sites hebben gezet zonder daarvoor toestemming te hebben gevraagd. In het geval van Mansveld gaat het om acht foto’s, bij Schoenmaker stonden er twee op de site. Mansveld moet ruim 14.000 euro betalen, Schoenmaker 2650 euro. „Maar daar bovenop komen waarschijnlijk ook nog advocaatkosten,” aldus Mansveld.

Hij is enorm geschrokken. „In februari van dit jaar kwam Lex Schoenmaker junior naar me toe. Hij had een mailtje gekregen van een advocaat die geld eiste voor twee foto’s op zijn site. Ik schoot in eerste instantie in de lach. Hij was natuurlijk in de maling genomen, dacht ik. Thuis dacht ik daar snel anders over. Ik had hetzelfde mailtje gekregen, maar de fotograaf vroeg in mijn geval het zesvoudige.”

„Ik dacht ook dat het om een grap ging,” beaamt Schoenmaker jr. Hij en Mansveld haalden onmiddellijk de bewuste foto’s van de site. Mansveld: „Tevens hebben we ons excuus gemaakt op de site. Toen we de fotograaf probeerden te bellen om sorry te zeggen, kregen we hem niet te spreken. Hij was emotioneel te beschadigd, werd er gezegd.”

De zaak was achter de rug, dachten de twee. Mansveld: „Maar de fotograaf ging gewoon door.” Schoenmaker jr.: „Hij wil per se geld zien.” Mansveld: „Daar is het hem om te doen. Andere redenen kan ik niet bedenken.”

Ze zijn inmiddels gedagvaard. Mansveld: „Luister, die man staat formeel gezien in zijn recht. Ik heb die foto’s gekregen, zoals ik wel vaker foto’s krijg van fotografen en journalisten. Maar ik wist niet van wie ze waren. Als je op de foto’s had geklikt met je rechtermuisknop had je kunnen zien dat we niet wisten van wie de foto’s kwamen. Noem het naïef. Maar waar praten we over? Over een website die een eerbetoon is aan mijn vader. Voor Lex geldt hetzelfde. We verdienen er niks aan. Ik heb, nee hád, duizenden foto’s voor de site. Fotomapjes van mijn vader in zijn jeugd, met familie, bij ADO, bij Feyenoord, het Nederlands elftal, noem maar op. Allemaal gekregen van mensen die je dat gunnen, die het een eer vinden. De foto’s van Guus de Jong stonden al even op de site. Maar ik heb nooit iets gehoord. Ze zijn niet eens origineel. Het waren kleine, vage foto’s, onder andere van mijn vader in het Nederlands elftal tegen Noorwegen. Er is amper iets op te zien.”

„Ik zie het niet meer zitten. Hij maakt ons kapot. Straks moet ik jarenlang mijn vakantiegeld overmaken aan deze meneer. Ik heb hem voorgesteld om het huidige bedrag te betalen dat je als website voor actuele foto’s betaalt. Maar ook dát wilde hij niet.”

De site is uit de lucht. „En komt niet meer terug. Ik heb het er helemaal mee gehad,” zegt Mansveld resoluut. „Het is jammer, we hadden meer dan 325 bezoekers per dag. Supporters kwamen er graag. Ik zette er regelmatig ook wat actuele nieuwsstukjes op.”

Ook de site van Lex Schoenmaker is ‘wegens onderhoud tijdelijk offline’. Junior: „Ik wil eerst deze zaak afwachten. Het is een morele kwestie. Natuurlijk staat de fotograaf in zijn recht. Maar hij (Guus de Jong) heeft beweerd dat hij schade lijdt. Daar kan ik me niks bij voorstellen. We wilden dit op een menselijke manier oplossen, wilden ook een schikking treffen, maar dat is allemaal niet gelukt.”

Ook Lex Schoenmaker senior is teleurgesteld: „Ik heb geprobeerd te bellen, want zoiets los je toch gewoon op met een babbel? Ik ben die man in mijn actieve loopbaan jarenlang overal tegengekomen. Hij heeft honderden foto’s van mij kunnen maken. Wij wisten absoluut niet dat de foto’s van Guus de Jong waren, anders hadden we wel toestemming gevraagd. Die man heeft zijn hele leven gebruik kunnen maken van mijn afbeelding en wil nu nóg meer. Dat is vreemd. Onze website heeft alleen maar geld gekost en niets opgeleverd. Waarom klaagt hij ons nu opeens aan?”


De Jong: Het zijn twee domme huilebalken


In een reactie laat fotograaf Guus de Jong (75) weten achter zijn beslissing te staan. „Over de hele wereld worden mijn foto’s gejat en gebruikt. Van Jordanië tot Canada. In Engeland kun je een foto van Cruijff van mij kopen mét handtekening zelfs. Pure diefstal. Laat Cruijff het maar niet horen. En in Amerika is er behang te krijgen met een afbeelding van Cruijff door mij gemaakt. Dat soort dingen wilde ik stopzetten. Daarom heb ik iemand ingezet om het internet af te struinen op zoek naar mijn foto’s. In totaal is er nu al 450 keer inbreuk gepleegd op mijn rechten.” De Jong gelooft niet dat de zonen van Mansveld en Schoenmaker van niets wisten. „Die treurverhalen hoor ik nou altijd. Dan ga je toch op zoek naar de herkomst van die foto’s? Een stelletje domme huilebalken zijn het. Ik sta ook niet te juichen om deze acties, maar ze hebben het aan zichzelf te wijten. Want met mij is bovendien wel te praten over een schikking.”
0
Vrijdag 21 augustus 2009 om 16:40 uur

Kees

Overigens vroeg ik me zaterdag voor de wedstrijd af waarom tegen een  ploeg als Twente die het met name van snel combineren moet hebben het veld gesproeid werd.

Vond ik erg vreemd.
0
Donderdag 20 augustus 2009 om 20:08 uur

<FCDH>

Edwin schreef:

De tijd in de gaten houden is wel handig.... Dan weet je hoelang je je adem nog in moet houden...
zolang je nog niet hoort extra speeltijd bedraagd 3 min is het goed haha trouwens waarom hebben we ineens een andere stadion speaker?
0
Woensdag 19 augustus 2009 om 22:42 uur

<FCDH>

rien1 schreef:

Haha, het is echt wel goed gezien. Maar inderdaad hadden we het allemaal liever anders gezien. Helaas hangt (op dit moment) alles af van de Bodde-soap en het nog van de grond komende spelersfonds. Of dus iemand die wel iets wil doen op dat gebied. En zo ADO ook weer verder helpt. Ik weet het anders echt niet meer. Weet je, ik voel me eigenlijk keihard voorgelogen door al die mooie praatjes over "zozo, komt die naar Den Haag". En dat ze iemand willen die een echte kwaliteitsinjectie geeft, en niets anders. Dit soort dingen en uitspraken hebben bij mij en bij iedereen heel veel verwachtingen gekweekt. We hadden het hier zelfs over Koevermans en weet ik veel wie nog meer. 
Allemaal voor niets! Alleen maar om meer SSC-kaarten te verkopen??   
daar begint het wel sterk op te lijken dat het ze alleen om het aantal scc,s ging?en wat ik ook raar vind is waarom dat spelersfonds geen 4 maanden terug is aangekondigd?nu is er haast geen tijd meer
0
Woensdag 19 augustus 2009 om 22:39 uur

Max

Vlakko schreef:

Zucht, Als ik sommige mensen hier lees zijn we al gedegradeerd.

En als alles wat er in de media word geschreven waar zou zijn..
William de Wit begrijpt ook dat deze brief een eerste aanzet is en dat de opzet nog bespreekbaar is van een spelersfonds. We zijn helaas geen club meer die van te voren elke sponsor gaat bellen of die het eens is met een brief. Doel van dit initatief is om tot een vergelijk te gaan komen samen met de sponsors.

Vierling haalt sponsors met zijn team binnen en bedenkt nieuwe concepten en verbeteringen. Nogmaals die man is er niet voor ons. En hij en zijn team zullen ons op termijn meer moeten opleveren waardoor er weer betere voetballers komen. Dat heeft even tijd nodig.

En we geven tegenwoordig niet meer geld uit dan er is, lijkt me een hele normale gang van zaken. Of als mensen hier 2000 hebben geef jullie er ook structureel 3000 uit? En mocht het idd allemaal zo slecht zijn als een hoop shouters hier roepen dan is er een winterstop waarin er wat word gedaan. Vind dat mensen hier te makkelijk doen over geef het eerst maar uit en dan komt de rest vanzelf wel.. Als dat zo zou gebeuren staan we binnen no-time weer in categorie 1 en kunnen we aan de bedelstaf bij de gemeente.

En die beruchte achterstand tot de winterstop die ik nu overal terug lees, veel vertrouwen hebben jullie niet in het huidige team blijkbaar. Ik geloof er wel in.

Maar goed ieder zijn mening..
Dat we geen geld uitgeven dat er niet is, vind ik een goed plan. Al kost degradatie meer dan een dure speler, We kunnen het ons niet permiteren om weer financieel over de kop te gaan.

Maar waarom die posiepraatjes? Wees dan ook duidelijk in de doelstelling: Handhaving, want meer zit er echt niet in. Je weet nu al dat je drie sleutelspelers tot de winterstop kwijt bent. Waarom verhalen over stappen maken en een 12e plek?

Ik vind het trouwens wel apart dat Vierling die brief niet ondertekend als directievoorzitter. Hij is er inderdaad niet voor ons, maar dan toch wel voro de bedrijven? Maar goed, daar lig ik verder niet wakker van. Ik neem aan dat Jagersma zijn functioneringsgesprek afneemt. Wat ik wel vreemd vind is dat er twee boegbeelden zijn: Wetzel en Jagersma. Maar tussen controle/beleid en voetbalzaken zit een groot grijs gebied. Door dat grijze gebied wordt aan de ene kant geroepen dat we 12e moeten worden en aan de andere kant dat de selectie nu rond is.
0
Woensdag 19 augustus 2009 om 19:00 uur

jajoh

Vlakko schreef:

Zucht, Als ik sommige mensen hier lees zijn we al gedegradeerd.

En als alles wat er in de media word geschreven waar zou zijn..
William de Wit begrijpt ook dat deze brief een eerste aanzet is en dat de opzet nog bespreekbaar is van een spelersfonds. We zijn helaas geen club meer die van te voren elke sponsor gaat bellen of die het eens is met een brief. Doel van dit initatief is om tot een vergelijk te gaan komen samen met de sponsors.

Vierling haalt sponsors met zijn team binnen en bedenkt nieuwe concepten en verbeteringen. Nogmaals die man is er niet voor ons. En hij en zijn team zullen ons op termijn meer moeten opleveren waardoor er weer betere voetballers komen. Dat heeft even tijd nodig.

En we geven tegenwoordig niet meer geld uit dan er is, lijkt me een hele normale gang van zaken. Of als mensen hier 2000 hebben geef jullie er ook structureel 3000 uit? En mocht het idd allemaal zo slecht zijn als een hoop shouters hier roepen dan is er een winterstop waarin er wat word gedaan. Vind dat mensen hier te makkelijk doen over geef het eerst maar uit en dan komt de rest vanzelf wel.. Als dat zo zou gebeuren staan we binnen no-time weer in categorie 1 en kunnen we aan de bedelstaf bij de gemeente.

En die beruchte achterstand tot de winterstop die ik nu overal terug lees, veel vertrouwen hebben jullie niet in het huidige team blijkbaar. Ik geloof er wel in.

Maar goed ieder zijn mening..
Je hebt wel gelijk, maar waarom dan destijds beginnen over spelers halen met naam?? Ik hoor het ze nog zeggen..."de supporters zullen zeggen zozo komt die naar den haag"  Ik weet ook zeker dat Buijs bijvoorbeeld heeft bijgetekend onder de voorwaarden dat er een kwaliteitsinjectie zou komen zodat die "stapjes" waar steeds over gesproken word ook echt gemaakt kunnen worden. vdBergh trouwens net zo.... Die zullen dus echt wel met een ontevreden gevoel rondlopen momenteel!
0
Woensdag 19 augustus 2009 om 18:41 uur

Een oudere supporter

Ik vraag me wel af waarom je nooit iets hoort van de directeur, Dick Vierling.
Alles gaat via Jagersma lijkt het wel?

0
Woensdag 19 augustus 2009 om 16:24 uur

Advertentie

zuid tribune

Kan iemand mij vertellen wat een dure Technisch Directeur gedurende het seizoen doet tijdens een 40 urige werkweek, zeker als je weet dat die persoon tijdens de periode (zomerstop) dat je verwacht dat hij actief is met het samenstellen van een selectie, met vakantie is.

Kan iemand mij vertellen waarom onze voorzitter van de RVC, de heer H. Jagersma, nog niet met zijn bedrijf Syntrus Achmea, een grote sponsor heeft binnenhaalt (naamgever stadion), maar we tevreden moeten zijn met Azivo, zelfs een concurrent van Henk.
0
Woensdag 19 augustus 2009 om 15:22 uur

<FCDH>

Drama schreef:

Makkelijk lullen achteraf van wetzel

straks wilde die ronaldo ook halen
maar helaas 
ik vind dat alberto te lief was voor em en waarom wil ie nog steeds trainer genoemd worden dat zeg alles over die man?
0
Woensdag 19 augustus 2009 om 10:39 uur

Nu online

wiegah070, zuiderwijk, Martgroen en 185 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 MVV Maastr. 10 - 11
15 Jong Ajax 9 - 10
16 SC Cambuur 9 - 10
17 TOP Oss 9 - 8
18 VVV-Venlo 10 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4