Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: spits

Mols bekent 'Hand van God'

Michael Mols bewees ADO Den Haag zaterdagavond opnieuw een goede dienst door op curieuze wijze de tweede Haagse treffer te maken. De routinier deed dat echter met de welbekende `Hand van God`.
Bij de tweede treffer van ADO, bij een 1-1 stand, kreeg Mols de bal perfect uit een voorzet van Laurent Delorge. De sluwe spits leek het leer prachtig binnen te koppen, maar de werkelijkheid bleek anders. "Dat geluid kwam écht niet van je hoofd", beet NAC-doelman Edwin Zoetbier hem na afloop toe. Anderen verwezen lacherig naar Maradona`s Hand van God uit het WK in 1986.

"Ik kon er niet bij met m’n hoofd, zette mijn hand tegen de bal, sloeg er tegen en voelde ‘m tóch nog tegen m’n hoofd aankletsen. Ging ‘ie toch nog in het doel", glunderde Mols na het duel tegenover het AD.
0
Zondag 24 december 2006 om 13:22 uur

fc hageneez

ADO-hoop gevestigd op Elia
24 december 2006
Door: Fabian Eijkhout
Eljero Elia is rond de kerstdagen de hoop voor vele ADO-fans. De 19-jarige aanvaller was in de het duel met NAC vooral in de eerste helft de smaakmaker aan de kant van de Haagse club. Als alles goed gaat zal Elia net na kerst zijn vijftigste competitiewedstrijd in het betaalde voetbal spelen en dat is volgens de voetballer ook meteen de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was Ronnie Stam al drie keer op het verkeerde been gezet. Een doelpunt leverde het Den Haag nog niet op, maar alle dreiging kwam wel van de linkerflank, de kant waar Elia stond. Na iets meer dan een kwartier zagen de bijna 15.000 aanwezige toeschouwers de snelle aanvaller opnieuw uit de rug van Stam vertrekken. Mols merkte het eveneens op en gaf de steekpass, waarna de aanvaller als winnaar uit het duel kwam met NAC-goalie Edwin Zoetebier; 0-1 na een kwartier spelen. Opnieuw was het Elia die in een belangrijk duel wist te scoren en wederom betekende het de eerste treffer. Een week geleden maakte hij de belangrijke 1-0 tegen concurrent Willem II, nu tegen het nog wat hoger geklasseerde NAC.

De tiener leek lekker in zijn vel te zitten en zocht als vleugelaanvaller tegenstander Stam veelvuldig op. Volgens Elia was het geen afgesproken werk om de rechtsback van de club uit Breda zodanig te bestoken met rushes, maar was het een kwestie van gevoel: “Het ging lekker, het was niet de bedoeling specifiek over mijn flank te spelen, maar we speelden gewoon ons eigen spelletje. Maar ik wilde wel die Ron Stam opzoeken, want ik weet dat ik sterker ben dan hij.”

Hoewel Elia zijn directe tegenstander graag opzoekt en er enorm veel dreiging van hem uitgaat, staat hij ook verdedigend zijn mannetje. Hoe verder in de tweede helft, hoe vaker hij op zijn eigen helft terug te vinden was. Een aantal keer gebeurde het wel dat hij gepasseerd werd, maar op verdedigende fouten was hij niet te betrappen. Hoewel de residentieclub door enkele snelle counters via Elia en Delorge nog wel gevaarlijk werd, maakte de club het zichzelf door het verdedigende denken nog redelijk moeilijk.





Volgens de in Voorburg geboren speler was de tactiek van ADO logisch: “Wij deden na rust eigenlijk hetzelfde als wat zij bij ons deden bij voorsprong. Die 1-1 was ongelukkig, we letten meer op de NAC-mannen dan op de bal. We wisten tevoren dat we goed op Leonardo, Diba en Rigters moesten letten, dus vooral hun aanval. Ook De Graaf, die altijd veel loopwerk verricht, is gevaarlijk. Dat wist ik nog van vorig jaar, omdat ik toen met hem heb gespeeld.”


Voor trainer Lex Schoenmakers en zijn spelers zal de komende kerst vooral in het teken staan van de wedtrijd tegen RKC op 27 december. Een treffen met de laaggeklasseerde Waalwijkers, een concurrent in de strijd tegen degradatie. De fans uit het Zuiderpark hopen dat Elia net zo speelt als in het vorige duel in Waalwijk.

De aanvaller bemachtigde daar door goed spel zijn basisplaats van dit seizoen, die hij vervolgens niet meer kwijtraakte. De spits van Jong Oranje was tegen NAC nog happy met een punt, maar wil voor de jaarwisseling nog minimaal drie punten pakken: “Ik ben redelijk tevreden met een punt, maar echt tevreden ben ik altijd pas met 3 punten. De wedstrijd tegen RKC is belangrijk, PSV minder, daar moet je gewoon niet teveel van verwachten. Gewoon zo goed mogelijk proberen te spelen.”

De wedstrijd tegen RKC kan de jaarwisseling voor veel Haagse supporters goed maken. Winst zorgt er voor dat er weer naar boven gekeken kan worden. Een nederlaag zal echter nog meer kopzorgen opleveren. Dat Elia de laatste twee wedstrijden scoorde is een opsteker, dat de belangrijke jongeling dat vaker doet tegen degradatieclubs is misschien mentaal ook een pluspuntje. Van de zes goals die Elia in de competitie maakte in drie jaar tijd, waren dat er vier tegen een degradatiekandidaat.

Het Brabantse RKC hoort daar tegenwoordig ook bij. De twee goals in de laatste twee wedstrijden waren tegen NAC en Willem II. Ook allebei afkomstig uit Brabant. De statistieken voor de Haagse club zijn gunstig met Elia in de basis. Of Elia tegen RKC opnieuw een plaag is voor zijn tegenstander en hij zijn goede vorm door kan zetten, moet echter nog blijken op 27 december in het zogeheten ‘zespuntenduel’ in Den Haag.
Terug naar het nieuws
0
Zondag 24 december 2006 om 12:14 uur

edgar vd roer

Rick Hoogendorp heeft in zijn laatste wedstrijd voor de beker tegen Furth gescoord. Dit houdt hopelijk in dat ADO een fitte en scherpe spits kan verwelkomen na de winterstop !

0
Woensdag 20 december 2006 om 23:56 uur

Ali B

Ali Boussaboun mag Feyenoord verlaten, zo weet RTV Rijnmond vandaag te melden. Het technisch kader heeft de aanvaller inmiddels laten weten dat er geen toekomst meer voor hem is bij de Rotterdamse club.

Boussaboun kwam twee seizoenen geleden over van NAC Breda, maar wist nooit een basisplaats af te dwingen bij Feyenoord. Ook dit jaar moet de aanvaller het doen met een rol als invaller. De 27-jarige spits speelde elf wedstrijden en scoorde daarin twee keer.

Boussaboun zou zijn carriere bij voorkeur voort willen zitten in het buitenland. De aanvaller zou het liefst naar de Bundesliga verkassen. Het is nog onduidelijk of zich al clubs gemeld hebben voor Boussaboun. 

Doen we onze supporters nog een kadootje voor de kerstdagen bestuur???

WAKKER WORDEN GVD

ALI B
0
Woensdag 20 december 2006 om 17:50 uur

fcdh sassem

Toppie gisteren wat een sfeer!!! Ik vond het alleen jammer dat er na afloop niet wat meer respect was voor good old Geertje (zit je haar nog goed?) den Ouden. We hadden na afloop best even voor deze door de vogel weggepeste spits mogen zingen.
0
Zondag 17 december 2006 om 11:24 uur

fc hageneez

Rick Hoogendorp wil naar FC Den Haag
NORTHSIDE.NL hoorde van Rick Hoogendorp dat hij weg wil uit Duitsland dus laten wij Haagse-fans het bestuur overhalen hem naar FC Den Haag te halen
De Haagse spits is bij zijn Duitse werkgever Wfl Wolfsburg op een zijspoor beland en mag daar vertrekken.Omdat hij het liefst terug naar Nederland wil komen en ziet dat zijn geliefde FC Den Haag troosteloos onderaan staat mede door gebrek aan scorend vermogen zou hij liever vandaag dan morgen nog de Haagse aanval willen versterken zo liet hij weten.

Dat hij het meent blijkt wel dat hij een aanbieding van een Oostenrijkse topclub naast zich neerlegde.Hetzelfde deed hij met een aanbieding van Willem II want zo motiveerde hij die beslissing "Ik ga toch niet spelen bij een directe concurrent van FC Den Haag!".

Hulde dus voor Rick en destemeer reden om zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II(!)luidkeels ons bestuur te laten weten dat ze gewoon alle bronnen moeten aanspreken om Rick te verlossen van zijn saaie bestaan in Wolfsburg(ik ken het weten want ik heb hem daar opgezocht en saaier dan daar bestaat niet)en hem terug te halen naar zijn Stadje en Cluppie!!

Dus beste mede FC Den Haag supporters zaterdag luidkeels:

RICKY HOOGENDORP JALALA RICKY HOOGENDORP JALALALA

0
Vrijdag 15 december 2006 om 16:24 uur

fc hageneez

Hoogendorp mag vertrekken bij Wolfsburg

13 december 2006, 13:50
Door: Roy van den Berghe
De dagen van Rick Hoogendorp bij VFL Wolfsburg lijken geteld. De aanvaller komt niet langer in de plannen van de club voor en mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Dit bevestigt zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer in de VI.
Hoogendorp heeft nog een contract tot medio 2009 in Duitsland, waardoor er een transfersom voor hem op tafel gelegd dient te worden. "Maar de club zal niet moeilijk doen als een andere werkgever zich meldt voor Rick", aldus Oosterveer.

Nu Wolfsburg Julio Dos Santos heeft gehuurd van Bayern München is Hoogendorp overbodig geworden bij de club. Vanuit Nederland zouden al diverse clubs geïnformeerd hebben naar de spits, die in Duitsland slechts één keer scoorde in 23 duels. Zo zouden onder meer Willem II, NAC Breda, RKC Waalwijk en NEC belangstelling hebben.
Terug naar het nieuws 

bestuur haal die gozer gvd?
0
Woensdag 13 december 2006 om 14:04 uur

jaja

Johan schreef:

Zou die Mols niet eens gewoon mid mid ofzo kunnen spelen. Beetje balvastigheid op het middenveld. De Vries voorin voor hetzelfde en een snelle spits eromheen!
Ik vind het een kanjer hoor, maar Mols is na 60 minuten spits al op. Dan zet je hem toch niet op het middenveld!!!

en maar zeggen dat adelaar er geen verstand van had
0
Woensdag 13 december 2006 om 12:08 uur

Advertentie

Johan

jonkah schreef:

misschien een x Mols op 10 ipv Knopper en De Vries dan vanafg het begin een x. Is wel een echte killer als hij het vertrouwen krijgt.
Zou die Mols niet eens gewoon mid mid ofzo kunnen spelen. Beetje balvastigheid op het middenveld. De Vries voorin voor hetzelfde en een snelle spits eromheen!
0
Dinsdag 12 december 2006 om 22:26 uur

fc hageneez

’In de Kuip krijgt ADO altijd kansen’

Sinds de terugkeer in de eredvisie in 2003 deed ADO Den Haag het vaak goed tegen Feyenoord. Van de zes duels werd de helft gewonnen, beten de Hagenaars twee keer in het stof en werd de buit eenmaal gedeeld. Wat is dat toch met die duels?

Op de laatste speeldag van het seizoen 2004-05 was de stemming in het kleedlokaal van ADO Den Haag tot ver beneden nul gedaald. De Hagenaars hadden er de eerste helft opzitten tegen Feyenoord, Ferrie Bodde was zojuist met een enkelbreuk naar het ziekenhuis gebracht en de achterstand in de Kuip (3-0) leek het fundament voor een gruwelijke monsternederlaag. Toen Dirk Kuyt al in de eerste minuut van de tweede helft 4-0 maakte, kromp de Haagse aanhang ineen. Maar ziedaar: ADO leefde op, kwam terug naar 4-1, 4-2 én 4-3. Geert den Ouden zorgde zelfs voor de gelijkmaker.

„Maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel,” kijkt de voormalige aanvaller van ADO Den Haag terug. „Maar Feyenoord ligt ADO gewoon en kansen krijgt de ploeg altijd, ook in de Kuip.”

Het werd 6-3 nadat het een jaar eerder 4-1 werd voor de Rotterdammers, maar het zijn wél de enige overwinningen voor Feyenoord sinds de terugkeer van ADO Den Haag in de eredivisie. Met de thuisduels erbij wonnen de Hagenaars zelfs één keer meer: driemaal. Aan betrokkenen van de duels van de jongste jaren twee vragen:

Waarom ligt Feyenoord als tegenstander ADO Den Haag wel?

Geert den Ouden (nu Willem II) speelde vier keer tegen Feyenoord. Driemaal liep hij winnend van het veld, twee keer scoorde hij binnen twee minuten: „Het is een stukje psychologie. Omdat het de laatste jaren vaak goed is gegaan, heb je als speler al meer vertrouwen in een goede afloop. Tegen bijvoorbeeld PSV weet je van te voren dat je kansloos bent, omdat ADO daar praktisch nooit van wint.”

Oud-speler Tommie van der Leegte, nu Wolfsburg: „Tegen Feyenoord geef je altijd iets extra’s. Vooral in de duels merk je dat. Feyenoord moet bovendien het spel maken en dat ligt ADO wel. En kijk naar de maand: in december verloor Feyenoord de laatste twee seizoenen elke keer van ADO.”

Youssef El-Akchaoui, ex-ADO en sinds dit seizoen de linksback van NEC: „De druk ligt bij Feyenoord. Dat móet. Een volle Kuip doet ook iets extra’s met de tegenstanders.”

Ferrie Bodde, speler van het huidige ADO Den Haag: „Misschien is ADO wel een kleine angstgegner voor Feyenoord, maar laten we reëel blijven. Feyenoord heeft dan wel van NEC verloren, maar heeft gewoon een goede serie wedstrijden achter de rug. Van Feyenoord wordt natuurlijk wel verwacht dat het ADO verslaat, maar ook wij moeten winnen. Misschien zit het ons mee.”

Heeft ADO Den Haag morgen kans in de Kuip tegen Feyenoord?

Den Ouden: „: Zeker! Als ADO net zo speelt als vorig seizoen, compact, vanuit een goede organisatie en op de counter. Dan kan het ver komen. De bal ligt bij Feyenoord dat voor eigen publiek het spel moet maken.”

El-Akchaoui: „Natuurlijk. Als ADO maar lef toont en niet de lange bal speelt. De ploeg heeft een balvaste spits met Mols en snelle mensen als Kolk, Verhoek en Elia. Dan kan het heel gevaarlijk zijn, mits de duels worden gewonnen.”

Van der Leegte: „Tegen NEC verloor ADO thuis, maar Feyenoord is toch echt een heel ander verhaal. Je kunt deze wedstrijd misschien het beste vergelijken met FC Groningen-uit. Daar won ADO en maakte het ook nog eens vijf goals. Feyenoord moet ADO echt niet onderschatten. Mols is in vorm en de snelheid van de andere aanvallers is een superwapen.”

Bodde: „We leven van wedstrijd tot wedstrijd en laten ons niet gek maken. Bijzonder is deze wedstrijd natuurlijk wel, ook al omdat de clubs veel op elkaar lijken, zeker voor wat betref de supporters. De druk ligt bij Feyenoord, maar eigenlijk moeten wij ook gewoon voor de winst gaan. En als het bij FC Groningen kan, waarom dan niet bij Feyenoord?”

Bron [ Algemeen dagblad ]

0
Zaterdag 9 december 2006 om 10:21 uur

Nu online

tjapi01, Rob2002, derput, zuiderwijk, Marcie, Haraldberg1 en 271 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 MVV Maastr. 10 - 11
15 Jong Ajax 9 - 10
16 SC Cambuur 9 - 10
17 TOP Oss 9 - 8
18 VVV-Venlo 10 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4