Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 188
Volgende pagina

14-02-2009 - In een turbulente wedstrijd heeft De Graafschap zaterdagavond met 1-0 verloren in de Hofstad tegen ADO Den Haag.

Door een doelpunt van uitgerekend oud-Graafschaptopscorer Berry Powel eindigde de wedstrijd, in de onderste regionen van de eredivisie, in een 1-0 overwinning voor de ploeg van trainer André Wetzel.

De wedstrijd begon veelbelovend voor de Achterhoekers. Een schot van Ben Sahar vloog in de beginfase over het doel van Boy Waterman. Na een steekbal van diezelfde Sahar op Stijn Wuytens werd de Belg gevloerd door ADO-verdediger Kum. Scheidsrechter Luinge trok gedecideerd de rode kaart, waarna de thuisploeg met 10 man verder moest. De vrije trap van Jordy Buijs die volgde werd door Waterman knap onschadelijk gemaakt.

In plaats van door te drukken wist De Graafschap zich echter geen raad met de man meer situatie. Op slag van rust ontsnapte Berry Powel aan de aandacht van De Graafschapverdedigers en schoot de bal beheerst langs Erik Heijblok: 1-0.

In de tweede helft werd de groen-gele formatie met de rug tegen de eigen zestienmeter aangedrukt. Door de slechte passing wisten de Grafelijken elkaar echter niet te vinden op het veld. Een enorme kans voor Jason Oost werd een kwartier voor tijd goed geblokt door de ADO-verdediging. Drie minuten later moest Waterman handelend optreden toen Geert den Ouden en Joost Volmer van dichtbij dachten binnen te schieten. Diezelfde Waterman bracht in de slotfase nogmaals prachtig redding op een verdwaalde voorzet van Volmer. Na drie minuten blessuretijd, negen gele kaarten en een rode kaart maakte scheidsrechter Luinge een einde aan de wedstrijd. Het zorgde voor grote vreugdetaferelen bij de supporters van de thuisploeg en diepe teleurstelling bij de Superboeren. Tijdens carnavalszondag komt Feyenoord naar De Vijverberg. De Graafschap zal dat echter moeten doen zonder de geschorsten Léon Hese en Joost Volmer.

ADO Den Haag - De Graafschap 1-0 (1-0)

42e 1-0 Powel / Scheidsrechter Luinge

Gele kaarten: Ammi, Rankovic, Powel en Immers (allen ADO Den Haag) en Nalbantoglu, Keller, Volmer, Hese en Buijs (allen De Graafschap).

Rode kaart: Kum (ADO Den Haag)

Opstelling ADO Den Haag: Boy Waterman, Ahmed Ammi, Christian Kum, Aleksander Rankovic, Yuri Cornelisse (87e Csaba Horvath), Richard Knopper (73e Leroy Resodihardjo), Berry Powel (83e Karim Soltani), Timothy Derijck, Danny Buijs, Lex Immers en Kai van Hese.

Opstelling De Graafschap: Erik Heijblok, Muslu Nalbantoglu, Stephan Keller, Joost Volmer, Jordy Buijs (36e Joep van den Ouweland), Leon Hese (66e Oussama Assaidi), Rogier Meijer, Jason Oost, Stijn Wuytens, Luuk de Jong (52e Geert den Ouden) en Ben Sahar.

0
Zondag 15 februari 2009 om 11:41 uur

Vakkie-G

Kwamen jullie ook langs de Alcholcontrole bij het stadion ?
als je P3 af was ?
0
Zondag 15 februari 2009 om 00:52 uur

<FCDH>

Mitchel schreef:

volgende week als die weer keep, poll: Waterman of zwinkels... die verwacht ik wel, kan iemand de goal eigenlijk beschrijven :) ?

bal komt bij powel en die schiet hem langs de keeper zijn eerste goal en de 3 punten;) jaja waterman heeft ons vandaag gered;)
0
Zaterdag 14 februari 2009 om 21:55 uur

<FCDH>

Tien man ADO langs De Graafschap
ADO Den Haag heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd de nummer voorlaatst, De Graafschap, met 1-0 verslagen door een treffer van Berry Powel.

De thuisploeg speelde bijna de hele wedstrijd met een man minder. Stijn Wuytens leek na een kwartier te profiteren van een reeks Haagse fouten en stoomde op het doel af, maar werd afgestopt door Christian Kum. Onrechtmatig, zo oordeelde scheidsrechter Luinge, en de verdediger kreeg de rode kaart getoond.

Het slordige spel dat vooraf ging aan de uitsluiting stond niet op zich. Zowel voor als na het voorval tussen Kum en Wuytens grossierde ADO in onnodig balverlies. Het was in die fase juist Boy Waterman die de Hagenaren in de wedstrijd hield met enkele knappe reddingen. De keeper worstelt bij ADO de laatste tijd met zijn vorm, maar mocht door de schorsing van Robert Zwinkels alsnog in het doel plaatsnemen. Met het Haagse publiek achter zich zorgde Waterman dat zijn ploeg zonder tegendoelpunten de rust bereikte.

Zijn collega aan de overkant, Erik Heijblok, lukte dat niet. Hem trof echter geen blaam toen de thuisploeg een van de weinige kansen wél afrondde. ADO-spits Powel, voormalig topscorer van De Graafschap, nam vlak voor rust prachtig aan, ontdeed zich van twee verdedigers en rondde met een droge schuiver af: 1-0.

Verdiend was de voorsprong allerminst. De Doetinchemmers hadden het hele duel het beste van het spel, de meeste kansen en de grootste inzet. De Haagse verdediging kreeg daarnaast geen moment grip op het aanvalsspel van de bezoekers, die van scheidsrechter Luinge in veel twijfelgevallen het voordeel kregen.

Dat mocht allemaal niet baten voor degradatiekandidaat, die legio grote kansen onbenut liet. De Graafschap haalde uit de laatste vijf duels slechts één punt. Trainer Henk van Stee zag het gat met ADO Den Haag, dat net boven de degradatiestreep staat, bovendien oplopen tot vijf punten.

0
Zaterdag 14 februari 2009 om 21:53 uur

;)

adh schreef:

helemaal geweldig vind ik het!! zo moeten ze is nou vaker kunnen spelen!! joehoeee feestuuhh!!
sinds de 442 he

ADO Den Haag heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van De Graafschap. De Hagenezen stonden al snel met een man minder op het veld na de rode kaart van Christian Kum, maar Berry Powel bezorgde ADO de zege: 1-0.

Later meer...
0
Zaterdag 14 februari 2009 om 20:46 uur

Haagse Roel

Ooievaar schreef:

Jaah toppertje hè, heb ik in de Bijlmer gekocht, heeft wel wat(...)

Was vanmiddag ff in Lelystad, Batavia. Als ik terug was gaan lopen was ik sneller geweest

Ik ga plat, zie je morgen

Ik heb  al eerder gehoord dat je L`stad was, ff langs komen, zal je morgen wel ff gegevens doorgeven ....... Mzzl

0
Vrijdag 13 februari 2009 om 23:50 uur

rien1

Den Haag For Life schreef:

Willem II speelt dramatisch.
Het schijnt ja! Nu al 0-2(vdGun). Ik hoor het via langs de lijn. Niet te hopen dat in Tilburg de trainer eruit gaat.