Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: spits

kees

@ den haag for life

. De doelstelling om vierduizend seizoenkaarten te verkopen, is bijna gehaald. En er zijn al achtduizend clubkaarten over de balie gegaan," vertelt Jagersma met de bevlogenheid van een nieuwe spits.

Bovenstaande tekst staat letterlijk in de HC van 22 augustus. Natuurlijk klopt niet alles wat er in het HC staat maar hier zal het AD of Jagersma niet over liegen. Afgelopen zaterdag stonden er de gehele dag rijen bij de ticketing in het stadion. Zijn er dus een hoop clubcards of seizoenkaarten nog extra verkocht
0
Zondag 24 augustus 2008 om 21:17 uur

<FCDH>

Jaloers worden op ADO Den Haag
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - Een zondagavond vroeg in december, het is 2001. Het gezin Jagersma heeft het weekeinde in Friesland doorgebracht en rijdt terug naar Den Haag.
Ter hoogte van het Prins Clausplein slaat Henk Jagersma plotseling af.

Vrouw Caroline en zoontjes Jouke, Fimme, Feike trekken de wenkbrauwen in een verbaasde plooi als Henk Jagersma uitstapt en in zijn nette kloffie een weiland in banjert.

Hier, denkt hij, híer zou het nieuwe stadion van ADO Den Haag kunnen komen. De volgende dag krijgt Jagersma, toen directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Den Haag, Dick van Dijk op bezoek. Hij vertelt van zijn idee, maar heeft ook twijfels. Zegt nu: "Ik wist niet hoe groot een voetbalveld was."

Van Dijk is enthousiast, gaat kijken en hangt een half uur later aan de telefoon. "Stond hij daar zelf met zijn nette schoenen in de modder. Riep hij door de telefoon: Dit past écht!"

De rest is bekend. Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar het stadion staat er. En Henk Jagersma, bij wie een voetbalachtergrond ontbreekt, heeft zijn hart inmiddels verpand aan ADO Den Haag. De voormalige Fries trad vorig jaar toe tot de raad van commissarissen en is sinds een maand voorzitter. "Daar heb ik er wel een paar maanden over nagedacht. Ik vond eerst dat anderen het moesten doen. Ik had graag gezien dat Pierre Heijnen was gebleven. Hij heeft een gouden rol vertokt. Het is een heftig jaar geweest, voor de organisatie, de technische staf, de raad van commissarissen. Met periodes van 25 uur per week. Naast je gewone baan, hè. Met als absoluut dieptepunt de sanering van het kantoorpersoneel en het crediteurenakkoord. Dat heeft veel pijn gedaan. ADO moest uit een diep dal komen. Ik heb mijn hart vastgehouden. Vergis je niet, tot een paar weken geleden waren we dolblij dat elke dag de rekeningen konden worden betaald. Dat de club niet is omgevallen is aan één man te danken: Mark van der Kallen. Klasse, topklasse."

ADO Den Haag draagt het verleden met gemengde gevoelens in haar bagage mee, trots op de gouden tijden, maar er is ook ballast. "ADO Den Haag is jarenlang straatarm geweest. Daardoor moest worden gekozen voor een houtje-touwtje-oplossing. De club financieel gezond maken is één van de belangrijke doelstellingen."

Daarbij zijn hard nodig: de prestaties (`Handhaven is essentieel`) én, bijna traditioneel, de verbetering van het imago. "ADO Den Haag kan zich écht geen ellende met de supporters meer veroorloven. Dat betekent dat we een harde lijn gaan volgen. De commissie stadionverboden komt in principe na elke wedstrijd bij elkaar en zal direct oordelen. Maar we hopen dat dat niet nodig zal zijn."

Jagersma haast zich er aan toe te voegen: "Het is duidelijk dat ADO ook hartelijker naar de bezoekers moet zijn. Het moet leuk zijn in het stadion. Niet omdat mijn roots in Friesland liggen, maar Heerenveen mag het voorbeeld zijn. Supporters zijn onze gast. Ze moeten zich thuisvoelen bij ons. Stewards zullen ook meer als gastheer moeten optreden. Lange wachttijden voor de ingangen moeten uit den boze zijn. En hoewel de gemeente nog geen vergunning heeft afgegeven, moeten de fans ook een hapje en een drankje kunnen nemen. Nederland moet jaloers naar ADO gaan kijken."



Jaloers op ADO, wie de club de laatste twee jaar intensief volgde, moet even wennen aan die opmerking. "We moeten niet meer naar dat verleden kijken. Als we nu nog in het Zuiderpark hadden gezeten, dan had Den Haag geen betaald voetbal meer gehad. Kijk nu eens. De doelstelling om vierduizend seizoenkaarten te verkopen, is bijna gehaald. En er zijn al achtduizend clubkaarten over de balie gegaan," vertelt Jagersma met de bevlogenheid van een nieuwe spits. "De club heeft steeds meer aantrekkingskracht richting sponsors en de betrokkenheid vanuit de regio -en dan bedoel ik bijvoorbeeld Nootdorp, Leidschendam, Voorburg, Zoetermeer- wordt ook steeds groter."

Voor 1992 woonde Henk Jagersma zo ongeveer in alle delen van Nederland, maar sinds hij naar Den Haag verhuisde, heeft hij zijn plek gevonden. "Den Haag heeft alles. Internationale cultuur, rijksoverheid, oud en modern, en kijk eens naar de natuur. Duinen, zee en óók nog eens veel groen," zegt de man die graag hardloopt (`Over het strand maar ook door het centrum`) en straks op 28 september aan de start van de marathon in Berlijn staat. "Eigenlijk is een ondernemende cultuur het enige wat ontbreekt. Er zijn weinig middelgrote en kleine bedrijven. Ja, ook ADO Den Haag heeft daar last van."

Jagersma, in Den Haag verantwoordelijk voor de renaissance van woningcorporatie Staedion en sinds deze zomer directeur van Syntrus Achmea vastgoed, vond het eervol om gevraagd te worden voor de functie van voorzitter. "Een uitdaging, maar wat me nóg meer motiveert zijn die gassies."

Gassies? Jagersma doelt op zijn zoontjes van 15, 12 en 10 jaar. Allen helemaal gek van voetbal en hoewel lid van Quick lyrische ADO-fans. "Ze gaan vaak met me mee en als je dan ziet hoe ze reageren. Fantastisch! De toekomst! Je kunt je toch niet voorstellen dat de club nu niet meer bestaan had?"

0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 19:12 uur

ruudje

Beter juist!

Eindelijk een snelle jonge gretige doelgerichte spits. 

Tuurlijk heb ik respect voor die ouwe spitsen en we hebben ze ook echt nodig, maar eindelijk hebben we iemand zonder blessure leed en die elke wedstrijd makkelijk 90 minuten vol kan voetballen.

GEBRUIK DIE JONGEN!!
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 09:45 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Fabio Caracciolo komt naar Den Haag
ADO Den Haag heeft met FC Eindhoven toch overeenstemming kunnen bereiken over de overgang Fabio Caracciolo. De Belgische spits komt per direct over naar Den Haag.

Lees het nieuwsbericht
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 09:38 uur

FABIO CARACCIOLO VERTREKT NAAR ADO DEN HAAG

ok schreef:

Nou weten we het wel. Niet elk stukje daarover hoeft hierheen gekopieerd te worden he..

FABIO CARACCIOLO VERTREKT NAAR ADO DEN HAAG - fc-eindhoven.nl

Fabio Caracciolo verruilt FC Eindhoven per direct voor ADO Den Haag. Na een gesprek tussen de topscorer, zijn zaakwaarnemer en ADO Den Haag zijn alle partijen er donderdagavond laat uit gekomen. De spits tekent in Den Haag voor drie seizoenen met een optie voor twee extra jaren. Door deze transfer doet Fabio Caracciolo vanavond niet meer mee in de wedstrijd van FC Eindhoven tegen VVV-Venlo.

Eerder op de dag deed FC Eindhoven een sterk verbeterde aanbieding, maar de spits had zijn keuze al gemaakt. In de deal is een afspraak gemaakt dat FC Eindhoven meeprofiteert bij een eventuele doorverkoop van Caracciolo.

Via MVV en KVSK United belandde Fabio Caracciolo vorig seizoen bij FC Eindhoven. In 36 competitiewedstrijden scoorde hij zeventien treffers. In het bekertoernooi was hij tweemaal trefzeker in evenveel duels. In het nog prille seizoen liet Caracciolo zien dat het scoren hem ook nu weer goed afgaat. Afgelopen vrijdag, in zijn wat nu blijkt laatste wedstrijd voor FC Eindhoven, scoorde hij driemaal.
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 08:34 uur

Chico uit Capelle

Op de site van FC Eindhoven: Caracciolo verruilt FC Eindhoven per direct voor ADO Den Haag. Na een gesprek tussen de topscorer, zijn zaakwaarnemer en ADO Den Haag zijn alle partijen er donderdagavond laat uit gekomen. De spits tekent in Den Haag voor drie seizoenen met een optie voor twee extra jaren. Door deze transfer doet Fabio Caracciolo vanavond niet meer mee in de wedstrijd van FC Eindhoven tegen VVV-Venlo. Hij is binnen!!
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 07:55 uur

Advertentie

Fabio Caracciolo verhuist naar ADO

hehe schreef:

CARACCIOLO IS BINNE HIJ HEB VOOR 3 JAAR GETEKEND EN OPTIE VOOR NOG 2 JAAR ZE HEBBEN ONGEVEER 150.000 VOOR M GEGEVEN,EINDHOVEN PROFITEERD WEL MEE BIJ EEN EVENTUELE DOORVERKOOP.NOU NOG 1GOEIE SPELER EN WE KENNE BEGINNE FCDENHAAG YOU NEVER WALK ALONE
Fabio Caracciolo in actie bij zijn laatste wedstrijd voor FC Eindhoven, vorige week tegen Haarlem. Hij scoorde daarin drie keer.foto Ton van de Meulenhof

EINDHOVEN - Fabio Caracciolo doet vrijdagavond niet meer mee in de wedstrijd van FC Eindhoven tegen VVV-Venlo.

FC Eindhoven om de tafel met Caracciolo
De Belgische spits verhuist per direct naar ADO Den Haag. FC Eindhoven kwam donderdagavond laat tot overeenstemming met de eredivisionist. Het bedrag dat voor de aanvaller wordt neergeteld is `wezenlijk hoger` dan het eerste bod van 100.000 euro. "Het is meer dan we hadden verwacht", aldus technisch manager Hans Smulders.

Een delegatie van FC Eindhoven had donderdag in Genk een gesprek met Caracciolo en diens zaakwaarnemer. De eerstedivisionist had een fors verbeterd voorstel op zak om alsnog tot contractverlenging te komen, maar de speler had zijn zinnen gezet op een overgang naar ADO. In de deal is een afspraak gemaakt dat FC Eindhoven meeprofiteert bij een eventuele doorverkoop van Caracciolo.

Tegenover het vertrek van de Belg staat de komst van Rochdi Achenteh. FC Eindhoven bereikte een akkoord met PSV en donderdagmiddag ook met de middenvelder zelf. Achenteh (20) komt over van Jong PSV en maakt al sinds de D-jeugd deel uit van de opleiding van de landskampioen. De behendige Eindhovenaar tekent waarschijnlijk vrijdag een verbintenis voor twee jaar en een optie op een extra seizoen. Ook de onderhandelingen met Serhat Koç zijn afgerond. De aanvaller zet net als Achenteh vrijdag zijn handtekening onder een tweejarig contract, met een optie voor een derde jaar.

Eindhovens Dagblad
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 03:51 uur

dirk

Fabio Caracciolo verhuist naar ADO
Door Frank van den Heuvel. vrijdag 22 augustus 2008 | 00:02 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 22 augustus 2008 | 00:26

Tekstgrootte

Fabio Caracciolo in actie bij zijn laatste wedstrijd voor FC Eindhoven, vorige week tegen Haarlem. Hij scoorde daarin drie keer.foto Ton van de Meulenhof

EINDHOVEN - Fabio Caracciolo doet vrijdagavond niet meer mee in de wedstrijd van FC Eindhoven tegen VVV-Venlo.


Zie ook:
FC Eindhoven om de tafel met Caracciolo
De Belgische spits verhuist per direct naar ADO Den Haag. FC Eindhoven kwam donderdagavond laat tot overeenstemming met de eredivisionist. Het bedrag dat voor de aanvaller wordt neergeteld is `wezenlijk hoger` dan het eerste bod van 100.000 euro. "Het is meer dan we hadden verwacht", aldus technisch manager Hans Smulders.

Een delegatie van FC Eindhoven had donderdag in Genk een gesprek met Caracciolo en diens zaakwaarnemer. De eerstedivisionist had een fors verbeterd voorstel op zak om alsnog tot contractverlenging te komen, maar de speler had zijn zinnen gezet op een overgang naar ADO. In de deal is een afspraak gemaakt dat FC Eindhoven meeprofiteert bij een eventuele doorverkoop van Caracciolo.

Tegenover het vertrek van de Belg staat de komst van Rochdi Achenteh. FC Eindhoven bereikte een akkoord met PSV en donderdagmiddag ook met de middenvelder zelf. Achenteh (20) komt over van Jong PSV en maakt al sinds de D-jeugd deel uit van de opleiding van de landskampioen. De behendige Eindhovenaar tekent waarschijnlijk vrijdag een verbintenis voor twee jaar en een optie op een extra seizoen. Ook de onderhandelingen met Serhat Koç zijn afgerond. De aanvaller zet net als Achenteh vrijdag zijn handtekening onder een tweejarig contract, met een optie voor een derde jaar.

BRON Eindhovens Dagblad
0
Vrijdag 22 augustus 2008 om 00:34 uur

zie eindhoven 1909.nl

`Caracciolo naar ADO`
Fabio Caracciolo speelt de komende 3 jaar voor ADO Den Haag meldt de Telegraaf.
Donderdag kwam het bericht naar buiten dat ADO een bod van 100.000 euro heeft gedaan op de Belgische spits plus een speler Caracciolo`s huidige club Fc eindhoven heeft het aanbod van ado uiteindelijk goed gekeurd.
Caracciolo is dan na Ahmed Ammi de tweede aankoop in korte tijd van ADO Den Haag
0
Donderdag 21 augustus 2008 om 23:38 uur

pietje

FRED schreef:

IK WORD ER NU EEN BEETJE LIJP VAN    WANEER KOMT ER NOU NIEUWS OVER DIE CARACIOLLO JE HOORT ER NIKS MEER OVER
doe maar rustig hoor,het is maradonna niet.3maanden geleden werd hij hier als maar een jupiler spits neergezet,nu hij drie doelpunte heeft gemaakt lijkt het wel of er geen betere is,nou die zijn er wel.of ze haalbaar zijn is vers twee,maar om nu zo uitheems te doen,hij moet het eerst maar zien te maken in de eredevisie.
0
Donderdag 21 augustus 2008 om 19:57 uur

Nu online

Franky, zuiderwijk, Kees, Marcie, Mitcheldegroot89, Superjantje, Law, Grimm, FC Jeff en 301 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 MVV Maastr. 10 - 11
15 Jong Ajax 9 - 10
16 SC Cambuur 9 - 10
17 TOP Oss 9 - 8
18 VVV-Venlo 10 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4