Pagina 176

Moi

Roda JC beantwoordt bliksemstart ADO adequaat

16/10/2011 16:27

Roda JC Kerkrade voegde met dank aan de trefzekerheid van Sanharib Malki drie punten toe aan zijn totaal. ADO Den Haag keerde ondanks een bliksemstart met lege handen huiswaarts (4-1).

De start van ADO in Kerkrade was meer dan bemoedigend. Al na negen seconden had de Haagse formatie een voorsprong te pakken. Tjaronn Chery profiteerde van de fout van Jimmy Hempte, die na de aftrap van Roda JC de bal knullig verspeelde.

Maar ADO Den Haag hield toch een nare smaak over aan de eerste helft. Niet alleen maakte Sanharib Malki na een kwartier fraai de gelijkmaker voor Roda JC, maar ook zag trainer Maurice Steijn twee verdedigers voortijdig de kleedkamer opzoeken.

Ahmed Ammi ging na minder dan een half uur geblesseerd naar de kant. Tien minuten later volgde Gábor Horvath. De Hongaar moest een overtreding op de doorgebroken Malki bekopen met een rode kaart.

Met een man minder liet ADO noodgedwongen het initiatief aan Roda JC en loerde het op een uitval. De broers John en Wesley Verhoek waren vroeg in de tweede helft dicht bij een tweede Haagse treffer.

Maar de numerieke meerderheid vertaalde zich uiteindelijk toch in de score. Na een fraaie pass van Adil Ramzi bracht Mitchell Donald na ruim een uur de 2-1 op het scorebord. Malki deelde in 79ste minuut de genadeklap uit. Ruud Vormer bepaalde op aangeven van Ramzi in blessuretijd de eindstand op 4-1.

Door de overwinning maakte Roda JC een sprongetje op de ranglijst naar de elfde plaats. Dat ging onder andere ten koste van ADO Den Haag, dat de 3-0 uitzege op Feyenoord geen vervolg kon geven.

bron:vi
0
Zondag 16 oktober 2011 om 16:41 uur

Kees

Bert schreef:

Je krijgt van mij dat geld voor Vincent wel bij de eerstvolgende thuiswedstrijd.

Vrijdag ga ik niet moet ik mij geestelijk voorbereiden op de wedstrijd van zondag bij die Limbugers.

Luister vanaf de tweede minuut. Volgens mij is dat de tweelingbroer van die stadionomroeper. Je weet wel, jouw vriend.

0
Dinsdag 11 oktober 2011 om 13:14 uur

Kees

Iedereen is hier natuurlijk fan van ddat griezelkabinet van een Jack van Gelder dus de meesten onder ons zullen de uitzending van KRO brandpunt gister hebben gemist.

Kijk alsnog vanaf minuut 24.30 en zie een special over John van Zweeden/Swansea en een stukje ADO. Is een aanrader.

0
Maandag 10 oktober 2011 om 19:08 uur

ado-kenner

ADO supporter Leidschenveen schreef:

Belachelijk natuurlijk na 8 wedstrijden.
daar ging het net over maar zag je de overtreding?? totaal niet rood waard maar toch weer zo een te late tackle en nog best vroeg in de wedstrijd rond de 27 minuut geloof ik.
0
Maandag 3 oktober 2011 om 07:35 uur

Kees

Kijk in het interview met Steijn vanaf minuut 1.40 en geniet van het tikkie/takkie. Prachtig.

0
Zondag 2 oktober 2011 om 20:50 uur

rien1

ME-DH schreef:

Nou nou das kort door de bocht volgens mij zeg ik dat helemaal niet..maar zegt al heel veel over hoe je ingesteld bent... ik bedoelde letterlijk dat ik niemand zag zeuren over steijn en zag het nut van positief denken, niets meer en niet minder en om dan kleuter genoemd te worden uit t niets vind ik raar maar goed rien mijn excuses als ik u heb ontrieft. neem mij niet kwalijk, het spijt mij zeer....
Ach, daar moet je je ook niet te druk om maken. Het ging erom dat mensen die ``zeurden`` over Steijn mijn inziens gewoon gelijk hadden.

Het was gewoon waardeloos, en dat heeft veel te lang geduurd. Nu begint het team eindelijk een vertrouwde vorm te krijgen met Supusepa als vaste verdediger ipv Luksik en we hebben onze groeidiamant Chery.

Je zag in veel voorgaande (vaak dan al verloren) wedstrijden dat die jongen vaak veel te laat ingebracht werd. Altijd zo rond minuut 70, als het team al met het hoofd gebogen richting slachtbank liep. En dan nu eindelijk vanaf VVV mag hij het vanaf minuut 1 proberen. En niet zonder succes. En ook Luksik die werkelijk iedere wedstrijd fout op fout stapelde, is eindelijk van het toneel weg.

Trouwens toch wel bizar hoor
8 wedstrijden gespeeld en 13 tegendoelpunten.
Waarvan 4 wedstrijden met Supi en 0 tegendoelpunten.
0
Zondag 2 oktober 2011 om 20:38 uur

Moi

zo 02 okt 2011, 19:36
Broers Verhoek in voetsporen De Nooijers ROTTERDAM -
Wesley en John Verhoek hebben zondag een zeldzame prestatie geleverd. De broers van ADO Den Haag scoorden tegen Feyenoord allebei, een prestatie die 15 jaar geleden voor het laatst werd geleverd. Op 24 november 1986 troffen namelijk de broers Dennis en Gérard de Nooijer namens Sparta doel in de wedstrijd tegen Willem II.
Tegen Feyenoord opende John Verhoek in de 15e minuut de score, waarna Wesley in de slotminuut van de eerste helft de voorsprong verdubbelde.
ADO won het uitduel uiteindelijk met 3-0 dankzij een treffer van Tjaronn Chery.
bron: televaag
0
Zondag 2 oktober 2011 om 20:21 uur

rien1

kako schreef:

Ferdy wil dus dat niemand kritiek mag uiten, het was toch ook zwaar kut de afgelopen 12 wedstrijden en Steijn had toch ook geen wissel verstand. De criticasters schreeuwden om Luksik eruit en Supusepa erin en met Cherry spelen!! Natuurlijk zijn de critici ook blij, maar als je niet negatief mag zijn ook goed, hoop dat jullie het met de positivo`s leuk krijgen hier. Schreef al eerder, daarom zal het hier wel rustiger worden op de site, veel oudgediende zie je hier al niet meer. Succes Ferdy ook met je stichting.
Kan het hier wel een beetje (heel erg) mee eens zijn. Al die kutwedstrijden met die Luksik en een Chery die in de 69e minuut mag opdraven voor Hocher of de alleen maar ouwehoerende Vicento. En als de wedstrijd al lang en breed naar de klote is natuurlijk. Maar daar mag je niks over zeggen op de shoutbox van onze grote leiders.
0
Zondag 2 oktober 2011 om 18:15 uur

Moi

Zeperd werpt Feyenoord terug na wanprestatie

UPDATE Feyenoord is terug in de harde realiteit. De ongeslagen reeks in de beginfase van de competitie (14 punten uit zes duels) en de `knappe` nederlaag vorige week bij koploper AZ (2-1) schroefden de verwachtingen in De Kuip behoorlijk op. ADO Den Haag maakte zondagmiddag pijnlijk duidelijk dat het voor een nieuwe hoofdrol voor de Rotterdammers in de eredivisie nog veel te vroeg is: 0-3.

Feyenoord kreeg vorige week zondag na de eerste nederlaag in Alkmaar opvallend veel lof toegezwaaid. Het ,,volwassen`` team van Koeman had volgens kenners tactisch en technisch sterk gespeeld. Sommige waarnemers zagen in Feyenoord zelfs alweer een ploeg die dit seizoen standvastig bovenin zou kunnen meedraaien.

De eveneens luidbejubelde Koeman moest in de aanloop naar het duel met ADO naar eigen zeggen op de training zijn spelers soms tot de orde roepen. Hij bespeurde, na alle juichverhalen over Feyenoord in de media, enige verslapping bij zijn manschappen.

Ondanks alle waarschuwingen van de oud-libero speelde Feyenoord een dramatische eerste helft. De slordige thuisploeg wist zich op het middenveld geen raad met de korte dekking van het veel fellere ADO. Mede daardoor stapelde Feyenoord fout op fout in de aanvalsopbouw.

De voorsprong van 2-0 was volkomen verdiend voor het snel schakelende ADO. Eerst profiteerde John Verhoek van een blunder bij Dani Fernandez, vlak voor rust strafte zijn broer Wesley geklungel bij Bruno Martins Indi af. Dankzij doelman Erwin Mulder, die John Verhoek van scoren afhield, bleef een slippertje van Stefan de Vrij zonder grote gevolgen. Feyenoord was voor rust alleen gevaarlijk met een schot van Karim El Ahmadi op de lat.

Alle hoop op een positief resultaat voor Feyenoord verdween na de rust al in de 52e minuut. Tjaronn Chery scoorde uit een perfecte pass van aanvoerder Lex Immers, de man die ruim een maand geleden zijn gewenste transfer naar De Kuip nog zag afketsen: 0-3. Ook invaller Diego Biseswar, voor de eerste keer dit seizoen in actie, kon daarna niets meer aan de blamerende eindstand doen.

ADO stunt bij Feyenoord Van onze Telesportredactie
ROTTERDAM - ADO Den Haag heeft een geweldige prestatie geleverd bij Feyenoord. De Hagenaars wonnen overtuigend in de Kuip (0-3).

John Verhoek maakte na een kwartier voetballen de 0-1 namens ADO Den Haag. Feyenoord-rechtsback Dani Fernandez ging geweldig in fout en de spits van ADO wist er wel raad mee. In de laatste minuut van de eerste helft tekende Wesley Verhoek voor de 0-2.

In de tweede helft zette ADO de stijgende lijn door. Tjarron Chery scoorde in de 53e minuut de 0-3. Vorige week bezorgde koploper AZ de ploeg van trainer Ronald Koeman in Alkmaar (2-1) de eerste nederlaag in de competitie.