Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Tag: spits

fc hageneez

Adelaar laat ADO Den Haag ontsporen
Frans Adelaar krijgt ADO Den Haag maar niet op de rails. Dat is de enige conclusie die moet worden getrokken na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Twente.
De coach lijkt de ploeg zijn grootste tegenstander. Tactisch falen aan de kant van de trainer komt wekelijks voor en de situatie lijkt nu toch echt onhoudbaar.
ADO Den Haag verloor vanavond met 1-2 van FC Twente, nadat het met rust nog 1-0 voor stond na een weergaloos doelpunt van Michael Mols.
De oudste man op het veld was wederom de uitblinker. En dat zegt genoeg over het gebrek aan kwaliteit bij ADO Den Haag.
Frans Adelaar wilde de afgelopen zomer een hoop versterkingen hebben en bijna alle gewenste spelers werden aangetrokken. En toch lukt het hem niet op de ploeg op de rails te krijgen.
Een gebrek aan kwaliteit bij een hoop spelers en een gebrek aan tactisch vermogen van de trainer is helaas de enige conclusie die vanavond kan worden getrokken.
Stijn Vreven is nauwelijks een versterking te noemen. De Belg wordt wekelijks aan alle kanten voorbij gesprint en vandaag kostte de kortsluiting in zijn hoofd hem de rode kaart en ADO Den Haag de nederlaag.
Ook Pascal Bosschaart lijkt meer om zijn kapsel te geven dan om zijn spel. De verdediger, die van Feyenoord werd aangetrokken, doet na elk duel zijn haar `goed`, let in de duels totaal niet op de bal maar let alleen maar op zijn tegenstander en gaat de duels vaak gewoonweg heel dom aan.
Op basis van het spel van vanavond zou het contract van Eljero Elia moeten worden ontbonden. De spits toonde vandaag totaal geen inzet, nam geen enkele bal goed aan en leed bij elk balcontact balverlies.
En daarbij komt ook nog dat trainer Frans Adelaar er allemaal weinig van lijkt te begrijpen. De beste man op het veld, Michael Mols, haalt hij van het veld en daarvoor brengt hij een rechtsbuiten Verhoek in! Een wissel die niemand begrijpt. Elia solliciteerde vanaf de aftrap al naar een wissel.
Vervolgens haalt hij Bunjevcevic naar de kant en brengt hij De Vries. Waarom hij Kum niet wisselt en zijn leider in de verdediging wisselt is echt een raadsel.
Twee wissels die van tactisch onvermogen spreken. ADO Den Haag stond de tweede helft onder druk. Wat je dan nodig hebt is iemand die de bal voorin vast houdt en een actie in huis hebt. Iedereen begrijpt dat en ging er vanuit dat Elia in de rust door Kolk zou worden vervangen.
En om het nog erger te maken wisselt Adelaar Mols en laat Elia staan! Hij brengt twee spelers in die het niet bepaald van hun technisch vermogen en inzicht moeten hebben.
Als Adelaar nog een klein beetje fatsoen heeft neemt hij zelf ontslag! De spelers moeten zich maar eens goed in de spiegel bekijken en zichzelf afvragen of zij het waardig zijn om het shirt van ADO Den Haag te dragen!
De enige spelers die vanavond het shirt vanavond waardig waren, zijn Mols, Rankovic en vooral Kum. De jonge verdediger speelde met meer passie dan de hele ploeg bij elkaar en moest helaas met een blessure geforceerd het veld verlaten. Meer dan de helft van de selectie zou eens een voorbeeld aan hem moeten nemen.
De supporters willen Haagse bluf en mentaliteit terug in het elftal en als ze dat niet kunnen opbrengen zijn ze niet waardig om het shirt te dragen en kunnen ze liever gister dan vandaag nog vertrekken.
0
Zaterdag 14 oktober 2006 om 17:53 uur

vincent

VROLIJK schreef:

IK ZEG NIET DAT MOLS SLECHT IS MAAR HIJ IS GEEN AFMAKER VORIG JAAR VOLGENS MIJ MAAR 3 OF 4 DOELPUNTEN EEN BEETJE WEINIG MAAR DIE TWEE SAMEN ZOU VOOR MOOIE ACTIES EN DOELPUNTEN KUNNEN GAAN ZORGEN
Tuurlijk samen in de spits en met 2 vleugelspitsen heeft ook mijn voorkeur, maar ja dat is net even te aanvallend voor franske:-) verhoek, mols, de vries en elia.
en daarachter knopper , rankovic. en tininho 
De keren dat de vries aan de bal was vond ik trouwens dat hij ondanks zijn  figuur redelijk makkelijk vd val werd gespeeld. Met zo`n lijf mag toch niemand in de buurt vd bal komen? Maar je hebt gelijk. heeft misschien geen kans gehad.. laat het hem maar een wedstrijd of2 bewijzen. Geert heeft trouwens ook hele goede dingen gedaan voor ADO, vergeet dat niet.
0
Woensdag 4 oktober 2006 om 10:36 uur

supporter

AZ verspeelt koppositie

ALKMAAR - AZ is zondag de koppositie in de eredivisie kwijtgeraakt. De Alkmaarders speelden thuis met 2-2 gelijk...



...tegen hekkensluiter ADO Den Haag, dat daarmee het eerste punt in de competitie pakte.


ADO verspeelde in het DSB-stadion twee keer een voorsprong.


Richard Knopper en Michael Mols scoorden voor het elftal van trainer Frans Adelaar. Danny Koevermans en Kew Jaliens maakten de doelpunten voor AZ.


Het was de tweede keer op rij dat AZ thuis punten liet liggen.


Twee weken eerder speelde FC Twente ook met 2-2 gelijk in Alkmaar.


Na de zware wedstrijd tegen Kayserispor in de UEFA-beker van donderdag (1-1), dachten de Alkmaarders in ADO Den Haag de ideale tegenstander te treffen. Louis van Gaal greep het duel zelfs aan om Shota Arveladze extra rust te geven. De 33-jarige aanvaller bleef buiten de selectie. Danny Koevermans, die door Van Gaal was gepasseerd voor het duel tegen Kayserispor, keerde daardoor terug in het basisteam. Verder startte AZ met dezelfde spelers als donderdag.


Ryan Donk en Maarten Martens krijgen van Van Gaal voorlopig de voorkeur. Zij vervingen donderdag al Simon Cziommer en Martijn Meerdink, die net als Koevermans waren gepasseerd.


Tegen Kayserispor pakten de drie omzettingen uiteindelijk goed uit, het duel met ADO verliep anders voor de Alkmaarders. De verdediging van AZ maakte in de eerste helft een zeer slechte indruk.


Den Haag nam na vijf minuten verrassend de leiding in het DSB-stadion. Michael Mols glipte tussen Tim de Cler en Barry Opdam door en behield vervolgens het overzicht. Richard Knopper hoefde de bal alleen maar binnen te schieten: 0-1.


AZ herstelde zich snel. ADO-doelman Josh Wagenaar kon een schot van Demy de Zeeuw nog blokken, maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Koevermans: 1-1.


Hoewel AZ in het vervolg grote kansen kreeg op een voorsprong, was ook ADO Den Haag via counters gevaarlijk. Eén uitval leverde tien minuten voor rust een doelpunt op. Eljero Elia sprintte de verdedigers van AZ eruit en gaf de bal op Mols. De spits schoot diagonaal binnen: 1-2.


Van Gaal kwam daardoor voor problemen te staan. Met de afwezigheid van Arveladze had de trainer geen spits meer voorradig.


Toch wisselde Van Gaal de tegenvallende Koevermans. Rechterspits Julian Jenner verving de doelpuntenmaker, waardoor AZ na rust met drie aanvallers speelde. Martens schoof door naar de linksbuitenplaats.


De druk van AZ nam steeds verder toe. Twintig minuten voor tijd maakte de thuisclub gelijk. Kew Jaliens kopte een vrije trap binnen: 2-2. Verder kwam AZ niet.


Van Gaal zal zich voortaan wel bedenken voor hij spelers als Shota Arveladze rust geeft. Het puntenverlies had vermoedelijk voorkomen kunnen worden met de doeltreffendheid van de Georgische spits. (ANP)
0
Zondag 1 oktober 2006 om 16:45 uur

supporter

maandag, 8 november 2004, Dossier


Vrijheid van meningsuiting
MIK SCHOTS
Het is elke week opnieuw spannend. Niet zozeer wie er wint, dat is voor de rest van het seizoen wel duidelijk: PSV speelt op zijn gemakkie de meeste punten bij elkaar, Feyenoord beslist ook de meeste wedstrijden vroegtijdig in zijn voordeel, afgewisseld met een flinke zeperd op zijn tijd, AZ overklast zijn tegenstanders met grote regelmaat en Heerenveen frommelt in de slotfase vooral tegen laaggeplaatste clubs vaak onverdiend de beslissende bal in het doel. En Ajax wint alleen nog als de tegenpartij nadrukkelijk van de overwinning afziet.
Waar de spanning mee te maken heeft is of de wedstrijd uitgespeeld wordt. De strijd op de tribune zorgt voor meer opwinding dan die op het veld. Wekelijks is het de vraag of de supporters zich voldoende netjes zullen gedragen om de spelers in staat te stellen de negentig minuten vol te maken. Wat zullen er voor gezangen van de tribune klinken? Wat voor scheldwoorden worden er geroepen? Wie gaan de raddraaiers kwetsen en hoe pakken zij dat aan? Zal het door de beugel kunnen?
Het begon allemaal uiteraard bij ADO Den Haag, waar de hooligans vorig jaar al de onkuise afkomst van de spits van PSV Meteja Kezman bezongen en hem in één moeite door de meest afgrijselijke ziektes toewensten. Nou ja, hooligans: vaders met kinderen, zo bleek destijds al in een televisiereportage over het tribunevak Midden Noord. Ze kregen Kezman ermee over de rooie: die ging met zijn handjes wapperen en moest vertrekken.
Het succes zette ze ertoe aan hun tactiek dit seizoen voort te zetten, met als eerste slachtoffer Rafael van der Vaart. En weer met het gewenste resultaat: Ajax raakte volledig de kluts kwijt - de betaalde liefde van Rafaels vriendin voor alle Amsterdammers, daar moesten de spelers over nadenken - en verspeelde een 3-0 voorsprong.
De spreekkoren werden dus voortgezet tijdens de wedstrijd tegen PSV en ditmaal gericht tegen scheidsrechter Temmink, die dood door verstikking werd toebedacht. Dit ging Temmink te ver: staken die pot.
Vanaf dat moment wordt elke wedstrijd opnieuw het gedrag van de toeschouwers met angst en beven tegemoet gezien. Want de straf waar de KNVB mee dreigt is niet mis: zo’n boete en een duel zonder de steun van de harde kern moet je niet te vaak hebben. Bovendien dreigt bij herhaling in uiterste instantie zelfs puntverlies. En niet alleen bij ADO Den Haag zijn de bestuurders huiverig: ook bij andere clubs vreest men dat supporters schik krijgen in de mogelijkheid om met verbale middelen relletjes te ontketenen. Zeker omdat ze zich er altijd op kunnen beroepen dat niet duidelijk is wat er nou eigenlijk wel mag en wat niet. Schelden mag toch? Toewensen van ziektes niet! Beledigen ook niet? En de vrijheid van meningsuiting dan?
Trouwens, wat is beledigen en wat niet? Wat die N’Kufo deed met zijn gebaren in de richting van het Haagse publiek na afloop van ADO Den Haag - FC Twente, dat was toch ook beledigend? Hij kwetste de ADO-fans heel diep! Anders zou hij toch niet in opspraak geraakt zijn?
Trouwens, de woorden en gebaren van spelers die gewisseld worden, mogen er ook zijn. Ze bezorgen Ajax-trainer Ronald Koeman een dagtaak aan gesprekken ter herstel van de betrekkingen. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Wesley Sonck: Koeman moet er gek van worden. Maar waarom laat hij ze eigenlijk niet begaan? Ze beledigen toch niemand? En ze wensen hun trainer toch ook niet hardop een voortijdig levenseinde toe?
Het is razend spannend buiten de lijnen van de Nederlandse velden. Waar ligt de grens? Wat mag er wel en wat niet? Wat doet de trainer met de provocaties van zijn spelers? Maar vooral: hoe zal de scheidsrechter reageren op de toeschouwers die massaal de kreet ‘geitenneuker’ scanderen?
Mik Schots is, samen met Jan Luitzen, auteur van de bij AW Bruna verschenen Mannen in Oranje Scheurkalender 2005.
0
Zaterdag 23 september 2006 om 15:58 uur

platje

die vogel moet lkkr het dames elftal van het g elftal oprigte hoe vaak moet elia zivh nog bewijzen geen ene spits is op dreef hij scoort er 4 en word buiten de basis gehouden

0
Vrijdag 22 september 2006 om 23:58 uur

Haagse Roel

Jonkah schreef:

De selectie van ADO Den Haag kent met betrekking tot de inzetbaarheid in de thuiswedstrijd tegen PSV drie twijfelgevallen: Goran Bunjevcevic, Alberto Saavedra en Stijn Vreven.
Bunjevcevic kampt met hamstringklachten en Saavedra heeft een teenblessure. Vreven kan mogelijk vanwege een bilkwetsuur niet in actie komen.

Trainer Frans Adelaar kan aanstaande zaterdag sowieso geen beroep doen op Raimund Riedewald (knie), Konstantinos Loumpoutis (kruisband) en Paulus Roiha (knie).
zo te zien spelen we weer met twee spitsen, gewoon op de bluf spelen met Elia en Verhoek  op de flanken en de Vries in de spits.
0
Vrijdag 22 september 2006 om 16:55 uur

Advertentie

VROLIJK

SUKKELS VAN VOETBAL.BLOG

Labbekakkerig ADO wint in verlaten Arena
Ik heb mij als voetballiefhebber dood zitten ergeren. A la, dat Türkiyem in de Arena speelt tegen ADO Den haag vanwege hooligandreiging en politiek gekonkel, so be it. Amateurs in de Arena, leuk toch? Ook al was de sfeer ergens troosteloos, het was ergens ook wel weer lachen. Bij ADO liepen er een paar blaisé rond. Als die Eljero Elia (19, Jong Oranje) er niet vier in had geknald, had ADO best eens kunnen verliezen. Knopper: een ouwe man. Bosschaart: schim van zichzelf. Tininho: traag als poppestront. Kolk: flegmatieker dan Leonardo. En zo kan ik...
nog wel even doorgaan. Labbekakkerig, zo speelde de ploeg van trainer Frans Adelaar.
Rankovic werd gedold door Meric, de Maradona van de Bosporus (Bosphorus, op het spandoek). Gaf vlak daarna een ferme tik terug, in mijn ogen revanche. Ranko niet, die veegde zijn straatje schoon. Als ze in de competitie zo spelen, mogen ze van mij degraderen.
Türkiyem miste Regillio Simons, oud-prof van ADO en vorig jaar topscorer. Miste Marcel Oerlemans, drievoudig topscorer van Oostenrijk. Guillermo Graaven, ooit Ajax, daarna Ipswich, raakte geen pepernoot. Kevin Hansen, de andere spits, is nog te frivool. Echt. Anders had het een heel heet avondje kunnen worden. 

HEBBEN ZE AJAX ZEKER NIET GEZIEN EN PSV OOK NIE
0
Donderdag 21 september 2006 om 16:07 uur

VROLIJK

SUKKELS VAN VOETBAL.BLOG

Labbekakkerig ADO wint in verlaten Arena
Ik heb mij als voetballiefhebber dood zitten ergeren. A la, dat Türkiyem in de Arena speelt tegen ADO Den haag vanwege hooligandreiging en politiek gekonkel, so be it. Amateurs in de Arena, leuk toch? Ook al was de sfeer ergens troosteloos, het was ergens ook wel weer lachen. Bij ADO liepen er een paar blaisé rond. Als die Eljero Elia (19, Jong Oranje) er niet vier in had geknald, had ADO best eens kunnen verliezen. Knopper: een ouwe man. Bosschaart: schim van zichzelf. Tininho: traag als poppestront. Kolk: flegmatieker dan Leonardo. En zo kan ik...
nog wel even doorgaan. Labbekakkerig, zo speelde de ploeg van trainer Frans Adelaar.
Rankovic werd gedold door Meric, de Maradona van de Bosporus (Bosphorus, op het spandoek). Gaf vlak daarna een ferme tik terug, in mijn ogen revanche. Ranko niet, die veegde zijn straatje schoon. Als ze in de competitie zo spelen, mogen ze van mij degraderen.
Türkiyem miste Regillio Simons, oud-prof van ADO en vorig jaar topscorer. Miste Marcel Oerlemans, drievoudig topscorer van Oostenrijk. Guillermo Graaven, ooit Ajax, daarna Ipswich, raakte geen pepernoot. Kevin Hansen, de andere spits, is nog te frivool. Echt. Anders had het een heel heet avondje kunnen worden. 

HEBBEN ZE AJAX ZEKER NIET GEZIEN EN PSV OOK NIE
0
Donderdag 21 september 2006 om 16:07 uur

fc hageneez

Vreven: `Aankopen vallen niet mee`

19/9/2006 23:50

Vier speelrondes zonder punten onderaan de Eredivisie bungelen, levert zure gezichten op, ook bij ADO Den Haag. Maar trainer Frans Adelaar geniet nog alle vertrouwen.
De clubleiding van ADO ziet er geen heil in Adelaar aan de kant te zetten. En ook de selectie ziet het opofferen van de Utrechter niet als de oplossing. `Ik heb al eens gezegd: naast Jan Boskamp is Frans Adelaar de trainer van wie ik de hoogste pet op heb. Hij is de juiste persoon om ADO weer aan het voetballen te krijgen`, aldus back Stijn Vreven.

`Maar hij kan niet drie doelpunten maken en hij laat ook de tegengoals niet door, dus wat kan hij doen aan onze slechte prestaties? Nee, de mensen die kritiek hebben, kunnen zich beter richten op de nieuwe aankopen. Die vallen niet mee op dit moment`, aldus Vreven.

`Het grootste probleem is een gebrek aan duidelijkheid in het veld`, ziet spits Michael Mols weer een andere oorzaak. `En als je ziet wat voor goals we weggeven: dat had zelfs Johan Cruijff of Martin Jol langs de kant niet kunnen voorkomen.`

In VI nummer 38, die vanaf woensdag in de winkel ligt, kun je meer lezen over wat de slechte seizoenstart bij ADO teweegbrengt. Klik hier voor de volledige inhoud van de nieuwe Voetbal International.



0
Woensdag 20 september 2006 om 09:54 uur

Midden-Oost

JP schreef:

Dombo Saavedra!!!!!!! jammer dat je zo over hem denkt, terwijl dit een van de betere en constante voetballers bij Den Haag is.
Inderdaag constant maar constant roeien en weg-is-weg-spel. Ballen blind wegkoppen kan iedereen, gaat erom dat je een bal ook plaatst zodat niet binnen 30 seconden die bal weer bij ons de 16 mtr wordt ingebracht. Saavreda is top tegen types Kuyt maar een drama tegen een behendige spits. Tevens is de opbouw van Alberto ook zeer zwak. Tegenstanders hebben dat allang in de gaten en laten Alberto nu de opbouw verzorgen.

Ik zou voor Marta gaan die is verdedigend ook niet top maar heeft wel een goede inspeelpas.
0
Donderdag 14 september 2006 om 15:04 uur

Nu online

ton, Erik070, tjapi01, Aad, DenHaagCity070, Luc2000, Rob2002, Lellow, Renearmand56, Haraldberg1, Heino, 070FCDH070 en 368 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Juho Kilo Daryl van Mieghem Alex Schalk

Laatste wedstrijd

Logo TOP Oss Logo ADO Den Haag
1-5
4 oktober 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
18 oktober 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Den Bosch + 9 - 18
2 Helmond Sp. 9 - 18
3 Excelsior 9 - 17
4 Graafschap 10 - 16
5 FC Eindhoven 9 - 15
6 FC Dordrecht 9 - 15
7 Telstar 10 - 14
8 FC Volendam 9 - 13
9 Roda JC 9 - 13
10 FC Emmen 9 - 12
11 Jong PSV 9 - 11
12 Jong AZ 9 - 11
13 ADO Den Haag 9 - 11
14 MVV Maastr. 10 - 11
15 Jong Ajax 9 - 10
16 SC Cambuur 9 - 10
17 TOP Oss 9 - 8
18 VVV-Venlo 10 - 8
19 Vitesse -6 9 - 4
20 Jong Utrecht 9 - 4