Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: spits

supporter

Eindhovenaren sluiten jaar in stijl af
PSV wint van ADO Den Haag 

EINDHOVEN - Met een eenvoudige 2-1-overwinning op ADO Den Haag heeft PSV het jaar in stijl afgesloten. De koploper in de eredivisie heeft een bijzonder goede eerste seizoenshelft achter de rug en het lukte de ploeg die goede reeks tegen ADO een passend vervolg te geven. PSV brak daarmee met een traditie; de laatste drie jaar leden de Eindhovenaren steevast puntenverlies in de laatste wedstrijd van het jaar.
De PSV-spelers kunnen met een gerust hart genieten van de winterstop. De club heeft een voorsprong van liefst elf punten op het kwakkelende Ajax en met AZ is het gat tien verliespunten. Alleen als PSV na de winterstop een enorme inzinking krijgt, komt het kampioenschap van de Brabanders nog in gevaar.



Voor het eerst dit seizoen speelde PSV met een driemansvoorhoede waarin Patrick Kluivert de midvoor was. Arouna Koné en Jefferson Farfan bespeelden tegen ADO Den Haag de flanken. Het was voor Kluivert de tweede basisplaats in de afgelopen drie wedstrijden. Alleen in de topper tegen Feyenoord voetbalde de voormalig international niet vanaf het eerste fluitsignaal.
Daarmee heeft Koeman weer een extra aanvallend wapen. Niet dat hij daar genoegen mee neemt; de laatste weken heeft hij al meermalen laten weten graag nog een spits aan zijn selectie te willen toevoegen. De Ecuadoraan Franklin Salas was enkele dagen op proef, maar is nog niet fit genoeg om al wedstrijden te kunnen spelen en dus afgevallen.

PSV ging met een voorsprong de kleedkamer in, al kwam de openingstreffer wat gelukkig tot stand. In de 33e minuut legde centrumverdediger Alex aan voor een afstandschot, maar raakte de bal niet goed. Kluivert stond op de rand van het strafschopgebied klaar om de bal aan te nemen en vervolgens met een prachtig stiftje af te ronden: 1-0.
Direct na de pauze verdubbelde Jefferson Farfan de score naar 2-0, maar om dat doelpunt zat een randje van geluk. De vrije trap van de Peruviaan leek houdbaar voor keeper Robert Zwinkels. De Haagse goalie slaagde er echter niet om de bal buiten de palen te tikken, waardoor de wedstrijd direct beslist was. Ook een treffer van Wesley Verhoek (2-1) bracht PSV tien minuten voor tijd niet meer uit evenwicht.

Voor de tweede seizoenshelft begint, waarin nog slechts 14 van de 34 competitieduels moeten worden gespeeld, krijgt PSV waarschijnlijk nog een kwaliteitsinjectie. Koeman wil nog een aanvaller en een verdediger, waarmee het verschil met de rest van de eredivisieploegen waarschijnlijk alleen maar groter wordt.

datum tijd uitslag bijz
30-12-2006 19:30 PSV - ADO Den H. 2 - 1
1 - 0 33e minuut Patrick Kluivert
2 - 0 48e minuut Jefferson Farfan
2 - 1 78e minuut Wesley Verhoek

selectie PSV:
Gomes, Alex, Salcido, Kromkamp, Reiziger (52`, E Addo), Afellay (86`, Culina), Cocu, Simons, A Kone, Farfan, Kluivert (59`, Tardelli)
selectie ADO Den H.:
Zwinkels ( 32`), Saavedra, Kum (36`, Bakkati), Bunjevcevic, Vreven, Rankovic (67`, de Vries), Bodde (50`, Schwiebbe), Delorge, Mols, Kolk, Verhoek
scheidsrechter
Kuipers
aantal toeschouwers
33000 

BRON: TELE"vaag"






0
Zaterdag 30 december 2006 om 23:41 uur

Ooievaar

Ach ja; jammer weer een nederlaag, maar 2-1 is een nederlaag waar we niet al te veel schade mee oplopen, denkend aan het doelsaldo. Gegeven het feit dat alle degradatie ploegen redelijk bij elkaar staan, kan dat wel eens een beslissende factor worden. Gelukkig heeft RKC ook verloren - had ik niet op gerekend - dus dat valt ook niet tegen. We scoren vooralsnog te weinig, dus moet er een spits bij komen, dan zie ik het wel goed komen. Al blijft het natuurlijk een schande dat we 17e staan met 13 punten met de winterstop. Die vorige trainer had er al veel eerder uitgemoeten dan hadden we zeker een punt of 8 meer gehad. Conclusie: we hebben het nog geheel in eigen hand, maar nogmaals dan zal het bestuur wel de poeplap moeten trekken om een scorende spits aan te trekken. Voor mijn part komt hij uit Groenland als hij maar scoort.

p.s. Haagsche Roel heb ik toch niet slecht gezien hè met die Vloet
0
Zaterdag 30 december 2006 om 23:32 uur

Ooievaar

Straks staan we laatste, misschien gaan de ogen bij het bestuur dan eens open. Voor al die lulhannussen van directeuren die WE hebben rondlopen in het Zuiderpark hadden Ze beter een scorende spits kunnen halen.
0
Zaterdag 30 december 2006 om 18:37 uur

adoroy

als iemand gewoon zegt dat spits boco moet komen van accrington
0
Zaterdag 30 december 2006 om 15:08 uur

Ooievaar

Excelsior heeft verloren, dus dat zit niet tegen. Vrienden; we zijn maar 3 punten van een veilige plek, dus dat moet lukken, mits er een spits bijkomt.
0
Zaterdag 30 december 2006 om 12:09 uur

de stunt

volgens mij zijn de volgende jongens prima in staat tot een stunt

                          zwinkels
vreven       kum        bunjevcevic     bakkati

                        rankovic 

delorge                schwiebbe      verhoek

                           de vries
                                      elia  

wat meer controle op het middenveld, twee jongens die prima kunnen bijsluiten bij de vries (de enige spits waar alex bang van wordt) en elia die er een paar keer overheen gaat. de zuid-amerikaantjes van psv kijken allemaal uit naar een reisje naar het warme thuisland, zijn er niet meer helemaal bij ...

laat maar komen die punten!
0
Vrijdag 29 december 2006 om 21:29 uur

shit

Undertaker schreef:



DEN HAAG - Na Richard Knopper mist ook Tininho de uitwedstrijd van zaterdagavond tegen PSV.

De Braziliaan viel uit in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk met een kuitblessure en is nog niet fit voor de wedstrijd. Het meespelen van Michael Mols is ook nog onzeker. De aanvaller kampt nog met pijnlijke ribben.
Knopper, Bosschaart en Tininho is echt een gemis! Balen...
Dat Mols niet speelt is een drama, maar misschien kunnen we nu eens 90 minuten naar Elia als diepste spits kijken (ik denk namelijk dat dat heel goed zal gaan)...
En wellicht dat de Vries wat langer kan spelen! Maar nogmaals; Mols is onvervangbaar!
0
Vrijdag 29 december 2006 om 20:55 uur

Advertentie

Bassie

jeroen schreef:

die saaverda tog. heeft die jonge het wel naar ze zin hij doet er zelf alles aan om niet te hoeven spelen. probeert het met foute te maken te verzieken bij de trainer en lukt dat niet dan gaat hij voor de rode kaart. 
want als je eerlijk bent kan hij best wel een 2de geel krijgen voor die actie op van de berg. ik vond het trouwens mooi om te zien dat hij die bal uitspeelde toen e gewisseld moets worden. en ook mooi gebaar dat hij expres niet tegen ado scoorde . 
Mooi gebaar dat ie tegen ADO niet scoorde? De goeie jongen heeft dit jaar sowieso pas één keer gescoord. Als we dan toch een spits halen ... in elk geval geen over het paard getilde vdn Bergh.

Hou Elia er gewoon bij, laat hem samen met de Vries en Mols druk maken en geef m vertrouwen: komt wel goed. Kum erin voor onze Spaanse vriend, geloof ik er wel weer een beetje in.

Hoogendorp zie ik toch niet gebeuren: veel te duur en daarbij is de spits die Wolfsburg erbij haalde de komende maanden uitgeschakeld door een beenbreuk. Ze houden Hoogendorp nog even om de bank warm te houden.
0
Donderdag 28 december 2006 om 16:04 uur

fc hageneez

Ooievaar schreef:

Ik hoop dat ze Bunjevcevic nog een jaartje kunnen houden, een genot om die jongen aan het werk te zien. Vond trouwens Bakkati ook sterk, wat een verschil met Stijn. Maar het komt uiteindelijk allemaal goed als we met dezelfde overtuiging blijven spelen. Maar er moet wel iemand gehaald worden die de kansen benut. Hoogendorp lijkt me moeilijk verhaal, schijnt zes ton te willen verdienen, en dat lijkt me iets te gortig voor iemand van 31. Dus maar afwachten wat er uit de hoge hoed komt.
ik zal eerlijk gezegd geen andere spits weten?
0
Donderdag 28 december 2006 om 13:29 uur

Haagse Roel

christian schreef:

rijaard , martha, saavedra,bakkati,de vries,rankavic . roiha, hakkanson mogen van mij allemaal op rootten
Beetje simpel, een aantal die je noemt mogen weg, die spelen toch nooit.
Je vergeet de grootste oetlul ; Bodde !!!!

Een blind paard, een goeie pass geeft die nauwelijks, loopt als eenm blinde om zich heen te schoppen en een F je neemt nog betere corners.

Dat ge op de Vries vind ik onterecht. Die gozer heeft nauwelijks wedstrijdritme, ok hij mocht nu voor het eerst wat langer meedoen. Resultaat was dat DH gelijk veel meer dreiging had voorin, hij is sterk aan de bal en heeft overzicht. Dat hij de kansen niet maakt had ik ook de pleuris over in.
Ik heb echter wel het gevoel dat wanneer je De Vries wat vaker opstelt hij die ballen wel in de touwen ramt.

Neemt niet weg dat er wat mij betreft wel een spits bij mag ......Geen Van den Berg aub !!!!!
0
Donderdag 28 december 2006 om 09:23 uur

Nu online

tjapi01, Rob2002, zuiderwijk, derput, Marcie en 272 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 MVV Maastr. 10 - 11
15 Jong Ajax 9 - 10
16 SC Cambuur 9 - 10
17 TOP Oss 9 - 8
18 VVV-Venlo 10 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4