Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: spits

Kees

Andre Wetzel weerlegt verwijten en kondigt komst nieuwe spits aan
28 november 2008 om 18:40



Andre Wetzel kende een bliksemstart met ADO Den Haag. Nu na zes nederlagen op rij, lijkt de trainer niet te benijden. ‘Haaglanden Voetbal’ praat met de trainer over de aangetrokken spelers en het spitsenprobleem.



Tekst: Rob Blankenstein

Foto’s: Pieter van der Togt



ADO Den Haag heeft een slechte reeks achter de rug. Het is weer de hoogste tijd voor een succesje.



Hoe gaat de trainer André Wetzel om met zes opeenvolgende nederlagen?



‘Gewoon keihard doorwerken en ‘the going gets tough’. Je kent dat wel, zo zeggen ze dat in Amerika. Maar zo is het ook, je kunt maar één ding en dat is doorgaan en geloven in je eigen kwaliteiten en die groep proberen scherp en positief te houden.’



Het grootste verwijt, dat je met name hoort in de wandelgangen is, Wetzel heeft een behoorlijk aantal spelers aangetrokken en er staan er twee in de basis Csaba Horvath en Ahmed Ammi. Degenen die niet in de basis staan, zijn genoegzaam bekend. Wat is jouw commentaar daar dan op?



‘Ahmed Ammi staat in de basis, Fabio Caracciolo staat in de basis en Csaba Horvath staat in de basis. Dus dat zijn er al drie. Als men doelt op de vier, vijf spelers die ik in de maand april gehaald heb, dan is het verhaal heel duidelijk. Ik heb mij toen voorbereid op de top van de eerste divisie. Er was geen geld, sterker nog, wij hadden bergen met schuld, dus ik mocht geen kwartje uitgeven aan transfers en ook geen euro te veel aan salarissen. Dan kom je in die categorie spelers terecht en als je dan later blijkt een eredivisieclub te zijn, dan weet je dat die jongens waarschijnlijk of de kwaliteit niet hebben of de kwaliteit nog niet hebben. Maar ik ga ervan uit, dat er een aantal onder zijn, die die kwaliteit nog gaan krijgen en zeg maar groeibriljantjes zijn, want ze zijn nog jong.’



Bogdan Milic, die is aangetrokken nadat zeker was, dat ADO Den Haag weer in de eredivisie ging spelen. Het is bovendien een voetballer van buiten de EU, dus die kost een behoorlijk salaris. Daar gaan de meeste verwijten over, waarom die nog niet in het elftal staat?



‘Bogdan is natuurlijk niet iemand, die wij even gehaald hebben om maar meteen ons in de eredivisie beter te maken. Het is een jongen van 20 jaar en toen wij hem haalden, was hij geloof ik 19 jaar. Een jonge speler die uit een land komt waar - zeg maar - het voetbalniveau een stuk minder is dan hier, maar wij zien in hem een aantal kwaliteiten, die potentieel in de loop der jaren zich heel goed kunnen ontwikkelen. Als op termijn - over anderhalf of twee jaar - hij zich ontpopt tot degene, wat wij in hem zien, dan hebben wij een uitstekende aankoop gedaan. En als dat niet gebeurt, dan heb je het verkeerd gedaan, maar vooralsnog denk ik dat hij flinke stappen vooruit zet en wij hebben wel zorgen over het feit dat zijn ontwikkeling een aantal weken stagneerde, maar wij zien hem nu weer stapjes maken, dus dat is voor de lange termijn.’



Jullie zijn sowieso op zoek naar een spits, die dan in de winterstop gehaald moet worden. Dat legt extra druk op de spitsen die je nu tot je beschikking hebt. Je hebt zelf gezegd, dat moet niet steeds benadrukt worden. Hoe denk jij daar nu over?



‘Ik praat met die jongens. In die zin, dat ik vertrouwen heb in een Fabio Caracciolo en ik vind z’n werklust fantastisch. Het is een heel gedisciplineerde prof en hij zal moeten proberen het niveau weer op te pakken, dat hij in het begin wel had. Daar steunen wij hem van harte mee, maar tegelijkertijd moet ik als persmensen mij een vraag stellen over spitsen in de winterstop, een eerlijk antwoord geven en dat bijt elkaar natuurlijk een beetje. Als dat pijnlijk is voor mensen die daar op dit moment staan, dan begrijp ik dat, maar aan de andere kant is het geen aanval naar die spelers toe. Maar ik moet natuurlijk kijken wat mijn team nodig heeft op dat moment en zij brengen op dit moment iets minder dan wij hadden verwacht. Dus moeten wij het in een kwaliteit beter gaan zoeken, zo is het nu eenmaal in het voetbal.’



Alles is afhankelijk van financiën. Om een speler aan te trekken moet er een bepaald budget zijn. Is dat er ook daadwerkelijk op dit moment?



‘Ik ga ervan uit, dat het budget er komt. Het budget is nog niet definitief, er moeten nog wat beslissingen genomen worden in de gemeente om de club - zeg maar - te helpen in het opruimen van wat ellende uit het verleden. Als de gemeente ons helpt met het ‘puinruimen’ van de tijd van vóór de komst van Van der Kallen en Wetzel, dan is Van der Kallen best bereid om weer stappen te gaan maken met deze club. Maar het kan natuurlijk niet zo zijn, dat de gemeente onze versterking gaat betalen. De gemeente moet zorgen, dat die club gezond is en dat wij geen last meer hebben van het verleden en wij moeten zorgen dat de club die nu gezond is en ook goed draait, wij daarin gaan investeren, maar dat zijn twee verschillende trajecten.’



Ervan uitgaande dat het budget er definitief komt, hoe groot acht jij in percentage uitgedrukt dan de kans dat die spits er komt in januari?



‘Als het verloopt zoals wij het verwachten, dan komt die spits er. Ik denk ook dat het nodig is dat ie er komt en ik acht de kans heel groot.’



© Haaglanden Voetbal (TR Media)



Met alle respect: het enige dat ik niet begrijp van dit verhaal is waarom Milic gehaald is voor de lange termijn terwijl je op het moment van halen wist dat net Hoogendorp door zijn rug was gegaan en je kon weten dat het een overlevingsjaar zou worden.
Ook was bekend, vermeldt ie boven zelf, dat er veel spelers voor de top van de eerste divisie waren gehaald terwijl MIlic pas eind juli/augustus is vastgelegd.

0
Vrijdag 28 november 2008 om 19:00 uur

gast

Misschien wel leuk maandagavond wedstrijd jong ADO tegen jong volendam, Jong ado koploper en jong volendam 2e met 1 punt verschil. Millic als spits te bewonderen.
0
Vrijdag 28 november 2008 om 18:46 uur

Lex

Gerard Bos schreef:

Geachte heer Mr. FC Den Haag, het is nu wel duidelijk jou misgenoegen omtrent de heer Wetzel, wordt er echt moe van , ga wat anders doen met je vrije tijd joh, ga bridgen ofzo. Of post n keer een post wat verrassend is en waar een leuke discussie uit kan voortvloeien, maar het is 100% duidelijk dat je geen fan bent van Wetzel, jij ziet liever Feyenoordliefhebber Schoenmaker aan het roer staan zeker, die een goed salaris opstrijkt en waar we dan absoluut mee gaan degraderen. Dat is al een keer eerder gebeurt...
Vergeet niet onder welke situatie Lex schoenmaker het toen moest overnemen he...Beetje raar dat je ons club icoon zo afkraakt...en onze meneer de uil goed praat...Maar ja jongens we motten het nu eenmaal met Wetzel doen..want meer kunnen we ons niet permiteren..alleen maar te hopen dat onze Suikeroompje weer wat centjes in de club brengt...en een killer van een spits bezorgd! Come on the haque!! ennuh laten we aanstaande zaterdag lekker kufo met rust laten anders schiet die er weer er een in 1 minuut voor tijd...fijne wedstrijd all.
0
Vrijdag 28 november 2008 om 12:33 uur

jan62

NOU IK ZIE HET NERGENS STAAN OVER POWELL ZAL WEL WEER NIET WAAR ZIJN . hoop het wel want dat is wel een spits  en haal dan delorge er maar bij
0
Vrijdag 28 november 2008 om 12:30 uur

Mr. FC DEN HAAG

friuli schreef:

Op een fc groningen forum gaat het gerucht dat Powel
in de winterstop mischien naar ons Den Haag zou gaan!!! Hij wil graag meer spelen en groningen zelf schijnt weer met andere spitsen bezig te zijn dus dan zou die nog minder aan spelen toe komen daar.
Behalve een doelpunt gerichtte spits blijf ik erbij dat een middenvelder van een kaliber Heini Otto of Cor Lems (Die de lijnen in het veld uitzetten/aanvoer naar de spitsen regelt en als de koppies gaan hangen het team op sleeptouw neemt.) niet zou misstaan.
0
Vrijdag 28 november 2008 om 08:14 uur

NOVI

friuli schreef:

je was me net voorhaha
Heel snel huren of kopen. Als Powel komt zie ik het zeker zitten. Samen met Fabio in de spits, 4-4-2.
0
Vrijdag 28 november 2008 om 00:56 uur

Advertentie

FC Den Haag!

Berry Powel naar Den Haag?

Zie op een forum van FC Groningen dat ze het over deze overgang hebben. Lijkt me wel een aardige spits voor ons.
0
Donderdag 27 november 2008 om 23:57 uur

ontbijtpiet

bolke schreef:

Spelers met ervaring in de eredivisie geen vertrouwen zeg je: Knopper, Ranko, Cornelisse, Verhoek, Boschaart, krijgen misschien wel te veel vertrouwen van wetzel.

Verhoek heeft zijn kans wel gehad.
Maar waarom krijg swiebbe geen kans in de basis.
Een middenveld met Ranko, Knopper,Cornelisse en Swiebbe.
En Hoogendorp in de spits.


0
Donderdag 27 november 2008 om 19:08 uur

Rome*

Waar moeten we anders spelers vandaan halen? Of denk je dat we geld genoeg hebben om iemand uit de eredivisie te halen?

 

Ja.. laten we maar anders C. Ronaldo halen he.. Geld zat.. geen middelmaat..

 

Het probleem is niet de spits.. Het probleem is de aanvoer.. Zonder goede aanvoer valt elke spits.. (Ook van Nistelrooij)

0
Donderdag 27 november 2008 om 00:30 uur

Vincent

Hans schreef:

Een amateur kan niet tijdens het seizoen speelgerechtigd worden. Dus Ignacio niet in januari en laten we hopen dat Wetzel niet opnieuw de bierliga als scoutingsterrein uitkiest. We hebben al middelmaat genoeg...

Nu we weten waar we ze NIET moeten zoeken (voor een betaalbare prijs) kun je misschien een tip geven waar dan wel?

Waar zit die transfervrije spits ook al weer die er 30 per seizoen inschopt en er al zijn hele leven van heeft gedroomd om voor ADO te spelen?
 

0
Donderdag 27 november 2008 om 00:27 uur

Nu online

zuiderwijk, Erik070, wiegah070, Ano-Niem, JB96 en 169 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 MVV Maastr. 10 - 11
15 Jong Ajax 9 - 10
16 SC Cambuur 9 - 10
17 TOP Oss 9 - 8
18 VVV-Venlo 10 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4