gr

Vrijdag 18 april 20:00 uur

Volendam mag bewijzen `de kampioen` te zijn !

Stadion Den Haag bijna uitverkocht

De laatste competitiewedstrijd is bijna uitverkocht. Inmiddels zijn er 13.000 kaartjes `verkocht` voor deze finale wedstrijd. Nog nooit waren er zoveel toeschouwers in het nieuwe stadion van FC Den Haag. ADO supporters met een clubcard krijgen nl. een gratis een gesponsord toegangsbewijs. Nog nooit was het zo druk in het nieuwe stadion.
FC Volendam komt met ongeveer 1200 man naar Den Haag. Naast de 900 in het uitvak zijn ook alle businesskaarten verkocht aan de sponsoren. Het zal een optreden worden in een heksenketel, waarbij de spelers zich kunnen optrekken aan de 12e man. Het Haags kwartiertje zal deze keer 90 minuten duren.

Live op TV en Radio

De wedstrijd zal ook nog eens live op tv en radio gevolgd kunnen worden door miljoenen voetballiefhebbers. Naast RTL7 zijn de NOS, RTV Love, RTV Noord-Holland en andere regionale zenders live aanwezig. Voldoende keuze dus om niets te missen van de wedstrijd. Tip: zet de TV aan met geluid van de RTV Love of Radio Noord Holland.

Winnen of verliezen

Een ding is zeker, mocht ADO Den Haag winnen, dan zal het in de 2e ronde starten tegen een getergd FC Volendam. Opnieuw zullen beide ploegen tegen elkaar spelen, waarbij we eerst naar Den Haag moeten en vervolgens de 2e wedstrijd thuis spelen. Gezien het verloop in de competitie is er alles nog mogelijk op de laatste speeldag. MVV heeft de beste papieren voor de 5e plaats. Het zal thuis moeten winnen van Cambuur Leeuwarden in een leeg stadion zonder supporters. ADO Den Haag staat op de 6e plaats met één punt minder en een doelgemiddelde van -7 in hun nadeel. Aan gelijk spel heeft onze tegenstander dus niets, zelfs als MVV verliest van Cambuur.

Maar genoeg geneuzeld, er is maar één opdracht voor FC Volendam: winnen en boven je kunnen uitstijgen zoals 6 jaar geleden tegen Heracles Almelo. Jack Tuyp was toen één van de doelpunten makers en weet wat dat gevoel is. (Op You Tube: 1e helft & 2e helft)

Leiding

Het duel ADO Den Haag – FC Volendam staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, die wordt geassisteerd door Erwin Zeinstra en Marco Buijk. Maarten Ketting fungeert als vierde official. Scheidsrechter Nijhuis is bezig aan zijn eerste seizoen op de internationale velden. Zo was hij al actief op een jeugdtoernooi in Roemenie en Intertotoduel in Turkije. Onlangs floot hij zijn eerste officiële interland en was in Duitsland actief op het EK-kwalificatie toernooi voor spelers onder de 17 jaar.

Statistiek

ADO Den Haag en FC Volendam ontmoeten elkaar voor de 23e keer in de residentie. De balans is in overtuigend voordeel van ADO Den Haag, dat thuis maar liefst vijftien keer wist te winnen, drie keer gelijkspeelde en slechts vier nederlagen leed. Maar gezien de afgelopen periode zegt deze statistiek dus niets. Echt overtuigend is ADO Den Haag niet geweest dit seizoen. Wel moet onze tegenstander er rekening mee houden dat bij verlies of blessures zij komende dinsdag kwetsbaar zullen zijn bij de start van de 1e ronde van de Play-Offs. Historisch overzicht

Kampioensjaren en doelpuntenmachine

FC Volendam blijkt dit seizoen een doelpuntenmachine te zijn. Er is nog geen record gebroken, maar met 89 doelpunten en nog één wedstrijd te gaan is de score rijp voor een plaats in de "Top-5" aller tijden.

1. In 1982-1983 (trainer Frits Korbach) scoorde FC Volendam 73 doelpunten in 30 wedstrijden. Dat was een gemiddelde van 2,43 per wedstrijd.

2. In 2007-2008 (trainer Stanley Menzo) scoorde FC Volendam in de eerste 36 wedstrijden 87 doelpunten, gemiddeld 2,42 per wedstrijd.

3. In 1960-1961 (trainer Bram Appel) scoorde Volendam 82 doelpunten in 34 wedstrijden, een gemiddelde van 2,41.

4. In 1966-1967 (trainer Ron Dellow) scoorde Volendam 90 doelpunten in 38 wedstrijden, gemiddeld 2,37 per wedstrijd.

5. In 1956-1957 (trainer Leen van Woerkom) scoorde Volendam 70 doelpunten in 30 wedstrijden, gemiddeld 2,33.

6. In 1986-1987 (trainer Jan Brouwer) scoorde FC Volendam 83 doelpunten in 36 wedstrijden, gemiddeld 2,30 per wedstrijd.

Het beste jaar was dus 1982-1983 met een gemiddelde van 2,43 per wedstrijd. Na 37 wedstrijden staat FC Volendam, dit seizoen op een gemiddelde van 2,41 doelpunten. Vorig seizoen was het gemiddelde 2,42.
Note: Op vorig seizoen na, waren alle overige seizoenen, kampioensjaren voor Volendam.

Spektakel

Als de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag voor FC Volendam de negende promotie betekent, zal in Volendam een mooi weekend volgen. De hele week zijn de mensen binnen de club al bezig met de voorbereidingen. Naast de `heen-en-weer` moet er veel geregeld worden. Een hele organisatie waarbij een hoop drempels te nemen waren. De supporters zien alleen maar de tocht over de dijk. Maar gaat alles goed dan volgt er een spektakel die al 50 jaar een traditie is. Zes jaar geleden ging de heen-en-weer via de nacompetitie de dijk over. Vrijdag kan FC Volendam zomaar weer eens Landskampioen van de Eerste Divisie worden.
Als het gebeurt dan zijn liggen de draaiboeken klaar. De spelers worden dan in Volendam terug verwacht tussen 00.00 en 00.30 uur. Door dit late tijdstip zal er `s nachts geen rondrit met de Heen en Weer over de Dijk volgen. Rond het stadion zal er ongetwijfeld een gepaste feestsfeer ontstaan, zeker als de spelers arriveren. De echt `huldiging` heeft op zaterdagavond plaats. Daarover informeren wij u graag pas over na de gespeelde wedstrijd.

Rob Lezer

Copyright © 2008 RKFC Volendam
0
Donderdag 17 april 2008 om 20:35 uur

Aad

hansie schreef:

heb je de arbitrage gezien van vanavond????? lekkuh hoor, 1 pallet belgen........
Wat is er mis met een Belgische scheidsrechter? Zijn de Nederlanders dan zo goed?
Misschien eindelijk eens een arbiter die niet vooringenomen is.
0
Vrijdag 28 maart 2008 om 11:53 uur

Delft

Ik had altijd veel respect voor Haarlem had  vroeger een vriend die tegenover het stadion woont. Zijn vader was sponser.  Als ik het stukkie lees van Aad lees zijn het toch echte joden. Overdreven gekleurd stukkie van Haarlem. Haarlem kwam in het veld om te schoppen. Goed dat die trainer Jan Zoutman geschorst is dat hij maar nooit meer een club kan vinden. Verder een iodiote scheidsrechter. Provocerde gebaartjes van de Haarlem spelers en takkeweer. Toch die drie punten zijn weer binnen.
0
Zaterdag 22 maart 2008 om 21:53 uur

aad02

leuk stukkie over ADO op officle sit evna Haarlem

De honden...

Trainer Jan Zoutman gaf in de persconferentie na afloop van Ado Den Haag - Haarlem goed weer wat alle Haarlem getrouwen op dat moment voelden. Veel irritatie over wat er de afgelopen 90 minuten op en rond het veld had afgespeeld. Met als dieptepunt de onterechte rode kaart die Frank Karreman werd aangesmeerd. Haarlem speelde daardoor vanaf de 20e minuut met een man minder, maar deed dat met ferve. Pas in de 85e minuut nam Ado Den Haag een beslissende 2-1 voorsprong en daarmee kreeg Haarlem opnieuw te weinig.

Bij de naam Ado Den Haag komen vaak associaties met negatieve randsverschijnselen naar boven. Rellende supporters, kwetsende of beledigende spreekkoren, maar ook incidenten met spelers (Postma, Rijaard) en diepe rode cijfers op de balans. U vraagt zich misschien af wat heeft dit te maken met de wedstrijd tegen Haarlem? Maar èèn bezoekje aan het prachtig nieuwe Ado Den Haag stadion maakt al weer snel duidelijk waarom deze roemruchte club staat waar het momenteel staat.

Buiten de vele langdurige racistisch getinte spreekkoren gericht op de Haarlem spelers Wijks en Axwijk lieten ook de Ado Den Haag spelers tezamen met trainer Wiljan Vloet zich niet onbetuigd. Al vanaf de eerste minuten van de wedstrijd rolden de Ado spelers bij ieder contact kermend over de grond, waarna Vloet zich luid protesterend bij de zijlijn melde. De grootste commediant was linksbuiten Verhoek die het in de 2e helft zelfs voor elkaar kreeg om twee keer luid schreeuwend ter aarde te storten, tien keer door te rollen zonder ook maar geraakt te zijn.

Slachtoffer van al het theater werd Frank Karreman. Nadat hij Meric in een persoonlijk duel van de bal af zette wilde hij aanzetten voor een rush langs de zijlijn. Meric probeerde dat te beletten door Karreman vast te pakken en liep daarbij zelf tegen de arm van de Haarlem verdediger aan. Er zat dus geen enkele kwade intentie achter, maar de grensrechter dacht daar anders over. Rood dus voor Karreman. Niet veel later mocht ook Zoutman vertrekken nadat hij wat geroepen had tegen Meric. Hij zou daarvoor na de wedstrijd nog zijn excuses hebben aangeboden.

Haarlem dus vanaf dat moment met een man minder met nog 70 minuten te gaan. Om het evenwicht te herstellen was het Sissing die het veld moest ruimen voor verdediger Grönborg. Met 10 tegen 11 waren het toch de roodbroeken die in de 1e helft de beste kansen kregen. Uit een corner van Huymans kopte Axwijk prima in maar werd de bal nog net van de lijn gewerkt. En vlak voor rust kon Ado keeper Swinkels een afstandschot van uitblinker Kousemaker met moeite verwerken, waarna Akerboom de rebound maar net naast mikte.

In de 2e helft lijkt de wedstrijd al snel gespeeld. Al binnen drie minuten weet de thuisclub het net te vinden. Een vrije trap van Knopper wordt door Immers binnengekopt. Keeper Zonneveld zag er hier niet al te best uit, maar mag vanwege zijn leeftijd en gebrek aan ervaring van Zoutman nog wel eens een foutje maken. "Zonneveld krijgt van mij nu het vertrouwen en mag laten zien of hij voor volgend seizoen onze eerste keus zal gaan worden." De 19 jarige sluitpost laat inderdaad zien dat hij veel potentie heeft en krijgt daarom de tijd om te groeien.

Door de 1-0 leek het voor Ado Den Haag verder een makkelijk avondje te gaan worden. Maar de realiteit bleek anders. Haarlem had in de rust een noodzakelijke tactische aanpassing gedaan en die bleek gedurende de 2e helft prima te werken. Neuvel werd ingebracht als rechtsback voor de geblesseerd uitgevallen Ketting (hoofdwond), waarna Berck Beelenkamp doorschoof naar het middenveld. Met een 4-4-1 systeem werd steeds de vrije man op het middenveld gevonden en werd zelfs de eenzame frontman Wijks vaak in het spel gevonden. Het resulteerde zelfs na 59 minuten in de 1-1. Axwijk schoof goed door naar het middenveld en zette met een prachtige pass Wijks vrij voor Swinkels. Wijks speelde de bal echter te ver voor zich uit, waarna Kum met een sliding nog kon ingrijpen. De verbazing was dan ook groot toen scheidsrechter Steegstra naar de stip wees. Wijks had er maling aan en schoot de 1-1 binnen.

Ado Den Haag moest nu gaan komen, maar wist de openingen maar moeizaam te vinden. Via wat kluts situaties in het centrum van de Haarlem verdediging kregen de hagenezen nog wat kansen. De grootste was voor Janmaat die door een bal van een haarlem voet vrij voor keeper Zonneveld opdook. De Haarlem keeper keerde het schot echter bekwaam. Ook Hoogendorp (kopbal over) en Knopper (mooie volley op de vuisten van Zonneveld) waren nog dichtbij een treffer, maar toch kreeg je nooit het idee dat de Haarlem verdediging op knappen stond.

In de 85e minuut was het dan toch prijs voor de thuisploeg. Knopper kwam middels een èèn-tweetje in scoringspostitie,waarna Neuvel ten koste van een overtreding leek in te grijpen. Knopper wilde de penalty echter niet afwachten en schoof nog snel de 2-1 binnen.

Haarlem dus opnieuw zonder punten, waar het gezien het spel meer verdiend had. Het blijft een repeterend verhaal dit seizoen. Komende maandag wacht echter alweer de derby tegen Stormvogels Telstar dus veel tijd om te treuren is er niet.

Tim beenders
Wedstrijdgegevens
Locatie:
Aantal toeschouwers: 4.564
Scheidsrechter: Steegstra
Doelpunten: 48e Immers 1-0, 59e Wijks (pen.) 1-1, 85e Knopper 2-1
Kaarten: Rood: Karreman, Zoutman (Haarlem) Geel: Huymans, Wijks, Zonneveld, Berck Beelenkamp (Haarlem), Swinkels, Kum, Verhoek, Immers (Ado Den Haag)
Opstellingen: Haarlem: Zonneveld, Berck Beelenkamp, Akerboom, Axwijk, Karreman, Bonevacia, Huymans, Kousemaker, Wijks (84e Caïro), Ketting (46e Neuvel), Sissing (27e Grönborg)
Bijzonderheden: Trainer Zoutman naar de tribune gestuurd
Foto`s
0
Zaterdag 22 maart 2008 om 20:26 uur

KKH - kalekophagenees

idd wat een maai die scheidsrechter, er was nog een overtreding op een Den Haag Speler in het begin en dat was bloedrood qua kaart maar hij trok niks.
0
Zaterdag 22 maart 2008 om 18:21 uur

Leidschenveen

RP schreef:

Ik ben wel geweest en het was een drama. Dat Haarlem anti-voetbal speelt is niet meer dan begrijpelijk; ze spelen meer 70 minuten lang met een man minder, staan laatste en spelen een uitwedstrijd tegen de nummer 5.

ADO heeft de hele wedstrijd tegen zich zelf lopen voetballen en was gewoon bang om een tegendoelpunt te incasseren. Heb jij op enig moment gezien dat we een man meer hadden?

Vind het altijd heel opmerkelijk dat we het hier helemaal geweldig vinden als een speler van ADO er flink ingaat maar als een tegenstander dat doet is het ineens smerig en schandalig. Gewoon effe die ADO-bril afzetten en toegeven dat het zwaar kut was maar dat we toch 3 punten hebben gepakt en deze wedstrijd snel moeten vergeten.

Die penalty tegen Kum (speelde overigens als één van de weinige wel een behoorlijke wedstrijd) vond ik overigens wel terecht, hij kwam als een imbeciel in, als hij gewoon een keurige sliding maakt is er niets aan de hand.
Haarlem speelde inderdaad heel erg negatief en irritant. Ook is het een feit dat die scheidsrechter totaal niet spoorde. Het belangrijkste blijft inderdaad echter het feit dat we het zelf verkloten.

Haarlem ging er af en toe flink in, maar wat dacht je van Immers in minuut 3 of 4 ofzo. Een normale scheidsrechter had `m toen al rood gegeven! Die gozer spoort volgens mij ook af en toe niet. Ik wou dat ie eens een keer zoveel agressie in een actie of schot gooide.

De penalty tegen Kum vond ik overigens onterecht.
0
Zaterdag 22 maart 2008 om 12:45 uur

<FCDH>

Vloet na zege op Haarlem:
Voor trainer Wiljan Vloet kon de vrijdag niet meer stuk. Officieel werd bekend dat hij volgend seizoen hoofd jeugdopleidingen wordt bij PSV en zijn huidige ploeg FC Den Haag voegde drie punten aan het totaal toe.

Tekst: Rob Blankenstein
Foto’s: Bert Tielemans

Trainer Wiljan Vloet mag dus tweemaal gefeliciteerd worden na afloop. Wat stemt hem het meest tevreden?

‘Het allerbelangrijkste is op dit moment die overwinning van FCDH.’

FCDH begon goed aan de wedstrijd en dan kom je na twintig minuten met een man meer te spelen. Dan zie je - wat vaak gebeurt als een ploeg met een man meer komt te staan - dat het onrustig wordt en niet de dusdanige oplossingen gekozen worden die je eigenlijk wel zou verwachten.

‘Dat klopt, daar ben ik het helemaal mee eens. Je moet gewoon rustig spelen en wij hadden een man over en dat vond ik niet zo erg, want Pascal (Bosschaart - red.) kon doorschuiven, want die was echt over en ik vond dat Pascal het helemaal niet zo slecht deed. Alleen daardoor zie je gewoon een disbalans in het elftal, vleugelspelers die naar voren gaan en naar binnen gaan lopen. Toen hebben wij gezegd laten we Pascal tactisch opofferen en dat is natuurlijk sneu, maar je moet iemand opofferen. In deze fase van de wedstrijd was dat voor het team wel belangrijk.’

In de derde minuut na de rust kom je dan op die 1 – 0 en dan zit iedereen daarna te wachten op die 2, 3 en 4 – 0!

‘Ja, ik ook en daar moet je eigenlijk beter voor spelen en dat hebben we niet gedaan. Ik vond dat het toch achterin - en dat baart mij zorgen - zo’n Marvin Wijks elke diepe bal kon aannemen, dat is voor mij onmogelijk.’

Dan neemt Wijks zo’n bal aan en dan kan hij een keer de zestien ingaan en dan tackelt Kum correct op de bal, maar het wordt wel een strafschop!

‘Ik vond het ook absoluut geen strafschop. Laat ik dat heel duidelijk voorop stellen, maar de manier waarop Chris Kum dat duel aangaat is verkeerd. Chris houdt in en die maakt dan met heel veel agressie die sliding, terwijl als hij gewoon twee stappen doorloopt, dan ziet zo’n sliding er veel positiever uit. Dat heeft Chris vaak, dan houdt hij in en dan gaat hij heel agressief erin. Dat moet er echt uit!’

Dan hou je daarna de druk op Haarlem en krijg je mogelijkheden om die bevrijdende goal te maken. Dan moet uiteindelijk Knopper vijf minuten voor tijd die bal er nog inschieten, waarbij de scheidsrechter naar de stip wees vanwege een overtreding op Knopper. Hij kende echter voordeel toe, waardoor die 2–1 viel. Hoe heb jij die situatie bezien?

‘Ik dacht hij stopt, wij hebben een strafschop en ik zie daarna iemand juichend wegrennen en toen dacht ik ‘wat is dit’?’

Even naar de scheidrechter Hessel Steegstra: een vreemde fluitist!

‘Wat gewoon het nadeel is - en of het nou goed of slecht is want dat doet er niet toe -ik vind het niet gepast dat ze op dit niveau veel te veel scheidsrechters een kans geven om te leren. Dat moet op een ander niveau gebeuren, dat is het allerbelangrijkste.’

Je pakt die drie punten, er zijn nu nog vier wedstrijden te gaan. Volgende week komt RKC Waalwijk op bezoek, dat zou wel eens een heel leuke wedstrijd kunnen worden!

‘Wij moeten gewoon winnen van RKC en ik dacht dat wij nu op tien punten staan van RKC (het zijn er acht - red.), maar dat weet ik nu niet helemaal, maar het zou gewoon leuk zijn als wij winnen. RKC heeft het gehele jaar bovenaan gestaan, behoudens de eerste vijf wedstrijden, want toen stond Den Bosch bovenaan, maar wij moeten gewoon winnen van dit RKC. Dan wordt het nog lekker spannend aan het einde van de competitie. Dan kunnen er lekkere finales gespeeld worden, want dat is gewoon leuk.’

Vanavond waren er zo’n 4.500 toeschouwers. Het zou wel eens een keer aardig zijn als er tegen RKC bijvoorbeeld 7.000 toeschouwers zouden komen kijken.

‘Ik vind dat het publiek bij ons niet echt verwend is door onze spelers, maar acht wedstrijden op rij niet verliezen, waarvan zes keer winnen en twee keer gelijk met een ploeg die overigens hard werkt - en dat gold natuurlijk ook voor Haarlem - dan zou het inderdaad een keer leuk zijn als er meer publiek op af zou komen.’.

0
Zaterdag 22 maart 2008 om 08:55 uur

<FCDH>

Zenit wint van ADO in bizarre wedstrijdDoor Carlo Willemsen
Dinsdag, 26 februari 2008, 21:55

ADO Den Haag heeft in eigen huis verloren van het Russische Zenit Sint-Petersburg. Dankzij een doelpunt in de vierde minuut van Tymoschuk, zegevierde de ploeg van trainer Dick Advocaat met 0-1. Hoewel het ging om een oefenwedstrijd, vielen er maar liefst vier rode kaarten.

Namens ADO kreeg Roel Stoffels de grootste mogelijkheid om te scoren. De aanvaller dook alleen op voor de keeper, maar wist deze niet te passeren. Ook Rick Hoogendorp was met een gevaarlijke vrije trap dicht bij een treffer.

Toch waren de meeste kansen voor Zenit. Stefan Postma keepte echter een goede wedstrijd en hield de schade daardoor beperkt.

ADO speelde lange tijd met een man meer. Doelpuntenmaker Tymoschuk werd al na twaalf minuten wegens natrappen naar Pascal Bosschaart door scheidsrechter Mike van der Roest van het veld gestuurd. In de 74ste minuut mochten Aleksander Rankovic en Shirokov vanwege een handgemeen vroegtijdig naar de kleedkamer, gevolgd door Anyakov in de 90ste minuut, na een kopstoot aan Hursut Meric. Het betekende een bizar einde van een grimmig oefenduel.

0
Dinsdag 26 februari 2008 om 22:41 uur

Jerzy

fransje schreef:

Is toch ook niet normaal wat Vloet deed. Vechtende spelers en technische staf, spelers van de tegenpartij tekkelen pffff ze moesten die passie in het veld terug laten zien.
D`r ging in het veld natuurlijk wel wat aan vooraf met die speler wat onze scheidsrechter (en velen met hem) ontging. Daarom wond Vloet zich ff op. En als iedereen de beleving zou hebben de hij heeft, zouden we minstens tien punten los hebben gestaan van de rest.
0
Maandag 25 februari 2008 om 11:38 uur

Frans

ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 2-2 (RUST 2-1)

Voor zeer weinig pubiek heeft ADO DEN HAAG onnodig 2 punten verspeeld aan FC Utrecht.
Bij rust had ADO Den Haag gezien het aantal kansen met grote cijfers voor moeten staan.
Na rust een zeer matig veldspel en een nogal
dubieuze scheidsrechter (waar zien we dit meer...)
FC Utrecht kwam vlak voor tijd dankzij een zeer makkelijk gegeven strafschop langszij.