Welkom in de shoutbox, gast
Edwin Post
Stein wordt de smaakmaker bij Twente maar who cares hij wil niet meer spelen voor onze club dus dan houd alles op. Waarom er aandacht aan wordt besteed dat Stein jr naar Sparta gaat snap ik al helemaal niet deze man is allang verleden tijd met een nare nasmaak voor ons als supporter. Nu even wat anders maar hopen dat de rechter vrijdag de WHOA procedure gebruikt waarvoor hij bedoeld is namelijk een bedrijf redden van het faillissement en deze is niet bedoeld om zich te bemoeien met een beslaglegging van een advocaat op de aandelen van UVS dat is een zaak van hun tegen onze wanbetaler uit China. Op naar vrijdag en dan maar afwachten wat het wordt met Globalon maar als ik naar Crystal Palace kijk komt het wel goed denk ik.
0
|
Woensdag 23 februari 2022 om 15:44 uur |
grijze gek
barney0700 schreef:
Eens, op dit moment in het seizoen zo open met andere clubs flirten is oprotten.
Laat ook wel zien dat hij er niet in geloofd dat we gaan promoveren anders had hij wellicht wel gebleven.
Ach hij heeft het slim gedaan, heeft ze geld hier verdient, zichzelf in de kijker gespeeld en weg is tie. Denk dat de heer Steijn sr hier een heel groot aandeel in heeft zeker gezien het verleden hoe hij eruit gepleurd is zo gunt hij nu Ado niks qua transfer inkomsten.
Hoe dan ook lekker banken en laat andere het maar proberen.
Eens, op dit moment in het seizoen zo open met andere clubs flirten is oprotten.
Laat ook wel zien dat hij er niet in geloofd dat we gaan promoveren anders had hij wellicht wel gebleven.
Ach hij heeft het slim gedaan, heeft ze geld hier verdient, zichzelf in de kijker gespeeld en weg is tie. Denk dat de heer Steijn sr hier een heel groot aandeel in heeft zeker gezien het verleden hoe hij eruit gepleurd is zo gunt hij nu Ado niks qua transfer inkomsten.
Hoe dan ook lekker banken en laat andere het maar proberen.
Steijn was afgelopen zondag aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd van Twente tegen Go Ahead Eagles (2-2).
Vroeg mijzelf al af waarom hij de laatste tijd niet speelde, die was al een paar weken geleden met twente bezig en ons in de steek laten, siert hem niet.
Vroeg mijzelf al af waarom hij de laatste tijd niet speelde, die was al een paar weken geleden met twente bezig en ons in de steek laten, siert hem niet.
0
|
Dinsdag 22 februari 2022 om 19:20 uur |
Tommy
DHFC070 schreef:
Mooizo geweldig nieuws voor de club. Nu nog even de rechter afwachten en we kunnen eindelijk naar de toekomst kijken na jarenlang ellende.
Mooizo geweldig nieuws voor de club. Nu nog even de rechter afwachten en we kunnen eindelijk naar de toekomst kijken na jarenlang ellende.
Werd ook wel een keertje tijd. Toekomst zal wel uitwijzen of we hier blij mee moeten zijn. Aan de andere kant anders zouden we sws niet meer bestaan
0
|
Maandag 21 februari 2022 om 18:20 uur |
FC Den Haag!
radar schreef:
heeft iemand vi-stuk?
heeft iemand vi-stuk?
De ADO-spagaat: is het zó lastig om een Nederlandse club over te nemen?
Door Stef de Bont Stef de Bont
ACHTERGROND
ADO Den Haag hoopt begin deze week te horen of de Spaanse overname doorgang kan vinden. Maar een zekerheid is dat niet. Zo dacht Kakhi Jordania eerder FC Den Bosch te hebben gekocht, maar werd hij teruggefloten vanuit Zeist. Waarom is het eigenlijk zo lastig voor een buitenlandse partij om een Nederlandse club te kopen? En waar lopen ze in Den Haag tegenaan? VI ging op onderzoek.
Het is een belangrijke week voor ADO Den Haag. Vandaag (maandag) dan wel morgen (dinsdag) moet duidelijk worden of de club wordt overgenomen door het Spaanse Globalon Football Holdings.
Althans, dat denkt men in de Residentie.
Of nog beter: dat hoopt men.
Want niemand die het zeker weet.
CENTEN
Vorige week publiceerden we nog maar eens over de overnameperikelen in Den Haag. Dat was naar aanleiding van een homologatiezitting die plaatsvond op 8 februari. Voor de details verwijzen we graag naar dat stuk. De rechtbank kwam die middag met een even opvallende als harde conclusie: ‘Zonder centen geen akkoord en zonder KNVB geen centen.’
Aanbevolen: Waarom ADO Den Haag nog altijd niet is overgenomen
De Haagse afvaardiging én de rechtbank waren het er over één ding zeker eens: de Nederlandse voetbalbond bepaalt of ADO Den Haag overgenomen wordt. Het lot van de Haagse voetbalreus ligt in de handen van een paar mannen en vrouwen in pak met een KNVB-logo op de borst.
De Spaanse overname moet worden goedgekeurd. Dat doet niet de KNVB maar de licentiecommissie. Dat is een groep van onafhankelijke mannen en vrouwen. Zij toetsen in het geval van ADO of de aandelenovername door Globalon binnen de huidige regelgeving past. Deze commissie staat in feite los van de KNVB, is onbereikbaar voor de media én staat erom bekend weinig deadlines te delen met de clubs. Een gesloten clubje.
Het is niet zo dat deze personen op basis van een onderbuikgevoel bepalen of een club al dan niet wordt overgenomen. Er is een zogenaamde Richtlijn Wijziging Zeggenschap, die voor iedereen toegankelijk is op de site van de KNVB. Er wordt gewerkt volgens het Know Your Owner-principe. ‘Conform dit principe moet de identiteit van eigenaren van betaaldvoetbalorganisaties bekend zijn, alsook hun belangen, activiteiten en de herkomst van hun vermogen’, lezen we.
Een schone voetballerij. Daar moet iedereen voorstander van zijn. Maar het maakt het wel complex om een Nederlandse club over te nemen
In de bijlagen wordt per punt uitgelegd wat een club aan documenten aan moet leveren, wil iemand meer dan 25 procent van de aandelen kopen. Van een mondelinge toelichting op de plannen, tot een kopie van bankafschriften en jaarrekeningen van de laatste drie boekjaren.
Er gaat aardig wat werk in zitten. Daarom heeft ADO Den Haag advocaat Dolf Segaar in de hand genomen, iemand die bekend is met licentiezaken en veel voetbalgerelateerde zaken heeft gedaan. Het proces werd na een aanscherping van de regels, een paar jaar terug, alleen maar complexer.
Dit gebeurde op verzoek van de clubs én de voetbalbond. De Nederlandse Bank had eerder al eens laten weten dat de voetballerij kwetsbaar was voor witwassen en andere integriteitsrisico’s. Bovendien was bij de overname van Vitesse lange tijd onduidelijk wie nu eigenlijk de aandelen had gekocht. De herkomst van bepaalde geldstromen riep vragen op en er waren directe lijnen met het Chelsea van Roman Abramovich. En dus geldt er nu al een paar jaar een stevige integriteitsnorm.
‘Een aandeelhouder van een betaaldvoetbalorganisatie mag zijn geld niet hebben verdiend (of verdienen) met illegale activiteiten, zoals drugshandel of corruptie, en ook mag de financiering geen deel uitmaken van een witwastraject’, zo lezen we.
JORDANIA
Een schone voetballerij. Daar moet iedereen voorstander van zijn. Maar het maakt het wel complex om een Nederlandse club over te nemen. Vraag het FC Den Bosch. In 2018 kwam Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-zetbaas Merab naar De Vliert. Hij bereikte een akkoord met de clubleiding en begon geld in de club te pompen. Naar eigen zeggen stopte hij drie miljoen euro in de Bossche Eerstedivisionist, die plots meedeed voor promotie.
Er werden twaalf spelers aangetrokken en opmerkelijke bonussen toegezegd. Er was echter één probleem: de licentiecommissie moest nog een akkoord geven. De Georgiër dacht dat het een formaliteit was en bleef investeren in de club. Maar uiteindelijk zette de licentiecommissie een streep door de deal.
`Als de licentiecommissie blijft toetsen zoals bij ons, dan wordt er nooit meer een club overgenomen`
FC Den Bosch vocht de uitspraak nog aan bij de beroepscommissie. Deze gaf De Bosschenaren op enkele punten gelijk. De twee belangrijke punten: het had te lang geduurd én de licentiecommissie zat wel heel erg op de letters van de wet.
Wat dat eerste punt betreft: het duurde om en nabij een jaar alvorens de club een definitief antwoord kreeg. Veel clubs die worden overgenomen verkeren in zwaar weer en moeten snel doorschakelen om het hoofd boven water te houden. Dat geldt ook voor ADO.
Daarnaast werden de leden van commissie weggezet als muggenzifters. De interne alsook de externe controle verliep wel heel erg minutieus. Of zoals ze in Den Bosch na afloop zeiden: ‘Als de licentiecommissie blijft toetsen zoals bij ons, dan wordt er nooit meer een club overgenomen.’
De beroepscommissie boog lichtjes mee met Den Bosch, maar het eindoordeel bleef hetzelfde. Jordania kon de club niet overnemen. Met als gevolg dat beide partijen met knallende ruzie uit elkaar gingen. Sterker nog, de twee staan nog altijd tegenover elkaar in de rechtbank.
HOEPEL
Maar FC Den Bosch is nu toch alsnog overgenomen? Door Amerikanen? Dat klopt. Maar geen van hen heeft meer dan 25 procent van de aandelen. En dus was die deal met een paar weken beklonken…
Bij ADO Den Haag gaat het om bijna honderd procent van de aandelen. En dus gaat er tijd zitten in het proces. Rondom de homologatiezitting werd door de ADO-directie al gewezen naar de licentiecommissie. Dat het allemaal zo lang duurde, dat de nieuwe voorzitter van die commissie wel erg streng was. Hadden ze in Zeist dan niets geleerd van FC Den Bosch?
In detail weten we dat niet. We kunnen het immers niet aan de licentiecommissie zelf vragen. Maar dat het allemaal erg lang duurt in Den Haag, valt te bezien. De rechtbank vroeg op 8 februari naar een tijdslijn. Wanneer was de licentiecommissie aangelijnd aangaande Globalon?
Segaar kwam met de volgende tijdlijn:
Op 22 december waren alle stukken aangeleverd bij de Licentiecommissie
Op 23 december volgde een eerste beoordeling met aanvullende vragen
Op 5 januari kwam ADO met antwoorden
Op 13 januari volgde een antwoord van de licentiecommissie. ‘Sindsdien zijn we met elkaar in overleg over aanvullende stukken, er is intensief telefonisch contact’, aldus Segaar.
Kort voor de zitting, op 8 februari, werden wederom aanvullende vragen gesteld.
`Maar er is dus regelgeving omtrent financiering van voetbalclubs in Europa. Door die hoepel zijn ze dus in België, Spanje en Portugal gesprongen`
We kunnen dus stellen dat ADO de eerste stukken ongeveer twee maanden geleden heeft aangeleverd. Ja, er was in de tussentijd intensief contact met de KNVB en de licentiecommissie, maar het doorlichten van een potentiële koper vergt nu eenmaal tijd.
Het akkoord met Globalon ligt er echter al sinds begin november. De rechter vroeg zich dan ook hardop af of er in de tussenliggende periode geen kostbare tijd verloren was gegaan. ADO gaf aan dat het de tijd nodig had om alles op orde te krijgen. Bovendien sprak het van een formaliteit.
Globalon is al actief in onder meer België, Spanje en Portugal. ‘Vanuit de UEFA wordt er regelgeving gegeven, maar iedere bond vult deze op eigen wijze in’, liet advocaat Dolf Segaar de rechter weten. ‘Maar er is dus regelgeving omtrent financiering van voetbalclubs in Europa. Door die hoepel zijn ze dus in België, Spanje en Portugal gesprongen. Op basis van die Europese regels zou het mij bevreemden als de Nederlandse bond bij deze transactie, die qua structuur gelijk is, lastig zou doen.’
De rechter wilde vervolgens weten welke concrete vervolgvragen er nog lagen. ‘Kunt u iets zeggen over de aard van de informatie die nu nog gevraagd wordt door de KNVB? Globalon is al in drie landen geaccepteerd. Dan zou je verwachten: het mapje met informatie ligt al klaar’, aldus de rechtbank.
`De aard van de vragen zit hem heel erg op de identiteit van de Amerikaanse topaandeelhouders, de individuele investeerders`
Segaar: ‘De aard van de vragen zit hem heel erg op de identiteit van de Amerikaanse topaandeelhouders, de individuele investeerders. En dan met name het herkomstvermogen. Een onderzoek dat nog verfijnd moet worden na wat wij al hebben aangeleverd. En dat is, wat u terecht zegt, in die andere landen al gedaan door de bonden. Maar ook door bijvoorbeeld de Spaanse bank. Maar toch vraagt de KNVB aanvullende informatie en dat vertraagt op dit moment de discussie.’
Met andere woorden: de Amerikanen die achter Bolt zitten, het moederbedrijf van Globalon, moeten met de billen bloot. En zoals tijdens de zitting ook werd aangegeven: deze mensen zijn niet voor niks zo vermogend geworden. Ze doen aan risico-inschatting en laten vreemden liever niet in hun kaarten kijken.
Dat is de reden waarom overnames vrij lang kunnen duren. De regelgeving is bekend. Clubs weten wat ze aan moeten leveren. Maar wil de potentiële eigenaar alle kaarten op tafel leggen? Bij eerdere overnamepogingen in Nederland was er vaak sprake van een kat-en-muis-spel. Waar de potentiële kopers er alles aan deden om zo min mogelijk in hun kaarten te laten kijken, wilde de licentiecommissie de onderste steen boven. En dan krijg je aanvullende vragen op aanvullende vragen.
Bij ADO zijn ze in ieder geval hoopvol gestemd. Althans, dat zei Segaar in rechtbank. ‘Er worden geldstromen inzichtelijk gemaakt. Wij gaan ervan uit dat op 21 februari de KNVB een definitief antwoord kan geven. De KNVB werkt daar hard aan. Normaal gesproken is de Licentiecommissie een maand of drie, vier bezig om zo’n traject van een goedkeuringsbesluit te geven en nu is dat allemaal wat naar voren gehaald. Ik ben positief gestemd over het proces.’
ADO MAAKT EEN FLINK VOORBEHOUD VOOR DE RECHTBANK
ADO Den Haag hoopt komende week te weten of het Spaanse Globalon Football Holdings de club over kan nemen. Daarbij is het, zoals gememoreerd, afhankelijk van de Licentiecommissie van de KNVB. De club doet voorkomen alsof er 22 februari definitief een oordeel moet komen. Maar voor de rechtbank werd dit toch wat voorzichtiger aangekondigd.
‘We zijn doorlopend in gesprek met de KNVB’, aldus herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger. ‘De geluiden die mij als laatste hebben bereikt, afgelopen weekend, waren dat er wellicht binnen tien tot vijftien werkdagen duidelijkheid zou kunnen komen.’
Dat zijn behoorlijk wat voorbehouden. Dolf Segaar vult aan. ‘De Licentiecommissie streeft ernaar om op 21 februari een besluit te kunnen nemen zodat wij op 22 februari te horen krijgen wat de Licentiecommissie van de aangeleverde informatie vindt en of het goedkeuring wenst te geven, enerzijds in de zeggenschap en anderzijds de overdracht van de licentie.’
Door Stef de Bont Stef de Bont
ACHTERGROND
ADO Den Haag hoopt begin deze week te horen of de Spaanse overname doorgang kan vinden. Maar een zekerheid is dat niet. Zo dacht Kakhi Jordania eerder FC Den Bosch te hebben gekocht, maar werd hij teruggefloten vanuit Zeist. Waarom is het eigenlijk zo lastig voor een buitenlandse partij om een Nederlandse club te kopen? En waar lopen ze in Den Haag tegenaan? VI ging op onderzoek.
Het is een belangrijke week voor ADO Den Haag. Vandaag (maandag) dan wel morgen (dinsdag) moet duidelijk worden of de club wordt overgenomen door het Spaanse Globalon Football Holdings.
Althans, dat denkt men in de Residentie.
Of nog beter: dat hoopt men.
Want niemand die het zeker weet.
CENTEN
Vorige week publiceerden we nog maar eens over de overnameperikelen in Den Haag. Dat was naar aanleiding van een homologatiezitting die plaatsvond op 8 februari. Voor de details verwijzen we graag naar dat stuk. De rechtbank kwam die middag met een even opvallende als harde conclusie: ‘Zonder centen geen akkoord en zonder KNVB geen centen.’
Aanbevolen: Waarom ADO Den Haag nog altijd niet is overgenomen
De Haagse afvaardiging én de rechtbank waren het er over één ding zeker eens: de Nederlandse voetbalbond bepaalt of ADO Den Haag overgenomen wordt. Het lot van de Haagse voetbalreus ligt in de handen van een paar mannen en vrouwen in pak met een KNVB-logo op de borst.
De Spaanse overname moet worden goedgekeurd. Dat doet niet de KNVB maar de licentiecommissie. Dat is een groep van onafhankelijke mannen en vrouwen. Zij toetsen in het geval van ADO of de aandelenovername door Globalon binnen de huidige regelgeving past. Deze commissie staat in feite los van de KNVB, is onbereikbaar voor de media én staat erom bekend weinig deadlines te delen met de clubs. Een gesloten clubje.
Het is niet zo dat deze personen op basis van een onderbuikgevoel bepalen of een club al dan niet wordt overgenomen. Er is een zogenaamde Richtlijn Wijziging Zeggenschap, die voor iedereen toegankelijk is op de site van de KNVB. Er wordt gewerkt volgens het Know Your Owner-principe. ‘Conform dit principe moet de identiteit van eigenaren van betaaldvoetbalorganisaties bekend zijn, alsook hun belangen, activiteiten en de herkomst van hun vermogen’, lezen we.
Een schone voetballerij. Daar moet iedereen voorstander van zijn. Maar het maakt het wel complex om een Nederlandse club over te nemen
In de bijlagen wordt per punt uitgelegd wat een club aan documenten aan moet leveren, wil iemand meer dan 25 procent van de aandelen kopen. Van een mondelinge toelichting op de plannen, tot een kopie van bankafschriften en jaarrekeningen van de laatste drie boekjaren.
Er gaat aardig wat werk in zitten. Daarom heeft ADO Den Haag advocaat Dolf Segaar in de hand genomen, iemand die bekend is met licentiezaken en veel voetbalgerelateerde zaken heeft gedaan. Het proces werd na een aanscherping van de regels, een paar jaar terug, alleen maar complexer.
Dit gebeurde op verzoek van de clubs én de voetbalbond. De Nederlandse Bank had eerder al eens laten weten dat de voetballerij kwetsbaar was voor witwassen en andere integriteitsrisico’s. Bovendien was bij de overname van Vitesse lange tijd onduidelijk wie nu eigenlijk de aandelen had gekocht. De herkomst van bepaalde geldstromen riep vragen op en er waren directe lijnen met het Chelsea van Roman Abramovich. En dus geldt er nu al een paar jaar een stevige integriteitsnorm.
‘Een aandeelhouder van een betaaldvoetbalorganisatie mag zijn geld niet hebben verdiend (of verdienen) met illegale activiteiten, zoals drugshandel of corruptie, en ook mag de financiering geen deel uitmaken van een witwastraject’, zo lezen we.
JORDANIA
Een schone voetballerij. Daar moet iedereen voorstander van zijn. Maar het maakt het wel complex om een Nederlandse club over te nemen. Vraag het FC Den Bosch. In 2018 kwam Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-zetbaas Merab naar De Vliert. Hij bereikte een akkoord met de clubleiding en begon geld in de club te pompen. Naar eigen zeggen stopte hij drie miljoen euro in de Bossche Eerstedivisionist, die plots meedeed voor promotie.
Er werden twaalf spelers aangetrokken en opmerkelijke bonussen toegezegd. Er was echter één probleem: de licentiecommissie moest nog een akkoord geven. De Georgiër dacht dat het een formaliteit was en bleef investeren in de club. Maar uiteindelijk zette de licentiecommissie een streep door de deal.
`Als de licentiecommissie blijft toetsen zoals bij ons, dan wordt er nooit meer een club overgenomen`
FC Den Bosch vocht de uitspraak nog aan bij de beroepscommissie. Deze gaf De Bosschenaren op enkele punten gelijk. De twee belangrijke punten: het had te lang geduurd én de licentiecommissie zat wel heel erg op de letters van de wet.
Wat dat eerste punt betreft: het duurde om en nabij een jaar alvorens de club een definitief antwoord kreeg. Veel clubs die worden overgenomen verkeren in zwaar weer en moeten snel doorschakelen om het hoofd boven water te houden. Dat geldt ook voor ADO.
Daarnaast werden de leden van commissie weggezet als muggenzifters. De interne alsook de externe controle verliep wel heel erg minutieus. Of zoals ze in Den Bosch na afloop zeiden: ‘Als de licentiecommissie blijft toetsen zoals bij ons, dan wordt er nooit meer een club overgenomen.’
De beroepscommissie boog lichtjes mee met Den Bosch, maar het eindoordeel bleef hetzelfde. Jordania kon de club niet overnemen. Met als gevolg dat beide partijen met knallende ruzie uit elkaar gingen. Sterker nog, de twee staan nog altijd tegenover elkaar in de rechtbank.
HOEPEL
Maar FC Den Bosch is nu toch alsnog overgenomen? Door Amerikanen? Dat klopt. Maar geen van hen heeft meer dan 25 procent van de aandelen. En dus was die deal met een paar weken beklonken…
Bij ADO Den Haag gaat het om bijna honderd procent van de aandelen. En dus gaat er tijd zitten in het proces. Rondom de homologatiezitting werd door de ADO-directie al gewezen naar de licentiecommissie. Dat het allemaal zo lang duurde, dat de nieuwe voorzitter van die commissie wel erg streng was. Hadden ze in Zeist dan niets geleerd van FC Den Bosch?
In detail weten we dat niet. We kunnen het immers niet aan de licentiecommissie zelf vragen. Maar dat het allemaal erg lang duurt in Den Haag, valt te bezien. De rechtbank vroeg op 8 februari naar een tijdslijn. Wanneer was de licentiecommissie aangelijnd aangaande Globalon?
Segaar kwam met de volgende tijdlijn:
Op 22 december waren alle stukken aangeleverd bij de Licentiecommissie
Op 23 december volgde een eerste beoordeling met aanvullende vragen
Op 5 januari kwam ADO met antwoorden
Op 13 januari volgde een antwoord van de licentiecommissie. ‘Sindsdien zijn we met elkaar in overleg over aanvullende stukken, er is intensief telefonisch contact’, aldus Segaar.
Kort voor de zitting, op 8 februari, werden wederom aanvullende vragen gesteld.
`Maar er is dus regelgeving omtrent financiering van voetbalclubs in Europa. Door die hoepel zijn ze dus in België, Spanje en Portugal gesprongen`
We kunnen dus stellen dat ADO de eerste stukken ongeveer twee maanden geleden heeft aangeleverd. Ja, er was in de tussentijd intensief contact met de KNVB en de licentiecommissie, maar het doorlichten van een potentiële koper vergt nu eenmaal tijd.
Het akkoord met Globalon ligt er echter al sinds begin november. De rechter vroeg zich dan ook hardop af of er in de tussenliggende periode geen kostbare tijd verloren was gegaan. ADO gaf aan dat het de tijd nodig had om alles op orde te krijgen. Bovendien sprak het van een formaliteit.
Globalon is al actief in onder meer België, Spanje en Portugal. ‘Vanuit de UEFA wordt er regelgeving gegeven, maar iedere bond vult deze op eigen wijze in’, liet advocaat Dolf Segaar de rechter weten. ‘Maar er is dus regelgeving omtrent financiering van voetbalclubs in Europa. Door die hoepel zijn ze dus in België, Spanje en Portugal gesprongen. Op basis van die Europese regels zou het mij bevreemden als de Nederlandse bond bij deze transactie, die qua structuur gelijk is, lastig zou doen.’
De rechter wilde vervolgens weten welke concrete vervolgvragen er nog lagen. ‘Kunt u iets zeggen over de aard van de informatie die nu nog gevraagd wordt door de KNVB? Globalon is al in drie landen geaccepteerd. Dan zou je verwachten: het mapje met informatie ligt al klaar’, aldus de rechtbank.
`De aard van de vragen zit hem heel erg op de identiteit van de Amerikaanse topaandeelhouders, de individuele investeerders`
Segaar: ‘De aard van de vragen zit hem heel erg op de identiteit van de Amerikaanse topaandeelhouders, de individuele investeerders. En dan met name het herkomstvermogen. Een onderzoek dat nog verfijnd moet worden na wat wij al hebben aangeleverd. En dat is, wat u terecht zegt, in die andere landen al gedaan door de bonden. Maar ook door bijvoorbeeld de Spaanse bank. Maar toch vraagt de KNVB aanvullende informatie en dat vertraagt op dit moment de discussie.’
Met andere woorden: de Amerikanen die achter Bolt zitten, het moederbedrijf van Globalon, moeten met de billen bloot. En zoals tijdens de zitting ook werd aangegeven: deze mensen zijn niet voor niks zo vermogend geworden. Ze doen aan risico-inschatting en laten vreemden liever niet in hun kaarten kijken.
Dat is de reden waarom overnames vrij lang kunnen duren. De regelgeving is bekend. Clubs weten wat ze aan moeten leveren. Maar wil de potentiële eigenaar alle kaarten op tafel leggen? Bij eerdere overnamepogingen in Nederland was er vaak sprake van een kat-en-muis-spel. Waar de potentiële kopers er alles aan deden om zo min mogelijk in hun kaarten te laten kijken, wilde de licentiecommissie de onderste steen boven. En dan krijg je aanvullende vragen op aanvullende vragen.
Bij ADO zijn ze in ieder geval hoopvol gestemd. Althans, dat zei Segaar in rechtbank. ‘Er worden geldstromen inzichtelijk gemaakt. Wij gaan ervan uit dat op 21 februari de KNVB een definitief antwoord kan geven. De KNVB werkt daar hard aan. Normaal gesproken is de Licentiecommissie een maand of drie, vier bezig om zo’n traject van een goedkeuringsbesluit te geven en nu is dat allemaal wat naar voren gehaald. Ik ben positief gestemd over het proces.’
ADO MAAKT EEN FLINK VOORBEHOUD VOOR DE RECHTBANK
ADO Den Haag hoopt komende week te weten of het Spaanse Globalon Football Holdings de club over kan nemen. Daarbij is het, zoals gememoreerd, afhankelijk van de Licentiecommissie van de KNVB. De club doet voorkomen alsof er 22 februari definitief een oordeel moet komen. Maar voor de rechtbank werd dit toch wat voorzichtiger aangekondigd.
‘We zijn doorlopend in gesprek met de KNVB’, aldus herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger. ‘De geluiden die mij als laatste hebben bereikt, afgelopen weekend, waren dat er wellicht binnen tien tot vijftien werkdagen duidelijkheid zou kunnen komen.’
Dat zijn behoorlijk wat voorbehouden. Dolf Segaar vult aan. ‘De Licentiecommissie streeft ernaar om op 21 februari een besluit te kunnen nemen zodat wij op 22 februari te horen krijgen wat de Licentiecommissie van de aangeleverde informatie vindt en of het goedkeuring wenst te geven, enerzijds in de zeggenschap en anderzijds de overdracht van de licentie.’
0
|
Maandag 21 februari 2022 om 10:22 uur |
Club Achter de Duinen
Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:
Spelers komende dagen niet getest
Door het uitstel van Eindhoven-ADO krijgt de selectie de tijd om weer op kracht te komen na de corona-uitbraak.
Lees het nieuwsbericht
Spelers komende dagen niet getest
Door het uitstel van Eindhoven-ADO krijgt de selectie de tijd om weer op kracht te komen na de corona-uitbraak.
Lees het nieuwsbericht
0
|
Vrijdag 18 februari 2022 om 12:06 uur |
Advertentie
rd..
Mr.070 schreef:
Waar moet hij naartoe en hij en hij.. Het maakt eredivisie clubs geen flikker uit want bij Ado is het al sinds jaar en dag uitverkoop of gratis op te halen. Faalt een speler bij zijn nieuwe club dan is het gegokt en verloren, dan zoeken ze weer verder naar een ander.
Ik durf te zeggen dat wij pareltjes in onze team hebben en wat er nog in de jeugd speelt, maar als we een beleid hebben van lik mijn kut dan gaat het nooit wat worden.
Ik heb hier echt de P in, wat een stront beleid dit.
Waar moet hij naartoe en hij en hij.. Het maakt eredivisie clubs geen flikker uit want bij Ado is het al sinds jaar en dag uitverkoop of gratis op te halen. Faalt een speler bij zijn nieuwe club dan is het gegokt en verloren, dan zoeken ze weer verder naar een ander.
Ik durf te zeggen dat wij pareltjes in onze team hebben en wat er nog in de jeugd speelt, maar als we een beleid hebben van lik mijn kut dan gaat het nooit wat worden.
Ik heb hier echt de P in, wat een stront beleid dit.
Maar je bent toch wel eens met het feit dat er op dit moment geen beleid te voeren is. Pak het personeelsbeleid. Wat moet je een speler beloven? Je kan eigenlijk niet eens beloven dat zijn salaris volgende maand kan worden betaald. En met die onzekerheid wil je wél toezeggingen van een speler? Je mag echt al blij zijn dat er iemand van het kaliber Kishna, Steijn, Klas voor ons wil spelen.
Er is geen beleid te voeren op de puinhopen die er nu roken. Het is te hopen dat de fundering voor een nieuwe club snel wordt gestort en dat we wel vooruit kunnen kijken. Tot die tijd: diarreemanagement. Deppen als het ergens lekt (zoals met de winstpremies).
Er is geen beleid te voeren op de puinhopen die er nu roken. Het is te hopen dat de fundering voor een nieuwe club snel wordt gestort en dat we wel vooruit kunnen kijken. Tot die tijd: diarreemanagement. Deppen als het ergens lekt (zoals met de winstpremies).
0
|
Woensdag 16 februari 2022 om 14:00 uur |
ghostdrift
rd.. schreef:
Helaas is dit in de categorie `Supportersgelul`. Steijn heeft (dit jaar) 12 wedstrijden voor ons gespeeld en daar mogen we heel blij om zijn. Die jongen kan een klapper maken door het tekengeld en dat was er niet geweest als hij hier had bijgetekend. Hij heeft echt groot gelijk. Het voortbestaan hangt niet van Steijn af. En andersom ook niet.
De KNVB zit ons te beschermen voor een malafide constructie met een buitenlandse eigenaar. Zat voorbeelden van. Wees blij dat de KNVB zulke strenge regels erop na houdt.
Hoe UVS ooit eigenaar heeft kunnen worden, is voor mij dan wel een raadsel. Maar dat zal komen omdat ze de geldstroom (Chinese overheid) vrij snel helder konden maken.
Helaas is dit in de categorie `Supportersgelul`. Steijn heeft (dit jaar) 12 wedstrijden voor ons gespeeld en daar mogen we heel blij om zijn. Die jongen kan een klapper maken door het tekengeld en dat was er niet geweest als hij hier had bijgetekend. Hij heeft echt groot gelijk. Het voortbestaan hangt niet van Steijn af. En andersom ook niet.
De KNVB zit ons te beschermen voor een malafide constructie met een buitenlandse eigenaar. Zat voorbeelden van. Wees blij dat de KNVB zulke strenge regels erop na houdt.
Hoe UVS ooit eigenaar heeft kunnen worden, is voor mij dan wel een raadsel. Maar dat zal komen omdat ze de geldstroom (Chinese overheid) vrij snel helder konden maken.
Als jouw verhaal op waarheid berust bestaat ADO over tijd niet meer maar daar jij weer eens op je grote duim zuigt hoeven wij je gelukkig niet serieus te nemen
0
|
Woensdag 16 februari 2022 om 10:05 uur |
slash070
Club Achter de Duinen
Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:
Uitspraak op tijd? `Licentiecommissie wil veel documenten zien`
De licentiecommissie van de KNVB neemt geen risico en wil veel persoonlijke documenten inzien van degenen achter Globalon.
Lees het nieuwsbericht
Uitspraak op tijd? `Licentiecommissie wil veel documenten zien`
De licentiecommissie van de KNVB neemt geen risico en wil veel persoonlijke documenten inzien van degenen achter Globalon.
Lees het nieuwsbericht
0
|
Dinsdag 15 februari 2022 om 17:27 uur |
Priapus_Rex
Ik vind het een weggooier. Met al die interesses had hij prima het voorstel van Ado kunnen ondertekenen met een gelimiteerde transfersom erin van een paar ton. Al die tijd overal met zijn vader meegegaan, krijg bij ons nu de echte kans, zogenaamde ado familie.... bij de eerste de beste kans om weer te gaan is hij weg. Twente had echt wel 2 ton voor hen over gehad. Hij blij, ado blij. Maar helaas. Niet meer opstellen, periodetitel is al binnen. Waarde creëren op het veld voor ado, niet voor Twente.
0
|
Dinsdag 15 februari 2022 om 17:11 uur |
Nu online
carbayon, ADOZoetermeer, Edje, pwr en 201 gasten.
Zoek in shoutbox
Spelersklassement
Laatste wedstrijd
Volgende wedstrijd
Advertentie
Keuken Kampioen Divisie
1 | Volendam + | 22 | - | 46 |
2 | Excelsior | 22 | - | 42 |
3 | SC Cambuur | 22 | - | 38 |
4 | FC Dordrecht | 22 | - | 37 |
5 | ADO Den Haag | 21 | - | 34 |
6 | Graafschap | 21 | - | 33 |
7 | Den Bosch + | 21 | - | 33 |
8 | Roda JC | 22 | - | 33 |
9 | FC Emmen | 21 | - | 32 |
10 | Helmond Sp. | 21 | - | 31 |
11 | Telstar | 22 | - | 29 |
12 | FC Eindhoven | 22 | - | 29 |
13 | MVV Maastr. | 22 | - | 26 |
14 | Jong AZ | 22 | - | 26 |
15 | TOP Oss | 22 | - | 25 |
16 | Jong Ajax | 22 | - | 24 |
17 | VVV-Venlo | 22 | - | 22 |
18 | Jong PSV | 22 | - | 21 |
19 | Jong Utrecht | 21 | - | 14 |
20 | Vitesse | 22 | - | -8 |